2009 Kasm Anneleri

tesekkur ederim meralim bu mesaj bilesoylediklerin kendimi daha da iyi hissetmeme neden oldu :66: tesekkur ederim kelimelerin sihiri iste beni de sardiii:34: ben cocuklari icin cok cok iyi olmasi gereken guclu bir anneyim:66:

bugun iki cocukla plaja gittim cocuklari buyuk bir arkadasim var sana yardim ederim gel dedi ben de gittim iki gundur gecmeyen basagrim gecti resmen rahatladim aytes sekerleme yapip baska uyumasa da nartan ogle uykusuna yatti birseyler atistirdi rahat anne stresinden uzak bir gun iyi geldi... surekli cocuklarimin yuk oldugunu bilmek stres yapiyor ben de birikip su an iki cocugu da dusa soktum ben de dus aldim aytes biraz durabilse yemek bile yaprim ama o kadarina izin yok nartan da onunla ilgilenen kmse yok anne kucagi hep dolu bunalima giriyor yapmadigi seyler yapiyor....

kizlar surati tup patlamis gibi olan sutbeyazi oglum aytes ti iyi sukur surati bugun kuvvetli bir gunes kremi aldim surdum...

mutluyum mutlluuuuuu mutluuuuuuu bizim kizlar nasil acep????

guzel gonullu guzel yuzlu arkadasim annenleri fazla kafana takma sen onlari oldugu gibi kabul etmeye calis fazla beklenti icine girme rahatlarsin. insan birilerinden beklenti icine giriyorsa ve karsiliginida gormuyorsa cok uzulup yipraniyor buna sebeb once allaha sonra kendine guven gerisini koyver gitsin.. sanirim onlarda kendi ailelerinden fazla sevgi gormemisler buda onlarin sucu degil iste ne almislarsa onu veriyorlar.. eski topraklar bazen ne yazikki boyle olabiliyor napican anne baba iste atsan atilmaz satsan satilmaz..... kendi derdine dermani ni bulmussun iste bak ne guzel. dermanin cocuklarini yuk olarak gormemekte. onlari artik etin tirnagin gibi oldugunu dusunmek ve onlarlada herseyi basarabilecegine inanmak...varsin bir iki sene kendine ayirma ilgilenme sadece onlara teslim ol sonra zaten kendine cok vaktin kalacak. bu kalabalik duruma aslinda bizde alisamiyoruz ilk basta kabullenemiyoruz yanliz bir hayattan cogul ve cok sorumlu hayat agir geliyor ama bunun ustesinden sadece ve sadece kabullenmek geliyor. ondan sonra hersey rayina oturuyor merak etme . ben bu sekilde dusunuyorum yoksa benim icinde cok zor olurdu tek basina cocuk bakmak. her istedigimde birakabilecegim kimsem yok biliyorsunki ama olsun kapi gibiyim herseye yeterim deyip ayakta kalmaya calisiyorum ;) iki cocuk hic biseye engel degil uc cocukta engel olamazzzzzz diyorum kendime :) simdi bide bi cadi gelirse hepten tamam oluruz.. aytese de cok uzuldum canim yaa nasil yanmistir sutbeyazim.. bol bol krem sur acimasin bari cani.

sağol sebnemcim evet canım bi ben vardım eşim ve çağandan banada bulaştı grip ki benim gribim çok pis olur en nefret ettiği hastalıklardan bi tanesidir çünkü çok zor atlatırım..çağanda iyi çok şükür şimdi uyuyoo çok erken uyudu bugün gece yine nöbetçiyim öyle gözüküyo bakalım..demi ama şimdi uykusunu alsın gecede anasına baksın sıpacık..
sen nasılsın canım senin bıdıklar nasıl?asıl göbüşündeki ufaklık nasıl?

ayyy dunden beri bilgisayara bisey oldu deli olucam acayip acayip seyler oluyo dunde yazdim ama bi turlu gonderemedim bu gunde zor yaziyorum. neyse canim bizimkiler iyi cok sukur ellerinden oper dicem ama cok gencsin elinden opmesinler seni opsunler :))) allah daha beter hastaliklardan korusun hayatim oyle deme grip gene eninde sonunda iylesiyo.. gobusteki iyidir heralde daha dr gitmedim burda dr dedinmi uzak duracan omur aliyo valla :)) bu gun esimle kararlar aldik efeyide krese verecegiz bende bu arada dil ogrenmeye gidecegim insallah yoksa uc cocukla ne zaman nasil ogrenirim bilmiyorum. hazir vaktim varken gideyim dedim esimde kabul etti. aslinda efeyi hic vermek istemiyorum biliyorsun ama bebek olunca mecburum artik. yarin oburgun mircan okula baslicak okulu ile ilgilenmek lazim onuda ben yapicam tabiki babasi bi yere kadar ilgilenir birakir ama sonuna kadar gitmek lazim o yuzden cabucak okula gitmem lazim. bide mircani birakirken sabahlari efede kalmak istiyor orda buda avantaj oldu benim icin..

esinin dogum gununu unutmamasina cok sevindim. guzel jestler yapmis aferin ona. bak bide kiziyordun garibime ahh su on yargi ahhh.. einstain bile insan onyargisini kirmak atomu kirmaktan zor demis ... :)))))))) hepimizde var bu on yargi lazer lazim kirmak icin ama lazer kirilir onyargi kirilmaz demi

ayyy dunden beri bilgisayara bisey oldu deli olucam acayip acayip seyler oluyo dunde yazdim ama bi turlu gonderemedim bu gunde zor yaziyorum. neyse canim bizimkiler iyi cok sukur ellerinden oper dicem ama cok gencsin elinden opmesinler seni opsunler :))) allah daha beter hastaliklardan korusun hayatim oyle deme grip gene eninde sonunda iylesiyo.. gobusteki iyidir heralde daha dr gitmedim burda dr dedinmi uzak duracan omur aliyo valla :)) bu gun esimle kararlar aldik efeyide krese verecegiz bende bu arada dil ogrenmeye gidecegim insallah yoksa uc cocukla ne zaman nasil ogrenirim bilmiyorum. hazir vaktim varken gideyim dedim esimde kabul etti. aslinda efeyi hic vermek istemiyorum biliyorsun ama bebek olunca mecburum artik. yarin oburgun mircan okula baslicak okulu ile ilgilenmek lazim onuda ben yapicam tabiki babasi bi yere kadar ilgilenir birakir ama sonuna kadar gitmek lazim o yuzden cabucak okula gitmem lazim. bide mircani birakirken sabahlari efede kalmak istiyor orda buda avantaj oldu benim icin..

esinin dogum gununu unutmamasina cok sevindim. guzel jestler yapmis aferin ona. bak bide kiziyordun garibime ahh su on yargi ahhh.. einstain bile insan onyargisini kirmak atomu kirmaktan zor demis ... :)))))))) hepimizde var bu on yargi lazer lazim kirmak icin ama lazer kirilir onyargi kirilmaz demi

çok iyi düşünmüş canım bencede ufaklık gelince işin dahada zor olucak hem efede alışır abisiyle ilerde zorlanmaz işte..evet canım ön yargı kötü işte ama yapıyoruz yinede bende fırına yemek koydum çağan uyanırsa yapamam diye hemde eşim çok mızmızlanıyo yapmadım diye tartışırız şimdi en iyisi mecbur başımın çaresine bakmak değilmi?

bir haftadir haril haril pasta yapiyorum bende oglumun dogum gunu yaklasiyor pratik yapmam lazim ki kreste kutlucagiz benim icinde pazar olucak orasi (ayyy ne kadar is kadini edasiyla konustum demi ) yaptiklarimi sergilicemki talep olsun da artik su pastacilik ruhumuda cikarayim piyasaya.. gecen gun araba pasta yaptim acemice oldu boya susu ama olsun elim alisacak sonunda.oglum bayildi arabayi gorunce o bitti bi tanede daha yap dedi bende dun baska yapmaya basladim pandispanyasini yaptim bizimki gordu aaa bu araba degil hic gerek yok yapmana demez mi hahahahaha oldum gulmekten. bu arada bahce ne alemde allah bilir. bayagidir gitmiyorum arkadas gidiyo sulamaya ben beklemeye aldim kendimi :)) esimde ekstra isler yapmaya basladi haril haril calisiyo sanirm ucuncu cocuk deyince kendini ise verdi adam :)))) belkide bana suprizi var ve cok para lazim.. yani soyle turkiye gibi istanbul gibiii gibiiii dusunuyorum ama bakalim ne cikacak altindan. yoksa kendini olduresiye calismaz bu adam boyle

çok iyi düşünmüş canım bencede ufaklık gelince işin dahada zor olucak hem efede alışır abisiyle ilerde zorlanmaz işte..evet canım ön yargı kötü işte ama yapıyoruz yinede bende fırına yemek koydum çağan uyanırsa yapamam diye hemde eşim çok mızmızlanıyo yapmadım diye tartışırız şimdi en iyisi mecbur başımın çaresine bakmak değilmi?

himmm ne pisirdin bakalim :)) bende bu guzel kokular nerden geliyor diyordummm

bir haftadir haril haril pasta yapiyorum bende oglumun dogum gunu yaklasiyor pratik yapmam lazim ki kreste kutlucagiz benim icinde pazar olucak orasi (ayyy ne kadar is kadini edasiyla konustum demi ) yaptiklarimi sergilicemki talep olsun da artik su pastacilik ruhumuda cikarayim piyasaya.. gecen gun araba pasta yaptim acemice oldu boya susu ama olsun elim alisacak sonunda.oglum bayildi arabayi gorunce o bitti bi tanede daha yap dedi bende dun baska yapmaya basladim pandispanyasini yaptim bizimki gordu aaa bu araba degil hic gerek yok yapmana demez mi hahahahaha oldum gulmekten. bu arada bahce ne alemde allah bilir. bayagidir gitmiyorum arkadas gidiyo sulamaya ben beklemeye aldim kendimi :)) esimde ekstra isler yapmaya basladi haril haril calisiyo sanirm ucuncu cocuk deyince kendini ise verdi adam :)))) belkide bana suprizi var ve cok para lazim.. yani soyle turkiye gibi istanbul gibiii gibiiii dusunuyorum ama bakalim ne cikacak altindan. yoksa kendini olduresiye calismaz bu adam boyle

ayy ilahi sebnem gülerek okudum yazdıklarını eşinle ilgili kısımlarıı.oo amma hamarat hatunsun sen sebocum ya pastada yaparmış hemde arabalıı ee tamam o zaman bizimkilerin doğumgünlerindede sen yaparsın canım

himmm ne pisirdin bakalim :)) bende bu guzel kokular nerden geliyor diyordummm

canım bugün hasta olduğum için biraz hazıra kaçtım eşim şu meşhur analı kızlı diye bi çorba varya onun tadını merak etmiş benimde işime geldi ondan yaptım bide yanına tfırında sebzeli tavuk yaptım o pişiyo şimdi yanınada salata kola üzüm üstüne tatlı kadayıf var üstüne bide çayy bu kadar canım (canım ya senide beklerim yemeğe ufaklıkta yesin bizimle

canım bugün hasta olduğum için biraz hazıra kaçtım eşim şu meşhur analı kızlı diye bi çorba varya onun tadını merak etmiş benimde işime geldi ondan yaptım bide yanına tfırında sebzeli tavuk yaptım o pişiyo şimdi yanınada salata kola üzüm üstüne tatlı kadayıf var üstüne bide çayy bu kadar canım (canım ya senide beklerim yemeğe ufaklıkta yesin bizimle

oh oh ohhh daha ne olsun daha ne olsunnnnnn menu guzelmis hatunnn :)) valla yakin olsam atlar gelirdim... canim hamarat degilim ama cocuk olunca her isi yaparim abi kivamina geldim artik :)) ablam superdir bu konularda diyom bana el vermdin ki bende senin gibi olayim olmaz meslek sirri diyo :)) resim yukluyorum bakalim olacakmi yeni makine aldik dokunmatik hani selaleye gitcektikya iyi cekelim dedik ama olmadi bende pastayi cektim ayari yuksek degilse yukler artik bekliyorum

guzel gonullu guzel yuzlu arkadasim annenleri fazla kafana takma sen onlari oldugu gibi kabul etmeye calis fazla beklenti icine girme rahatlarsin. insan birilerinden beklenti icine giriyorsa ve karsiliginida gormuyorsa cok uzulup yipraniyor buna sebeb once allaha sonra kendine guven gerisini koyver gitsin.. sanirim onlarda kendi ailelerinden fazla sevgi gormemisler buda onlarin sucu degil iste ne almislarsa onu veriyorlar.. eski topraklar bazen ne yazikki boyle olabiliyor napican anne baba iste atsan atilmaz satsan satilmaz..... kendi derdine dermani ni bulmussun iste bak ne guzel. dermanin cocuklarini yuk olarak gormemekte. onlari artik etin tirnagin gibi oldugunu dusunmek ve onlarlada herseyi basarabilecegine inanmak...varsin bir iki sene kendine ayirma ilgilenme sadece onlara teslim ol sonra zaten kendine cok vaktin kalacak. bu kalabalik duruma aslinda bizde alisamiyoruz ilk basta kabullenemiyoruz yanliz bir hayattan cogul ve cok sorumlu hayat agir geliyor ama bunun ustesinden sadece ve sadece kabullenmek geliyor. ondan sonra hersey rayina oturuyor merak etme . ben bu sekilde dusunuyorum yoksa benim icinde cok zor olurdu tek basina cocuk bakmak. her istedigimde birakabilecegim kimsem yok biliyorsunki ama olsun kapi gibiyim herseye yeterim deyip ayakta kalmaya calisiyorum ;) iki cocuk hic biseye engel degil uc cocukta engel olamazzzzzz diyorum kendime :) simdi bide bi cadi gelirse hepten tamam oluruz.. aytese de cok uzuldum canim yaa nasil yanmistir sutbeyazim.. bol bol krem sur acimasin bari cani.

cok haklisiniz canim aslinda soyle bir felsefem vardir degistiremedigin seyleri oldugu gibi kabullen ama bazen unutuyorum iste :4: bu da kendime iste:1:....

deryacigim hamaratim hasta hasta bile ne guzel yemekler yaparmis ben de hicccc o kadar hamarat olamadim yaaaa super menu...

sağol nurancım hamaratlıktan değilde eşimle tartışmamak için yaptım yoksa grip dinlenerek geçer ama nerdeeeeeeeee
ha bu arada çağan 9,30 da kalktı bakalım kaçta yatacak offf çıldırcam yine yaaa

gunaydin kizlar... dun aksam nartan i ananesine biraktim mecburen cunku oyle seyler yapiyor ki yapmadigi yaramazliklar ve surekli kucagimda aytes olunca o da aytesi babaya birak diyor ben de eee baba evde yokki diyorum o bzaman ananeye birak diyor ben de anane de yok ki diyorum offf yavrum kucak cocugu daha ne yapsin...

bu arada aytes nasil bir bebek ya surekli kucak istiyor mizmiz uyumuyor ayni nartan gibi sadece camasir attim bir makina ve astim surekli agladi sinir stres boynuma yapisti surekli basim agriyor hapla da gecmiyorrr.... nartan da da cok cekmistim surekli sinirimden aglardim ne yemek yapabilir ne de yiyebilirdim kafayi yemek uzereydim resmen simdi ayni seyler tekrar ediyor ama su bakici bir gelse eski sakin hayatima donsem allahim....:5::5:

hayırlı ramazanlar arkadaşlar yine been :) karabatak gibiyim ya hep sizinle olmak istiyorum ama sadece yazdıklarınızı okumaya yetiyo zamanım yoksa ben hep buralardayım.. size son havadislerimi vereyim yawrum nihayet kreşe alıştı şimdilik çok mutlu çok şükür umarım ilerde bir sorun açmaz psikolojisine.. şarkı öğrenmeye, anne gel, baba kalk, dayı git, abi gitti gibi ikili cümleler kurmaya başladı.. herşey yolunda çok şükür geçen hafta ağzında aftlar çıktı doktorun yanlış teşhisiyle antibiyotik sıcak çorba vermeye çalıştım yawruma ama 1 gün sonra başka doktora götürerek yanlıştan döndüm çok şükür 1 günde kendine geldi bu ara salgın mı var anlamadım.. çocukların çoğunda aft çıkıyo :( he bu arada 26 ağustosta oğlumun pipisini kesitrmeye karar verdim idrar yolu enfeksiyonu geçirdi geçen ay erkeklerde olmaması gerekliymiş tekrar tekrarlamadan azcık ucundan kestircez bakalım hayırlısı.. hepinizin Allah yardımcısı olsun..

sağol nurancım hamaratlıktan değilde eşimle tartışmamak için yaptım yoksa grip dinlenerek geçer ama nerdeeeeeeeee
ha bu arada çağan 9,30 da kalktı bakalım kaçta yatacak offf çıldırcam yine yaaa

iyi yapmissin canim sen de birseyler yiyebilirsen daha cabuk toparlanirsin en azindan zorla da olsa yemeye calis... cagan aksam 9.30 da mi uyandi bidik yaaa naptin gece merak ettim sabah ta ugramadin...

slm kızlar sıcaklar ve hastalıklarla uğraşan herkese geçmiş olsun diyorum
nurancım bu arada bakıcın ne zaman gelecek inan hem sana hem kuzularına üzülüyorum :(
derya çok geçmiş olsun şebo efe kreşe nasıl tepki verecek bakalım bende eymeni gönderirim belki
bizde ev kalabalık eymen çıldırık hep anne anne deli ediyo beni yemek yap bulaşık hadi baştan bir daha sahur derken uykusuzluktan ölüyorum annemle babam dün iftar sonrası eymeni dışarı çıkardılar ooo görseniz 22:20 de aramasam gelmicekler bir geldi hergün banyo diye ağlayan çocuk banyo istemiiii süt getiiii diyo :)yatağa yattı pestil gibi sütü içti sızdı bende annemlerle iki sohbet etme fırsatı buldum çok şükür ama hep dışarda olmak istiyo dün her çişte annem altını yıkamış 1 günde poposu toparladı az önce aradı bonya yapmış uyuyacakmış ah annem ah ne güzel bakıyo akşam gittim üstü başı tertemiz eli yüzü mis gibi kaynanam bakıyo ama işte öylesine

nurancım bu arada bakıcın ne zaman gelecek inan hem sana hem kuzularına üzülüyorum :(
derya çok geçmiş olsun şebo efe kreşe nasıl tepki verecek bakalım bende eymeni gönderirim belki
bizde ev kalabalık eymen çıldırık hep anne anne deli ediyo beni yemek yap bulaşık hadi baştan bir daha sahur derken uykusuzluktan ölüyorum annemle babam dün iftar sonrası eymeni dışarı çıkardılar ooo görseniz 22:20 de aramasam gelmicekler bir geldi hergün banyo diye ağlayan çocuk banyo istemiiii süt getiiii diyo :)yatağa yattı pestil gibi sütü içti sızdı bende annemlerle iki sohbet etme fırsatı buldum çok şükür ama hep dışarda olmak istiyo dün her çişte annem altını yıkamış 1 günde poposu toparladı az önce aradı bonya yapmış uyuyacakmış ah annem ah ne güzel bakıyo akşam gittim üstü başı tertemiz eli yüzü mis gibi kaynanam bakıyo ama işte öylesine

hayırlı ramazanlar arkadaşlar yine been :) karabatak gibiyim ya hep sizinle olmak istiyorum ama sadece yazdıklarınızı okumaya yetiyo zamanım yoksa ben hep buralardayım.. size son havadislerimi vereyim yawrum nihayet kreşe alıştı şimdilik çok mutlu çok şükür umarım ilerde bir sorun açmaz psikolojisine.. şarkı öğrenmeye, anne gel, baba kalk, dayı git, abi gitti gibi ikili cümleler kurmaya başladı.. herşey yolunda çok şükür geçen hafta ağzında aftlar çıktı doktorun yanlış teşhisiyle antibiyotik sıcak çorba vermeye çalıştım yawruma ama 1 gün sonra başka doktora götürerek yanlıştan döndüm çok şükür 1 günde kendine geldi bu ara salgın mı var anlamadım.. çocukların çoğunda aft çıkıyo :( he bu arada 26 ağustosta oğlumun pipisini kesitrmeye karar verdim idrar yolu enfeksiyonu geçirdi geçen ay erkeklerde olmaması gerekliymiş tekrar tekrarlamadan azcık ucundan kestircez bakalım hayırlısı.. hepinizin Allah yardımcısı olsun..

gercekten karabatak gibisin sen bi bakiyorum yazilarin arasindan ceeeeeeeeee diyosun sonra yok oluyorsun :))) ama olsun sen gene ara sira ugra haberler ver.. ne guzel azcik ucundan aldiriyormussunuz hadi hayirlisi insallah sorunsuz atlatirsiniz bu donemide. darisi basimiza bende cok istiyorum ama bakalim ne zamana kismet.....

efe mircani goturdugumde her sabah kalmak istiyor ama is ciddiye binince bakalim napicak bende merak ediyorum :) pazartesi gunu basliyor sukur yer varmista abisiyle ayni yere gitdecek. aslinda eve uzak her gun gidip gelmek bunaltiyor ama napalim bunada sukur diyorum. okulda o tarafta yolumun ustunde olursa cok iyi olacak giderken birakir donerken alirim diyorum ama bakalim.. dun cok kotuydum yaa mide bulantisi bas donmesi acayip oldum..aslinda simdi bile midem bulaniyor digerlerinde boyle kotu olmamistim noldu boyle anlamadim yas ilerledikce hamilelikte degisti :)) uff disardan bi koku geliyoki sorma yemek kokusu ama alt ust etti midemi... bak sana ne dicem bence hemen yap sen ikinciyi hic beklme gercekten bir yas bile olsa gecince seneler vucut kaldirmiyor agirlasiyo hamilelik. ben bunu gordum daha ilk ayda sonralari nolucak halim bilmiyorum... heyyyy diger kizlarrr sizde beklemeyin hemen yapinnnnnnnnnnn demisti dersiniz sonraaaaaaa

Sebnemcigim bu mide bulantili haller kız hamilelegimde daha çok görülürmüş diye biliyorum hadi hayırlısı....

Ya ben burada hep guzel seyler paylaşmak istiyorum ama hayat öyle degil ki butun gün başardığı aytesin ağlamaları ile bogustuktan sonra eve gideyim de kendi yatağımda bari rahat yatayım dedim park yerinde arabanın tamponunu fema halde çizdim zaten agriyan ksfam oldu mü bir dunya offff yani offf araba da daga yeni iki araba koltuğu sığmıyor diye guzel olan arabamızı değiştirip buyuk birsey almıştık.... Diger iki arabamızın kılına bile zarar vermemiştim uzuldum.... Simdi uyuyp yarıma ve diger butun gunlerde de size guzel haberler yazmak istiyorum o kadar ....
M

Nagihancigim eymen ne kadar mutludur anane dede ohhh ohhhis gibi de bakılıyor daha ne istesin bidik.... Sen de mutlusun tabi ne guzel canım ....

Yine mı demeyin lutfen ama anlatmam lazim nartan in aşağıya birseyler atma donemi su an biliyorum hepsi donemsel oluyormuş boyle tabi ananesi çok kızıp ellerine vuruyor anne yapma vurmayı da öğrendi zaten ornek olma sen de vurursan cocuktan ne farkın kalır dedim dun bugün yine hangi ekinler attın deyip eline vuruyor .... Beni hic dinlemiyor ben sizi boyle yetiştirdim diyor... Sizin anneleriniz boyle seylervyapiyor mü??? Bu dz mı bana hascbirsey kizlar ... Boyle vurarak egitim olmaz ki ??? İyice arsiz olur ben de deim ki aşağı birsey atarsa cocuğun eline vurmak yerine bana söyle ben inip alırım atlabdeve degil.... Hic o kadar da anlayissiz ve sabırsız olmadım ogluma karsı ve hic te öyle şımarık bir cocukta degil....

Back
X