- 23 Aralık 2009
- 5.907
- 2.250
- 248
günaydın hanımlar bende yeme konusunda çok muzdaribim ben fazla takıyorum ama farkındayım yeme olayına takmış vaziyetteyim oda ısrarla beni cezalandırıyor kilosu süper hep sağlıklı şeyler yesin die çabalıyorum ama artık kendi yeme zevkleri var dediğiniz gibi malesef sağlıklı şeylerden uzaklaşıyorlar
bende sürekli tv veya oyunla yedirenlerdenim buna rağmen yemediği çok zamanlar oldu doğdu 20 gün beni emmedi hep denedim ısrar ettim sağdım verdim o yudu ben sağıma geçtim ayakta emzridim ninniyle emzirdim daha doğrusu denedim 20 günde pes etti emdi 6,5 ay zorla emzirdim sonrasındada bugüne dek zorla yedirdim hep uğraşmalı oldu öğünlerimiz bizim doumdan ihtibaren bazen gerçekten çıldırtıyor ne yaparsam yemiyor nurancım yazın süper buna ilave bende öyle şeyler varki bütün arabaların kapılarınuı açıp sen kapat annecim diyipmi yedirmedim kapatınca sil baştan
dün öylen mesela 12 li boya kalemlerini tek tek kutusuna yerleştirdikte yedik tabi bunu 10 kez tekrarladık dün akşam ise calıo açtık baloncuk yapıyordu istedi bende yapıcam die şu baloncuk yapan köpüklü oyuncağının sebebine yedi ben baloncuk yapıp diğer elimlede besledim hergün yeni bişey bulşmak zorundayız konserve kavanozlarınımı çıkarmadım mutfaktan kepçelrmi gelmedi offf off
canım bizde öyleyiz ya. bi ara düzelmiş, kendi kendine yiyordu. sonra yine oyunla yemeye başladı. ve galiba sebebi ben oldum. daha çok yasin, benim istediğim sağlıklı şeyleri tüketsin diye ben oyunla filan onu oyalamaya başladım.
aslında aç klasa yiyecek ama ben fırsat vermiyorum ki çocuğa[/QUOTE
aynen yazdıklarına katılıyorum .eline abur cubur hiç vermem ben oğun araları aşa yukarı bellı acıkıyorda ilk başta iyi yiyor sonlara doğru oyalama durumları oluyor tabağını bitirsin diyeçyapmamalı ama yapııyorum işte
canım bizde öyleyiz ya. bi ara düzelmiş, kendi kendine yiyordu. sonra yine oyunla yemeye başladı. ve galiba sebebi ben oldum. daha çok yasin, benim istediğim sağlıklı şeyleri tüketsin diye ben oyunla filan onu oyalamaya başladım.
aslında aç klasa yiyecek ama ben fırsat vermiyorum ki çocuğa[/QUOTE
aynen yazdıklarına katılıyorum .eline abur cubur hiç vermem ben oğun araları aşa yukarı bellı acıkıyorda ilk başta iyi yiyor sonlara doğru oyalama durumları oluyor tabağını bitirsin diyeçyapmamalı ama yapııyorum işte
ya aslında çokta yanlış yaptığımı düşünmüyorum. çünkü ilk 3 yıl çok önmeliymiş. iyi beslenmeli.... şu bir sene daha hem kendimi hemde oğlumu zorlayıp biraz daha bu şekilde devam etmeyi düşünüyorum.
gerçi dün mercimek köftesi yaptım akşam, ne şaklabanlıklar yaptım yesin diye ama mümkün değil ağzını açmadı.
yani oyunlada olsa sadece istediği zaman yiyo bizimki. :26:
bu arada bugün oğlumun, gözümün nurununun, hayat ışığım denizimin doğum günü....
seni çooooook seviyorum. dünyanın een güzel şeyisin sen annem... hayatın anlamlı tarafısın. benim en değerli parçamsın. senin benim bedenimde oluşman bir mucize. düşündükçe allahın büyüklüğü karşısında şaşıp kalıyorum. ve şükrediyorum, seni bize verdiği için.....
ya aslında çokta yanlış yaptığımı düşünmüyorum. çünkü ilk 3 yıl çok önmeliymiş. iyi beslenmeli.... şu bir sene daha hem kendimi hemde oğlumu zorlayıp biraz daha bu şekilde devam etmeyi düşünüyorum.
gerçi dün mercimek köftesi yaptım akşam, ne şaklabanlıklar yaptım yesin diye ama mümkün değil ağzını açmadı.
yani oyunlada olsa sadece istediği zaman yiyo bizimki. :26:
bende 3 yıla takmış durumdayım açıkçası:))yemesi gereken herseyı veriyorum,ve bağışıklığının bu sayede guçlu olduğunu duşunuyorum.sık sık hastalanan bir çocuk değil zira.maşallah diyeyım geçen kışı hiç hastalanmadan atlattık.avm'ye de gittik,sokaklarda da dolaştık,toplu ulaşım araçlarına da bindik,hatta insab-nlar hasta halleriyle merrt'i ellediler,optuler.buna rağmen hastalanmadı.
bende 3 yıla takmış durumdayım açıkçası:))yemesi gereken herseyı veriyorum,ve bağışıklığının bu sayede guçlu olduğunu duşunuyorum.sık sık hastalanan bir çocuk değil zira.maşallah diyeyım geçen kışı hiç hastalanmadan atlattık.avm'ye de gittik,sokaklarda da dolaştık,toplu ulaşım araçlarına da bindik,hatta insab-nlar hasta halleriyle merrt'i ellediler,optuler.buna rağmen hastalanmadı.
ay maaşalllah. ama bizde durumlar hiç öyle değil. daha hastalığı tam atlatmadan yine hasta yavrum. öksürük,tıksırık ne ararsan var.
vitamin vermeyi düşünüyorum ama şu A ve D vitaminlerinin fazlası depo edilirmiş ya. bu kez de oaraya takılıyorum(((
aynı şeyi bizde düşündük ikeadan sunta alıp şu içine saklama kabı gibi geçen plastik kovalı dolaptan(ikeada var aynısı bak deryacım) yapacak eşim elinden gelir sağ olsun bide iki katlı yatak yaptırmayı düşündük altı oyun alanı merdivenle yatağa çıkıp kaydırakla iniliyo üst yatağın üstünde de çadırı var ama şöyle bir durum var ki eymene sordum annecim bu nasıl guzelll peki bunu mu alalım arabalı yatak mı ara-ba-lı yataaakkkkkk hiö istemiyorum ya ne yapıcaz bilmem
yemek konusunda bence ısrarcı değilim acıkınca yapışıyo dün bulgur pilavı-yoğurt-köfte yaptım bayıla bayıla yedi sırayla canı ne isterse kaşıkta onu gördü anne pilav anne yoğurt anne acııı acı ne oluyo diye sorarsanız kola ben aşırı kola içen biriyim eymenede rengi tutan şeylerden yapıyorum pekmezli su vişne suyu vs ama kola şişesinden dökmüşüm gibi gösteriyorum böylece yırtıyoruz
eymenin sebze yemekleriyle hiççç işi yok bebekken çok güzel yiyodu ama şimdi et,tavuk,balık,pilav,makarna gibi şeyleri bayıla bayıla yiyo sebzeleri nazlı yiyo bunuda ailenin beslenme şekline bağlıyorum bizde et oburuz
bu arada bugün oğlumun, gözümün nurununun, hayat ışığım denizimin doğum günü....
seni çooooook seviyorum. dünyanın een güzel şeyisin sen annem... hayatın anlamlı tarafısın. benim en değerli parçamsın. senin benim bedenimde oluşman bir mucize. düşündükçe allahın büyüklüğü karşısında şaşıp kalıyorum. ve şükrediyorum, seni bize verdiği için.....
evet nagişim o takımı biz çok beğendik ama çağan için daha erken olduğunu düşündük ilerde yapıcaz sanırım öyle bişey ama raf senin dediğin gibi olandan değil normal raf süs amaçlı ama öylede yapıcaz daha odayı yeni boşalttık ben şimdilik beşiğini koyacağım bide ikeada küçük masa ve sandalyeler varya o çok güzel ama çok pahalı ya 70 tl küçücük masa alırmıyız bilmiyorum ama ben çok beeğendim . yemek olayı biraz öncede vardı ve bi tokat attı yine eşimkahvaltı yapıyoruz çağan biraz yumurta filan yedi sonra ağlamaya başladı nutella istiyo kalktık dolapları gezdik yok bitti dedim gerçektende bitmişti ama çağan bana değil sürekli taviz veren babasına gitmeyi tercih etti ve sürekli ağladı eşimde bana kalk bak ben işe gideceğim diye söyleniyo ama çağan illaki baba diye ağlıyo bende kızdım yine yapma vermeyelim artık dedim oda her zamanki gibi sen çok biliyosun sanki yesin nolcak filan diye söyleniyo bende dra gidip kola,çay içiyo,nutella yiyo yemek yemiyo ne kadar faydalı diye sorucam deyince suratıma pattt bi tokat çok kötü oldum masadan kalktım ama suratım yanıyodu içeri geçtim kendide wcyw gitti çıktı gelmiş beni öpüyo bu kadarda olmaz ya yollamaya filan kalkmadım,konuşmadım bu kadarda olmaz ya o yapsın acısını ben çekeyim hayvanmıyım ben ya ne yapmaya çalışıyo artık eşim anlamıyorum vee kardeşimi öne sürüyo aile terbiyesi almamışsınız kardeşindende belli sendende belli sizin koca dayağınıza ihtiyacınız var vs..bir sürü hakaret ...
cnm çağanın yeme durumunu bu kadar abartma evet arkadaşlar haklı ama bizde durum farklı şöyleki ben vermesem bile akşama kadar babannesinde kadının itirazlarına benim ikazlarıma rağmen dedesi bizi takmıyo,halası her akşam süt dilimi yada pinguin getiriyo görüyo vermezsem çok ağlıyo görmeden alırsam ne mutlu kaldırıyorum hemen kızsamda ne fayda bıraktım artık herşeyden tattırıyorum sağlıklısını da sağlıksızını da bitek asitli içeceklere ve kızartmalara karşı hassasım eşimde bende sigaramızı balkonda içeriz senin olduğu kadar eşininde oğlu söyleme artık bişey senin eşin farklı hoş herkesinki farklı bişeyler söyleyince kızyo acısını senden çıkarıyo söyleme söyledikçe sen üzülüyosun aslında eşine söylenecek sözüm çokta o bunlardan bir haber olduğu için senin canını sıkmaktan öte geçemicek yazdıklarım
herkesin çocuk yetişterme şeklide farklı hepimiz isteriz sağlıklı büyüsünler ama kimisi bunu yapabiliyo kimisi yapamıyo yapanları takdir ediyorum yapamadıklarımı yetişemediklerimi çok kafama takmıyorum yoksa kafayı yerim yerse yiyo yemezse o isteyene kadar vermiyorum şuan 13,300 kg göstermiyo ama çok bile yani sağlıklı olsunlarda gerisi boş 18 ay çok dikkatli beslendi yemekleri özel bişti vs ama son 6 aydır evde ne varsa onnu yediriyorum özel olmaktan çıkardım buda benim sitilim belki okuyunca rahatlarsınsüper anne olanda var benim gibi olamayan da
bu arada canlarım sakın yanlı
Şebnemmm gelmişş öğrendinmi bebişimizin cinsiyetini
cnm ya ne desem bilemiyorumcanım çok iyi demişsin ama eşim çağan ağlamasın diye yapıyo bunları zaten ağlamasına dayanamazmış çok ama konuştum ama fazyda etmiyo hatta yatak odası ve banyı dip dibe eşim banyoda sigara içer pöfür pöfür bunun içinde çok tartıştık hatta bi gün sigarasını aldım kırdım vurdu bana .yani ne yapsam fayda etmiyo arkadaslarda,eşimin aileside çok söyledi onlar gidince bana söylediği laf senin yüzünden sigara keyfimden vazgeçemem seni bırakırım yine sigarayı bırakmam .hatta akşam arkadasların yanındada oldu bu konu ben bırakmak istemiyorum dedi ..ben kızınca bana çok konusuyosun diye ters tepkileri oluyo sonrada anne çocuğu eğitir sen hiç çocukla ilgilenmiyosun,bu çocuğa yemek yedirmiyosun gibi laflar söylüyo bıktım artık bu konuda olan bana oluyo canım bu topigin en dertli,en sorunlusu benim sanırım
cnm benm annem diyor ki çocuğun midesini büyütme az ama sağlıkl yesin ben de ısrar etmiyorum benim oğlum zayıfça aslında ama hani anlatmak istediğim şu: olabildiğinde katkı maddesi az ürünler tüketmesini sağlayıp az da olsa yemesi için uğraşmak. ama gofreti seviyor mesela ona izin veriyorum direk çikolata yemiyor ya diye teselli buluyorum arada kaçamaklar olmalı yaniiişekercik doğru yazmışsın,dediğin şeyleri bende biliyorum,okudumda ama olmuyor işte illa yiyecek.rahat edemiyorum o yemeğince.çok çok iştahsız olduğunu soyleyemem genelde yeme durumu iyi ama yemeğe odaklanamıyor.ama pilavını,makarnasını kendi yıyor mesela.
gamzecim bizde dediğin gibi mutfağı taşıyoruz mama sandalyesine.boya yapıyoruz vs vs.
ah deryacım eşine ne demelı bilmiyorum2 yaşındakı bir çocuğa kola içirmesinin nasıl bir mantıklı yonu olabilir.ben daha şekerlı birşey bile yedirmedim desem yeridir.yaptığım muhalebi tarzı şeylerine pekmez yada bal koyuyorum.2 kere sut dilimi
verdim sadece.bir tanede eti cin yedi bayıla bayıla anne guzelmiş dedi durdu kuzum.biliyorum çok guzeller ama içlerinde okadar çok koruyucu varkı gonlum razı olmuyor onlardan vermeye.hayatı boyunca engelleyemem tabide en azından kısıtlıyabildiğim kadar vermeme taraftarıyım..
iyi ki doğdunnn deeeeniiizzzz iyi ki doğdunn deniiz mutlu yıllar saaanaaa:)bu arada bugün oğlumun, gözümün nurununun, hayat ışığım denizimin doğum günü....
cnm eşinle yaşadıklarınıza çok üzüldüm keşke yapabileceğim bir şey olsaydı sana vurması çok yanlışevet nagişim o takımı biz çok beğendik ama çağan için daha erken olduğunu düşündük ilerde yapıcaz sanırım öyle bişey ama raf senin dediğin gibi olandan değil normal raf süs amaçlı ama öylede yapıcaz daha odayı yeni boşalttık ben şimdilik beşiğini koyacağım bide ikeada küçük masa ve sandalyeler varya o çok güzel ama çok pahalı ya 70 tl küçücük masa alırmıyız bilmiyorum ama ben çok beeğendim . yemek olayı biraz öncede vardı ve bi tokat attı yine eşimkahvaltı yapıyoruz çağan biraz yumurta filan yedi sonra ağlamaya başladı nutella istiyo kalktık dolapları gezdik yok bitti dedim gerçektende bitmişti ama çağan bana değil sürekli taviz veren babasına gitmeyi tercih etti ve sürekli ağladı eşimde bana kalk bak ben işe gideceğim diye söyleniyo ama çağan illaki baba diye ağlıyo bende kızdım yine yapma vermeyelim artık dedim oda her zamanki gibi sen çok biliyosun sanki yesin nolcak filan diye söyleniyo bende dra gidip kola,çay içiyo,nutella yiyo yemek yemiyo ne kadar faydalı diye sorucam deyince suratıma pattt bi tokat çok kötü oldum masadan kalktım ama suratım yanıyodu içeri geçtim kendide wcyw gitti çıktı gelmiş beni öpüyo bu kadarda olmaz ya yollamaya filan kalkmadım,konuşmadım bu kadarda olmaz ya o yapsın acısını ben çekeyim hayvanmıyım ben ya ne yapmaya çalışıyo artık eşim anlamıyorum vee kardeşimi öne sürüyo aile terbiyesi almamışsınız kardeşindende belli sendende belli sizin koca dayağınıza ihtiyacınız var vs..bir sürü hakaret ...
artık söyleyecek sözüm yokya canım evet kafama çok takıyorum ama çağan ağladığı zaman her istediği yapılsın diyo ve inan zorluğunu ben çekiyorum o işe gidiyo nereye gitsem gittiğim yerde birini dövüyo babasının suçu bu çünkü işten geldiğinde oynamak yerine boğuşmayı,onu hırçınlaştırmayı tercih ediyor.çarşamba günü ikeaya gittik kasada beklerken babasının kollarını ısırdı sinirini alamıyor..oyuncak bölümü var çocuklar oynuyo çağanında bıraktık gitti çocukları dövdü ağlamaya bi başladı sakinleştiremedik ..dün akşam yan komşum geldi onun çocuklarıyla oynamaya başladı sonra kızı dövmeye,saçını yolmaya,ayaklarını ısırmaya başladı en sonundada arabayı kızın suratına fırlattı ve eşim beni sorumlu tutuyoo bide üstüne bana vurmasıda moralimi sıfıra düşürüyo nasıl takmayayımki..neyse kızlar kafanızı şişiriyorum kusura bakmayın ama sizlerin desteği,yazdıklarınız beni çok rahatlatıyo
ya canım evet kafama çok takıyorum ama çağan ağladığı zaman her istediği yapılsın diyo ve inan zorluğunu ben çekiyorum o işe gidiyo nereye gitsem gittiğim yerde birini dövüyo babasının suçu bu çünkü işten geldiğinde oynamak yerine boğuşmayı,onu hırçınlaştırmayı tercih ediyor.çarşamba günü ikeaya gittik kasada beklerken babasının kollarını ısırdı sinirini alamıyor..oyuncak bölümü var çocuklar oynuyo çağanında bıraktık gitti çocukları dövdü ağlamaya bi başladı sakinleştiremedik ..dün akşam yan komşum geldi onun çocuklarıyla oynamaya başladı sonra kızı dövmeye,saçını yolmaya,ayaklarını ısırmaya başladı en sonundada arabayı kızın suratına fırlattı ve eşim beni sorumlu tutuyoo bide üstüne bana vurmasıda moralimi sıfıra düşürüyo nasıl takmayayımki..neyse kızlar kafanızı şişiriyorum kusura bakmayın ama sizlerin desteği,yazdıklarınız beni çok rahatlatıyo
yok be canimmmm nerdeeee daha sabah burda :))) bugun saat 10 45 te gidecegim hastaneye bide iki litre su icecekmisim nenemden kalma yontemler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?