2009 Kasm Anneleri

deryacım sen caganı anlatırken mustafayı biri bana anlatıyomuş gibi geliyo bizimde babamız aynı ben cocua ceza veriyom eşim kayırıyo benim yok hayır dedimi eşim yapıyo ben cıldırtıyo kendinden büyük cocukları bile dövüyo caganla biaraya gelseler birbirlerin döverler heralde

canım ogluyun dogum günü kutlu olsun nice beraber mutlu saglıklı uzun ömürlere

yok be canimmmm nerdeeee daha sabah burda :))) bugun saat 10 45 te gidecegim hastaneye bide iki litre su icecekmisim nenemden kalma yontemler

saat farkı sonradan aklıma geldi cnm kusura bakma kız hem randevuyu zor aldın biz bu günleri iple çektik
içiver bir zahmet 2 bardak su dicemde bu ürolojik usg değilki rahime bakacak ne suyuymuş bana hiç demediydi öle bişi

efecik uynadi kapinin ordan el salliyo bana hava daha karanlik yanimada gelmiyo cok komik bi tip ya bu cocukkk ..
uynadinmi sen diyorum viyy uyandimm diyo. o viy demedi beni olduruyo gulmekten..
yeme konusu su anda bizdede sorun ama tinlamiyorum cunku bizimkilerin bi donem istahsizlik bi donem bol yeme gibi bir huyu var bende oyleyim saniirm bana cekmisler o sebeb uzulmuyorum artik. saglik kilodan once gelir bence. sebze et balik yiyolar herseyi yiyolar zaten ara vermeleri fazla kilo aliminida durduruyo :)))))

hoşgeldin sebnemcim şu karnındakileri ögrende bizi dokuz dogurtma benim içime ikiz kız geliyo gibi geliyo
hosbuldum hayatim.. 4 yasindaki oglumda surekli karnima gelip burda iki tane kiz kardes var diyo senin gibi ama ne bileyim dunden beri ikiz duygusu yok oldu icimde hayirlisi olsun bakalim bugun kurtulucaz bu meraktan insallah. ay bide ben gidiyorum dra bide bakiyosun makine bozulmus ipler kopar heralde bende :))

nagisim sorun degil canimcim normaldir kac kisi kanada tr arasinda saat farkini biliyorki ben bile yeni yeni alisiyorum caktirma :)) burdaki aletleri gorseniz bilmem artik nerenizle gulersiniz. tarti hala kantar seklinde ultrason nenemden kalam eski model tamam bazi seyler yeni ama cogunluk eski model. su icme olayida bebegi net gorebilmek icinmis mis tr de iki hamileleik yasadim hic birinde ne alttan muayne nede su olayi vardi ne diyim caniim adi kanada iste gozunu sevem memleketimin

şebnemcim agzını hayır ac deme oyle alet filan bozulması diye hamilesin dileklerin gercek olur...tam kac aylık oldu 3 lü tarama yapmıyorlarmı

Son düzenleme:
bu gun bosum cocuklari erken alip aktivite yapacagim. mircandan efeye miras kalan eslestirme kartlari var onlarin vakti geldi efe icin cikarip eslestirme oynayacagiz. kartlarda hem ayni hemde aksi sekiller var. yani biri yasliysa biri genc biri assagiysa biri yukari gibi kartlar. boya hamur kalem isleri bitti istemiyor artik. yaprak olayini mircanla yapmistik oda kiyisindan ucundan bulasmisti bize :)) bugun maasimizda gelmis alisverisimizide yapalim degisik incik boncuk bilumum zirdavat alalim aklima ne gelirse yapmaya calisacagiz artik. meralinde dedigi gibi artik hersey bir aktivite objesi diyorya ben onu mircanda yasamistim .. karton ayakkabi kutusu cok guzel kamyon oluyo mesela :)) kola kutusu kapaklari tekerlek yahut tuvalet kagidinin rulalolarindan kuklalar degisik alternatifler olabilir.

DOĞUM GÜNÜMÜ KUTLAYAN BÜTÜN TEYZELERİM. TEŞEKKÜR EDER, ELLERİNİZDEN ÖPERİM
DENİZ...
inş yakında konuşunca böyle söyleyeceğini düşünüyorum
teşekkür ederim arkadaşlar. allah bütün bebelere uzuun ömürler versin...

amin canım.bu kadr net an-latramasalarda yarım yarım konuşup anlatırlar herhalde .bizde onları yeriz:)

merhaba kızlar ben geldim yıne yeni yeniden.....

şebnemcim hoşgeldin canım seninle karşılaşabilmek ne guzel mutlu oluyorum valla.efeyıde op benim için erken uyanmış,uyucak mı tekrardan.

off sonunda buyuk gun gelmiş:))o down testıyle üçlu tarama testı aynı seydi yanlık hatırlamıyorsam..

seninkinde nasıl konuşma durumları

yeni yeni ufak tefek cumlelere başladı.bazı kelımeleri yarım soyluyor,çoğunu net soyluyor bazılarınıda tamamen atıyor.mesela kelebeğe şebşe diyor aylardır

denizin konuşamamasını dert ediyorsun ama bence çok takma.deniz gibi çok ornek var.temkınlı çocukler geç konuşurlarmış herseyı oğrenip,depolarlar sonra en doğru telefuzla konuşuverirlermiş.algılamasıda iyi sorun etme yani.

evet canım oldukça gözlemci, leb demeden leblebiyi anlayan bir çocuk. şimdilik gözlüyor ve depoluyoruz demekki....

ah derya uzuldum canım(elımızden birseyler gelebilse.sana soyle yap,şunu de desekde hersey duzelıverse.eşin pek laf soz anlayan biri değil malesef.kelımenin bittiği yerdeğim.allah sabırlar versin diyorum.

evet canım oldukça gözlemci, leb demeden leblebiyi anlayan bir çocuk. şimdilik gözlüyor ve depoluyoruz demekki....

kıtap okuyormusun denize, kıtapların çok faydasını görduk biz.bol resimkı,sozluk tarzı kıtaplar yararlı oldu kelımeleri oğrenmesinde.

kızların hepsi kayboldu ortadan.benimde biraz işim var.goruşuruz,opuyorum...

hos buldum canim ama pc ye bi gidiyorum bi geliyorum ben geldim sen gitmissin. efe uyumaz artik cunku biz yedi bucuk sekiz gibi yatiyoruz o yuzden erken kalkiyoruz. mircanda uyandi onlarin kahvalti isleriyle hazirlikla ugrasiyorum simdi. krese birakip gelicem. valla ne yalan soyliyim bende sizler hep karsilikli konusuyorsunuz ben geriden takip ediyorum diye uzuluyorum sizinle karsilasincada mutlu oluyorum. valla sizler dahil benim sinif aile arkadaslar ve ben catladik meraktan nihayet meakimiz sona erecek bu gun. testlerden hic cakmam valla bu gune kada
r kan testi haric hic test yaptirmadim. diger hamileliklerimdede yaptirmadim ama bunda biraz dusunuyorum gibi eh yastan sebeb :)) hos otekilerde cok genc degildim ya ama bi sene bile fark ettigini yasiyarak goruyorum. simdi duzene girdim iyi gidiyo hamislik bi sorun yok sukur. merim nasil aktiviteler nasil gidiyor. efe papagan gibi herseyi tekrarliyo ilk duydugu seyleri bile vir vir dir dir soyluyo. ama cumle tam net kuramiyo kisa ve oz anne gel biberon istiyom baba gitti abi beni dovdu onu dov bu en uzun cumlesi :))) baba yapti abi yaptii ii ceceler opucem bebe kaka ( bu fransizcada bebelala demek istiyor bebeksi demekmis ) kreste ogrenmis :)) bide kreste calismalara baslamislar efeler. dun verdiler cok sevindim. bizde boyle canimcim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…