2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

KIŞIN DOĞAN BEBEKLER DAHA AKILLIYMIŞ:) YAŞADIK KIZLAR Kış aylarında doğan bebekler, yaz aylarında doğan bebeklere göre daha akıllı. Bu araştırmayı yapan ABD’li bilimadamları 7 yıl boyunca 21 bin bebeği gözlemleyip inceleyerek bu ilginç sonuca ulaştı. Bunun yanında, kış aylarında doğan bebeklerin daha uzun kemikli ve daha iri yapılı oldukları da ortaya çıktı.

Amerika Harvard Üniversitesi bilimadamları öncülüğünde yapılan bu a raştırmada 21 bin kız ve erkek bebek incelendi. Bu araştırma, doğan bebeklerin mevsimsel doğum zamanlarına göre farklılıklarını ortaya koyuyor. 7 yıldır yapılan araştırma ve incelemelere göre, kış-ilkbahar dönemindeki aylarda doğan bebekler, diğer mevsimlerde dünyaya gelen bebeklere göre daha akıllı, daha iri yapılı ve daha başarılı oluyor.

Araştırmanın sonuçlarına göre, güneş ışığının, hamile annenin hormonlarıyla vücut ısısına etki ettiğini belirledi. Ayrıca güneş ışığı, bebeğin karakteristik özelliklerini de değiştiriyor. Bilim adamları, 7 yıllık süreç içinde bebekleri doğumlarından hemen sonra, 8 aylıkken, 4 yaşındayken ve en son 7 yaşındayken birtakım fiziksel ve ruhsal testlere tabi tuttu. Sonuç olarak 7 yıllık sürenin sonunda kışın doğan bebeklerin, yazın doğan bebeklere göre, yaklaşık 2 milimetre daha uzun boylu, 210 gram daha ağır olduğu, zeka testlerinde de daha yüksek skorlara sahip oldukları belirlendi.

branjın nedir sende askerlik yapanlardansın canım benimde eşim nişanlıyken askerlik yaptı 2 haftadabir geliyordu yanıma o yüzden fazla zorluk çekmemiştik 6 ay yaptı gelincede hemen evlendik

iyi akşamlar kızlar......pek geriye dönemedim.....ben bu aralar gündüzleri pek giremiycem....ancak akşamları eşimin bilg. girmeye çalışıcam arada.....şu bilg. hele bi gelsin eve o zaman sık sık gelirim sizlerin yanına...şimdi çıkmam gerekior....hepinizi çok öpüyom....iyi muhabbetler...

iyi aksamlar kizlar, biraz gecmisi okuyayim dedim oku oku bitmiyor ya, bende tum gun temizlik yaptim, koptu belim valla, biraz mola vereyim dedim, herkez iyidir inslh

kızlar ben biraz içeriye geçeyim uzanayım yorulmuşum.hepinize iyi sohbetler

branjın nedir sende askerlik yapanlardansın canım benimde eşim nişanlıyken askerlik yaptı 2 haftadabir geliyordu yanıma o yüzden fazla zorluk çekmemiştik 6 ay yaptı gelincede hemen evlendik

ingilizce öğretmeniyim tatlım ben. ben de sık gittim geldim ama yine de evli olunca farklı oluyo hem evini hem eşini bırakıp gitmek. çok şükür atlattık o döenmleri diyorum ya 3 sene olacak nerdeyse zamn geçiyor.

valla ben burdayım... Eylemle Enelin yazışmalarını okuyorum... Sabahtan beri miskim miskin oturuyorum. Hiç iş yapmadım valla... Araba muhabbeti falan yapmışsınız, neresinden dalacağımı bilemedim muhabbete... :sm_confused:

herkese iyi akşamlar, bende hiç geçmişe bakamadım valla... eşim bilgisayara ambargo koyduuu...
inşallah herkes iyidir

albanian çok sağo canım bilgi çok güzel,sevindirici.
aysin,nazan iyi olmanıza aevindim.
kız nazan bu kadar yorma kendini.kızıcam bak sana:mymeka:
zaten ilk doğum yapıcak olanımız sen gibi duruyorsun.

herkes temizlik yapmış bezmiş hayatından denizim moralin mi bozuk senin eski hayat ışığını göremiyoruz:çok üzgünüm:

albanian çok sağo canım bilgi çok güzel,sevindirici.
aysin,nazan iyi olmanıza aevindim.
kız nazan bu kadar yorma kendini.kızıcam bak sana:mymeka:
zaten ilk doğum yapıcak olanımız sen gibi duruyorsun.

canim ya 1 hafta sonra annem gelecek, temiz temiz karsilayim diyorum onu, pasakliligimi gormesin:sm_confused:, evlendim evleneli 12 senedir ilk defa geliyor, ama sak diye bayilicam artik ne pisletmisiz evi ya yap yap bitmiyo

melek de yok hayırdır inşallah kocişle vakit geçriyor herhalde yarın işe gitcem tetanos aşımın 2. dozu yapılacak rh uyumsuzluğu aşımız yapılacak
kızlar sizde de halszilik srekli uyku hali oluyor mu böyle üstümden tren geçmiş gibi dolanıyorum ben

temizlik yapan arkadaşların alnından öpüyorum ben kendimi kaldıranakadar 1 yıl geçiyor sabah evi topla kızı okula hazırla okula götür eve gel pilim bitiyor 2 saat dinlenmeden yerimden kalkamıyorum

xnazanx canım kendini fazla yorma yavaş yavaş sırayla yap.. hem eminim annen herşeyi anlayışlı karşılayacaktır...

KIzlar iyi akşamlar ya sizden fikir almaya geldim eşimle bugun çilek mobılyaya gidip baktık bı oda begendk sızınle paylasmak ıstıyorum oda mu

ama diyorum ki acaba abartıyormuyum ılk bebek olcak siz ne dersiniz ? kararsızım haftaya siparişi vercez :S

canım elbette çok gzel herkesin kesesi ve koşulları farklı olduğu için önemli olanlar ev kendinizin mi odanız müsait mi ve yeterince paranız var mı?3 kez üstüste evet dediysen neden olmasındelikafadulden
ne kadar dediler fiyatına indirim var buarada çilekte haberiniz var değil mi?

ben çok beğendim valla.. ama benim bebek erkek ve hala odayı doğumdan öncemi yoksa sonra mı alsam kararsızım yaaa.

alyasulin cok guzel odaymis gercekten aslininda dedigi gibi kosullarin musaitse neden almayasinki

nazancım yeter ama kendini yıprattın şu halinle.annen sana geliyor.evi nasıl temizmi bakayım demeyecek herhalde canım aaa.
alyasulin canım bizce mobilya güzel ama herkes kendi ev durumuna ve maddi duurumuna göre birşeyler yapıyor.sizce nasıl uygunsa onu yapın canım.ben hem kiracıyım almadım hemde bebek olduğu için kendisi anlamayacak anladığı bir yaşta oda kurucam hem kendi seçer beğenir diye düşündüm.ozamana kadar da maddi durum düzelir diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…