Kızlar doktordan geldik üst komşum yasin okutuyordu gelince oraya çıktım anca yazabiliyorum size...
Allaha şükür herşey normal...Ve en sevindiğim haber rahim ağzını kapatan plasenta artık olması gereken yerde buna çok sevindim çünkü bu sebepten dolayı sezeryan olabilirdim...
Biz bakaren uyuyodu cimcime evde canıma okur doktora gidince uyuyacağı tutuyo hanımefendinin hatta tam bakarken esnedi..Kızlar yaa yüzünü ilk defa bu kadar net gördüm gözleri burnu ağzı ilk defa anne olacağımı bu kadar iyi hissettim sanki ultrasona dokunsam bebeğime dokunacaktım ne kadar güzel duygular bunlar yaa..Allahım herkese tattırsın inşallah...
Bu arada doktorada içim ısındı sanırım benim doktor artık gelemeyecek çünkü 1 ay sonra görüşürüz dedi..Birde şekerim sınırda çıkmıştı ya 100 gramlık yaptırmanı tavsiye ederim yaptırırsan sonucunu bi göreyim dedi...Kendi doktoruna gösterirsin demedi yani...
Kilomuz 1378 gram sanırım normal çünkü doktor herşey yolunda dedi..suyumda normalmiş akıntı ve kaşıntıdan bahsedince fitil verdi zaten alıştım artık mantar yüzünden her ay fitil kullanmaya....
Eleveiti bıraktırdığını söyledim diğer doktorun baya şaşırdı neden bıraktın bence kullanmaya devam et dedi bende başlayacağım tekrardan zaten içime hiç sinmemişti bırakırkende...
Ayaklarını aşağıda hissettiğimi sanki çıkıverecekmiş gibi olduğunu söylemiştim ultrasona girmeden önce bi bakalım demişti bakınca böyle hissettmen gayet normal çünkü şuanda ters duruyor dedi döneceğini tahmin ediyorum ama dönmezsede ilk gebelik sezeryan olur dedi döner dimi kızlar yaa...
Kız yavrum bunların hepsini senmi yapcan. Yok olmaz tek başına sakın hepsini sıkıştırma. Baari yavaş yavaş hergün birini yap. Yıpratma kendini doğuma gücün kuvvetin kalmaz bak datlım.
Kızlar bir fikir verirmisiniz?
http://www.kadinlarkulubu.com/bebek...-2009-mart-bebislerinin-hazirliklari-127.html
Kızlar doktordan geldik üst komşum yasin okutuyordu gelince oraya çıktım anca yazabiliyorum size...
Allaha şükür herşey normal...Ve en sevindiğim haber rahim ağzını kapatan plasenta artık olması gereken yerde buna çok sevindim çünkü bu sebepten dolayı sezeryan olabilirdim...
Biz bakaren uyuyodu cimcime evde canıma okur doktora gidince uyuyacağı tutuyo hanımefendinin hatta tam bakarken esnedi..Kızlar yaa yüzünü ilk defa bu kadar net gördüm gözleri burnu ağzı ilk defa anne olacağımı bu kadar iyi hissettim sanki ultrasona dokunsam bebeğime dokunacaktım ne kadar güzel duygular bunlar yaa..Allahım herkese tattırsın inşallah...
Bu arada doktorada içim ısındı sanırım benim doktor artık gelemeyecek çünkü 1 ay sonra görüşürüz dedi..Birde şekerim sınırda çıkmıştı ya 100 gramlık yaptırmanı tavsiye ederim yaptırırsan sonucunu bi göreyim dedi...Kendi doktoruna gösterirsin demedi yani...
Kilomuz 1378 gram sanırım normal çünkü doktor herşey yolunda dedi..suyumda normalmiş akıntı ve kaşıntıdan bahsedince fitil verdi zaten alıştım artık mantar yüzünden her ay fitil kullanmaya....
Eleveiti bıraktırdığını söyledim diğer doktorun baya şaşırdı neden bıraktın bence kullanmaya devam et dedi bende başlayacağım tekrardan zaten içime hiç sinmemişti bırakırkende...
Ayaklarını aşağıda hissettiğimi sanki çıkıverecekmiş gibi olduğunu söylemiştim ultrasona girmeden önce bi bakalım demişti bakınca böyle hissettmen gayet normal çünkü şuanda ters duruyor dedi döneceğini tahmin ediyorum ama dönmezsede ilk gebelik sezeryan olur dedi döner dimi kızlar yaa...
şekerlerim, dr. dan geldik iyiymiş küçük hanım 216 gr. almış 1 haftada 1806 gr olmuş. boyu da 42 cm. suyu yine bebeği sıkmayacak kadar az da değil çok da değil.
şimdi ablamlardayız birazdan annemlere gideceğiz pazara kadar ordayız, pazar günü de torbalıya gideceğiz kontrol var ya izmirde onun için. merak etmeyin beni, biliyosunuz annemlerde yok bilgisayar. kendinize iyi bakın, bebişlerede, Allaha emanet olun, öptümm göbişlerden :)
selam mart ayının güzel anne adaylarınaa,
uyudum kalktım yemeğimi yaptım, portakal,limon ve mandalina suyu sıktım içtim. sabah kalktığımda boğazım ağrıyordu, ılık su+limon, açık çay+limon ile biraz rahatladım inşallah ilerlemeden çarçabuk atlarım. burnum tıkanmış başımda ağrıyor. hasta oldum maalesef be yaaa.
Herkese iyi akşamlar.Bugün kontrole gittim bebişimde ben de çok sağlıklıymışız.Hiçbir sorun yok dedi doktor.Nerden uydurmşlar bebeğin suyunun azaldığınıda dedi.Galiba artık başka doktora gidip sinirimi bozmasam iyi olacak :)))
Herkese iyi akşamlar.Bugün kontrole gittim bebişimde ben de çok sağlıklıymışız.Hiçbir sorun yok dedi doktor.Nerden uydurmşlar bebeğin suyunun azaldığınıda dedi.Galiba artık başka doktora gidip sinirimi bozmasam iyi olacak :)))
kizlar ben geldim yazip cikicam hemen cok yoruldum biraz yatip dinlenicem hersey normalmis endise edicek bisey yok dedi doktor kilosuda 2690 gr mis masallah oglusuma boyunu bilmiyorum ama bacak uzunlugu 68,0 mm nasil hesaplaniyodu bu?? kafasi asagida bana batanda eliymis keretanin doktor renkli resim verdi inanamadim ya ilk defa görüyorum böyle renkli ama beyfendi koluyla gözlerini kapamis burnuyla agzi görünüyodu aksi aksi duruyodu sanki dedim al iste bana benzemeye baslamis bile:)) neyse kizlar ben simdilik kacayim öptüm hepinizi
al benim gibi biri daha bende acayip çıldrıcak gibi oluyorum ya. bu sıpalar var yadaha bizim karnımızda herşeyi biliyor. var ya yazndık biz yandııııkk. acaba karnımızdayken çok şımartmasak mı?canim iyiyim ne olsun..ah tis ile geciyor ama yikilmak yok Allah´in izniyle.ya bu arada kizim ile iletisimim iyice artti...bayiliyorum onunla konusmaya..artik resmen ben uyaninca uyaniyor, ben yatinca da yatiyor..cok seker teyzesi..dün yine sohbet ettik nasil cevaplar veriyr ya.. erken dogum mogum olur diye kizma seni cok özledim demeye korkuyorum ama icim icimi yiyor:roflol: simdi dogacaklar yumuk yumuk elleriyle, aman Allahim deliye dönüyorum düsündükce:sm_cool:
sana da kızına da maşallah canım ne güzel herşey yolunda. uykucu kıııııız bence size nazlanıyo uyumuyo da numara yapıyo nazlıı.Selam arkadaşlar döndüm kontrolümden. herşey güzel valla. canım kızım yüzünü kapatmıştı ilk defa göstermedi. yani kordonlar buna izin vermedi
ayrıca yine uyuyodu, hadi aktif olsa bi şekilde ümitlenirdik. sağa yattım ,sola yattım, dr. dürttü çikolata yedirdiler, şekerli su içtim yok tembel kızım uyanmadı.
ets gayet iyiymiş. geçen aydan beri kızım 600 gr almış. 1750 gr, boyu da 40.5 cm olmuş. dr güzel gidiyo dedi. ben de 1 kilo almışım:)
canım ne güzel haberlerle gelmişsin bebeğin sağlığı da iyi kilosunu dert etme az olsa sölerdi doktor. az kaldı sabır.Selam kızlar,
Bugün kontrolüm vardı öğleden sonra. Doktorum kan akışına suyuma ve bebeğe baktı herşey iyi dedi. Artık ciğer gelıstırıcı ıgne vurulmaya gerek dedı. Ama haftada 1 proluton ıgnesı yanı hormon ıgnesı erken dogmaması ıcın ve gunde 6 tane nıdılata devam..Nst de sancılarımda normal cıktı.Bebısımın kılosu 2-2200 cıvarı dedı..Ne yanı 10 gundur kılo almamıs mı dedım.. Gayet ıyı dedı.. Bıraz orası kafama takıldı ama doktorum asıl bundan sonra kilo alır merak etme dedi. Artı önemli olan kilosu değil diye kızdı yine. Beni bu konuda takıntılı gördü sanırım.
Yıne vajınal olarak acılma varmı dıye baktı. Allahtan yok. Baskı var ama acılma yok gun gectıkce baskı artacakmıs.. Tekrar 10 gun sonra gıdecem
oh bir güzel haberde mtsden maşallahAllaha şükür herşey normal...Ve en sevindiğim haber rahim ağzını kapatan plasenta artık olması gereken yerde buna çok sevindim çünkü bu sebepten dolayı sezeryan olabilirdim...
Biz bakaren uyuyodu cimcime evde canıma okur doktora gidince uyuyacağı tutuyo hanımefendinin hatta tam bakarken esnedi..Kızlar yaa yüzünü ilk defa bu kadar net gördüm gözleri burnu ağzı ilk defa anne olacağımı bu kadar iyi hissettim sanki ultrasona dokunsam bebeğime dokunacaktım ne kadar güzel duygular bunlar yaa..Allahım herkese tattırsın inşallah...Kilomuz 1378 gram sanırım normal çünkü doktor herşey yolunda dedi..suyumda normalmiş akıntı ve kaşıntıdan bahsedince fitil verdi zaten alıştım artık mantar yüzünden her ay fitil kullanmaya....Ayaklarını aşağıda hissettiğimi sanki çıkıverecekmiş gibi olduğunu söylemiştim ultrasona girmeden önce bi bakalım demişti bakınca böyle hissettmen gayet normal çünkü şuanda ters duruyor dedi döneceğini tahmin ediyorum ama dönmezsede ilk gebelik sezeryan olur dedi döner dimi kızlar yaa...
önce bebişe maşallah canım benim. sende bol suyla su işini halledersin bitanem. ben seni rüyamda gördüm canım. uyumadan önce bebişin kıyafetlerine bakmıştım ondan etkilendim herhalde ama rüyamda sana adayadayı eylem diyodum hey allahım ne güldüm ya.şekerlerim, dr. dan geldik iyiymiş küçük hanım 216 gr. almış 1 haftada 1806 gr olmuş. boyu da 42 cm. suyu yine bebeği sıkmayacak kadar az da değil çok da değil.
şimdi ablamlardayız birazdan annemlere gideceğiz pazara kadar ordayız, pazar günü de torbalıya gideceğiz kontrol var ya izmirde onun için. merak etmeyin beni, biliyosunuz annemlerde yok bilgisayar. kendinize iyi bakın, bebişlerede, Allaha emanet olun, öptümm göbişlerden :)
Uyuyan güzel de kalkmış... Ohh ne güzel, dinlendin uykunu aldın... Ben yorgunluktan bittim vallahi. Bu ütüler canıma okudu. Hala da bitti deyip bir oh çekemedim. Damlacım geçmiş olsun. Gerekenleri yapmışsın zaten, umarım hafif bir şekilde atlatırsın. Burun tıkanıklığındna dolayı sıkıntılıysan kaynar su buharına havlu örtüp, buğu tedavisi yap biraz kendine. Burnun açılıp akınca, başın da rahatlar canım.
Ben kendimi çok sağlıklı hissediyorum.Mide şikayetim falan yok.Bir haftadır bebeğin suyu ile ilgili sıkıntı var.Bakalım bugün kendi doktorum ne diyecek.Cerrahpaşadakiler eğer düşme olursa hastaneye yatmama gerektiğini ve bebeğin erken geleceğini söylediler.Bebişim 15 gün önce 1 kg. dı.Bugün 15:00 de tekrar ölçüm yapılacak.Ben de toplamda 6 kilo aldım.
Sen nasılsın nasıl gidiyor?Senin şikayetin var mı?Kilo durumun nasıl?:CüvCüv:
Eylemcim gözünaydın canım.. Herşey iyi ne güzel. İzmir kontrolünde iyi geçer inşallah.şekerlerim, dr. dan geldik iyiymiş küçük hanım 216 gr. almış 1 haftada 1806 gr olmuş. boyu da 42 cm. suyu yine bebeği sıkmayacak kadar az da değil çok da değil.
Geçmiş olsun öğretmenim..Takviyeye devam inşallah çabucak iyileşirsin.selam mart ayının güzel anne adaylarınaa,
uyudum kalktım yemeğimi yaptım, portakal,limon ve mandalina suyu sıktım içtim. sabah kalktığımda boğazım ağrıyordu, ılık su+limon, açık çay+limon ile biraz rahatladım inşallah ilerlemeden çarçabuk atlarım. burnum tıkanmış başımda ağrıyor. hasta oldum maalesef be yaaa.
Oh ooh maaşallah. İçin rahatlamış bak. Bencede canım boşuna kurcalama kafanı.Herkese iyi akşamlar.Bugün kontrole gittim bebişimde ben de çok sağlıklıymışız.Hiçbir sorun yok dedi doktor.Nerden uydurmşlar bebeğin suyunun azaldığınıda dedi.Galiba artık başka doktora gidip sinirimi bozmasam iyi olacak :)))
çalışan anneler doğum yardımı diye devlet bize bir ücret ödüyor mu?benim okuldaki bir erkek hoca dedi ki:bir yardım varmış doğum öncesi izne ayrılırken 750tl doğumda da 750tlödüyormuş.o öğretmenin bir arkadaşını eşi bu yıl almış.dediki belirtmeyince vermiyorlarmış.
ben müdürüme sordum.hastaneden doğum kağıdı gelince 125 gibi bir ücret yatar dedi.siz bu konuda ne biliyorsunuz?teşekkürler...
böyle bir şey hakkında ne diyorsunuz mart anneleri...
benim bildiğim kadarıyla doğumda sonra diye biliyom ama emin değilim. ben müdür yardımcımıza sorarım yarın bi ara.
bu arada saol canım takviyeyle atlatcam inşallah.[/QUOTE]
ya kızlar ben bu arada ben bugün garibim herşeyi yarım yamalak yapıyorum kafam pek bi karışık herhalde hihihihi.betüle yazıp bukete cevap veriyom mazur görünüzDDDDDDD buketcim bu arada saol canım takviyeyle atlatcam inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?