2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

yinede sen önce kendine ve bebişine dikkat et. bırak eksik kalsın canım.. doğumdan sonrada halledilir bazı şeyler.

Eee zaten az bir zamanın kalmış olmalı.Kayınvaliden gelmedi mi hala o yardımcı olmuyor mu?

Kızlar bilgisayarın şarjı bitti çıkıyorum ben.Görüşürüz herkese iyi akşamlar byeeeeeeeeeee

altunummm bebeğin kıyafetlerini bir hurca koydum.küçük türünden..geriye kalanları battaniyeleri oldu..benim nevresim,gecelik pijama terlik vs...geriye kalanlarıda sığdırmaya çalıştım baktım 1 tane yetmeyecek 2.yi koydum mecburen...

slm kizlar biraz gecmisi okuyayim dedim ama bitiremedim 10 sayfa daha var, belim agridi oturamiyorum fazla, kizlar ya benden kahverengi leke gelmeye basladi, sizdede varmi oyle akinti gibi kahverengi lekeler, annem doguma az kaldigi icin olabilir diyo

hosgeldin nazancgm
bende öyle leke falan yok valla

""cnm çok çok geçmiş olsun bi an önce iyileşirsin inşallah kendinede bebişede çok dikkat et

bende ilk defa duyuorum oluyomuymuş doğum yakalaştıkça istersen bide doktora sor merak ettim şimdi

Herkese merhaba bugün nasılsınız bakalım.Benim sınav görevim vardı dün ve bugün bayağa yoruldum.Allah 37. haftaya kadar çalışmak zorunda olnalara yardım etsin valla çok zorlandım ben....
bende istedim ama bana görev çıkmadı. ben 37. hafatya kadar çalışacağım canım sağol canım allah yardımcım olsun.
canım evet benim eşimde görevliydi. açıklise sınavı vardı. küveti bana beşiği aldığım yerden hediye verdiler. benimde çantam hazır değil.
sen iyi ol canım onlar çarçabuk hazırlanacak şeyler bence. hele şu kritik dönemi atlat.a.s.
al işte ben gibi biri dahakaydirigubbakcemile3
üzüldüm adama yaaa.:çok üzgünüm:
iyi dayandın tatlım az kaldı.

:uhm:hayır canım leke falan yok ben de ama zaten ben sizden küçüğüm. doktora telefon falan açsan.

''Nişan gelmesi'' bahsettiğin şekilde bir akıntı şeklinde oluyormuş canım, tek başına doğumun habercisi değil ama yaklaştığının habercisi olabiliyormuş, ancak erken doğum riski olan gebelerde yorgunluk vs sebebiyle de bu tür akıntılar olabiliyormuş diye biliyorum, doktorunu bilgilendirmen ve telaş etmemen en doğrusu sanırım. Konuyla ilgili tecrübesizliğimden ve bilgisizliğimden dolayı konuyla ilgili bir yazıyı kopyalıyorum...

Aşağıdakiler Dr.Alper Mumcu'nun sitesinden alıntıdır;

Bebek bekleyen anne adaylarının hemen hepsi ya çevrelerinden ya da doktorlarından nişan gelmesi adında bir olayın varlığını duymuşlarıdır.

Gebeliğin erken dönemlerinden itibaren rahim ağzından olan salgılar burada birikmeye başlar ve bu rahim ağzının içindeki kanalı tıkar. Sümüğümsü bir yapı olan bu birikmiş salgılar mukus tıkç olarak adlandırılır. Mukus tıkaçın işlevi rahim içinde gelişmekte olan bebeği dış etkenlere karşı korumaktır. Bir başka deyişle mukus tıkaç enfeksiyon etkenlerine karşı bariyer görevi görür

Hamileliğin sonlarına doğru doğum zamanı yaklaştıkça rahim ağzında bir takım değişimler başlar. Servikal olgunlaşma adı verilen bu değişimler sırasında serviks yumuşar, öne doğru döner ve hafifçe açılmaya başlar. Bu açılma sırasında kanalın içinde bulunan mukus yani sümüğümsü yapı düşer. Nişan gelmesi olarak adlandırılan durum mukus tıkaçın düşmesidir. Kişi bunu çamaşırında bulabilir ya da tuvalete gittiğinde fark edebilir. Çoğu zaman nişan ile birlikte koyu kahverengiden açık kırmızıya ve pembeye kadar değişen renkte bir miktar akıntı da görülür.

Doğum ne zaman başlar?
Nişan gelmesi yaklaşan doğumun belirtlerinden biri olmakla birlikte doğumun ne zaman başlayacağı konusunda net bir bilgi vermez.Bazı kadınlarda 36. hafta civarında gelebileceği gibi son ana kadar görülmeyebilir. Hatta bazı kadınlarda olay çok yavaş ve uzun sürede gerçekleştiğinden anne adayın olayın farkında bile olmayabilir. Mukus tıkaç hamilelik sırasında sıkça görülen akıntıların içinde fark edilmeyebilir.

36 haftadan küçük gebeliklerde böyle kanlı sümüğümsü bir yapı geldiğinde mutlaka doktorunuza haber vermelisiniz. Eğer hamileliğiniz 36 haftadan büyük ise endişe etmenize gerek yoktur. Nişan gelmesi doğumun ilk belirtilerinden biri olmakla birlikte bazen sancıların başlaması günler hatta haftalar alabilir. Böyle bir durumda olayı doğal seyrine bırakmak en uygun yaklaşımdır.

Öte yandan akıntı aniden açık kırmızı renge dönerse ve miktarı artarsa zaman kaybetmeden doktorunuzu aramanız gereklidir.

ayy kizlar benim bugun rahimim felaket agriyoya sanki yirtiliyo gibi amann oturken bile agriyo yürüyünce daha cok agriyo yoksa dogurucmmmi

Son düzenleme:
Eee zaten az bir zamanın kalmış olmalı.Kayınvaliden gelmedi mi hala o yardımcı olmuyor mu?

Geldı ayın 20 sınde.. Az oncede buraya geldı de yazamadım o yuzden.. Geldı oturdu 5 dk yarına yemek getırdı gıttı.. Zaten 2 gunluk yemek getırıyor ama 4 gunde bır ugruyor... Dedım camasırları yıkandı bebegın cantayı hazırlamak lazım.. Eee tabı hazır olması lazım dıyor..ama faalıyet yok.. Napımm yaa bu konu zaten canımı sıkıyor. 3 adım ılerımde ama sormayın dertlıyım bu konuda..

bendede yok ama 2 aydır her wc ye gıttıgımde aman bısı varmı dıye bakmaktan pısıkopat oldum Ama kahverengı lekeler onemsenmeyecek bısey degıl. Ben olsam doktoru arardımm..

neyse canlarim ben cikiyrm benim dolap falan kuruldu evim bitti cok sükür simdi kocisle temi´zlik yapicaz dolabimizi yerlestiricez öptüm görüsrz yine byy cici bakn kendinize ve bebislere

Sehnaz dur kız ne dogurması...Mart annelerınden kımse 36.haftayı bıtırmeden dogurmayacak.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…