2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar ben hiç abartmıyorum her akşam at gibi yemek yiyorum üstüne tatlımı yiyorum.1 saat sonra 1 tane nar ve en az 16 ve üst sınırı mandalina yiyorum.
ve hiç yemekte doymuyorum.eşim besmele çek diyor eee ilgisi yok her defasında yapıyorum o işi ama doymuyorum hele mandalinaya hiç doymuyorum bi akşam 2 kilo yemişim her gün eve giderken 2 kilo mandalina alıyoruz büro da yediklerimi saymıyorum buz dolabım var mini onun içinide doldurdum onuda 2 günde bi yeniliyoruz. ve bankaya gittiğimde kızlar 5aylık hamile değil de sanki 3 aylık gibi diyorlar .hayır yani o kadar yiyorum onlar nereye gidiyo anlamadım gitti walla şimdi de açıktım .

aynen laviniacım, mandalinayı ben de cok yiyorum ama sonradan da yanma yapıyor

amaaann ye canım yee ohh yarasin sana da bebise de.. can bogazdan gelir derler ya, eksik demisler;

can bogazdan gelir, kordondan bebege gider herkese afiyet olsuncokacimcoook

aman şimdi yemeyecezde ne zaman yiyecez ya bahenemizde var işde hamileyiz

canım 3 kesin içiyorum da fazlası oluyor bazen...zaten çok su içen birisiyim...

3 derken litremi :1shok: masallah canim ama bi arastir seni tedirgin etmek kesinlikle istemem ama hayal mayal hatirliyom sanki 2 litreden sonrasi zarar verebiliyomus su zehirlenmesimi ne olabiliyormus bak tekrar diyom canim emin degilim bi arastir istersen.

fusuncum hoşgeldin canımın içi..
maşallah ona.tosun gibi olmuş dimi..
vesikalığı yokmu:asigim:

Saol hayatımm var var koyucam scan edip haftasonu yaparım :)

Canımmmm maşallah oğluşunaaaa mandalinalar işe yaramışa benziyor :)
Ben sana demedim mi erkek o diye :)
Çok öpüyorum canım oğluşunu da seni de 18 kasımı bekliyoruz :)

Geçmiş olsun canım kızına

Gözün aydın Burcu cum maşallah kızına

Selam kizlar,

Ay hocamla görüsmem cok iyi gecti,saolsun ya cok anlayisli davrandi..istersen sana ek süre verebilirim sakin kendini ve bebegini sikintiya sokma dedi..bu zamanlarin tadini cikar dedi...kaydirigubbakcemile2 saolsun ya... ama ben garip bir insanim iste biri bana oldugundan daha da anlayisli davarninca bende yelkenler fora oluyor ve kendimi o insana karsi daha cok sorumlu hissediyorum ve elimden geleni yapiyorum o imtiyazi kullanmamak icin,sonuna kadar zorluyorum sinirlarimi... ama bu bilgi joker olarak dursun,hani hakikaten ihtiyacim olursa en azindan hocam teklif etti derim..

Ya Betül yazdigin beni de derinden vurdu aksam aksam insallah Rabbim tekrarini yasatmaz...
Bilirsiniz belki, benim de bir kese muhabbetim olmustu baslarda..testlerde cikti,nokta olarak rahimde varligini tespitte etti ama keseyi görememisti..ama megersem bende de gec döllenme olmustu..ne kadar stresse girdim o bir kac gün..5 gün sonra tekrar gel demisti de ,keseyi gördügünü söylediginde ne kadar mutlu olmustum...

Ya size birsey diyeyim mi kizlar, cok cok belirgin ve siklikla hissediyorum ya artik yavrumun hareketlerini icimde nasil bir yogunluk var anlatamam...ona sevgim katlandi sanki..meger ondan önce ben sevmemisim bile onu,yani sevmesini bilememisim...ay cok degisik bir duygu ya...Rabbim herkese nasip etsin...

kizlar size birsey diyeyim miherseyin asirisi zarar diyeyim..her vitamin bir digerinin cözülmesi icin gerekli ama sinir asildi mi biri digerini yok ediyor..size bir makale yollacagim,onu okuyun lütfen. simdi burda aciklamak cok zor.ok?

hadi hemen yolluyorum..öptüm hepinizi..bebislerinize teyzesinden slm söyleyin..:ecrin_bebek:Allah akibetlerini hayir etsin insallah..

öptüm.ii aksamlar...a.s.

SUDA ÇÖZÜNEN VİTAMİNLER

B grubu vitaminleri ve C vitamini suda çözünen vitaminlerdir. Bunlar yağda çözünen vitaminlerin aksine, vücutta birikmeden görevlerini tamamlayıp vücudu terkederler. Hücrelerde gereksinim duyulmayan miktarlar, böbrekten idrar yoluyla dışarı atılır.

Bunların diğer bir özellikleri de; çok çabuk değer kaybetmeleridir. Hazırlama, pişirme, saklama ve ısıtma sırasında besinlerdeki vitaminlerin büyük kısımları yokolabilir. Besinlerin kaynatma, kızartma sırasında kısmen parçalanırlar. Bu nedenle besinler dikkatli hazırlanmalı ve hemen tüketilmelidir.

B1 Vitamini

Suda eriyen B1 vitamini iştahı önemli oranda etkiler; besinin sindirilmesine yardım eder ve bedeni enfeksiyona karşı korur. Sinir dokularının normal çalışması için gereklidir.Bu vitamini önemlidir. Zira kan şekerini enerjiye dönüştürür. Kalp sağlığının korunmasında anahtardır. Şeker hastalığının kontrol edilmesine yardım eder. Hazımsızlığın tedavisinde de önemlidir. İnsanı zihinsel olarak uyanık, nörolojik açıdan sağlıklı kılmaktadır.

Bu vitamin eksikliği, çabuk yorulma, çabuk öfkelenme, asabiyet, unutkanlık, kaslarda ve baldırlarda ağrı, sık kalp atışı, bacaklarda şişme, çocuk seslerine katlanamama, iştahsızlık, yorgunluğa karşın uyuyamamak gibi belirtilerle anlaşılır. Rafine edilmiş unlu maddeler yendiği oranda bu vitamine gereksinim artar. Tütün, alkol, şeker B1 vitaminini yok eder. Aldığı karbonhidratlı besinlerden yararlanabilmesi için bedenin bu vitamine gereksinimi vardır.

Bel ağrısı ve siyatik, B1 vitamini ile başarılı şekilde tedavi edilmektedir. 230'dan fazla hastalığın tedavisinde etkili olduğu kabul edilmektedir.

Soya fasulyesi, kuşkonmaz, lahana, havuç, kereviz, hindistancevizi, greyfurt, limon, maydanoz, nar, turp, bira mayası, yulaf, mısır, muz , pirinç, kepekli ekmek, bezelye, yer fıstığı (kavrulmuş), patates, tavuk, biftek, karaciğer, süt, buğday tohumu, kuru üzüm, karnıbahar ve nohutta bulunur.

B2 Vitamini

Besin maddelerinin enerjiye dönüştürülmesinde gereklidir. Kansızlık ve bazı kanser türlerine karşı koruduğu bilinir. Emilimi sınırlı olduğundan fazla alımı pek sakıncalı değildir.

B1 vitaminine göre daha kolay depolanabilen ve ışık tarafından kolaylıkla yok edilebilen B2'nin eksikliği, gözlerde yanma ve kuruluk, dudaklarda çatlama, ayak altlarında yanma, kulakta ve burunda pullanma, titreme, sersemlik, hareketlerde ağırlaşma, sindirim bozukluğu, saç dökülmesi belirtileriyle ortaya çıkar.

B2 vitaminin alınabileceği besinler arasında soya fasulyesi ve unu, buğdaylı maddeler, fındık, yerfıstığı, elma, lahana, havuç, ıspanak, greyfurt, kayısı, badem, yulaf, arpa, domates, hurma, şeftali, erik, pirinç, mısır, karnıbahar, et, karaciğer, tavuk, yağsız süt, yoğurt, yumurta sarısı, brokoli vardır.

B3 Vitamini

En dayanıklı B vitaminlerinden birisidir. Işık, hava ve alkalilerden etkilenmez. Tek kayda değer kaybı, pişirme suyuna geçtiğinde meydana gelir. Vücutta iki ko-enzim oluşturur. Bu enzimler yiyeceklerden enerji açığa çıkarılmasıyla ilgilidir. B3 vitamini ayrıca kolesterolü düşürür, kalp damar hastalıklarına ve yüksek tansiyona karşı korur. Vücudu hava kirliliğinin etkilerinden arındırır, alkol ve sigara kullananların vücutlarını temizler. Kandaki yağ oranını düşürmede etkilidir. Kan dolaşımında, karaciğerin sağlıklı çalışmasında, baş ağrılarında ve zor işitmede yararlıdır.

Hafif eksikliğinde, endişe, sessizlikte sesler işitmek, sersemlik, huzursuzluk, unutkanlık, diş etlerinde yumuşama, dilde şişme ve kırmızılık, yorgunluk, depresyon görülür. Şiddetli eksikliğinde ise pelagra hastalığına neden olur. Pelegra, B3'le tedavi edilmezse sonunda ölüme neden olabilir.

Çimlendirilmiş buğday, buğday kepeği, bira mayası, patetes, domates, havuç, fındık, ceviz, erik, mercimek, tavuk, biftek, yumurta, peynir, balık, fasulye, bezelye ve yapraklı yeşilliklerde bulunur.

B5 Vitamini

Isı, asit (örneğin sirke), alkaliler (örneğin bikarbonat) tarafından yokedilir. Pişirme suyuna geçmesi yoluyla da kaybolur. Yiyeceklerden enerji açığa çıkarılması işleminde önemli rol oynayan ko-enzim, A molekülünün bir parçasıdır. Böbreküstü bezinin fonksiyonunda ve antikorların yapımında da çok önemlidir. B5 vitaminini tek başına almanın sakıncası yoktur.

Eksikliği, bariz bir hastalığa neden olmaz. Ancak B5 vitamininden yoksun bırakılan insanlarda baş ağrısı, baş dönmesi, kas güçsüzlüğü gibi durumlar görülmüştür.

Bira mayası, fındık, buğday, yumurta ve tavukta bulunur.

B6 Vitamini

Isıya karşı oldukça dirençlidir ama suya geçebilir ve alkaliler veya ültraviyole ışınlarına maruz kalmasıyla da kaybolur. Vücutta hızla ko-enzimlerin bünyesinde yeralır. Bu ko-enzimlerde; protein ve yağ metabolizması ve enerji üretimi, merkezi sinir sistemi aktivitesi ve hemoglobin üretiminde görevlidirler. Özellikle yüksek miktarlarda protein alan bireyler, bu proteine karşılık gelecek miktarda daha fazla B6 vitaminine ihtiyaç duyacaklardır.

B6 vitamini eksikliği, alınan besin proteince yüksek, karbonhidratça düşük olduğu durumlarda böbrek taşına neden olabilir. Bu nedenle yüksek miktarda protein yüksek miktarda B6 vitamini gerektirir. Ellerde titreme, nedensiz huysuzluk, huzursuzluk, uykusuzluk, unutkanlık yaşlılıktan değil, B6 vitamini eksikliğinin belirtileri arasında yer alır.

Buğday, bira mayası, kepekli un, sebze, marul, arpa, soya fasulyesi, yulaf, muz, hindi, tavuk, balık, biftek, patates, portakal, süt, ıspanak, bezelye, ceviz ve avakado da bulunur.

B12 Vitamini

B12 vitamini sinir sisteminde ve kan hücrelerinin oluşumunda etkilidir. Özellikle kırmızı kan hücrelerinin üretimi için çok gereklidir. Ayrıca yağ asitleri metabolizmasında da görevlidir. B12 vitamininin insanlarda toksik bir etkisi görülmemiştir.

Eksikliğinde, kırmızı kan hücrelerinin sayısında azalma olur. Halen üretilen hücreler, düzensiz boyutlardadır ve genellikle çok büyüktür. Eksikliği, öldürücü anemiye neden olabilir. Şayet folik asit alımı yeterli olursa, öldürücü aneminin gizlenebilmesi olasıdır ve bu B12 vitamin eksikliğinin gizlice ilerlemesine ve en sonunda geriye dönüşü olmayan hasarların oluşmasına neden olabilir.

Kuzu ciğeri, balık, biftek, kuzu eti, yumurta, tavuk, yağsız süt, yağsız yoğurt ve yapraklı yeşilliklerde bulunur.

C Vitamini

Vitaminlerin en dayanıksızıdır ve çok çabuk okside olur. Kan damarlarının kuvvetlenmesinde, vücudun enfeksiyon ve bakteri toksinlerinden korunmasında ve bazı vitaminlerin vücutta kullanılmasında görev alır. Bu vitaminden her gün bir miktar almak şarttır.. C vitamini kandaki kalsiyumun bedene dağılışında büyük rol oynar.

Eksikliği damarların çatlamasına, kemiklerin kolay kırılmasına, eklemlerde ağrıya, diş etlerinde kanamaya, soğuk algınlığına, damar şişmelerine, sırta ağrı veren disk şikayetlerine, soluk kesikliğine, bedensel halsizliğe, hızlı kalp atışına, baş ağrısına, bitkinliğe yol açar. Yetersizliğinde enfeksiyonlara direncin azalması, yorgunluk ve iştahsızlık ile belirlenen skorbüt hastalığı görülür. Uzun süre yüksek dozda kullanılmasının, böbrek taşı ihtimalini arttırdığı da bilinmektedir.

Portakal, greyfurt, mandalina, limon, lahana, çilek, kivi, ıspanak, kavun, domates, pancar yaprağı, yeşil fasulye, ıspanak, bezelye, yeşil biber, maydanoz, asma yaprağı gibi sebze ve meyvelerde bulunur.

Son düzenleme:
YAĞDA ÇÖZÜNEN VİTAMİNLER

A, D, E, K, F vitaminleri. Bunlar; yediğimiz yağların veya karaciğerin ürettiği safranın yardımıyla emilirler. Sindirim sisteminden yağlarla birlikte ayrılırlar. Vücutta yağlara sarılı olarak dolaşırlar, yağlı dokularda depolanırlar.

Vücutta depolandıkları için, bunları her gün düzenli olarak almak zorunlu değildir. Hatta günlük dozun çok üzerinde de alınmamalı. Vücutta birikme yapacakları için zehirlenmeye yolaçabilirler. Bu vitaminler ısı, hava ve ışıktan pek etkilenmezler.

A Vitamini

A vitamini, enfeksiyona karşı direnci arttırır, bazı kanser türüne karşı koruyucu etkisi vardır. Cildin, tırnakların ve saçların sağlıklı kalmasını sağlar. Diş ve diş etleri için büyük önem taşır. Yağda eriyen bu vitaminin bir kısmı cilt altındaki dokularda, böbrekte ve karaciğerde depolanır. Bedenin bu vitamini en iyi biçimde kullanabilmesi için D vitaminine gereksinimi vardır. Bu vitamin cildin nemli kalmasını sağlar. İdrar yolları ve solunum enfeksiyonlarında bedenin direncini artırır. Gözlere, soğuk algınlığına ve öksürüğe yararlıdır. Ceninin rahim içinde uygun gelişimi için gereklidir. Bazı kanser türlerinde koruyucu etkisi olabilir. Görme gücünü artırır ve gece görmeyi kolaylaştırır.

A vitamini eksikliği ciltkuruluğuna, cildin nasırlaşmasına veya pullanmasına, böbrek taşlarına, zayıf diş oluşumuna, kötü sindirime, sinüzite, kulak iltihabına ve gece körlüğüne neden olur. Fazla derecede eksikliğinde, gözde bozukluklara ve sonunda körlüğe yolaçar. Uzun süre; normal dozun çok üstünde alınırsa, vücutta zehirlenmelere neden olabilir.

Bu vitamin en çok balıkyağında bulunur. Karaciğer, tereyağı, süt, peynir, yumurta sarısı, balık, kuru kayısı, havuç, ıspanak, kereviz, kuşkonmaz, maydanoz, marul, tere, roka, brokoli, domates, erik, şeftali ve portakal da bulunur. A vitamini, D vitamini ile pek çok yiyecekte bir arada bulunur.

D Vitamini

Kalsiyum ve fosforun emilimini artırır ve bunların kemikler tarafından alınmasını kolaylaştırır. Tüm kemikler ve dişler için şarttır. Normal pişirme işlemlerine karşı dayanıklıdır. Balık yağında D vitamini boldur. Düzenli süt içenler ya da süt ürünleri tüketenlerin yeterince D vitamini aldığı söylenebilir. Ayrıca vücut güneş ışınlarına maruz kaldığında, kendisi de D vitamini üretir. Çocukların erişkinlerden daha fazla miktarda ihtiyaç duydukları tek vitamindir.

Eksikliğinde çocuklarda; ilk dişin çıkışı gecikebilir, vücudun duruşu etkilenebilir ve raşitizm gelişir. Erişkinlerde eksikliğinde kemik ve kas hastalıkları görülür, osteomalazi (kemik yumuşaması) hastalığı oluşur. D vitaminini; güneş ışığına maruz kalındığında deri üretir. Bu şekilde oluşan D vitamini, genelde ihtiyacı karşılamada yeterlidir. Ama yenidoğanlarda, büyüme çağındaki çocuklarda, gebelik ve süt emzirme dönemlerindeki kadınlarda besinlerle dışardan daha fazla miktarda alınması gerekir.

Somon balığı, karides, yumurta sarısı, tereyağı, karaciğer, peynir ve süttte (tam yağlı) bulunur.

E Vitamini

Yağda eriyen bu vitaminin en önemli özelliği A vitaminini vücutta korumasıdır. Hücrelerin daha uzun yaşamasını ve yenilenmesini sağlar. Kalp - damar hastalıkları, kanser ve katarakta karşı koruyucu olduğu bilinmektedir. Antioksidant olarak E vitamini, kalp damarları ile ilgili ve nörolojik bozukluklara karşı korur. Yaraların tedavisinde ve iz bırakmasının önlenmesinde değerlidir. Kalp kaslarının işlek kalmasına yardım eder. Erkeklik gücünü artırır ve kısırlığa karşı korur. Vücudu, hava kirliliğinin bazı etkilerinden korur. Katarakt ve dolaşım bozukluklarını önlemeye yardım eder.

Eksikliğinde, kısa vadede belirli bir hastalığa neden olmaz. Ama kronik E vitamini eksikliğinin kanser ve kalp hastalığına katkıda bulunan bir faktör olduğu sanılmaktadır.

Zeytinyağı, ayçiçeğiyağı, badem, tereyağı, kırmızı et, ıspanak, brokoli ,muz, buğday, tohumlu besinler, soya fasülyesi yağı, arı sütü, ceviz, marul, tere, kereviz, maydanoz, lahana, mısır yağı, mısır, yulaf ta bulunur.

F Vitamini

Rahim boyunda oluşan kanseri önlemeye yardımcı olur.

Eksikliği, deride rahatsızlıklara neden olabilir.

Badem, ceviz, tere, lahana ve kuzu ciğerinde bulunur.

K Vitamini

Kanın pıhtılaşmasına, kemiklerin mineralleşmesine yardım eder. Kanamayı önler. Kırıkların kaynamasına yardım eder. Akciğer, yumurtalık, göğüs kanserlerinin oluşma şansını azaltabilir.

K vitamini eksikliği nadiren görülür. Kanamalara neden olabilir. Eksikliği, yeni doğan bebeklerde görülür ve ilk birkaç gün kan pıhtılaşması sorunu olabilir.

Lahana, ıspanak , kabak, marul, yeşil biber, karnabahar, mısır, patates, yumurta sarısı, ciğer, soya fasulyesi yağı, fındık, ceviz, domates, havuç, muz, şeftali, çilekte bulunur.

herkese merhaba nasılsınız kızlar kaç gündür giremedim malesef biliyomusun bugün ilk defa bebişimöinm hareketlerini hissettim yanılmadıysam çok acayip bişeydi uzanırken
neyse yarın anlatırım suna evde değilim annemlerdeyim
özledim sizi nasılsınız bebişler nasıl iyiler demi
hepinizi öptüm iyi akşamlar byee

size yakin zamanda sütlerle ilgili de bir makale yollayacagim. önce bunu bi okuyayim istedim karismamasi icin....

hem su an ki sürecte hem de cocuklarimizi beslerken ki sürecte cok dikkate almamiz gereken ayrintilar bunlar..insallah dogduktan sonra da cok saglikli sekilde büyütürüz onlari..

canim hayırlı ugurlu olsun biricik oglun massaallahhhhh

Selamlar kızlar ve güzel bebişleri,
Maşallah haberler çok güzel...Ben de tetanoz aşım ve ayrıntılı ultrason için gün sayıyorum...
Tetanoz aşısı ilk doz için 20. haftanın dolmasını mı bekleyeceğim..Yani ben bu pazartesi tam 20 haftalık olacağım Allah nasip ederse..Pazartesiden sonra herhangi bir gün gidebilir miyim?

yok canım normal bir insan için zaten 2.5 lt öneriliyor....ben hamile kaldığımdan beri daha fazla içiyordum..zaten araştırdım hamile ve emzirenler,in çok içmesi gerekiyormuş..hamilelerin amniyos sıvısı değiştiği için,emzirenlerin süt yapması için...ayrıca dr bana 4 lt iç dedi...az su içersen idrar yolu enfeksiyonu olursun çocuk içinde zararlı dedi...

hadı senınde gozun aydın canım.. hıssetmeyen kalmadı artık galıba..

tatlım sen zaten 20 haftada gorunuyorsun

kızlar yaa benim göbiş iyice oynuyor artık açtım göbeğimi 20 dk dır onu izliyorum..bir o tarafa tekme bir bu tarafa...resmen hoplatıyor artık.o kadar büyüdümü benim kızım.öyle görünce ağlamaya başladım yaa allahım hepimizinkini sağ salim bağışlasın,sağlıkla kucağımıza alalım....:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:şimdiden bu kadar heyecanlandırıyor,emzirsek ne olur acabasenağlama

çerezcim bu gün yoktun nerdesin merak ettim seni.
sabah 10:00 renkli ultrasyonum var çok merak ediyorum bi sabah olsada göresem bebişimi.gelince yazarım size bebişlere iyi bakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…