2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

ya kızlar benim 2 tane sorunum varbenneyaptımki

birincisi bende hpv var ( su rahim agzı kanserine sebep olan virus )

tip olarak da hpv11 yani en cok sigil yapan tip, o yuzden benim son 2 senem bu sigillerle ugrasarak gecti, onlar cıktı ben dondurdum yine ciktilar.
en son yine cıkmıslardı ki artık kendi haline bırakmıstım o esnada bebisi ogrendik.
zaten bende 1-2 tane ufak cikar oyle kaplamaz heryeri cok sukur ( oyle olanlara Allah yardim etsin ) yine oyleydi, ama doktorun onceden beni uyardigi sekilde bu sigiller hamilelikte biraz buyuduler ve 3 tane oldular.eski doktorum en son bunları tekrar dondurmamiz gerektigini soylemisti, rahmin icine dogru ilerleme potansiyeli var demisti.ama bu islem cok can yakan bir islem, normalde anesteziyle yapılıyor, simdi anestezi veremeyecegini soylemisti.

simdi gittigim doktor ise bunlarin bebege rahim yolundan ulasmasinin imkansız oldugunu, onların varlıgının sadece normal dogumu engelleyecegini ( normal dogumda bebege temas ederse ses tellerinde nodul yaratabilme ihtimali var ) o yuzden kalmalarinda bir sakınca olmadigini sezeryan esnasında onlari da alabilecegimizi soyledi.cok kararsız kaldım

ikincisi ise yeni doktorum kontrol ederken akıntım oldugunu, mantar olabilecegini soyledi.(hamilelikte yine hormonal olarak flora bozulabilirmis) o yuzden vajinal bir fitil verdi.adı GYNOFLOR.

ama ilacın prospektusunde gebelik kategorisi yok hatta gebelikle ilgili en ufak bir yazı yok ve hatta internette de bu konuyla ilgili birsey bulamadim, doktora sormustum sakıncası olmaz di mi diye, hayır demisti. ama simdi cok kararsız kaldım ne yapsam?

cok ic sıkıcı 2 konu biliyorum ama ne olur yardım

little suzy ondeliklee cokk gecmis olsun umarim atlatirsin canim. anlayamadigim neden kararsizsin sezeryanla normal dogum arasindami? bence kesinlikle sezeryan dusunmelisin cunku boyle rahim yada vajinal alerji yada hastalilarda normal dogum pek saglikli degil ama olurda ozamana kadar duzelirse normal dogum tabiki en guzeli.

canim ilacta hamilelerle ilgili bisey yazmamasi ilginc ben olsam kullanmaz baska bi doktora tekrar sorardim.

kizlaarr cok heyecanliyim yoga sinifina yazildim ilk kez yarin sabah yapicam bakalim bebis sevecekmi:)) giden varmi aramizda hamilelik yogasina?

canım kararsız oldugum konu sigilleri simdi aldırmak ya da sezeryanı beklemek...

eski doktor ilerler rahim agzını kapatır dedi, bebege zararlı mı diye sordugumda risk almayalim dedi, yeni doktor da bebege asla zarari olmaz dedi.. cok arada kaldım

ayrıca yeni doktorun soyledigi gibi bir mantar durumu hissetmiyorum ben. cok dikkat ederim aslında hep intim sampuan kullanırım, asla ıslak tutmam, ne kasıntı ne koku hicbirsey de yok, akıntı da normal geliyordu bana ama doktor var dedi anlamadım. zaten erkek jinekologa da hayatımda ilk kez gittim soru da soramadım bir garip oldum pöffff

little suzy gercekten zor bi durum seni tanimadigim icin bisey diyemiyorum yani mesela ben dayanamam sanirim anestezi olmadan sigilleri aldirmaya eger dedigin gibi cok acili biseyse zor arkadasim ama ya rahim agzini kapatirsa oda iyi olmaz belki vardir bir yolu yani spreyle falan uyusturabilirler yada ozel kremlerle bence bunu bi arastir bakalim acini en aza indircek ne yapabilirler ve eger sartlarin uygunsa bi ucuncu doktora daha gorun ama hic sikma kendini canim hersey gelip geciyo icini ferah tut. bizede haber ver kararini.

Selam Kizlar,

Hepiniz muhtemelen uyuyorsunuzdur simdiknaniknanik bi bakayim dedim.. naniknanik
bu arada little suzycim cok gecmis olsun...kolay bir karar degil muhakkak. Ama ege-deniz´in de dedigi gibi bir baska doktora git ama bu sefer bu konuyu arastir ve tavsiye edilen bir doktora git..güvenebilecegin biri olsun ki karari da seni baglasin..insallah en dogru karari alirsiniz..

demek yogoo hee sositososito way ege-deniz sen asmissin cnm benim naniknanik harika zaman geciriyorsun miniginle:ecrin_bebek:..desene simdiden atletik olcak cocuk kaydirigubbakcemile2 dikkat et kendine yorma sakin..insallah etkisini görürsün..deneyimlerini de paylasirsan cok sevinirim,merak ettim nasil birsey olacak ve nasil bir etki birakacak sende..

hepceginizi kucakliyorum.. :1hug: hadi tatli tatli uykular...

Son düzenleme:
herkese günaydın nasılsınız galiba daha uyuyorsunuz bend eişlerimi yapam ozaman hadi öptümmmmmmmmmmmmmmmmm

günaydın herkese,
little_suzy geçmiş olsun canım. CADIARZUbir doktora daha danış istersen.
mirmirmirmirsabah sabah oğlum uyutmadı beni tekmeleriyle rahat bırakmadı miniğim. :Saruboceq:ama ne güzel bir duygu yaaa. daha sertti tekmeler bu kez:lepi:. ama haksızlık ben uyandım o uyudu:CüvCüv:.

GEBELİK İZLEMİ

İlk vizit: 6-8. hafta
Öncelikle kanda yapılan β-HCG veya idrarda gebelik testlerinin pozitif oluşu ile gebelik tanısı konulur. İlk gebelik vizitinde anne adayları adeta bir check-up'tan geçirilirler.

. Ultrason (tercihen vajen içinden)
. Kan grubu, Rh
. Tam kan sayımı
. Kan biyokimyası
. TORCH taraması
. Tam idrar tahlili, gerekirse idrar kültür- antibiyogramı
. Servikovaginal smear testi (PAP smear testi)
. Kanama profili
. Hepatit B, Hepatit C, AIDS taraması

2. vizit: 10-13. hafta
. Ense kalınlığı (Nuchal Translucency, NT)
. I. Trimester tarama testi

3. vizit: 16-18. hafta
. Ultrason (anomali taraması)
. II. Trimester tarama testi (Üçlü Test, Triple Test)
. Amniyosentez (gerekirse)

4. vizit: 22-24. hafta
. Ultrason (anomali taraması)
. Servikal kültür ve fresh testleri.

5. vizit: 24-28. hafta
. Tam kan sayımı
. Tam idrar tetkiki
. 50 gram glukoz yükleme testi
. 28. haftada İndirekt Coombs Testi (kan uyuşmazlığı olanlarda)

6. vizit: 32. hafta
. Genel ultrason değerlendirmeleri

7. vizit: 34. hafta

8. vizit: 36. hafta

9. vizit: 38. hafta
. Ultrason (gerekirse biyofizik profil)
. NST (Non-Stres Test)
. Doppler ultrasonu (gerekirse)
. Kan biyokimyası, Tam kan sayımı, Tam idrar tahlilleri, Hbs Ag, Anti Hbs, HCV, HIV, gerekirse TORCH testleri tetkikleri tekrarı

39-42. haftalar arası izlem
. Ultrason (gerekirse biyofizik profil)
. NST (38-40. haftalar arası haftada bir, 40.haftadan sonra 3 günde bir)
. Vajinal muayene (tuşe)
. Doğum işaretleri konusunda gebe bilgilendirilir ve günü yaklaşan anne adayına doğumla ilgili detaylı bilgiler verilir.

40. haftadan sonra ise gebenin doğuma kadar haftada iki kez görülerek değerlendirilmesinde yarar vardır.

42. haftaya kadar doğumu başlamayan gebeler ise hastaneye yatırılarak doğum başlatılmalıdır.

YENI DOGMUS BEBEGIN GUNLUGU...

1. gün

böylesi kötü bir başlangıç beklemiyordum. oha hortumumu bile kesmişler! meme diye süt diye birşey varmış. nerden nasıl bulunur bu ya? hayattan daha 1. günden soğutacaklar beni.

2. gün

meme buldum ama bundan süt gelmiyor emiyorum allah emiyorum tık yok süt başka yerde mi? neyse biraz daha emdim geldi fazla abanınca
meme sahibi kişilik bağırdı ne bağrıyosun açım ben! çok yalnızım be . hayır bişi değil içerdeyken de yalnızdım ama yediğim önümde
yemediğim arkamdaydı en azından bak yine aklıma geldi hortumu bile
kestiler yaa! uykum geldi yine. zzzzz!

3. gün

memeyi sevdim bu dünyadaki tek dostlarım bu iki meme. iyi ki varsınız.

4. gün

bugün bir sürü olaylar oldu gürültü yaptılar başka biryerlere
gittik galiba. memeden ayrılınca bağrıyorum geri geliyor sonra
uyuyorum uyanıyorum bir bakıyorum meme yok neyse ama tekrar bağrınca geri geliyor nasılsa. altına yapma da zevkliymiş be eskiden yapamıyordum.

5. gün

bugün 15 kez kaka yaptım rekorumu geliştirmeliyim. dikkat ettim
de her yaptığımda temizliyorlar bunu sevdim. dikkatimi çeken bir
noktada şu ki amma koca kafalıyım be arkadaş ağır mı ağır tutamıyorum pat o yana pat bu yana dikkat etseler bari de çatlatmasak daha ilk günden.

6. gün

avucuma ne verseler hemen tutuyorum tik gibi birşey maalesef
farkettiler herkes parmağını veriyor avucuma mecburen tutuyorum
alemin maymunu oldum iyi mi?
bu arada ne çok uyuyorum ya arkadaş atamadım şu yorgunluğu
daha çok süt içeyim en iyisi. hayır içtikçe de yoruluyorum o da ayrı nerde o eski günler hortumdan geliyordu ne güzel şimdi em allah em bak yine aklıma geldi kestiler hortumu yaa.

7. gün

bugün solaryuma girdim sarılık mı ne ondanmış. yine uykum geldi.

8. gün

biraz daha iyi hissetim kendimi daha çok süt içiyorum artık.
kaka yapma işini de tam alt açma anına denk getiriyorum ki etraf pislensin
eziyet olsun. naapayım ama alt açıkken daha rahat yapıyorum. kaka yaparken başka birşey daha yapıyorum galiba anlamaya çalışacağım bakalım.

9. gün
çok fena hıçkırık tutuyor geçsin diye nefesimi tutayım dedim
onu da beceremedim neyse ki süt içince geçiyor. bu süt her derde
devaymış bugün bunu gördüm.
10. gün

sütten başka birşeyler verdiler var ya yeter artık be tam
alışıyordum yine dayadılar başka birşey hayret bişi ya vitaminmiyiş
neymiş. bu arada dün gördüğüm adam gündüzleri
piyasada yok akşamları geliyor sadece hadi bakalım hayırlısı.

11. gün

al işte başladı yine bir arıza. sütten sonra çok feci karnım
ağrıyor böyle gaz gibi bişi eğilip bükülüyorum binbir şekile
giriyorum çıkaracağım diye. sırtımı falan sıvazlayın bari be kardeşim.

12. gün

bütün gün gazdan kıvrandım arkadaş ya bela oldu başıma
yaygarayı bastım ben de. uyutmadım diktim bunları da hazır asker. sonra bir saldım ki evlere şenlik akabinde uyudum hemen gerisini hatırlamıyorum

13. gün

annemin suratına kaka yaptım. tamam utandım biraz da insan bebeği
poposundan öper mi yaa. ayıp oldu di mi? naapıyım abi neyse fazla
kızmadı herhalde.

14. gün

anneme kırmızı renkli birşeyler içiriyorlar o zaman süt daha bi
randımanlı oluyor sanki böyle tadı da hoşuma gidiyor şu memelere bir
rating aleti taksalar da hangisini sevip hangisini sevmediğimi
söyleyebilsem.

15. gün

topuktan kan alıp duruyorlar metin olayım çok ağlamayayım
diyorum ama canım yandı be arkadaş hayır ondan sonra da hemen süt verince sakinliyorum kızgınlığım geçiyor ağız tadıyla asabiyet yaptırmıyorlar şu memelere karşı biraz daha dikbaşlı durabilsem.

16. gün

şu memeleri çok sevdiğimi bir kez daha anladım çok seviyorum
onları onlardan ayrılınca içimi bir huzursuzluk kaplıyor en iyisi
onlardan uzaklaştığım anda yaygarayı basayım ben. bugün benden biraz büyük biri geldi yanıma sevme amaçlı olsa gerek bir geçirdi başım dönüyo hala. sonradan öğrendim kuzenmiş neyse yazdım kenara intikam alınacak.

17. gün

etrafı daha net seçer oldum ama el ve ayak koordinasyonu hala
zayıf memeyi kavrayabiliyorum ancak. bir de bu eller ve ayaklar bana
mı ait tam olarak emin değilim sallıyorum öyle zevkli birşey. yüze ve
gözlere dikkat etmem lazım ama tırnaklar tehlikeli. diğer yandan annem
bugün onları kesmeye çalıştı ama huysuzluk ettim etmeseydim daha iyi
olacaktı galiba bak çizdik tam gözün altını yine.

18. gün

elime torbalar taktılar kafaya çarpınca artık acıtmıyor yara
bere de yapmıyor. sanırım onlar da beni seviyor iyiliğimi
düşünüyorlar. aslında hala çıktığım yeri özlüyorum geri girme imkanım
olmaz mı acaba?

19. gun

nihayet o adamin neden eve sadece ak$amlari geldigini anladim
megerse bana ve anneme bakmak icin gunduz cali$iyomu$..
aferin gozume girdi $imdi bak!..

20. gün

tabii ya annemin karnındayken de duyuyordum o adamın sesini.
ona da ilgi alaka gösterdim bağırdığımda bazen o alıyor beni
kucağına meme vardır diye saldırdım ama vermedi. bir ara meme açıkken kıstırdım ama emme olayından bir randıman alabilmiş değilim meme yüzeyi bayağı bir farklı.

umarım beğenirsiniz benim çok hoşuma gidiyor a.s.

fencidmlrms ben çok beğendim
kızlar galiba grip olacam boğazım çok fena ay olmayayım nolurrrrrrr

kızlar herkese iyi tatiller zorla girebildim çıkacağım birazdan hepiniizi ve meleklerinizi öpüyorummmm

ahanda zorla girdim denizciğim kk duy sesimi neden ban böle oluyo siteye girince net gidiyo uyus oluyom bu durumaaa

selamlar güzel anneler..
bi dün giremedim KK ya.. malumunuz evde degiliz.. ama aklim hep sizde.. burda.. acaba kimler var.. nasillar falan..
simdi bi kacamak yaptim, girdim.. hos KKda sorun var acilmadi o ayri bi stres ama neyse..
simdiden okuncak 14 sayfam var.. kizlar nolur fazla bisey yazmayin aciyin bana..
neyse.. bencillik yapayim.. insallah sitede biraz daha tadilat olurda ersiim saliya kaadr zor olur.. az konusun az:). .
iyi bakin kendinize.. ve bebelerinize.. öpyüruz biz kizimla hepinizi..
bu arada okuduzgum kadaryila.. elifcim gözün aydin.. oglunda hayirli olsun..
bavsecim sende hayirli haberler getir kizindan insallah..

günaydın, cumartesinin aziziliği fazla kimse yok . ben de gideceğim birazdan bi selam verip çıkayıp dedim. fenci sabah sabah ne hoşuma gitti bebeğin günlüğü. esmacım niye öyle oluyo ki yaw?
hadi şimdilik ben gidiyom akşama görüşürüz kızım arkadaşlarına tekme yoluyla selam söylüyo. ,
haaa deniz dikkat et kendine ıhlamur, meyveye devam bir an önece kurtul hasta olmadan.

valla canım bilmiyorum ama kırılıyorum bir bana oluyo çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…