3lü testim beni üzdü.aslındaben bu testi hiç yaptırmak istemiyordum.önceki doktorum dai kili testim iiyi çıktığı için 3lüyü yapmıycaktı.değerlerimden ikisi iyi biri ue3 değeri yüksek çıktı.genelinde ise şu yazıyor.6352 de 1 .nu genelsonuçta çok iyi.ama o değer....doktorum bu 6352in iyi olduğunu diğer o ue3 değerininde önemli olmadığını istersem çok sıkıntı yapacaksam ankarayasevk eeceğini söyledi.ben de doktora güvendim ve eve geldim .aslında çok da önemsememiştim.ama ...ya iş arkadaşımın ablası kadın doğum uzmanı ona kağıdımı verdim o da telde sordu.o doktor bunun önemli olduğunu başka anomaliler olabileceğini .tabi bunun teşhis değil şüphe olduğunu söylüyor.detaylı ultrasyona gitmem gerektiğini söyledi.kendi doktorumu aradım ve o istersen aminosentez yaptır detaylı işe yaramaz dedi.ama sen bilirsin gerek yok dedi.valla pişman oldum arkadaşıma sorduğuma da testi doktorun ısrarıyla yaptırdığıma da.şimdi ben ne yapmalıyım?????
Günaydın güsssel mart anneleri ve güzel bebişlerrrrrr. Bir haftadır yazamadım kayınvalidem bizde kaldı. Umarım herkes iyidir. Bebişlerimizde hıslı hıslı büyüyodur. :))))
güzelim benim,insallah ciddi birsey yoktur. Bilmem icini rahatlatir mi ama sana yasanan bir olayi aktarayim. Avusturya´da bu tarz 2´li ve 3´lü testler yapilmiyor,doktorlar tavsiye bile etmeyi birak böyle bir seyin konusu bile gecmiyor yani. Sadece Türkiye´de bu kadar yaygin olarak yapiliyor sanirim.
Ben hamile oldgumu ögredigim gün Türkiye yolcusuydum ve onun icin ilk muayenlerimi Türkiye´de oldum. Doktor bir sürü test yapti..vs..gider ayak bana 2´li testi muhakkak yaptirmam gerektigini vurguladi defalarca. Dedim simdi hem türkce hem de zaten benim sigortam avusturyadayken herseyimi tamamen karsiliyor,onun icin vazgectim. Yalniz buraya gelincede ögrendim ki burda istege bagli oldugu icin ücrete tabiymis. Anlayamadim durumu cünkü burda bu tarz kontroller cok önemli ve mevcut bir sistemde oldugu gibi devlet bütün kontrollere endirek bir sekilde zorluyor seni. neyse..bütün bunlari da bildigim icin anlam veremedim,türkiye´deki doktorun israrini ve burdakilerin 2´li-3´lü testten bile bahsetmemis olduklarini. Bir doktor arkadasima sordum bunun üzerine,dedim ki neden yapiliyor bu? biri neden cok önemserken digeri neden önemsemiyor bile? Bana dedigi sey su canim, bu testler kesinlikle kesin sonuclar degil sadece degerlere göre tahminlerde bulunuyorlar.Yani anlayacagin gibi bazen tutuyor belki ama bazen de tutmuyor. Dedim ki peki bu sonuc kesin degil,ok. ama diyelim ki bir sekilde emin oldunuz cocuga anne karninda tedavi uygulayabilir musunuz ki,neden israrla bu sonuclar isteniyor dedim.Bu sadece belli araliklarda yapilabilen ve anne karnindayken beklenmeyen bir hastalik tespit edilirse yasal olarak gebeligi sonlandirma hakki taniniyormus anneye,yoksa zaten o haftalari dolduran bir insana normalde kürtaj hakki taninmiyormus..vs..hem de anne karninda öyle tedavi falan da edilemiyormus. Bu bilgileri aldiktan sonra dedim ki kendi kendime, benim icin zaten kürtaj mümkün degil,Allahin verdigini yine Allah alir.Ayrica ha 4 aylik bir cocugu kesip almissin anne karnindan ha 4 yasindaki bir cocugu hic farki yok.ee ters bir durumda da müdehale de edemiyorlar..neden yaptirayim o zmn dedim ve yaptirmadim. Bütün bunlarin üzerine arkadasim dedi ki bence de yaptirma,ben de yaptirmadim. Benim yakin bir arkadasimin basina bir hadise geldi. Anneye cocugun beyninde sorun var demisler...vs bir sürü sey ve kadinin gebeligi burnundan gelmis.dogdugunda anlasilmis degerler yanlis bilgi vermis, gördükleri de sacmis..ama annenin halini düsün bir de kim bilir neler yasadi...bu tarz seyler cok oluyormus...sakin canini sikma...ve sakin kese suyundan da aldirma,o gercekten tehlikeli olabiliyormus. Sana tavsiyem, eger icin rahatlayacaksa detayli bir ultrasona girmen ve icindeki süphelerden kurtulman. Ama yine bir tatmin edici bir cevap alamazsan da yasanan bunun gibi olaylari düsün ve sakin kafaya takmamaya calis. eminim bu cocuga daha cok zarar veriyordur. onun icin bu tarz testlere gebelerin yönlendirilmesini hic mi hic anlayamiyorum. maalesef biraz sektörlesmis olmasindan kaynaklaniyor,buraya gelince bunu daha iyi anladim..sakin sikma canini...insallah birsey yoktur,icini serin tut...
bu arada dün öğleden beri bebişimi çok az hissediyorum yaaa evhamlandım..daha da hissedemezsem önce sağlık ocağına sonra dr a gideceğim..inşallah bişey yoktur yaa:Saruboceq:
Günaydın kızlar,
Elifciğim benimde çok uykum var bugün. Havada kapalı ya. İnsanın tembellik yapası geliyor sıcacık evde
bu arada sağlık ocakları Cumartesi açık mı ki? Ya kızlar bende Cumartesi şeker yüklememi yaptıracam hastane 55,00 YTL dedi. Daha ucuza yaptıramazmıyım acaba? Sağlık ocaklarında yapmıyorlar herhalde.
Senin doktorunmu istedi tetanozu?
3lü testim beni üzdü.aslındaben bu testi hiç yaptırmak istemiyordum.önceki doktorum dai kili testim iiyi çıktığı için 3lüyü yapmıycaktı.değerlerimden ikisi iyi biri ue3 değeri yüksek çıktı.genelinde ise şu yazıyor.6352 de 1 .nu genelsonuçta çok iyi.ama o değer....doktorum bu 6352in iyi olduğunu diğer o ue3 değerininde önemli olmadığını istersem çok sıkıntı yapacaksam ankarayasevk eeceğini söyledi.ben de doktora güvendim ve eve geldim .aslında çok da önemsememiştim.ama ...ya iş arkadaşımın ablası kadın doğum uzmanı ona kağıdımı verdim o da telde sordu.o doktor bunun önemli olduğunu başka anomaliler olabileceğini .tabi bunun teşhis değil şüphe olduğunu söylüyor.detaylı ultrasyona gitmem gerektiğini söyledi.kendi doktorumu aradım ve o istersen aminosentez yaptır detaylı işe yaramaz dedi.ama sen bilirsin gerek yok dedi.valla pişman oldum arkadaşıma sorduğuma da testi doktorun ısrarıyla yaptırdığıma da.şimdi ben ne yapmalıyım?????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?