2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

hepinize hayirli cumalar canlarim..
bakiyorum izinler konusulmaya baslanmis..
o yönden benim kafam rahat.. istedigim gibi girip cikabiliyorum.. basimda bi patron var oda amcam ..hihoyyyt
ama ocagin ortasindan sonra bende düsünmüyorum calismayi.. biraz kafayi dinlemek lazim.. son haftalari iyi degerlendirip kuvvet depolamak lazim.. cok lazim olucak dogumda ve dogumdan sonra
:CüvCüv:

hosbulduk canim..önemli degil düsünmen bile yeter canim ne güze ya buradaki insanlar cok dsünceli ne güzel kendimi hic yalniz hissetmiyorum hihoyyyt

evet canım bu site ve arkadaşlarımız adeta alışkanlık yaptı site bazen onarıma giriyor çıldırıyorum acaba ne yapıyorlar diye birçok sorunumuzu da burda anlatıp rahatlayabiliyoruz

kızlarrr selam ay kaç gündür giremiodum delirdim yemin ederim nedende şifrede problem var falan diodu şimdi girdim herkez iii baktım sayfalara bende iyim detaylı ultrasonumuz oldu bitti bebeğim gayet ii maşallah göbişte artık kendini belli etmeye başladı sizlerden nbr?:CüvCüv:

canım sen kaç haftalıktın ve bebeğinin cinsiyeti neydi?
Gözün aydın bu arada :)

evet canım bu site ve arkadaşlarımız adeta alışkanlık yaptı site bazen onarıma giriyor çıldırıyorum acaba ne yapıyorlar diye birçok sorunumuzu da burda anlatıp rahatlayabiliyoruz

ne kadar güzel ya hem güzel sey ögreniyosun hem arkadas ediniyosun bi sekilde kafani dagitiyosun süper yani

gözün aydin canim ..
masallah

canım ben işi bırakıyorum ücretli izin sonrası dönmeyeceğim....1-2 sene bebeğimi ben büyütmek istiyorum şimdilik..tabii şartlar ne gösterir bilmem ilerleyen zamanda...

İşlh bakarsin bebegine.Ben dogumdan sonra 5-6 aydan sonra işe girecem.Yani,oyle dusunuyorum.Ama ilerde Allah ne gosterir bilemem:sm_confused:

sendemi bizim kervana katıldın canım.benimde erkek diyorlardı sonra bir baktılar ki bebeğimin bamyası yokmuş.kızın geliyor dediler:)))

Ah,sekerim,sorma.Ben en basindan beri kiz hissediyordum.Gecen ay erkek dediler.Ama net goremedi dr,yaniliyor olabilirim.Bu ay da kesin kiz dedi.:ecrin_bebek:

kızlar aşk olsun kimse beni merak etmemiş.dün dr gittim bi sinir oldum anlatamam 3 boyutlu renkli ultrasyona yolladı dr .renkli makinanın ismiymiş ben de rekli renkli bebişi görcez diye havalara ucuyorum bii gittik siyah eyz oturdum sinirden ağladım sonucu bugun alacaktık ama işlerimden dolayı almayay gidemedim yarın koçişi yollıcam alsın..deli oldum ya anlatamam size

Sekerim,renkli olsun siyah-beyaz olsun...Bebişin saglikli olsun da.Onemli o
Ben de araligin basinda dopplera giricem.Sen CD cektinmi?Ve ya resimleri aldinmi?:uhm:

selam kızlar, benim göüşüm de de çatlaklar başladı sanırım, hergün krem sürüyorum ama şimdi bir de badem, kayısı, susam yağını karıştırıp sürcem. uzun süre ayakta durunca da göbeğimin sol tarafı acayip geriliyo ve kaşınıyo, deli ediyo beni...

Adaşım, bence işten çıkma, yasal olarak zaten 16 hafta izin süren var, 1 yıl da ücretsiz izin hakkın var. işyeri "olmaz" derse de tazminatını alır çıkarsın. aksinde de 1 yıl düşünme payın olur,duruma göre değerlendirirsin.

bu arada acilen fendmlmcs ile irtibata geçmem lazım...özeli kapalı

Günaydin kizlara.s.

Masallah yine sabah sabah kaynatmisiz. Sigara konusundaki yazilanlari ve babalarin göstermis oldugu tavirlari saskinlikla okudum walla...hadi disardan insanlar yapiyor da, babalar nasil yapiyor anlamiyorum...walla aynen ben de katiliyorum,kesinlikle uyaracaksiniz...Ayrica sigarayi birakan anneleri de tebrik ederim walla...harikasiniz kizlar...masallah ...insallah bir daha da baslamazsiniz..

Demek su krem isi ise yariyormus,himmmCADIARZU bunu paylatiginiz iyi oldu kizlar,cok tesekkürler..

Gülsah su sir neyse merakla bekliyorum yani ben de..ama israrla gizemli takilmissin, hayirdir yoksa bu da bir parcasi mi kolay dogumun :roflol: merak mi iyi geliyor yoksa :roflol:

insallah kolay dogumlar geciririrz ve bebislerimiz cok ama cok sagli dogarlar ve hep öyle de olurlar....icimde hareket ettikce ona karsi bagliligim artiyor hakikaten..muazzam birsey, Allahin bizlere hediyesi..sükrünü ne kadar yapsak az yani...canim yavrum benim...annesi yer onu yer...

Canım testi tekrarlamak faydalı olucak mı? Yani bu senin isteğinmi yoksa dr a sordun mu? Eğer senin düşüncense bununla vakit kaybetmeden ayrıntılıya gir bence

ben özel bir has den randevu aldım yenilemek benim fikrim.doktora test sonuçlarını göstereceğim duruma göre ne diyecek yenile ya da ankaraya git detaylıya...a.s.

merhaba herkese.
sigara önemli arkadaslar.esim de ben de iciyorduk.bebek düsünmeye basladigimizda ben biraktim yani 8 ay oldu.hamilelikten birkac ay erken birakmak daha iyi dediler.esim icmeye devam ediyo ama ben biraktiktan sonra o da balkonda iciyo.
zakkum canim ben daha önce yazmistim catlaklar icin lokman hekime gittigimde bana susam yagi, badem yagi,kakao yagi, kayisi yagi verdi hepsini karistir dedi.2 aydir kullaniyorum catlak yok ama hafif tüyler cikti o da sonra dökülür diyolar bakalim artik.gerci bünyeyle de alakasi varmis.ben kilo almaya müsaitim ondan catlamamis da olabilir.

LAVİNİA,canim insallah iyi haberlerle gelirsin...seninle ayni gündü aslinda bizim detayli..benim kafam karisikti walla kusura bakma..ama aklima da gelmedi degil..dün bana hakikaten soldan soldan geldiler ve hic gitmediler de..neyse ki dun aksam ehil kisilerden saglikli bilgiler aldim...hemen paylasayim arkadaslar.

2´li,3´lü ve detayli hakkinda gelen bir bilgilendirme

Dün iki üc tane arkadasimla görüstüm. Bunlardan iki tanesi kadin dogum uzmani biri ise doktor adayi. Doktorlardan biri ingilterede,digeri ise avusturyadaki üniversite hastenesinde riskli gebelikler bölümünde doktor ve ikisi de bu isin icinde ve ehil kisiler..öncelikli bunu söylemek istedim ki ona göre degerlendirin diye..cünkü ben bu kisilerden bire bir bilgi aldiktan sonra kararimi degistirim. özetle su:

2´li,3´lünün kesin sonuclar vermedigini,hatta yanilma paylarinin oldgunu benim gibi bir cok arkadas da söylemisti. Ama dün ekstra bir bilgi daha ögrendim. Arkadaslar, detayli da bunlarin bir benzeriymis...bununla ilgili de cok fazla yasanan yanlis bilgilendirme varmis... bana doktor arkadaslarimin anlattigi hikayelerin hepsini size anlatsam akliniz sasar yani...Bu hadise bilhassa Türkiye´de sadece maddi maksatla yapilan birseymis. Burda ise istege bagli yapilirmis..ayrica doktorlarin detayliya yollama yollamak istemesi de tamamen sorumlulugu paylasmak ve üstüne risk almamakmis ki, genelde bunu deneyimsiz doktorlar en ufak birseyde cikis kapisi olarak görürlermis,yani daha sik yaparlarmis..Ayirca, buraya dikkat: Detayli da ayni diger ikili ve üclü gibi gebelik sonlandirmak icin yapilan birseymis..yani 18.- 24. haftalarin verilmesinin sebebi buymus, 25.haftaya kadar anneye resmen bu hak veriliyormus..Ben bunlari ögrenince sok oldum dün..yani ben detaylinin da digerleri gibi oldgunu ve ayni maksatla yapildigini bilmiyordum..ve onun gibi yanilma payinin da yüksek oldgunu da.. Ayrica yine anna karninda önceden de söylemis oldugum gibi hicbir müdehale de söz konusu degil..sadece gebelik sonlandirmak isteyenler icin son firsat yani...Ayirca doktor arkadaslarim sunu söylediler. Risk dediginiz sey 24. haftaya kadar sinirli degil ki, bu sonucu alinca hep böyle devam edecek diye birsey yok ki dediler..allah muhafaza bebekte ondan sorna bir sorun yasanabilir, ayrica Allah muhafaza dogum esnasinda yasanan birseyden ötürü de istenmeyen sonuclarla karsilasilabilinir dediler. Yani arkadaslar kisaca olacak olduktan sonra bu her aralikta olurmus ve kesinlike bu yapilan testler anneye ve cocuga gereksiz yere gerginlik nedeniymis..sadece hakikaten risk tasiyan annelerde yapilmasini uygun görürlermis önceden bilgi sahibi olmak icin belki de. Ama eger doktor kontrollerinde hersey normal gidiyorsa, bu yapilan ultrasonlar kesinlikle ama kesinlikle yeterliymis..
Dün detayli sonucuna yasanan krizden ötürü ulasamayinca baya bir sikinti yasamistim ve yapmam gerektigini bildigim icin tedirgin de olmustum ve hemen baska bir yerden randevu almistim ama dün gece bu bilgileri aldiktan sonra kesinlikle vazgectim ve bugün ki detayli randevumu da iptal ettim. Bilgi aldigim yerler güvenilir agizlar oldugu icin de icim rahat yani..bana sadece su ani garantileyen(!) -ki onun garantisi de hakikaten yok- bir testi yaptirip,zihnimi bulandirmanin hicbir manasi yok...yasanan kac tane örnek anlatildi...iyi denenler kötü sonuclarla karsilasabilmis,kötü denenler de iyi ile...hic gerek kanimca..sadece paylasmak istedim sizinle... bu konuda bilhassa Betül cok kararsizdi..ama ona da kesinlikle 3´lüyü tekrarlamamasini tavsiye ederim ki su sartlarda detaylinin bile pey bir anlaminin olmadigini ve yanlis bir sonuc verebilecegini ögrendim..simdi saskin ve kizginim doktorlara..grekesiz yere insanlara bu stresi yasatiyorlar...kendi doktorum ile de konusacagim,normalde ona giden arkadaslarim vardi ve böyle birsey yasamamislar ama sanirim o beni hastaneye genel bir kontrol icin yani dogumu orada yapacagim icin sürecimi takip edip,benimle ilgili bilgilere basindan beri sahip olsunlar diye yolladi ama sanirim bir yanlis anlasilma oldu..anliyacagiz durumu doktorumla konustuktan sonra..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…