2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

sağol verdiğin bilgiler için tebessümcüm, ben de geciktim ayrıntılı için. haftaya olacak sanırım. ama dün yaşadığım stresi anlatamam, hıçkırıklarla ağladım gecikiyorum diye.

kuzenim de almanyada hemşire, o da söylemişti 6. aya kadar kürtaj yapılabiliyomuş sağlık nedeniyle yasal olarak. 3 aylık olana kadar da isteğe bağlı olarak kürtaj yapılıyomuş. bu önlemler eğer ki işe yarıyosa rahatlatır insanı ama eğer görüştüğün doktorlar yanılma payının yüksekliğinden bahsediyosa ben de şaşırdım. bizim mantığımız "eşeği sağlam kazığa bağla, sonra Allaha emanet et" ama kazık çürük diyosan üzüldüm cidden...

rica ederim canim..hepimiz bir sikinti icinde neyin ne oldgunu anlamaya calisiyoruz...ama sunu cok daha iyi anladim ki hakikaten bu saglik sektörü cidden bir sektör olmus..ayrica bu detayli ve ve diger testler icin de türkiye´de bir düzenleme yapilacakmis..malum iyice civisi cikmis isin...
walla zakkumcum aynen öyle...ben de dün sasirdim,hayir sagdan soldan duydugum seye itibar etmem ve didik didik eder arastiririm ben bir de...dün öyle görüsmeler yaptim ki göreceksin halimi..en cok da dün o stressi cocuguma ve kendime yasattigim icin üzüldüm kendi kendime..ya dedim ya muayene neden yapilir tedavi etmek icin,edilmeyen birsey muayene degildir,...dedim ya maksadi cok acikmis bunun...bir de doktorlar üstlerinden atacaklar yani sorumlulugu...hos zaten bana dün kagit da imzalatmislardi, bak biz herseyi göremiyoruz birsey cikarsa sorumlu degiliz gibilerinden...Hayir bir de en cok seye güldüm ben, 18.24 haftalar arasinda olmasi gerekiyor deniyor ya, meger bu sinirlandirma baska birsey icinmis..hos tamam bebek cok büyüdükten sorna durus pozisyonundan bakmalari zor olur ama öyle 2-3 hafta gecirmekle birsey olmazmis yani..belki dahasi bile olur..

tebessum sana sonuna kadar katiliyorum bende burda testler hakkinda gorustugumde yanilma ihtimalinin olacagini soylediler yada bebegin mesela bobregi simdi calisiyo olabilir ama 1 hafta sonra ne olacagi belli olmaz diye soylediler butun sorulara cevap bulabilecegimiz tek bir test var oda amnio sentez testi oda dusuk yapma riski tasiyo. o yuzden eger yasiniz 35 ten kucukse ailede herhangi bi engelli yoksa endise duymayada gerek yok. amnio sentez yapsaniz ve hersey cok iyi ciksa bile dogumda ne olacagi belli degil. o yuzden ben artik endiselenmeyi biraktim bazen birseylerin fazla ustune gitmemek gerekir bu tabi benim kisisel dusuncem. hamileligimizin tadini cikartalim icimizde hayatta en cok deger verecegimiz varlik var gulumse ve ona guven !! :)))

aynı şekilde detaylıya girerken bir kağıt imzalatıyorlar.sanki doktor size herşeyi anlatmış sizde kabul etmişsiniz gibi.o kağıtta da bebekte bakacakları şeyleri yazmışlar.ör:yarık dudak,beyin,kan damarları ile beslenmesi gibi.ayrıca bana detaylıda giren prof.viteminleri ben olsam keserim dedi.bebeğe yaramaz vitamin sadece senin için onlar dedi.dr bırakma diyo prof.bırak.hatta bebeğin kilosu ve sağlıklı olması ile de ilgisi yok dediörnek olarak ta afganistanda vitaminmi var kadınlar yiyecek ekmek zor buluyorlar ama 1 kilo çocuk doğuranı duydunuz mu dedi.ve eskiden omega mı vardı doğudaki kadınlar bütün balık mı yiyorlar omega almak için diye ekledi.aynı tarz konuşmayı başka bir dr hamile bir arkadaşımada yapmış.vitaminler ve kan ilaçları ile sadece kendine kilo alırsın demişler

albanian,zakkum,ege deniz,tebessüm,fencidmlrms kızlar msn muhabbeti yapıyoruz kk gidince..
msnlerinizi özleden yollayın bana..
sizde dahil olun sohbete..

fencidmlrms canım senin özelin de kapalı ziyaretci mesajında.
açarmısın rica etsem.
yada bana özelden at.ziyaretci mesajından atarsan ceza alırız

aynen canim..walla ben zaten cok stress yapmiyor,yani stress yapacak seyleri de öyle aklima getirmemeye calisirim..hakikaten potizif düsünmek gerekir canim..ama bilgi noksanligindan su son olayda stress yasayinca dedim ki hersey öte bu cocuga zarar...walla ögrendim de neyin ne oldugunu icim rahatladi...insallah bundan sonra da hersey yolunda gider canim..söyle kucagimza alsak saglikli saglikli...insallah hersey sonrasinda da yolunda gider..

bir de bu stress yapma ve sigara icme ya da icilen ortamda bulunma veya oruclu olma haliyle ilgili doktorum sey demisti.."Karninda ve hicbir yere kacamiyor" deyince cok kötü hissetmis ve kendimi ona karsi bir defa sorumlu hissetmistim..bizler bunladigimiz ya da hoslanmadigimiz ortami terk edebilirken onlar orda ve kacacak bir yerleri de yok..onun icin ben ramazanda oruc tutmamistim mesala her ihtimale karsi..cok hassas olmak lazim.. onlar bizim bebücüklerimiz..masum seyler, yerim ben onlari yer...

herkese selam kızlar doktordan şeker sonuclarımı aldım şükür hepsi temiz cıktı üstümden buyuk bır yük kalkmıs gıbı rahat ladım valla a.s çok acıktım ben bıraz yemek atıstırayım sabahtan berı tahlıl yuzunden hastanelerde dolandık ıyı bakın kendınıze bebişlerınize optum hepınızı a.s.

okuduklarımdan sigara günü konusu sanırım.benimde babam sanki inat yapar gibi annemlere gittiğimde içiyor.bende yakapaça kovuyorum onu.allahtan eşim içmiyor.çok kötü bir illet.
betülcüm sonucun inşallah iyi çıkar tekrarlamak içini rahatlatacak.ama bence o kadar önemseme canım benim yıpratma kendini.rabbim verdi o herşeyin en iyisini bilir ona güven yeter canım benim.herşey güzel olucak öpüyorum seni kocaman.

hadi geçmiş olsun canım benim iyi olmasına sevindim.bu arada nasıl yapılıyor aç mı gittin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…