2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bende zaman zaman hapşırık oluyodu doktor temizlik malzemelerinde uzak durmamı söyledi,alerjilere neden olabiliyorlarmış.
öykücüm temiz havaya çık evide havalandır korkma bişey olmaz bundan sonra dikkat edersin.
detarjanları solumamaya dikat etmek gerekir.

çok saolun arkadaşlar zaten temizledikten sonra bütün camları açtım bi daha tövbe eşime bırakırım zaten o yapıyordu bugün esti de yaptım

ya kızlar benim bebiş 22+3 iken 533 gr dı çok mu tombiş normal mi?acaba bilen var mı

çok saolun arkadaşlar zaten temizledikten sonra bütün camları açtım bi daha tövbe eşime bırakırım zaten o yapıyordu bugün esti de yaptım

jnm cım kendini niye zorluyosun sen bakım inş bişi yoktur bol temiz havaal komşuya fln git butun evi havalandır sade soda iç.:CüvCüv: bi da dikkat jnm kaydirigubbakcemile5

saol canım ama işte yaptım bi hata acaba bişey olmuş mudur bebeğime diye yerimde duramıyor amam kerata 2 kere tekme attı

saol canım ama işte yaptım bi hata acaba bişey olmuş mudur bebeğime diye yerimde duramıyor amam kerata 2 kere tekme attı

şekerim diyorum ya sade soda iç.zehiri atıyomuş o allah korusun ama sen iç bira sade soda..gerçektenn..

aklınızda bulunsun kızlar butur zehirlenme olaylarında hemen sade soda içinnn.. ilk müdahale..olarak sonra belkide hast gitmenize bıle gerek kalmıyo....
tcrube konuşuyor....

selam kızlar.sabah çok erken kalktım gecede uyuyamadım.dün biraz ayaklarımı üşüttüm herhalde kasık ağrım vardı.şimdi iyiyim bi size bakayım dedim.
nazancım çok sevindim eğlenmene.bence oğluşta eğlenmiştir.çünkü içerisi beşik gibi olmuştur oda uyumuştur canım benim.ondan sana geç tekme atmıştır.
laviniacım benim kızda 22 . haftada gittik 565 gr çıktı bence normal.tombiş falan değil.şu andan yada 7.aydan sonra senmi bebek mi kilo alacak ona bak birde o zaman karar verebilirsin diyorum ben canım.
öykübebekcim o tarz kokulara fazla girme bence bebeği rahatsız eder.çünkü kokular direk bebekte canım.aman dikkat et.
herkese iyi hafta sonları diliyorum kızlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
birde ben geceleri uyuyamıyorum.ne sağ ne sola yatamıyorum.hala gazım da oluyor kızlar sizde varmı böyle birşey?

enelcım gazın için ada çay iç
Gerçek uyku hapı olan muz, seratonin ve melatonin içerir. Bunun yanında magnezyumu da içinde barındırdığından kaslarınızı gevşetip sizi çok rahatlatır.

KAYISI
Kan yapan, kansızlığa ve kabızlığa iyi gelen kayısı sinirleri yatştırarak uykusuzluğa da iyi geliyor.

Gece yatmadan önce yenen bir elma en güzel uyku ilaçlarından biridir.

Merhaba Arkadaslarrrrr

Nasiliz bakalaim? sanirim herkes haftasonunun tadini cikartiyor...masallah walla gezin, belki ben de cikarim birazdan..Aslinda az önce dengesizin biri canimi fena sikti ya kendimi cabuk toparladim..degmedigini düsünerek.. cikayim hava alayim,bebesim de eglensin azcik degil mi ama :sm_cool:

Elifcim,canim walla dedigin dogru sanirim, cogunlukla tutsa da tutmayan da duydum..ama basen kismi sanirim dogru ya..herkes mi ayni seyi söyler..basenden kilo alinca öyle olurmus diyorlar ya bakalim...en son kilo alacagim yer basenimdir ama ilk oradan alinca süphelendim ben de...görcezzz insallah...kaydirigubbakcemile2

Sehnazcim, canim zaten onlarin sevmesi bizim icin daha iyi...arada söyle degisiklik yapmak istedigimizde kime birakacagiz degil mi gönül rahatliyla :roflol: kardesim komsunun cocguna bile asik olup,bakabilen bir kiz ya...ondan yana cok umudum var :roflol:

esmacim suda dogum ile ilgili bize secenek sunuyorlar ama sunu da demisti ebe eger dogum uzarsa üsütme de olabiliyormus..gerci senin öyle bir imkanin da yok ama hani genel bir bilgi olsun diye söyliyeyim dedim baksana millet legen bile hazirlamaya baslamis :roflol:

Zakkum, canim bu rubella testi ne ya? ilk defa duydum bak.

öykübebek, canim aman dikkat cok teklikeli o tarz seyler arkadaslarin dedigi gibi...ben ya kullanmiyorum o an ya da esimi bekliyorum yani sonra temizletiyorum..yapacak birsey yok hersey onlar icin yani...

Nazan, canim beni cok güldürdü su teyze yaaa:roflol:cocuk nasil tursu oluyormus icerde :roflol: benzetmeye bittim yani dogrusu...bosver ya eskiler hamileligi hastalik gibi aligiliyorlar neredeyse...vücut tepki vermedikce sorun yoktur..yazin ben de denize girecekken bir sürü laf eden oldu..ama girdim walla...deniz bu ya kacar mi...:roflol:

Sezaryan konusunda acele etmeyin, gülsahin verecegi sir ile normal dogumun sirri cözülecek insallah:lepi::teytey: walla ben de sonuna kadar normal dogumu savunuyorum.adi üstünde normal olani bu...ayrica Hayat gibi düsünüyorum ben de...insanlar herseyi cok abartiyorlar..ok ben kolay oldugunu savunmuyorum ama abartmamak lazim cünkü bu kisinin yapisina göre degisen birsey ve bunun yani sira en cok bu duydugumuz sacma hikayeler etkiliyor bizi..hic kulak asmayin walla...ben bir zorlukla karsilastim mi kendi kendime "tek sen misin yani bunu yapan" diyorum..herkes yaptiysa sen de yaparsin deyip motive ediyorum kendimi..ayrica normal dogumda en önemli sey nefes almak tekniklerini iyi bilmek ve önceden calismak..onun icin hazirlikli gitmek lazim doguma..o cok ise yariyormus...insallah herkes cok ama cok kolay dogum gecirir ve hersey normal seyrinde gider...

hepinizi öptüm...hava kararmadan azcik cikip hava alalim biz bebisimle...

Son düzenleme:

canım çok sağol.ama ben muzu haftada 1 tane yiyorum.onun yerine hergün 1 adet maden sodası içiyorum.muz çok kötü kabız yapıyor.her sabah kahvaltı yapmadan 3 adet kayısı kurusu yiyip üzerine büyük bir bardak bağırsakları dolaşacak kadar ılık su içiyorum.ama yinede kabızım zor yapabiliyorum.elma benim favorim ama şikayetlerim hala var ne olacak bilmem bu sekilde tuvalette oturmakta korkutuyor işte.

jnm o zmn süt gibisi yok azcık içine bal koy mis gibi içççcokacimcoook

tebessümcüm daha önceleri de bahsetmiştim kızamıkçık da deniyo buna. benim bağışıklığım yokmuş, bundan dolayı devamlı testini tekrarlıyoruz. gerçi Allah göstermesin bende çıksa bebeğim sakat olabilir. size kesin bakmışlardır. benim ilk testlerde çıktı çünkü. aşı olamadım bundan dolayı.

enelcim, doktor bana rezene çayını önerdi kabızlık için. çok rahatlatıyo. zaten nasıl kulanılacağı paketinde yazıyo.

Son düzenleme:

sağol canım alayım bende yarın o zaman.sende dikkatli ol bu arada inşallah birşey olmaz allahın izniyle canım.
laviniacım sende sağol güzelim.

Helal olsun sana canım. Maaşallah. İyi yapmışsın. Hem yapcamızı yapıyoruz hemde bebem iyimi diye endişeleniyoruz dimi. Bende geçen gün annemin gününde göbek attım,ben attıkça annem hopladı yerinden. Noolcak bebeciklere beşik gibi geliyo halbuki. Alışsınlar.

Tebessüm22 selam dün detaaylı ultrasyonla ilgili bir yazı yazmışsın özetle detaylı nedir?

Güzelim bu hadise özetle18.-24.haftalar arasinda yapilan,cocugun organlarinin ultrasonla incelenmesi. Bunun bilhassa 24. haftaya kadar olmasinin sebebi, maksadindan kaynaklaniyor. Cünkü sadece herhangi sorun ile karsilasildiginda 24.haftaya kadar müsade ediyorlarmis gebeligin sonlandirilmasina. Yani ayni 2´li 3´lü testler gibi. elbette bu onlara göre biraz daha belki güvenilir ama bunda da yanilma paylari varmis. Yasanan cok fazla sey var bununla ilgili. Mesala cevremizden birine olan bir hadiseyi aktarmisti arkadasim,anneye cocgun beyninde birsey var demisler ve kadin bütün gebeligi boyunca bunun sikintisini cekmis ama dogdugunda anlasilmis ki o güzüken sey sacmis. Ayrica hekim arkadaslarimdan aldigim bilgi üzerine söyle bir durum daha var.Yanlis görebiliyorlar, dolayisyla yanlis bilgi verebiliyorlar ya da olan bir sorunu göremeyebiliyorlar. Zaten bunun icin doktorlar kagit imzalatiyorlar sorumluluk almamak iicin. Ayrica yien ekledikleri su ki, diyelim iyi cikti sonuc ama bir gün sonra olusan bir sorun ile organda sorun yine yasanabilir ya da dogum esnasin yasanan bir sorunla yine kötü bir süprizle karsilasilabilir Allah muhafaza. Bu konuda genel tavsiye, eger ilk gebelik ve üstelik gec yasa ragmen olusan bir gebelik ise, ailese sakatlik..vs gibi seyler mevcut degilse ve normal doktor kontrolunde hersey normal seyrediyorsa kesinlikle gerek yok böyle birseye...hos dedigim gibi zaten yaptirsan dogru olup olmayacagi ya da mavcut sorunun görüp görülemiyecegi bir taraf, anne karninda bir müdahale edemedikleri icin bunu tek faydasi ancak dogduktan hemen sonra bu bilgi isiginda hareket etme kolayligi vermesi olabilir kanimca. Ama zaten dogar dogmaz cocgun kalca cikigina varana kadar, ya da kalbindeki deligin kapanip kapanmadigina varana kadar muayene ediliyor. Karar senin elbette...ama genel maksat bu yani..ve dedigim gibi kesin sonuc vermeyebiliyormus..yapilacaksa bile kesinlikle uzman ellerde yapilmasi gerekiyormus..haberin olsun..
Ben pzts günü doktorumla görüsecegim, anlatacagim durumu. Lüzumsuz hicbirseyi yapmayan bir kadin,isin ehli bir doktor zaten.Eger hakikaten kendisi gerek görürse,eger muhakkak seni sevk etmem gerekir derse mecburen gitmem gerekebilir burda degisik bir sistem var cünkü... yoksa ben özel bir klinikten kendi aldigim randevuyu iptal ettim. Zaten o da sevk ederse Üniversite hastenesine sevk eder ki,zaten direk en tecrübeli prof.larin yapacagi bir inceleme olacak olur.
Diyorum ya 3´lüyü sana tavsiye etmem. illaki icim rahatlsin diyorsan kesinlikle detayliya git. en azindan digerlerine göre daha net ama onda bile yanilma payi yüksek bunu da hesaba kat canim...

insallah iyi bir sonuc alirsin da icin rahatlar canim...

Son düzenleme:

him okey anladim..adinin öyle oldugunu bilmiyordum bu testin.Ama bana yapildi o,evet. insallah bir sorun olmaz ya..sikma canini sakin..ama elinden geldigince uzak dur, insanlarla tokalasmamaya bile gayret bu süre zarfinda ya da mecbur kalirsan hemen elini temizle..malum bütün pislik ellerde toplaniyor ve gün icersinde bir cok insanla belki bu tarz temaslar kurmak durumda da kaliyoruz...zaten öpüsmeye hic girmiyorum bile, cok dikkat etmemiz gerekiyor hepimizin. Walla ben bazen hastayim diyorum,size de gecmesin:roflol:öteki türlü desem inciniyorlar cünkü "ne yani biz mikrop yuvasi miyiz?" diye bozuk atiyorlar hemen...:roflol: napalim hersey onlar icin,mecbur dikkat edecegiz...

inan sabah kalktim azcik bogazim kurur gibi olmus, aci hissetim azcik diye hemen panikledim..onlar savunmasizlar...insallah Rabbim korur onlari...

Arkadaslar sizi bilmem ama ben böyle hamile oldugumdan beri üzerimde degisik bir enerji hissediyorum. Sanki üzerimde bir kalkan var,kötülükleri saviyor...a.s siz de hissediyor musunuz böyle bir sey?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…