2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar bide ben doğum sonrası depresyonundan korkuyorum..geçen hafta bebeği ultrasonda gördüm korktum ondan ağlamıştım ya hatırlarsanız..sağlıkçı bir arkadaşım var ona anlattım böyle oldu üzüldüm diye..bana güldü,bu kadar üstüne düşme dedi..böyle gidersen doğumdan sonra eşinden soğursun çocuğundan soğursun kucağına almak istemezsin,yada tam tersi çocuk yüzünden eve çakılır kalırısın tekrar bir işe başlamazsın,hiçte bir iş beceremezzsin dünya çocuğun etrafında döner sanırsın dedi...ne alaka dedim konuyu kapattım..ama o kadar sinir oldum ki ne biçim cümleler bunlar yaa..yapıcılık değil 2 türlüde yıkıcılık yapıyor..bide hamileyim insan daha dikkat eder değilmi.hassasız bu konuda...ben kapatınca konuyu kızdınmı dedi evet dedim neden bana bunları söylüyorsun ki,tek çocuğu olan benmiyimde hiç bir iş beceremiyeceğim dedim veya depresyona girecğim..allahım yaaa...

bunlari bile düsünmen bebegi aslinda nekadar cok düsündügün anlamina gelir cnm...kafana takma annesi o biliyordur senin onu nekadar cok sevdigini ve dört gözle bekledigini...:CüvCüv:

adayadayı canım üzülme moralini bozma lütfen daha bende yaptırmadım..geçe kalacak ama haftaya yaptıracağım napıyım uygun zamanımız yok malesef...açken 76 çıkmıştı şekerim en son bakalım yüklenince kaç çıkacak...
verilen listeye göre beslenirsen bişey olmaz canım çok var senin gibi,gayette sağlıklı bitirdiler hamileliklerini

adayadayı çok geçmiş olsun canım. Allah daha büyük sıkıntı vermesin, fazla üzme kendini. Şükürler olsun, böyle bir sistem var, şekerine önceden bakıp önlem alabiliyorlar bebeğine bir zarar gelmeden... Beslenmene dikkat ettikçe bebişinin sağlığına katkıda bulunduğunu ve bu durumun inşallah doğumdan hemen sonra geçeceğini düşünüp rahatla.

aman be jnm gitti ği yere kadar götürürüz.allah allah 8 olduk şurda zaten kaç türlu düşüncez herşeyi akışına bırakalım en iyisi her şeyi zaman gösterecek.:jeyyar:
milletin dediklerine de kulak asmayalım zaten deli gibi olduk ne yapcaz ne etcez diye --
tatlicadiarzu-tatlicadiarzu- vardır bi kolaylığı :içelim:

@adayadayi cnm kafana takma bence doktorun verdigi listeyi uygularsin bukadar... Kafana takip hem kendini hep bebisini üzme cnm...

@rehavet cnm öyle maynaH maynaH konusan cok hatirlarsan bende kafama takip günlerce agladim bir kac laftan dolayi takma kafana bosver citsun daa ... Hepimiz elimizden geleni yapip en iyi anneler olmaya calisacagiz ...

cnm benim bi bakıma soledıklerı dogru ben ılk cocugumu korkularla dogurdum psıkolojım cok bozulmustu ama bu ınsanın elınde olmayan bısey dogum yaptım endıselendım tek basıma yetersızım gıbı gelıyordum cocuk bakımında kendıme kımseye emanet edemıyordum cocugu yanımda kımseyı ıstemedım dogumdan sonra eşime anneme bıle yerı geldı cok kırıcı oldum kımse kucagına alsın yanına yaklassın ıstemıyordum :bbo: bı süre boyle gıttı bu sonradan bıraz duzeldım derken tam tersine döndü sogukluk basladı bende eşimden sogumustum cocugumla ılk zmanlardakı gıbı ılgılenmıodum bıle atlattım ama fazla uzatmadan ılk 1 yıl ıcınde bunları yasadım yani hormonların yuzunden dengesızlıkler yasayabılıosun elinde olmadan ınsallah kimsenın basına gelmez boyle seyler :teselli:

Yaa evet ben de çok duydum benzer depresyonları yaşayanları... sanırım önlemek bizim elimizde değil... Yapılabilecek bişey var mı acaba?

gecmıs olsun cnm sanada ama sıkma canını arkadasımdada gebelık sekerı tanısı koyuldu doktorun verdıgı dıyetı uygula daha dıkat et kendıne , dıkkat edersen hıc bır sey olmuyor, arkadasım dogum yaptı cok saglıklı bır bebegı oldu bizlerınde öyle olcak insallah az kaldı zaten a.s.

kızlar ben geldim
öncelikle iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim hepinize ama korktuğum başıma geldi şeker yüksek çıktı maalesef((
100gr. lık ikinci yükleme c.tesi yapılacak moralim çok bozuldu boşyere endişelenmemişim demekki içimde bi sıkıntıyla gitmiştim zaten
bununlada bitmedi idrar yollarımda yine iltihap çıktı
kanım düşük çıktı ne kaldı ki geriye (
tek sevindiğim nokta kızımın iyi olması 1 kilo olmuş maşallah normal haftasından 1 hafta büyük çıktı allahıma çok şükür herşey yolunda
ama bu şeker beni çok üzdü
bu arada adayadayı sana da üzüldüm canım şuanki sıkıntını çok iyi anlıyorum geçmiş olsun

jnm geçmiş olsun?a.s.

Kizlar benim bir saat sonra ortopedide randevum var bel ve kalca agrilarim yüzünden ... Erken parali izine ayrilmam icin onayi gerekiyor insallah yaparda bende evde oturur paramida alirim is yerinden... benim maL kadin doktoturu vermedi is yerimin kabul etmesine ragmen insallah ortopedi uzmani verir ?!!

Selencim yapma lutfennnn
bak kuzucugun masallah ne kadar buyumuss
diyetine dikkat edersin duser sekerin
demir ilavesi yapar kansizlik icin lutfen uzulme :teselli:

Doğum Korkusu

Sağlıklı bilgi edinin: Doktorunuzla konuşun ve kafanızdaki soruları paylaşın.

Fiziksel ve duygusal endişelerinizi birbirinden ayırt edin: Fiziksel sonuçlardan duyduğunuz endişeler; doğru ve güvenilir bilgi kaynaklarıyla normal düzeye çekilebilir. Ancak derinde yatan duygusal nedenlerden kaynaklanan doğum korkusu, doğuma dair doğru bilgilenmeyle giderilemeyebilir; psikolog yardımı gerekebilir.

Doğum sonrasındaki hayatınızı planlamaya çalışın: Nerede doğum yapacağınız, doğuma girecek doktor, doğum esnasında sizinle birlikte olacak yakınlarınız, eve döndükten sonra size destek olacak kişiler ve çalışıyorsanız işyerinizle ilişkiler gibi konuları doğumdan önce planlayın.

Kendinize zaman ayırın: Doğum öncesindeki aylarda rahatlamak için kendinize ve sizi rahatlatan aktivitelere vakit ayırmaya çalışın. Bu aktiviteler stresinizi azaltmanıza yardımcı olur.

Yardım alın: Doğum korkusu günlük yaşamınızı olumsuz etkilemeye başlarsa ve bunlarla tek başınıza baş edemediğinizi hissederseniz profesyonel yardım alın.

ALINTIDIR

Gebelikte Cinsellik İçin Bu Şartlara Dikkat

Aşağıda belirtilen şartlar haricinde, hamilelere cinsel ilişki yasak değildir:

Gebelik kesesinin erken açıldığı, suların erken geldiği durumlarda
Vajinal kanama halinde
Önceki hamileliklerde erken doğum tehdidi öyküsü ve şimdiki hamilelikte erken doğum tehdidi bulunduğunda
Partnerin cinsel yolla bulaşan hastalık taşıyıcısı olmasında
Plasenta previa’da (çocuğun eşinin önde olması ve rahim ağzı kanalını kapattığı durumlarda)
Çoğul gebelikte gebeliğin son aylarında
Kadın doğum uzmanınca, cinselliğe yasak getirilen diğer durumlarda

ALINTIDIR

Kizlar öyle bakiniyorum bulduklarimi sizle paylasayim istiyorum...

gecmis olsun selencecim
ama üzülme .. diyet listesine uyar düsürürsünüz insallah sekeri..
hem bak kizin iyimis masallah
üzülme onuda üzme olurmu

Selence, canım geçmiş olsun. Bebişinin sağlıklı olmasına sevindim.

Dualarım seninle...:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq: İnşallah alırsın raporu canım.

Ninniler - Masallar

Atem Tutem Men Seni

Hop Hopun Olsun Oğlum/Kizim
Gül Topun Olsun Oğlum/Kizim
Sıralı Kavak Dibinde
Toyluğun Olsun Oğlum/Kizim

Atem Tutem Men Seni
Şekere Gatem Men Seni
Akşam Baben Gelende
Önüne Atem Men Seni

Ev Süpüre Toz Ede
Hamama Gider Naz Ede
El Ayağı Kir İçinde
Yıkamam Diye Naz Ede

Atem Tutem Men Seni
Şekere Gatem Men Seni
Akşam Baben Gelende
Önüne Atem Men Seni

Bol Soğanlı Börülce

Ninni De Ninni Ninnice
Bol Soğanlı Börülce
Yesin Benim Oğlum/Kizim Doyunca
Mini Mini Yavrum Ninni

Dandini Dandini Dan İster
Bey Babasından Don İster
Basmadan Beğenmez Oğlum/Kizim
Kadifeden Don İster

Benim Çağam

Benim çağam nartanesi
nartanesi nurtanesi
anasının bir tanesi
ninni bebeğim ninni
ninni güzelim ninni

Benim çağam uyuyacak
uyuyup da büyüyecek
okullara gidecek
büyük adam/kadin olacak ...

Edem

Eee diyem eyler edem
Büyütem beyler edem
Katam beyler içine
Uzaktan seyran edem

Eşekli Ninni

Eşek Senin Ağzınla
Fırın Mı Yapayım
Fırınlı Dağlar
Sümbüllü Bağlar
Ben Nerde Kalayım Oy

Eşek Senin Burnunla
Çeşme Mi Yapayım
Çeşmeli Dağlar
Sümbüllü Bağlar
Ben Nerde Kalayım Oy

Eşek Senin Kuyruğunla
Kamçı Mı Yapayım
Kamçılı Dağlar
Sümbüllü Bağlar
Ben Nerde Kalayım Oy

Eşek Senin Gözünle
Fincan Mı Yapayım
Fincanlı Dağlar
Sümbüllü Bağlar
Ben Nerde Kalayım Oy

Uyu Ninni

Bilirim ne çok düşün var
Çiçek çiçek öpüşün var
Bir gül gibi gülüşün var
Uyu ninni uyu ninni

Allah Sana Bir Can Versin

Gökyüzünde olur ceylan
Oldum cemaline hayran
Ankara'da Hacı Bayram
O da sana himmet etsin
Allah sana bir can versin ninni

Gökyüzünde olur ülker
Ciğerciğim yanar tüter
Konya'da ki molla Hünker
O da sana himmet etsin
Allah sana bir can versin ninni

Yola giden yolcu baba
Bizde giyerik aba
Osmancık’ta Koyun baba
O da sana himmet versin
Allah sana ömür versin ninni

Yağmur Yağar Sere Serpe

Yağmur Yağar Sere Serpe
Kulağında Elmas Küpe
Uyuturum Kızımı/Oglumu Koka Öpe
E…… E…… Ninni
Ninni Benim Nazlı Kızım/Oglum Sana Ninni

Yağmur Yağar Lüle Lüle
Oğlum Gelir Güle Güle
Ter Bıyığını Sile Sile
E…. E…. Ninni
Ninni Benim Güzel Oğlum/Kizim Sana Ninni

Dandili Dandili Danalı Bebek II
Dandini dandini danalı bebek
elleri kolları kınalı bebek
benim de yavrum cicili bebek
uyusun da büyüsün ninni...

benim yavrum Huri melek
nenni yavrum nenni

benin de kuzum sarayli bebek
uyusun da büyüsün ninni

neden yaya yurursun,
koleli, dadili, lalali bebek...

Ninni Benim Yavrum Ninni
Kavak gibi boylanasın ninni
Söğüt gibi dallanasın ninni
Kazanılmış mal yiyesin ninni
Ninni benim yavrum ninni

Dandili Dandili Danalı Bebek I

Elleri kolları kınalı bebek
Benim de yavrum cicili bebek
Uyusun da büyüsün ninni...
Dandini dandini dastana
Danalar girmiş bostana
Kov bostancı danayı
Yemesin lahanayı...
Lahanayı yemez kökünü yer
Benim de kuzum lokum yer
Uyusun da büyüsün ninni
Tıpış tıpış yürüsün ninni...

ALINTIDIR

Cogunu ben söylemem sahsen...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…