bu arada canlar bende 2.dozumu oldum aşıda.3.dozu mayısta yapacaklar.
5 doza tamamlarsak ömür boyu tetanoz aşısı olmamıza gerek olmayacakmış..
Sol kolumda biraz sızı var ama fazla değil.sadece azcık mide bulantısı yapıyor.
geçmiş olsun. Ben tetanoz aşısının 2 doz vurulduğunu biliyordum, doktorum da öyle söylemişti... Ben de ikinci dozu 15 Aralıktaki muayenede yaptırıcam. Zaten iğneyle alakalı herşeyden korkuyorum, sen şimdi 3. doz yazınca, tansiyonum oynadı valla... :1ninca::1ninca::1ninca:
canım ya benim doktorum kızdı da tetanoz aşısına bende çekiniyorum açıkçası. Bebeğe zararı yok değil mi benim 2. Dozum 5 aralıkta off ya netcem ben.
Daha öncede sordum kimseden cevap alamadım umarım yazan olur bu sefer başka kızan doktor var mı? Ya da bebeğe zararı olur mu 2. Dozumu olsam mı?
Canım, ben kendi doktorum dışında başka tanıdık doktorlara da danışıp fikir aldım. Ben iğneden korktuğum için yaptırmayı düşünmüyordum... dediler ki, tetanoz aşısı senden ziyade (çünkü günümüz koşullarında, hele de normal doğum yapacaksan tetanoz aşısına gerek yok ama) bebiş için gerekli. Çünkü bebişin göbek bağı kesildiğinde enfeksiyon kapma riski oluyormuş. Bunu da sadece tetanoz aşısı önlüyormuş. Üstelik o sırada bebeğe yapılacak bir aşı onu korumuyormuş. sadece anne karnındayken, anneye vurulan aşı sayesinde korunabilirmiş. Bunu öğrendiğimde akan sular durdu... Bu nedenle 2. dozu da yaptırmanı tavsiye ederim.
CANIM BENİM BİLDİĞİM 3. DOZ DOĞUMDAN SONRA AMA :uhm:
slm cizlar ben geldim ama doktordan sonra annemlere geldim burda bi yas pasta yaptim ondan sonra size haber vermeden yatmiyim dedim...
Parali erken izin raporumu aldim :) sonunda ama yarin tekrar büyük doktora gidip onaylandirmam gerekiyor sonra onla sigortaya gidip vermem gerekiyorki parami alabileyim ... Birsürü is anliycaginiz ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?