2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Niye kimse yazmıyo? Kızlar, uyudunuz mu? lülülülülülülülülülülülülülülülülülü

Kurtlar Vadisi izliyor eşim... TV kapsama alanım dışında yani. (( Sizden de hiç ses çıkmıyor...

canım ya benim doktorum kızdı da tetanoz aşısına bende çekiniyorum açıkçası. Bebeğe zararı yok değil mi benim 2. Dozum 5 aralıkta off ya netcem ben.
Daha öncede sordum kimseden cevap alamadım umarım yazan olur bu sefer başka kızan doktor var mı? Ya da bebeğe zararı olur mu 2. Dozumu olsam mı?

CANIM BENİM BİLDİĞİM 3. DOZ DOĞUMDAN SONRA AMA :uhm:

Canım, ben kendi doktorum dışında başka tanıdık doktorlara da danışıp fikir aldım. Ben iğneden korktuğum için yaptırmayı düşünmüyordum... dediler ki, tetanoz aşısı senden ziyade (çünkü günümüz koşullarında, hele de normal doğum yapacaksan tetanoz aşısına gerek yok ama) bebiş için gerekli. Çünkü bebişin göbek bağı kesildiğinde enfeksiyon kapma riski oluyormuş. Bunu da sadece tetanoz aşısı önlüyormuş. Üstelik o sırada bebeğe yapılacak bir aşı onu korumuyormuş. sadece anne karnındayken, anneye vurulan aşı sayesinde korunabilirmiş. Bunu öğrendiğimde akan sular durdu... Bu nedenle 2. dozu da yaptırmanı tavsiye ederim.

selam kızlar.öğleden bu yana ne çok yazmışsınız canım.oku oku bitiremedim.
adayadayı,fundacım çok geçmiş olsun.ama üzülme ne olur bebişlerin sağlıkları iyi bizde biraz katlanacağız.rabbim sağlık sıhhat versin bize bebişlerimize.
buketcim az olsada gördün bak ne güzel sağlıklıymış.sende biraz dikkat edersin olur biter.
gülşahcım doğru söylüyorsun.2.dozdan sonra her 6 ayda bir 5.doza tamamlarsan ömür boyu tetanoza karşı bağışıklı kazanıyormuşsun.2.bebekte de vurdurmaya gerek yokmuş.
bizde bugün teyzemlerden sonra çıkınca kiralık ev baktık.küçük teyzemin binasında buldum.bakalım eşimle konuşacam olursa taşınacağım.hem ara kat ve 3 oda bir salon.bu sayede kızıma da oda yapıcam.büyüyen mobilya takımından alıcam.bugün annemlerle onada baktık.küçük birde beşik alıcam.en az 6 ay bizimle yatıcak çünkü.
çok yazdım yine.

buketcim iyi haberlerine sevindim canım. gozun aydın.
kuzenimin sevgülüsünü istedik geldij bu gece.cumartesi de nisan var..bu iste halloldu.

herkese iyi geceler kizlar.

ay şükürler olsun biri sesimi duydu sağol canım yaaa. çooooooook teşekkür ederim. bende iki arada bir derede kaldım.

CANIM BENİM BİLDİĞİM 3. DOZ DOĞUMDAN SONRA AMA :uhm:

benim bildiğim tetanoz aşısı 2 doz vuruluyor. Bu aşı ortalama 5 yıl, maksimum 10 yıl koruyor. Gerçi herhangi bir kazada tehlike anında yine de tekrarlıyorlarmış. Bu nedenle 3. dozun gerekli olduğuna ben inanmıyorum şahsen. Tehlike anında tekrar vurulacaksa neden durmadan aşı vurulalım ki...
Bir de bebeğe zararı var mı demişsin. yararı olduğunu bir önceki mesajımda anlattım ama zararı olmadığını şöyle ifade edeyim; tetanoz aşısı canlı organizma içermediğinden, yani canlı mikrop verilmediği için vücuda, hamilelikte yapılabilen tek aşıymış...

slm cizlar ben geldim ama doktordan sonra annemlere geldim burda bi yas pasta yaptim ondan sonra size haber vermeden yatmiyim dedim...

Parali erken izin raporumu aldim :) sonunda ama yarin tekrar büyük doktora gidip onaylandirmam gerekiyor sonra onla sigortaya gidip vermem gerekiyorki parami alabileyim ... Birsürü is anliycaginiz ...

Haber verdiğin için sağol, merak ediyordum biliyorsun... Gözün aydın, çok sevindim. Uğraşacağın son şeyler, böyle düşün, sonra evde rahatça istirahat edebileceksin. Çok sevindim canım. hihoyyythihoyyythihoyyyt

@adacyo cnm tek ve son seyler degil daha evi boyamamiz lazim, gerekli kablolari ve evi degistirmek lazim ama ztn artik evde oldugum icin onlari yavas yavas yaparim ben kocayi zorlamazsam o yapmaz... neyse kizlar hepinizi öptüm kendinize iyi bakin iyi aksamlar ÜZMEYIN BEBISLERDE ÜZÜLMESIN DEGILMI...

ÖPÜLDÜNÜZ GADASINI ALDIHLARIM...

hastane odamdan size günaydınlar..bugün benim doğum günüm..zor bir doğum günü beni bekliyor.dün öğrendim babam kemoterapiye başlıyacakmış.memlekete gitmem için uçak ayarlamaya çalışacak eşim.dua edinde bayramda babamla birlikte olabileyim.şu açıklık olmasaydı çok sevinecektim.dün istemeden gözümden yaşlar aktı oğluşum hemen tekme attı üzülme anne diye ve bu sabah ilk o doğum günümü kutladı ve gece onu rüyamda gördüm.benim için ne kadar teselli edici oldu bilemezsiniz.biz şimdi onlar için ne kadar telaşlanıyorsak onlar büyüdüklerinde bizim için telaşlanıp çabalayacaklar..evlat sahibi olmak başlı başına sabır işimiymiş.ama sabretmek demek her zaman acı çekmek değilmiş.insan zaman geçtikçe neler öğreniyorlar..ben bir yaşıma daha girdim inanın:CüvCüv:

acibiber; babana acil sifalar diliyorum yurekten.

gunaydin kizlar, biz calisanlar icin cok sukur bir cuma daha geldi.

hayırlı cumalar efenim herkese.

acibiberim dünür napion ciZ ? Günaydin bakem... Babana acil sifalar ve sende üzülme cnm acilman yüzünden benim teyze kizida iki hafta önce dogum yapti ve onunda bu aylarinda 2,5cm acilma vardi onun daha coktu ve sadece bir hafta felan yatti sonra gine ayaklandi etrafta yerinde duramadi hehe acilmasiyla beraber üstelikte bir cocugu daha var 2yasinda olan...

bu arada DOGUM GÜNÜN KUTLU OLSUN...

Günaydin elif

off yaaa dün seviniyordum parali izin icin bu seferde birsürü sey girdi araya yaaa simdi arastiriyor telefonlasiyorum orayla burayla sinir oldum haaaa geriyorlar beni hamile hamile

acıbibercim bebişinle eşinle nice mutlu yıllar geçirmen dileğiyle canım inş bayramı de ailenin yanında geçirirsin

acıbiber canım öncelikle günaydın....nice senelere sevenlerin ve sevdiklerinle beraber.....Alllah bebişin ve sizlere sağlıklı mutlu uzun ömürler versin.....

Babanada acil şifalar...İnşallah oda hayırlısıyla sağlığına kavuşur...

günaydınnn hepinizee:Şeniz:
acıbibercim gece hep aklım sendeydi inan.neyse iyisin ya şükürler olsun..o orda rahat sen kendini üzme.azcık yat geçecek emin ol..
enelim iyi olmana sevindim..
fencidmlrms canım bebeğe hiç bir zararı yok..ama ben 5.doza tamamlıcam canım..
elifim senide öptüm..
hepinizi öptüm hamilelerim..tebessüm nerelerde ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…