2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın kızlar.bi kaç bündür giremedim yazılanları da daha okuyamadım.kahvaltımı yapayım okurum.bu gün temizlik var ben de .büyük temizlik.

kızlar ben tecrubeli annişlere bişi sorcam doğumdan sonra ilk 3 gün süt gelmiyor muş ole diyolar bebiş aç kalmasın diye herkez yanına mama al diyor.sütün gelince sadece süt verirsin diyorlar.mamayı da biberonla değil kaşıkla vermemi önerdiler sizinle paylaşmak istedim ve tecrubeli ennişlerden de fikir alalımmm bakalımmm ...

canım benim arkadaş sezeryanla doğum yaptı ben kalmıştım yanında...dikişlerinden doğrulamadı emziremedi bebeği..o yüzden hastaneden yenidoğan maması verdiler..ben hazırlayıp kaşıkla verdim..hemşireler ebeler öyle dedi..yavrum nasıl içiyordu ama cork cork..çok acıkmıştı bebiş...

her hastanede vermiyorlar ama canım.
benim doğum yapacağım hastanede vermiyorlar mesela..
bence de o liste çok saçma çok abartılı.hiç gerek yokki..alacağım şeyleri kendimce belirledim ben..
2 gecelik alırım,ped,hastane çıkışı,mama,bebek bezi,ıslak mendil.göğüs peki,emzirme sütyeni,havlu,sabun,iççamaşırı,bebeğin battaniyesi,bir kaç tane de fazladan kıyafet bence yeterli..

kızlar ya bide bebeş aç kalınca sarılık olma ihtimali çok yüksek oluyomuşş.ben walla korkmaya başladım.
daha bebişi nasıl tutacağımı bile bilmiyorum. allah korusun bide hasta olursa nasıl bakarım inş bütün bebişler sağlıklı olur . allah meleklerimize yardım etsin .bizede sabır versin...

ilk 3 gün süt az geliyor ama bebek de zaten o gelen sütle doyuyor midesi 1 çaykaşaığı sütle bile doyabiliyr ilk gün sonra bebeğin ihtiyacına göre süt de artıyor doğanın muhteşem bi dengesi var şimdi mama veriyorlar hastanede daha bundan 50 yıl önce ne yapıyordu insanlar mecbur süt gelmesini bekliyorlardı

bir de benim ilk kızım 34 haftalık doğdu ona bile mama vermedi doktorlar küvözde kaldı 1 hafta sütü sağıp veriyorduk biberonla verdiler o dönem sonrasında 3 kilo olana kadar evde yine biberonla besledik ölçülü beslenmesi gerekiyordu ,3 kilo olduktan sonra bi emdi benimki birdaha emzik yada biberon kullanmadı 2 yaşına kadar da emzirdim

bebeklerin doğduğu haftaya göre vücüt ihtiyacı olan süt içeriğini hazırlıyormuş zaten süper bi denge

Günaydın güzel anneler.Bence o listeleri bu ürünlerin üreticileri yaıyor mallar satılsın diye.Arkadaşım geçen günlerde doğum yaptı.2gecelik hastane çıkışı bebek bezi terlik havlu peçete falan almış sadece bir de ped.Unuttuk kaç aydır :))) Bunlar yetti de arttı bile.Abartmaya gerek yok bence.
Rehavet doktorumda bana ayda bir kilo al dedi.En sağlıklısı buymuş.Doğumu da ç.ok kolay yaparsın dedi.Ben toplamda 4 kilo aldım.Arada kaçırdığım sadece dürüm döner var.Onun dışında dışarıdan birşey yemiyorum.Evde de akşam yemeğini 7-8 gibi yiyoruz.Gece 10da da meyve yarım saat sonrada kan ilacımı içip yatıyorum.Çok sağlıkloı beslendiğim söylenemz.Mide bulantısından sadece peynir ekmek yediğim günler oluyor.Ama doktorun yasakladığı şeylere uyuyorum.Mesela turşu, zeytin hamur işleri yok.Tatlı canım çok isterse zaten çay ve kahve hiç içmedm hamleliğin başından beri.Böyle olunca kilo istesede çok zor alınıyor.

Evet az süt içerse sarılık oluyor dedir.Ama merak etme zorlayınca alıyor bebiş.İş annede bitiyor yani pes etmeyeceğiz :ecrin_bebek:
:CüvCüv:

dün doktor kontrolüm vardı bebeğim gayet sağlıklı maşallah 33 cm ve 900 gr olmuş ama şeker yüklemesi sonucu yüksek çıktı kilom da fazla olduğu için diyetisyene yönlendirdi 100 gr yükleme yapılamsını ben istemedim sonuç diyet olucaksa o zorluğa katlanmama gerek yok düşündüm

kızlar günaydın.......bende bazen düşündükçe içinden çıkamıyom nasıl emziricem,acaba bakabilecekmiyim,bebeğim doyacakmı, nasıl doğum yapıcam....ayy dedim yeter düşünme vakti zamanı gelince öğrenicez hepsini ... artık düşünmüyorum...annelerden bahsetmişsiniz yaa ben şanslıyım annemler yakın...hatta bugün annelerin ikisinide alıp pazara gidicem..Bakırköy pazarına biraz alışveriş yapayım diyom hem bebek için hem bulursam kendim için....kaliteli ve güzel şeyler oluyor..kalanınıda çarşıdan tamamlarım..annem fazla geçe kalma temel ihtiyaçları al diyor ne olur ne olmaz...bebişlerin ne zaman geleceği belli olmaz...

sadece kendi annemle gidicektim aslında kayınvalidemi götürmek istemiyorum...rahat rahat gezeriz diyordum..eşim dedi annemi çağırmıycanmı..haydaaaa ne dersin şimdi hayır desem sorun çıkacak biliyorumki k.validemde yok ben gelmiyim demez...aradım gelecek tabii...kaçışım yok..alıp ikisinide gidicem yine kıramıyom gönlü olsun ne yapayım...ama çarşıya annemle ve ablamla gidicem ...
bakalım umarım güzel şeyler bulurum...amma yazmışım biraz içimi döktüm sanırım....

Normal doğum için bilmiyorum ama evet sezaryenli doğumlarda sütün gelmesi gecikiyor. Bu yüzden biz de mama vermek zorunda kalmıştık, hem de biberonla vermiştik, sonra her ikisini de aldı

bencede bütün dangalaklar seni bulmuş.hayır sütün geleceği varsa bile sen üzülüp kafana takcan .boşver sen onları ben son aylara doğru gelir diye biliyorum.benim de sadece su gibi bi sıvı geliyor.bide nette okumuştum göğüsleri sıvı gelsede gelmesede sıkmayın yazıyordu,iltihaplanabiliyormuş.canım sen takma kimseye inşallah süt fışkırır hepimiizin memişlerinden. :)

Ben ilk doğumumda bir paket hasta bezi almıştım, yetti de arttı bile. Pedler özellikle ilk günlerde belki yeterli olmayabilir. Kişiye göre değişir yani. Onun dışında ekstra bir önleme gerek olmuyor

Kızlar başım çatlıyo kafamı duvarlara vurmak istiyorum..elma suyu iii geliyo muş bide peçete ıslattım.başıma koyuyorum ama mütiş ağrıyo....

kızlar benden geliyor. Ama sıkmadım hiç irin gibi bişi koyu su
gecen gün beyaz gibii geldiii.... Hayırlısı bende korktum ama cadıarzu bünye her şeyi hazırlar jnm larım

canlarım günaydın hepinize
gece 4te yattım yaa. ama 10,5 ta kalkayım artık dedim yoksa akşama geç yatmak zorunda kalcam. e yarında erken kalkmak zorundayım evi temizlemem lazım ama temizleysim yok bi de benim ev dublex temizle temizle bitmez neyime benim dublex ev ya offf.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…