2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

ya anlamadım bişiyım yoktu öle birden oldu sabahtan beri deliryorum iki taş bulsam kafamı arasında ezcem artık koçişe dedim tmm ağrı kesici getiriyorum dedi delüm gitmiş elma almış, elma suyu almış geldi.bende elma suyu içiyorum bol bol ..bol bol wc ye artık ....

ya yükleyemedim olmuyor boyutu büyük diyor nasıl küçülteceğimi bilmiyorum üühühühühühühühüh

tünaydin annisler..
gecmis olsun laviniacim.. isteymissin.. ne desek nafile..
kacda paydos?

akşam 6 zaten kendi annemlere gidicem orada kalıcam hafta sonu annem sağolsun Turşu kavurması, muhlama LAHANA ROHTIKOSU ,LOBYA ÇORBASI en sevdiğim yemekleri yapmışcokacimcoook onlar yiyince diner inş.:Saruboceq:

akşam 6 zaten kendi annemlere gidicem orada kalıcam hafta sonu annem sağolsun Turşu kavurması, muhlama LAHANA ROHTIKOSU ,LOBYA ÇORBASI en sevdiğim yemekleri yapmışcokacimcoook onlar yiyince diner inş.:Saruboceq:

anne gibisi yok dimi..
benim kardesimden benim hamileligimi kullaniyor .. cani bisey cekerse diyo hacer hadi anneme canim su su yemegi cekti dede yapsin.. ben istersem yapmiyor diyor .. gamyoncuiremsu
emegi ödenmez annelerimizin..
:asigim:

lazanya.. kiz su nickini degis.. yaptircan bana sonunda lazanya evde..
canim dün senin durumunu anneme anlattim.. gülmekten bi hal oldu.. cok yasasin emi dedi..
cok sükür bisey degilmis.. azicik action olmus iste
:smiley-cool:

Lavinia sağol yaaaa!!!!!! Afiyet olsun dicem ama dişlerimi sıktım, arasından söylüyorum.... :)))) klava:klava:klava:

kız seni parçalarım ben ama benim başımağrıyodu yetmiyomuş gibi bi de canım muhlama ve turşu kavurması çekti sayende böyle nispet yapılır mı????ağlarım ama ühüüüü ben de memlektten isteyecem hamsi de yolllayacaklar yiycem ((((((

lazanya.. kiz su nickini degis.. yaptircan bana sonunda lazanya evde..
canim dün senin durumunu anneme anlattim.. gülmekten bi hal oldu.. cok yasasin emi dedi..
cok sükür bisey degilmis.. azicik action olmus iste
:smiley-cool:

ya ben nasıl güldüm akabinde bir bilsen hacerim :))))
ama LAZanya kolay bulunan ve yapılan bir yemek kuzum yaptırıver beni ana ana yi yi et olsunnn

ya yükleyemedim olmuyor boyutu büyük diyor nasıl küçülteceğimi bilmiyorum üühühühühühühühüh

Fast Upload picture, share over internet | image upload | free image hosting
fotoyu buraya gönder.
sonra çıkan linklerden en alttakini kopyala.
sonra mesaj yazdığımız yere gelp sağdan ikinciye tıklayıp oradakini sil.sendekini yapıştır.
sonra gönder.

bide bunu dene

bu tursu kavurmasi nasi bisi??
hic yemedimde duymadimda?

yawrucuuum şimdi karadenizin verimli ve mis gibi toprağında yetişmiş taze fasulyelerin turşusunu kurmakla başlıyor yemeğin yapılışı; fasulye turşularını ikiye ya da üçe bölüp bol soğan ve armısakla kavuruyorsun yanına hamsi buğulama yapıyorsun ve de yine karadenizimin mis toprağında yetişmiş minik haşlama patatesleri haşlayıp yanına afiyetle yiyorsun((((

Bu turşu kavurması acayip bişi.. ama çok da tuzlu ve yağlı bişi oluyo... Turşusu yapılmış barbunya veya taze fasulyenin yağda kırmızı biberle kavrulup, sonra da çıtır ekmekle yenen hali canımmmm. İyice anlatayım ki, Lavinia ya daha fena diş bileyelim... :roflol:
Evet bence de bulunan çözüm güzel, hepimiz, peşine takılalım annesi bize de yapsın yedirsin... Nerden bulucaz biz o mamaları yoksa... Bizim evde sadece turşu kavurması var. İsteyen gelsin, kavurayım hemen, sonra da tuzdan şişip patlayalım... :sm_cool::sm_cool::sm_cool:

kuru kuru yutkundum suracikta.. :bbo:
ama balik sevmem.. onu napcaz bilmiyorum..
ben bi karadenizli bulayimda yaptirayim.. allahim ne kadar temeblim -tatlicadiarzu-
gir nete bul tarifini dene dimi
:ecrin_bebek:

kuru kuru yutkundum suracikta.. :bbo:
ama balik sevmem.. onu napcaz bilmiyorum..
ben bi karadenizli bulayimda yaptirayim.. allahim ne kadar temeblim -tatlicadiarzu-
gir nete bul tarifini dene dimi
:ecrin_bebek:

ne kadar şanslısın ki Karadenizli bulmakta zorlanmayacaksın zira biz KAradenizliler çarşıdan aldım bir tane eve geldim bin tane modunda heryerde ve çokçayız uheueheuheuehe Sbirya da bile bulabileceğin bizleri Almanya da bulman zor olmayacak tatlımm:)))))

sen nerelsıın? şekercim üzüldüm demeseydim keşke ...:1no2: ama ne yapım ilaç da

oklava falan sallama bosuna.. düs lavinianin pesine.. sende git annesine

aynen jnm valla keşke gelebilsenizz....ne güzel olurdu...

bu tursu kavurmasi nasi bisi??
hic yemedimde duymadimda?

ahhhh ahhhhh sen de bal ben diyim ne diyim daha güzel bişi yok ki cokacimcoook

ya ben nasıl güldüm akabinde bir bilsen hacerim :))))
ama LAZanya kolay bulunan ve yapılan bir yemek kuzum yaptırıver beni ana ana yi yi et olsunnn

Yapılışı: Fasulye turşusu bir gün önceden suya konur, tuzu çıkartılır. Hiç su kalmayacak şekilde elle sıkılır. Soğanlar, ay şeklinde bir tavaya doğranırlar ve zeytinyağı ile penbeleşinceye kadar kavrulurlar. Daha sonra hazırlanan turşu, tavaya ilave edilir, ezilmiş sarmısak ve az bir miktar biber konarak 10-15 dakika kavrulur. Sıcak veya soğuk olarak yenebilir. Eskiden ilk yemek olarak ve mısır ekmeği ile birlikte yeniyordu. Bir lokma ekmek tavaya uzanıyor ve parmaklar yardımıyla bir tutam turşu alınıp ağıza getiriliyordu.

bulmak mesele degi istemek mesele canikom..
yok vazcaydim..istemiyom.. lazanya yapcan ben
:1closedeyes:

ha bide gecen sayfalarda tursudan bahsedilmis.. hamislikte yenmicenden falan?
e ben tabak tabak yiyorum.. nesi zararliki??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…