2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

nazanım seni en iyi anlayanlardan biriyim benzer olaylar yaşadım yarası kolay kapanmıyor hassaslaştığım dönemlerde daha da kanamaya başlıyor adam hiçbişey yapmıyor sürekli dibimde ama huysuzluk yapıyorum ona kötü dawranıyorum eski günler geliyor aklıma ve keşke diyorum işte canalıcı nokta bu keşke diyemeyenler huzurla yaşantısına dewam ediyor ancak sen ve ben gibi keşkeciler gücümüz yetene kadar gideceğiz!üstelik ben öyle bir aptalım ki benim çocuğum da yoktu yeni evliydim paramı kazanıyordumÇok üzgünüm çoook kısmet dyelim

canim ya takma kafana hamileligin veridgi psikolojiyle abartmssin galiba biraz oda uzatamana sinirlendi heralde ama tabi bu sana hakaret etmesini gerektirmez hatirladigim kadariyla esinin yapisi böyle senin yani öyle demistin en ufk bi tartismada hakaret etmeye baslar diye bunlari kaldirmak zor tabi helede su durumda ama bebegin ici sabirli ol üzülme ins dogunca hersey daha güzel olacak rabbim yüzünü güldürsün yucvana saglik mutluluk huzur versin ins

ege deniz sana kesinlikle katılıyorum hamilelik tamam güzel bir süreç ama bir o kadar da stresli bir süreç. Valla çerezcim başa gelince anlıyor insan hiç de tatlı evhamlar değil bunlar.

sibser canım benimde bebek başı aşağıda hatta leğen kemiklerinin ortasında doğum pozisyonunu almış durumda ama hareketlerinde azalma yok. Ben oldukça yoğun bir şekilde hissediyorum hareketlerini özellikle sol tarafıma doğru.

nazancığım sende lütfen üzme kendini. Kendini üzsende eşin aynı olacak üzmesende. Sen kendini üzdüğünle kalacaksın. Benim eşimde ilgisini belli etmiyor ona bozuluyorum ama yapcak bişey yok. Erkekler pek göstermezler ilgilerini deyip geçiştiriyor. ne yapayım yani..

canim cikaralim su keskeleri hayatimizdan hepimizin keskeleri var ama bunlari tekrarladikca ne degisecekki yani keske öyle olsaydi keske böyle olsaydi olan olmus kendimizi yipratmanin bi alemi yok herseyde bi hayir vardir diyelim vbe unutali hani bi söz var görelim mevlam ne eyler,ne eylerse güzel eyler diye bazen bizim ser bildikllerimiz bizim icin hayir,hayir bildiklerimizde ser olabiliyor bunu Allah dan baskasi bilemez o yüzden Rabbim hepimizin hakkinda hayirlsini versin ins

haklisin melekcim..
ama rabbim bizlere gönderdigi meleklere sahip cikacaktir insallah ..
bu günümüze sükür

cok dogru yazmissin canim, bende evlendigim gunden beri hatta nisanlilik donemlerimden beri keske dedim hep, bosanmaya kalktim bosandim yine olmadi, insanin kaderi pesini birakmiyor, sadece biraz anlayis , hosgoru , biraz nezaket bekliyorum ama adam yontulmamis kereste:mymeka:

işte o adamlar bize yazılmış ötesi yok sen yaka silkmişsin boşamışsın ben de o aşamalara geldim geçtim başkalarıyla bile görüşmeyi denedim ama olmuyor nazancım bu adamlar bize yapışmış bundan sonrası onlarla daha fazla alttan alacağız daha az ilgi bekleyeceğiz hatta kendmizi alıştıracaız ilgisizliğe normal birşey yaptımı büyük bir lütufmuş gibi gelecek neticede erkeklerin hepsi aynı kimisi bize daha iyi gibi görünse bile onlarında başka başka problemleri var asıl problem sen ve ben gibilerde çok ince detya düşünüp kendimizi ve çevremizdekileri yıpratıyoruz daha az düşüneleim nazanım daha çok sewgimizi çocuklarımıza verip karşılığını onlardan bekleyelim böylesi daha sağlıklı:teytey: bak sen tatmışsın bu güzelliği ben bebeğimin ilk harekrtinden sonra dedim ki gerçek aşk bu böylesini yaşamamışım ben saldım adamı bıraktım rahat kendim de mutluyum çünkü kızıma aşığım ve bu hiç ibtmeyecek bunu bilme bile yeter:asigim:

hayatimda hep keske dememeye calistim.cünkü keske dedigim zaman daha ötesini yasayamayacakmisim gibi düsündüm.ama bazen insanin elinde olmadan diyiveriyo iste.

keskeleri cikarmali hayatdan..
hekatinda dedigi gibi keske dendigi zaman daha ötesini yasayanmayacakmis gibi olur..
keskeler imanimizada zararli.. basimiza aci-tatli ne geliyorsa kaderdendir..
zorda olsa..

HAFTANIN ÖNERİSİ
Sağlık mevzuatındaki değişiklikler sayesinde Emekli Sandığı ve SSK'ya bağlı anne adaylarına da genellikle ekstra bir ücret ödemeleri koşuluyla özel hastanelerde doğum yapma imkanı sunulmaktadır. 2004 yılının sonunda başlayan ve henüz yeni olan bu uygulama her an değişikliklere uğrayabileceğinden konuyla ilgili güncel bilgileri kurumların internet sitelerinden öğrenmelisiniz.

Özel bir hastanede doğum yapacaksanız beklenmedik bir faturayla karşılaşmamak için bazı noktaları göz önünde bulundurmalı ve dikkatli olmalısınız:

* Doktorunuz hastanenin kadrolu doktoru değilse hastanenin "doktor hariç" fiyatını hem normal doğum hem de sezaryan için ayrı ayrı (KDV dahil fiyatını) öğrenin. Doktorunuz hastanenin kadrosundaysa size verilen fiyat doktor dahil fiyat olacaktır.
* Epidural anestezi, ağrı pompası (sezaryan sonrası ağrıyı kesmede oldukça etkili bir alettir), sezaryan esnasında doktorunuza yardımcı olacak "asistan doktor", standart dışı oda, pakete dahil olan yatış günü sayısından daha fazla yatış süresi (pakete dahil süre bazı hastanelerde normal doğum için 1, sezaryan için 2 gün, bazılarında ise birer gün daha fazladır) ekstra ücretlendirilir.
* Sezaryan esnasında uygulanan ekstra prosedürler (tüplerin bağlanması, miyom veya yumurtalık kisti operasyonu ve hatta eski bir ameliyat nedbesinin düzeltilmesi bile) çoğu hastanede ayrıca ücretlendirilir.
* Hastaneler fiyatlarını TTB (Türk Tabipler Birliği) tarafından açıklanmış fiyat listesine göre belirlerler. TTB fiyatları hastaneler tarafından uygulanacak en düşük fiyatlardır ve bazı hastaneler "TTB uygularken" bazıları TTB'nin katlarını uyguluyor olabilirler. TTB fiyatları ocak ve temmuz aylarında yeniden düzenlenir.
* Bazı hastaneler "bebek paketi" adı altında ekstra bir ücret talep ederler. Bu ücret çocuk doktoru muayenesi, bebeğe yapılan rutin kan incelemeleri, bebek hemşiresi bakımı ve bazı yerlerde bebeğe uygulanan kalça ultrasonunu (bu inceleme son yıllarda doğuştan kalça çıkığının erken tanısı için uygulanmaktadır, hiç bir risk faktörü olmayan bebeklere rutin olarak yapılmasının gerçekten gerekli olup olmadığı henüz tartışmalıdır. Eğer ailede doğuştan kalça çıkığı öyküsü varsa veya bebek makat gelişi ile doğmuşsa yapılması faydalı olabilir) içerir. Bebek paketi ücreti bazı hastanelerde oldukça yüksek olabilmektedir.
* Bebekte veya sizde beklenmedik bir sorun çıktığında yapılan incelemeler, uygulanan tedaviler ve hastanede fazladan kalınan günler ayrıca ücretlendirilir.

Eşler doğuma girebilirler mi?

Devlete bağlı hastanelerde eşler hiçbir şekilde doğuma alınmazlar. Genel anestezi ile sezaryanda eşler özel hastanelerde de doğuma giremezler. Normal doğum ve epidural sezaryanda ise bazı özel hastaneler doğuma eşleri almazlarken, çoğunda eşler içeri alınabilmektedir. Eşler dışında diğer yakınlar ise hiçbir şekilde doğuma alınmamaktadır.

kizlar??
huhu??
hangi alemlerdesiniz??
ne bu sessizlik böyle??

siz gelene kadar benim cikma vaktim geldi..
babamla doktora gidicem.. yine cins bi doktor cikarsa karsima bu sefer allah yaratti demicem dalicam demdi demeyin..
iyi bakin kendinize.. öptüm

Son düzenleme:

neyse canım bizde daha fazla yaranı deşip senin canını sıkmayalım. kader kısmet allah kadınların yardımcısı olsun. erkek milleti geneli aynı oluyor.

Kibele'cim, çok sevindim, çok güzel bir haber bu!!! Allah hayırlısıyla bebişini kucağına almayı nasip eder inşallah. Dualarımız seninle...

Kızlar herkese merhaba,
Ben Sapanca'dan evime döndüm nihayet... Artık sürekli pc başındayım, 24 saat açık tekel bayii gibi... Çok hastayım, orada şifayı kaptım... Ağzım, burnum, gözlerim akıp duruyor... Nazan'cım ve Aslı'cım sizlere katılıyor, duygularınızı paylaşıyorum ama konuyu burada çok uzatıp da, diğer annelerin canını sıkmak istemiyorum...
Moralim zaten annemlerle ilgili olaydan ve evimden ayrı kalmaktan ve tabii ayrıca şu işsizlik olaylarımızdan epeyce sıkkındı... Amaaaa Sapanca'da farklı bir sebepten biraz daha sıkıldı. Eşim tarafından akrabamız olan, kuzenlerden birinin vakitli doğum yaptığını ancak bebeğinin sağlık sorunları nedeniyle şu an dua ederek beklemede olduklarını... Diğer bir kuzenin, eşinin bebeğinin karnında vefatı nedeniyle alınmak zorunda kalındığını... Uzun yıllar çocuk sahibi olmak için tedavi gören bir arkadaşımın, tüp bebekle olan üçüzlerinin de erken doğduklarını ve üçünün de vefat ettiğini öğrendim. Sinirlerim bozuldu... Bu üç haberi de toplamda 20 saat içinde falan aldım... Ağır geldi bünyeme... Çevremdekiler sen fazla düşünme, empati kurma, acıma sakın; Allah'ın takdiri diyorlar ama üzülmeden edemiyorum. Allah kimseye bunları yaşatmasın; yaşayanlara da dayanma kuvveti versin...
Ben buralardayım, gelenler sataşarak haberdar ederlerse seviniim. :)))

ADACYO ben de sana üzülme diycem Allahın takdiri kısmet diyebiliriz sadece insan o annelerle empati kurunca tabi ki üzülür ama elimizden gelen bişey yok:1no2:

Rebeca'cım hoşgeldin... Ben kilo konusunda iyi gidiyordum ancak bayramda sapıtmışım azıcık... 3 kilo birden almışım... (( Ama birkaç gün içinde, kendi evimin düzeninde vereeğimi umuyorum... İnşallah bu kilolar üstüme yapışmaz...

hamileliğimin başından beri 11 kilo aldım şu aralar devamlı bişeyler yemek istiyorum ve farkediyorum iyice ağırlaştığımı hiç ayağa kalkmak istemiyorum -tatlicadiarzu-

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…