2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Eşim inşaat sektöründe... Yalıtım ürünleri satışı yapıyordu...
İşten çıkmasaydım kızıma kim bakacaktı... Güzel soru!!! Annem bakacaktı. En baştan beri konuşulan buydu. Ama sevgili annem, ben daha 3 aylık hamileyken Ankara'dan İstanbul' taşınma fikrinden vazgeçtiğini bildirdi bana. :bbo:
Çok ama çok kırıldım... Ben ona güvenip yola çıkmıştım... Ama evime temizliğe bir kadın geliyordu, ben para kazanırken... Ona sorduğumda bakarım, olabilir demişti... Fiyatta anlaşırsak ona baktırmayı düşünüyordum... Olmadı kendim bakarım diyordum... (

Bu arada sen de, izin falan talep edip, göze batma.. Ev kresi mühim bişi... Riske atmaya gelmez... Allah korusun!!!

Füsun gelmiş hoşgeldin.. neler yaptın bakalım bayramda... tatlıları yemedin dimi? nasıl oldu acaba şeker düzeyin?

Bu arada sen de, izin falan talep edip, göze batma.. Ev kresi mühim bişi... Riske atmaya gelmez... Allah korusun!!!

yok zaten ücretsiz izin talep edebilecek durumda değilim ki. sonucta her ay taksıdı odemek zorundayız. Neyse canım sende uzme kendını. Ben bebegımın kısmetıyle gelecegıne ınanıyorum. senınde oyle. Kızın kısmetıyle gelecektır.

Benim de tek tesellim bu... İnşallah bebişlerimiz bize uğur getirecek... Rabbim büyük, kimseyi nasipsiz koymaz inşallah...
ben de şu rahim ağzı boyuna takıldım... Doktorum daha önce hiç böyle birşeyden bahsetmedi... Ben de bayramdan sonraki kontrolde doktorumu değiştirecem... Yeni doktora sorup, ölçümü yaptırmak için sabırsızlanıyorum. Umarım bir sorun yoktur...

canım sen yine de sor tabiiki ama her doktor ölçer ama sorun olmadığı sürece söylemezmiş. Ben bir haftadır o kadar çok araştırdım ki bu konuyu. Bana ölçüm yapan doktorumda aynı şeyi söylemişti. Detaylı ultrasonda da bakılır falan dedi sorun varsa söylenir ama sorun yoksa söylenmez bile dedi. O yüzden sorun yoktur merak etme.

Bilgisayar bacaklarımı ağrıttı. Biraz yan yatacağım ayaklarımı havaya doğru dikip. Birazdan uğrarım buralardaysan görüşürüz adacyo( bu arada adın ne :)

Bilgisayar bacaklarımı ağrıttı. Biraz yan yatacağım ayaklarımı havaya doğru dikip. Birazdan uğrarım buralardaysan görüşürüz adacyo( bu arada adın ne :)

Tamam canım, sen dinlen... ben burada olurum sanırım. deniz ben bu arada.... Çerez ada diyor bana, diğerleri deniz... (bir deniz daha var ya....)
Sen de nasıl rahat ediyorsan artık...

hoş geldınız kızlar ahh ahh nerelere deyinmişsiniz böyle vallahı kanayan yaram benım 4 aylık ücretsız ızınde bıle maddi yönden cok yıpranacagız eşim ek iş yapacak artık kredı borclarımız var kızlar ben bebegımı bakıcıya vermek ıstemıyorum ama kayınvalıdemle gecınırmıyım onuda bılmıyorum annem babam calıstıgı için gelemez offf sasırdım kaldımm bu arada kayınvalıdem olursa eger kayınpederımle gelecek rahatım bozulurmu acaba ::::::::((((

tamam bende ada dıyeyım.

kızıldenız sen nerden katılıyorsun. 4 aylık ucretsız ızın degıl ucretlı ızın burda. yanı 16 hafta. Benımde mecburen kayınvalıdem bakacak

canım ssk 4. ayın bıtımınde verıyomuş toplam maaşın3/2 sini dedıler bana ben bılecıkte acılservıste acıl tıp teknısyenıyım daha işe baslayalı 1,5 yıl oldu benım kayınvalıdem benım evımde kalacak ama ama yınede ne olursa olursun bebişim için katlanacagım olmadı cok güvenılır bırı cıkarsa karsıma bakıcıyada verebılırım kafam karıstı

Kızıldeniz'cim,
bence kayınvalidenin, kayınpederle birlikte gelmesi, tek gelmesinden iyidir... Bir erkek olarak arabulucu ve dengeleyici olacaktır hem de seni kayıracaktır diye düşünüyorum... Bence paran varsa kan bağı olmayan birilerine baktırmak daha iyi ama devir zor... Maddi açıdan sıkışıksan; paranı saçma sağa sola... Hem ilerde belki kendin bakar ya da profesyonel bir yere verirsin... Torunu olduğundan bebekken iyi bakar... Sonra aklı erip de esas aile terbiyesi alacağı yaşa elince; müdahil olursun inşallah... :))

Ben maaşın 4. ay bitiminde verildiğini ilk defa duyuyorum ama aksi konusunda da birşey bilmiyorum. Ancak verilen maaş, senin normal bordronda görünen maaşından eksik değil diye biliyorum. Alan arkadaşlar, tam aldık demişlerdi....
Bir de doğum izni ücretli ve süresi senin ne kadar zamandır çalıştığına bağlı değil diye biliyorum. Sadece prim ödenme gün sayısı olarak cüz'i bir alt limit olabilir belki...

Son düzenleyen: Moderatör:
bakıcılara güvenemıyorum canımya televızyonlarda görüyoruzya korkuyorum burada cok tanıdıgım kımsede yok bakalım gıdebıldıgı yere kadar dayanacagım artık ogluş için annelik kolay degil :) biraz özgürlügümüzden ödün verıcez :) a.s. canım ben 657 ye baglı 4/b sözleşmeli personelım acaba ondan mı öyle kadrolu degıl yanı

işte o dönemde raporlu oluyoruz. Senin maaşın ssk da düşük gösterilmiyorsa sorun yaşamazsın.Ücretin kadar alırsın. Tabiiki maaşın yüksekse ve ssk tavanını aşıyorsa o zaman eksik alırsın. Kayınvalide konusunda da yapcak bişey yok mecburuz onların bakmasına.

Aaaa, evet bak olabilir belki... Sözleşmeli olunca farklı şartlar devreye giriyor. Ben seni yanıltmayayım şimdi...Sen internetten falan baktın mı iyice, haklarınla ilgili???

evet canım baktım ssk bıle yatmıyormuş 4 aylık dönemde saolun kızlar valla yazısmak ıyı geldı a.s.

melek yaa, baksana kızcağız ssk lı değilmiş, devlet memurluğu kategorisinde sayılıyor bir nevi, değil mi?... Nolcek şimdi yaa? Bak ben de merak ettim haaa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…