2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Hay Allah, üzüldüm şimdi... Allah ıslat etsin... klava:
Ama sen öyle deme, kabahat falan diye... Allah'ın gücüne gider derler... Allah bilir inir çekirdeğini doldurmayacak bir mevzudur aralarındaki...

neden kavga etmisler ki

Şehnaz, Nazan, sizin oralarda saat kaç şu anda? Nazan dedi ya sinemadan geldiler diye, aklıma takıldı... Burada epey geç oldu da....kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Nazancım, iyi geceler canım. Sen de birazcık Mete ile ilgilenirsin biz yakandan düşünce... :))
Çok öptüm. Oğluşunu da öp benim için...

cumartesinin ilk günaydını benden olsun, gününü aydın olsun, bebişleriniz sağlıklı kıpır kıpır olsun :)

günaydın güzel anneler, hemen star tv yi açın:) bir çok bilgi verecekler. şeker falan bir de kalorisi az tatlı yapacakmış konuk olan bayan.

bu arada şu yazıyı buldum ekleyim dedim.Anneler dikkat! Bebeğin sallanarak uyutulması beyinde hasara yolaçabiliyor.

Annelerin bebeklerini uyutmak için gelenekler ve yanlış bilgiler sonucunda ayağında ya da salıncakta hızlı sallamasının beyinde ‘bebek sallama sendromu’ denilen ciddi hasara yol açarak, beyin kanamalarına neden olabildiği bildirildi.

Bursa Acıbadem Hastanesi Nöroşirürji Uzmanı Prof. Dr. Kaya Aksoy, AA
muhabirine yaptığı açıklamada, beyin kanamasının, pek çok sebebe bağlı olarak meydana gelebileceğini söyledi.

Genel olarak beyin zarları arasında, beyin içerisinde veya kafatası ile
saçlı deri arasındaki kanamaların tümüne birden beyin kanamaları denildiğini
ifade eden Aksoy, beyin kanamaların en fazla travmaya uğramış olgularda
görüldüğünü bildirdi.

Travma sonrası cilt altında oluşan kanamaların özellikle çocuklarda çok
önemli sonuçlar doğurabildiğini vurgulayan Aksoy, ”Çünkü bunlar herhangi bir
şekilde tedaviye ihtiyaç göstermese bile, çocuğun kan miktarı az olduğu için,
cilt altıyla kafatası arasında biriken kanama çocukta kansızlığa neden
olabiliyor. O yüzden bu kanamanın miktarının mutlaka saptanıp çocuğa kan takviye edilmesi gerekiyor” dedi.

BEBEK SALLAMA SENDROMU
Prof. Dr. Aksoy, bir başka kanama türünün de beynin son orta ve alt zarı
arasında, su toplanması nedeniyle oluşan kanamalar olduğunu dile getirerek,
şunları söyledi:
”Bu durumda problem su toplanmasının içerisine ufak kan sızması şeklinde görülebiliyor. Özellikle ülkemizde annelerin bebeklerini uyutmak için gelenekler
ve yanlış bilgiler sonucunda ayağında ya da bir örtü yardımıyla oluşturulan
salıncakta hızlı sallaması beyinde ‘bebek sallama sendromu’ denilen ciddi hasara yol açabiliyor.

Bu durumlarda, beyin zarlarının yırtılması, beyinle kafatası kemikleri
arasında veya beynin en son zarı arasındaki askı toplardamarları denilen
bölümlerin yırtılması sonucunda kanamalar oluşabilir. Annelere çocuklarını bu
şekilde sallamamalarını öneriyoruz. Sallamak çocuğun beynini sallamakla
eşdeğerdir. Çocuk sallanmadan da uykuya dalacaktır.”

az önce kargo geldi geçen gün bebek çantası, göğüs pedi falan sipariş etmiştim onlar geldi. çok hoşuma gitti, bu bebişlerin herşeyi mi tatlı oluyor yaw.

çantamız

derecemiz
[/IMG]

puset oyuncaklarımız
[/IMG]

[/IMG]

hazırlıklara değil buraya ekleyiverdim kusura bakmayın.birde göğüs pedi var.

Son düzenleme:
Canım güle güle kullanın inşallah, çok güzelmiş...
Ben de bugün çıkıp, fermuarlı bebek battaniyesi ve elektirikli ısıtıcı alıcam kızıma...
Yerim ben onları yaaa, herşey onlar için... :)))
Bu arada hani kızlar Beko kameralı bebefon almıştı ya, İstanbul'da hiçbir Beko bayinin kampanyadan haberi yok, 100 YTL ye satmaya uğraşıyorlar... ben de hepsiburada'dan alayım diye düşünüyorum. Dün Beko Ytekili servisine sordum, bize hiç tamir için gelmedi, eğer satılan bir ürünse, çok iyi ürün demektir, bir tane bile tamir etmedik dediler... Ama işin garibi, hiçbir mağazada ürünün kendisini görmek nasip olmadı... Kimsenin elinde yok. Bu ürün ya yok, ya da yok satıyor... :sm_confused::sm_confused::uhm:

canım teşekkür ederim, gerçektende herşey onlar için kendime bişey almış olsam bu kadar sevinmezdim sanırım.
bebefon'a bende baktım ama bu kadar ucuz olması aklıma kurt da düşürmedideğil. bilmiyorum ki var mıdır bi problemi.
senin miniş de şimdiden güle güle kullansın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…