2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

O kremin adı Lansinoh... Meme başı çatlak, kuruluk ve yaralarına çok iyi geliyormuş. Tadı da yokmuş. Birisi bana, bu kremi kış aylarında kuruyan dudaklarına da kullandığını, yutulması ve yalanmasında bir sakınca olmadığını, tadının da gelmediğini söylemişti.. Bence gayte güzel, demek ki emerken bebişlerin ağzna da gelmeyecek tadı...

gögsünden sıvı glen vamı?

Benim geliyor ama süt gibi değil, su gibi daha çok...

heh sen çok yaşa emi kız.o krem işte.bende hiç sıvı falan yok.normal kuru gelmesi gerekmezmiydi ya?

ya o kremi bende duydum bitkisel bi krem ama soğan sürünce yara bile olmuyormuş.sodayıda deneyen arkadaşlarımın bebişleri sarılık olmadı.denemeyenlerinki oldu.bende deneyeceğim heralde.ama ilk önce anneye ve bebeğe zemzem ve hurma vermek uygunmuş.hurma ve zemzemin ardından da maden suyu vericem heralde

Canım maden suyunu denemeyi ben de düşünüyorum şimdi...
Ama önemli bir nokta var, zemzem suyu içildikten sonra ömür boyu ağza hiç alkol değmemesi gerekiyormuş... Geri kalan ömrün boyunca buna uyabileceksen ve bebişinin de uyacağına inanıyorsan, zemzem suyu iç derim... Değilse dikkat etmek lazım. Ben de bunu bilmezken hacdan gelen zemzem sularını içiyordum ama şimdi durup düşünüyorum. Öyle alkol seven, pek de içen biri değilimdir ama tek damla değdimemek noktasında bilemiyorum kendi adıma..

Son düzenleyen: Moderatör:
ya ben böyle şeylere inanmıyorum.içkide içmem zaten ama çok saçma bişey bence.ha bide hurma doğumu kolaylaştırırmış ve çok faydalıymış bebişe.son aylarda çok yeek gerekiyormuş.kivide meyveler içinde bebişler için en faydalı olanıymış bunları da yeni duydum.

yani benimki kupkuru hiçbir belirti yok.gelmesi gerekmezmiydi benimde?

Bence öyle değil... Ben de burada kızlar yazınca merak ettim, sıktım baktım su geldi...kaydirigubbakcemile3 Sonra kendiliğinden gelmeye başladı ama sadece alnın terlediğinde gözenekler ıslanır ya, o kadar... Eğer çok merak ediyorsan uğraş bak, gelir mutlaka. kaydirigubbakcemile3
Bu arada ben daha önceden hep şey sanırdım, göğsümüzün ucunda tek bir delik var, biberon gibi, o tek delikten süt gelecek sanıyordum... Ama su geldiğinde gördüm ki, göğüs ucu kısmındaki her gözenekten geliyor sıvı. Bir memede belki 10 taneden bile fazla var... Ondan sonra anladım bebişin nasıl doyabileceğini... kaydirigubbakcemile3

ben sıkmayı denedim canım.çok acıdı yapmadım bir daha da ne bileyim artık.biraz daha bekleyeyim bakalım.

kızlar göğüs uçlarınızı sakın sıkmayın. göğüsleri uyrdığınızda oksitosin hormonu salgılanıyormuş ve bu hormon da rahim kasılmaları yaratıyormuş. Allah korusun ters bi durum çıkarmayın durup dururken.

arkadaşlar ya şu memelerinizi rahat bırakın sıkıp durmayın allahaşkına erken doğumu tetikliyormuş yapmayın lütfennnnnnnnnnnnnyasakkelime

arkadaşlar telaşlanmayın.yapmadım.ilk hemşire dediğinde biraz sıkmıştım acıyıncada bıraktım.çok sıkmadım yani.

Yaaa ama ama ama..... Ben göğsümün tamamını sıkıp bakmadım yaaa. Sadece göğüs ucundaki cilt derisini tutup sıkınca geliyor zaten. Zaten korkumdan bir iki bakıp bıraktım....
Kızmayın hemen.... Bir de benim bildiğim doğum sütü tetikliyor, süt doğumu tetiklemiyor arkadaşlar... Yani yaptığımı mazur göstermek için demiyom ama yeri gelmişken söyleyim dedim... ben böyle biliyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…