2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

ayse saclarini gule gule kullan canim ben begendim
ceren gecmis olsun canim cabuk iyilesirsiniz insallah
sibel sen elinden geleni yapiyorsun canim eminim bakimlisindirda gezmwk icin cikmasigindan sana oyle geliyor
yagizi sen bitak annene birgun gezin esinle bizde esimin islerinden dolayi gezemiyoruz
Hala annemdyim kizlar sabah tek kolla evi supurfum yazik anem cok yoruluyor diye simdi kizi uyutuyorum

özlemcim sana haftaya göndericem canım sorun olmaz demi.bu hafta ofisten çıkamıcam( yoğunum ..

rica ederim banucum:) özlem valla uyursan benim içinde uyu:)

yatmaz ki zeynep anca akşama doğru bi banyo yaptırıcam yatırömadan önce hava çok soğuk üşütecek diye korkuyorum
zeyneple keyif yaptık bizde şimdi dışardan bişeyler söyledik yedik kzımla bayadır böyle yememiştim tıka basa doydum
bide şöyle puding olsa üstüne süper olurdu ama evde yok
akşam gelirken isterim artık eşimden

cnm maşallahh pek tatlı ama baya erken doğmuş ve şuan aslında 5 aylık bebeğin o yüzden normal bunlar
neden erken doğum oldu cnm?

benim ikizlerimde 33 haftalık doğdu

27 haftalık hamileyken hafif bir kanama oldu. Doktora gittim. Rahim açıklığı 2 cm ama NST'de kasılma görülmedi. Çalışıyordum doktorum artık işi bırak evde dinlen dedi. Eve gittim sırtüstü yatıp dinlenmeye başladım. 3 gün sonra gece aniden sancılarım başladı. Hastaneye gittik rahim açıklığı 5 cm olmuş doğum başlamış dedi doktor. Bebeğin ciğerinin gelişmesi için bir iğne yapıldı. Bu iğne yapıldıktan sonra etkili olabilmesi için 48 saat geçmesi gerekiyormuş. 48 saat geçti ilaçlarla sancılarım durdu. Tekrar eve geldik. Çok zor zamanlardı. Sabaha karşı tekrar sancılarım başladı yine hastaneye gittik. Rahim açıklığı 8 cm olmuş hemen acil sezeryana alındım. Bebeğim tam 28 haftalık doğdu.
Doktorlar da öyle söylüyorlar canım ancak 2 yaşında yaşıtlarını yakalayabilirmiş. Ama ben yine de diğer bebeklerle kıyaslamaktan kendimi alamıyorum bazen.
Senin bebeklerin de erken doğmuş ama haftaları yine de iyi sayılır. İlk zamanları gerçekten çok zor oluyor.

mehtap canım sıkma canını.benim komşum erken doğum yaptı.1 kilo doğdu kızı.ama inan şimdi 1 yaşını geçti kendini toparladı.sen elinden geldiği kadar bakıyorsundur muhakkak önemli olan sağlıklı olması zaten 1 yaşından sonra süte falanda başlayınca daha çabuk toparlanır.çünkü şöyle düşün 3 kilo doğan bir bebekle senin kinin arasında çok fark var.yarıdan fazla canım.o yüzden kıyaslama yapma.ona kalırsa benim kızımda az kilo alıyor yemesine rağmen formunu koruyuor şimdiden:))

Haklısın canım inşallah öyle olur. Senin kızın kaç kilo benim bebeğim henüz 8100 gram civarında şimdi. Kilosunu çok sorun etmiyorum aslında benim için önemli olan motor gelişimi.

Haklısın canım inşallah öyle olur. Senin kızın kaç kilo benim bebeğim henüz 8100 gram civarında şimdi. Kilosunu çok sorun etmiyorum aslında benim için önemli olan motor gelişimi.

kılosu az degılkı canım benımkı 3980gr dogdu sımdı 9 kıloya ulasamadık hala 8900 cıvarı falan herseyde yıyo anne sutude alıyo ama kılo almıyo yedıklerıne gore

Bu arada kızlar aranıza yeni katıldım. Hepinizi yavaş yavaş tanımaya çalışacağım. ısmim Mehtap bahsettiğim gibi bebeğim 28 haftalık doğdu. Yarın kilo takip çizelgesine de bilgilerimizi göndereceğim. Hepimizin bebeği sağlıkla büyür inşallah.. Sevgiler...

mehtap cnaım benim kızım 2850 doğdu daha 15 gün önceye kadar 8 400 falandı.anca şimdi 9100 gr oldu.senin bebişin bence çok iyi .ama tabi önemli olan motor gelişimi.doktorlar sağlıklı diyorlarsa bence sorun yok canım.

kılosu az degılkı canım benımkı 3980gr dogdu sımdı 9 kıloya ulasamadık hala 8900 cıvarı falan herseyde yıyo anne sutude alıyo ama kılo almıyo yedıklerıne gore

Evet canım aslında kilo çok da önemli değil. Bebeğim ancak 2 ay anne sütü alabildi. Hep mamayla beslendi mama da malum şişiriyor bebekleri. Anne sütü gibi faydalı bir besin yok.

Evet canım doktorlar davranışlarını düzeltilmiş ayına göre hesaplıyorlar. Yani bebeğim 5.5-6aylık gibi ama 6 aylık da olsa bebekler bu dönemde kendi kendine oturmaya başlar. Benim bebeğim henüz desteksiz oturmuyor. Biraz daha zamana ihtiyacı var herhalde. Nörolojik takiplerini yapıyoruz. Doktorlar gelişimini iyi buluyor çok şükür. İnşallah 2 yaş civarında sizin bebeklerinizin motor gelişimini yakalayabilir bebeğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…