canım benim ismimde tülay.
Bu arada kızlar aranıza yeni katıldım. Hepinizi yavaş yavaş tanımaya çalışacağım. İsmim Mehtap bahsettiğim gibi bebeğim 28 haftalık doğdu. Yarın kilo takip çizelgesine de bilgilerimizi göndereceğim. Hepimizin bebeği sağlıkla büyür inşallah.. Sevgiler...
Kızlar ne güzel sizin bebekleriniz emeklemeye başlamış. Benim bebeğim aslında 1 Ağustosta doğacaktı ama erken 9 mayısta doğdu 1240 gr. Henüz emeklemiyor yüzüstü durmayı da pek sevmiyor.
zeynebe banyo yaptırdım,ağladı ya,istemedi bu sefer banyoyu ahlbuki ne severdi,giydirdim amamsını yeme istemedi bu sefer biraz zorlada olsa yedi hepsini
salladım uyuttum şimdi bira zuyur umarım
yoruldum valla ya sırtım ağrıdı çok
azcık bende yatam yanına
27 haftalık hamileyken hafif bir kanama oldu. Doktora gittim. Rahim açıklığı 2 cm ama NST'de kasılma görülmedi. Çalışıyordum doktorum artık işi bırak evde dinlen dedi. Eve gittim sırtüstü yatıp dinlenmeye başladım. 3 gün sonra gece aniden sancılarım başladı. Hastaneye gittik rahim açıklığı 5 cm olmuş doğum başlamış dedi doktor. Bebeğin ciğerinin gelişmesi için bir iğne yapıldı. Bu iğne yapıldıktan sonra etkili olabilmesi için 48 saat geçmesi gerekiyormuş. 48 saat geçti ilaçlarla sancılarım durdu. Tekrar eve geldik. Çok zor zamanlardı. Sabaha karşı tekrar sancılarım başladı yine hastaneye gittik. Rahim açıklığı 8 cm olmuş hemen acil sezeryana alındım. Bebeğim tam 28 haftalık doğdu.
Doktorlar da öyle söylüyorlar canım ancak 2 yaşında yaşıtlarını yakalayabilirmiş. Ama ben yine de diğer bebeklerle kıyaslamaktan kendimi alamıyorum bazen.
Senin bebeklerin de erken doğmuş ama haftaları yine de iyi sayılır. İlk zamanları gerçekten çok zor oluyor.
Birsencim neden süt veriyosun sen.Ben daha hiç vermedim.Versem mi acaba?Doktorlar 1 yaşına kadar yasak diyolar ya
hşgeldin cnm aramıza bende özlem memnun oldum cnm,inan burası çok faydalı o0lacak sanada,çok güzel paylaşımlar oluyor çünkü burda
Kizlar ben bugün cok kötüyüm, bu yüzdende hic yazasim gelmedi. Sabah kahvalti hazirlarken, Doruk koltukta oyuncaklariyla oynuyordu. Babasida telefonla konusuyordu ablasiyla. Bizimkine, Doruga dikkat et, kendini atmasin diye tembih etmistim ki, zaten yanindaydi cocuk. 2-3 dk gecmediki bir feryat figan, nasil agliyor. Düsmüs cocuk ve gözünün önündeki cocugu görememis esim. Nasil sinir oldum, nasil bagirdim. O hisimla telefonu firlattim cünkü yaklasik 1 saat falan geyik yapti ve resmen cocuk ihmal kurbani oldu. Ben nasil düstügünü görmedim ama sanirim kafa üstü cakilmis, son anda bacagindan tutmus, siddeti kesmis ama yine de kafasi kizardi. Allahtan sisme falan olmadi. Birde ondan sonra esim bana dikleniyor, telefondayim niye cocukla ilgilenmiyorsun diye. Sen misin bunu diyen, actim agzimi yumdum gözümü. Sen telefonu gözünle mi kullaniyorsun, agzinla mi? Agzini acacagina gözünü ac diye söylenirken, Doruk olaya katila katila gülmeye basladi, neyseki kendimi frenledim. Esimde süt dökmüs kedi gibi ise gitti. Saat basi telefon etti durdu. Ama hala cok kiziyorum, su telefonla sohbet olayina artik kesin tavrimi koymam gerekiyor, cünkü öyle cok uzun zamanimiz yok ve olan Doruk'la bana oluyor...
kızlar merhaba. annemlerdeyim. hafta sonu kızkardeşimin nişanı var. enişte samsunlu olunca misafirler yarın gelmeye başlayacak.
aaa ben bugün röfle yaptırdım saçlarıma. hemdekısa kestirdim:)) yakıştı diyolar ama bana garip geldi,en son 4 yıl oluyo röfle yaptıralı. geçmişi okuyamadım. bi yaramazlık yok umarım.
günaydın kızlar
bugün geldim işe. dün yoktum. bendeki grip berkeye geçti. öldük sormayın.pazartesi gecesi sabahladık. hiç uyumadım. burnu tıkandı sürekli nefes alamadıkça ağladı kaktı. sabahta kalktımki ateşi vardı biraz hiç evde o şekilde bırakıp çıkmak gelmedi içimden..akşama kadar kucağımda gezdi.bir tek lokmayı zor yedirdim. azıcık zorlasam onuda gei kustu. geniz akıntısı vardı. yediklerinide çıkardı geri. yanından hiç bırakmadı beni kuzum. bu gece iyi yattı arada sırada kalktı. şimdi evi aradım kahvaltı yapıyormuş.
sizlerde iyisiniz umarım geçmişe bakamadım...kusura bakmayın...
[/B]günaydın kızlar.
hasta bebişlere geçmiş olsun. çabucak iyileşsin kuzular.
çalışan anneler allah size de kolaylık versin. işiniz çok zor gerçekten. sizi görünce iyiki ayrılmışım işten diyorum. anneleriniz bakmasına rağmen sıkıntı yaşıyorsunuz. ben bide bakıcıya bırakmak zorunda kalacaktım.
benim de bu akşam misafirim var. arkadaşlar sözleşmiş dün akşam haber verdiler. ben de yemeğe gelin balık yaparım size dedim. pasta börek yapmaktan nefret ediyorum. yemek daha kolay. balık, meyhane pilavı, roka salatası ve irmik helvası yapacağım. zaten samimi arkadaşlar yabancı değiller.
Evet canım gelişimi mayıs bebeklerine göre bayağı geriden geliyor. 3 ay erken doğdu 52 gün küvezde kaldı. Daha geçen ay dönmeye başladı. Desteksiz oturamıyor. Sağlığı yerinde olsun da biraz geç yapsın diyorum artık.
büyümüşmü teyzeleri durum
cnm ben hep vermiyorum sulandırarak bisküvi ile veriyorum aradakızlar dun aksam pınarın 6 12 aylık bebekler ıcın olan sütünden aldım ılk defa verıcem buaksam ınek sutu nasıl verıyosunuz nekadarlık içiyor kuzularr?
bende korkuyorum vala hasta olacak diye amayıkamadan da olmuyo cnm yaBen havalar soğuk diye korkuyorum yıkamaya.Kız kokuştu artık:)
iyi akşamlar cnmKızlar ben kaÇtım İyİ akŞamlar herkese gİdİmde kızımla koklaŞayım azcuk Çok Özleİdmya:)) Şİmdİ benİ gÖrÜnce yerlere yatar debelenİr:))
iyi akşamlar cnmbugün takip edemedim işim çoktu kızlar
çıkıyorum iyi akşamlar
öptümmmmmmmmmmmm
Selam kızlar nasılsınız?a.s.
Herkes iyidir inşaallah ben annemle çok güzel vakit geçiriyorum canım annem ya illa hergün bişi yapıyo bir temizlik buluyo allah annelerimizden razı olsun walla.
Kızlar ya Defnoş yine yemek istemiyo üst dişler acaip şiş ama hala çıkmıyo off ya bi çıksada kurtulsakkk
Bu arada kızlar aranıza yeni katıldım. Hepinizi yavaş yavaş tanımaya çalışacağım. İsmim Mehtap bahsettiğim gibi bebeğim 28 haftalık doğdu. Yarın kilo takip çizelgesine de bilgilerimizi göndereceğim. Hepimizin bebeği sağlıkla büyür inşallah.. Sevgiler...
zeynebe banyo yaptırdım,ağladı ya,istemedi bu sefer banyoyu ahlbuki ne severdi,giydirdim amamsını yeme istemedi bu sefer biraz zorlada olsa yedi hepsini
salladım uyuttum şimdi bira zuyur umarım
yoruldum valla ya sırtım ağrıdı çok
azcık bende yatam yanına
kızlar dun aksam pınarın 6 12 aylık bebekler ıcın olan sütünden aldım ılk defa verıcem buaksam ınek sutu nasıl verıyosunuz nekadarlık içiyor kuzularr?
Kızlar ben kaÇtım İyİ akŞamlar herkese gİdİmde kızımla koklaŞayım azcuk Çok Özleİdmya:)) Şİmdİ benİ gÖrÜnce yerlere yatar debelenİr:))
bugün takip edemedim işim çoktu kızlar
çıkıyorum iyi akşamlar
öptümmmmmmmmmmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?