2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

:sm_cool::sm_cool::sm_cool:hahaha mıktar heee evet ben olabüürüm:lepi:

iyi akşamalr kızlar çiftiğimi ektim bab kız yeni oyuncaklarıyla oynuyorlar zeynebin bende katılayım aralarına
iyi hafta sonları herkese

özlem'cim yaptın mı ikramlıklarını? çok yorma kendini. olduğu kadar boşver. sen bebiş bekliyosun kimse senden bişey beklemez dimi yerimseniben

Iyi Aksamlar Kizlar,

Bir firsat bulup yazamiyorum artik, Doruk tüm gün ilgi istiyor. Birde bu aralar sürekli yürütmemi istiyor, elimi tuttugu gibi hemen dikiliyor ve gezdire gezdire belim kopuyor resmen. Birde cok güzel birsey yapiyor iki gündür, ona sarki söylüyorum yataga uzanip. Oda karsimda. Yanagini oksuyorum söylerkende. Oda benim yanaklarimi oksuyor, sevgiyle bakiyor. Öyle güzel bir duygu ki, bugün aynisini yine yapti.

Bu arada dün bir sürü alinti yapmistim ama yollayamadim. Uzun süre hatta olmayinca alintilarim ve yanitlar ucup gitmis.

Aklimda kaldigi kadariyla,

Pinar, benim oglumda öyle emmeden uyuyamiyor. Birde karni doysa bile, emzik muamelesi cekiyor bir süredir bana. Hatta zorla agzindan almaya calistim alismasin diye. Disli cekti sipa ve cekistire cekistire meme uclarim hep yara oldu gecen haftalarda. Simdi biraz daha düzeldi ama nasil birakacak bu aliskanligini hic bilmiyorum.

Burcu Kagan umarim düzelmistir. Yemeklerini tek tip ver bencede. Örnegin patates püresi, havuc püresi gibi. Sogan ve sarimsagin bir zarari olacagini bende sanmiyorum, gerci hic denemedim ama kis aylarindayiz, direncli olur bedenleri. Salca konusunda ise, ev yapimi salcam olmadigi icin, yaza kadar veremem sanirim.

Gülhan'cigim, gecmis olsun babana. Bora'ya gelince, agir abi olacak o, belli simdiden.

Ferda, icim daraldi Bakirköy falan demissin. Birak yapsin tüm afacanliklarini, belki ileride bu cektiklerinin ödülü bambaska olur?

Esra'cigim, kaynanana cok radikal bir cikis yapmissin, bravo diyorum. SIkiysa baska laf etsin bakalim.

Özlem'cigim, senin rüyani uzun uzadiya yorumlamistim ama yorumumu unuttum iyi mi? opuyorumnanaktan

Bu arada kizlar esim bana hamilelikte gördügüm ama pahali buldugum icin almaya tereddüt edipte almadigim cok kapsamli bir yemek kitabi almis. Akdeniz mutfagini öyle güzel tariflerle ve detaylarla tanitmislar ki, cok güzel bir kitap. Türkiye, Ispanya, Yunanistan, Italya, Tunus, Fransa mutfaklari var aklimda kaldigi kadariyla. Ascilari falanda tanitiyor kitap, yemeklerin tarihcesini falan. Arada denedigim tarifleri paylasim bende. Bol tarif veriyorsunuz, hamur isi yemedigim icin icim eriyor, okumadan direk geciyorum bazen.kaydirigubbakcemile3

Ooo hayirli olsun muhtarligin Birsen'cigim, yakisir bence. Ver talimatlarini, gözünün yasina bakma kimsenin...

Kızlar selam a.s.

Şimdi annemi yolcu ettim kıçımın üzerine oturdum. Sabah 10'da geldi annem. Kahvaltıdan hemen sonra Defne'nin odasına giriştik. Küçüklerini hurçladık. Gardırobunu, yatağının altını, camını falan filan derken odayı mis ettik. Ordan benim yatak odasına geçtik. Gardırobu toptan indir, sil temizle yerleştir, vakumlanacakları vakumla, bazanın altını boşalt sil temizle, karışan nevresimleri düzenle, odayı sil süpür falan filan derken en son kalan odaları süpürdüm sildim. Sonra ütüye giriştik. 1 saat ben 1 saat annem ütü yaptık. En son Defne'yi yıkadık, yemeğimizi yedik gitti annem.

Pazartesiye küçük odam, salonum, mutfak ve banyomun dip köşesi kalıyor. Oyyy oyyy daha çok iş var çok kafamçokkarıştı

Eşiminde toplantısı vardı gelir birazdan. Bende o gelene kadar dinleneyim resmen canım çıktı. Yarında kızımın doktor kontrolü var.

Eğer halim kalırsa geçmişe bakıcam inşallah öptüm hepinizi a.s.

he yaaa oldun bileee :içelim: :içelim:
iyi akşamalr kızlar çiftiğimi ektim bab kız yeni oyuncaklarıyla oynuyorlar zeynebin bende katılayım aralarına
sagol cnm sanadaa.s.
birsen sen topiğin muhtarı mı oldun şimdi. hayırlı olsun yakışır valla kaydirigubbakcemile3 :enbuyukkk:

azalar kim o zaman. bence birinci aza pınar olsun :lepi:
kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
Ooo hayirli olsun muhtarligin Birsen'cigim, yakisir bence. Ver talimatlarini, gözünün yasina bakma kimsenin...
cnm kitabın hayırlı olsun bende çok severim yemek kitaplarını eşin ince düşünmüşalkisalkisalkis tarifleri bekleriz..

zaten yatak odalarıyla mutfak bittimi iş bitti sayılır dolaplar çok el oyalıyo..

dinlen bacım dinlen ayyy ne güzel olmuştur düzenli düzenli :)) gülerek kullan..

Sağolasın canım a.s. Amaaan kaynanalar karışmasalar çatlarlar zaten klava:

Ohhhh ne güzel bacım sende Nisan'a yaparsın mis olur a.s.

Anaammm hadi hayırlısı kız. Sağlıkla gelsin delikanlı a.s.

Kız bu çocukların huyu suyu iyice değişti ya hepsi bir çığırtkan oldular :1no2:

hadi kolay gelsin. yorulacaksın ama mis gibi olacak evin bayanssulusmile

Sağolasın canım yarısı bitti valla a.s.

Ay Allah kolaylık versin bacım a.s.

Çok geçmiş olsun tatlım ya a.s.

Ay canım bu dişler ortalama 2 yaşına kadar sürüyormuş. Allah kolaylık versin hepimize :1no2:

Kızlar ya bebişlere tarhana çorbasını nasıl yapıyonuz komşumdan aldım denicem bakalım Defne yerse alıcam ama hiç yapmadığım için bilemiyorum yardımcı olursanız sevinirim

Canım ben tavuk haşlıyorum. Suyuna tavukları didikliyorum. Sıcak suda erittiğim tarhanayı kliyorum. Benim kayınvalidemin yaptığı zaten bayağı kırmızı olduğu için salça yada domatese gerek kalmıyor a.s.

kızlar bimin sayfasına bakın bebişlere guzel oyuncaklar var bıde diada bugun eğitici oyun halısı var dun alsmı babası duruya basınca ses cıkarıyo ayy delırdı onunla oynerken bı bakın derimzemuszemus

Bende geçen hafta kayınvalidemlerin ordaki bimde ilanını görmüştüm. Bas öğren vardı. Bugün için kayınpederime demiştim al diye ama sormadım bak aldımı acaba :uhm:

ohh afiyet olsun cnm size
hemenceecik biter inş temizliğin,kolay gelsin

Sağolasın canım a.s.

Canım ben Sinomarin sıkıp Otribebe ile temziliyorum. Bide geceleri mutlaka buhar makinamız çalışıyor a.s.

Hayırlı olsun kuzumun incileri. Kolayca çıkarır inşallah a.s.

Allah razı olsun halandan bacım. Yardımcı olmuş ne güzel a.s.

Menüde gayet iyi yeterde artar bile a.s.

selam kızlar nabersiniz?Türkiz'in dişi pırtlıyor sanırım hafif opuyorumnanaktançooooooook sevinçliyim

Hayırlı olsun canım kolayca çıkarır inşallah a.s.

Kız bunlar fena oynak ya bizimkide annemle karşılıklı göbek atıyo kaydirigubbakcemile3

kızlarbebeklere ayakkabı aldınızmı aldıysa nasıl bi ayakkabı şimdiden sagolun

Ben Nike'ın patik ayakkabılarından giydiriyorum canım. Henüz ilk adım ayakkabısına geçmedim ama yarın doktorumuzla konuşucam ne yapmalıyım diye CADIARZU

Ohh ne güzel keyifli vakit geçirmişsiniz canım a.s. Dediğin gibi çocuk bu düşe kalka büyüyecek a.s.

birsen sen topiğin muhtarı mı oldun şimdi. hayırlı olsun yakışır valla kaydirigubbakcemile3 :enbuyukkk:

azalar kim o zaman. bence birinci aza pınar olsun :lepi:

Aaaa Birso Mıktar olsun kesin. Aza konusuda size kalmış valla ben seve seve olurum kaydirigubbakcemile3

Maşallah canım Doruk'a. Çok duygusal bi bebiş belli oluyor a.s.

Valla bu meme meselesi kafamı yoruyor iyice. Artık o kadar emiyorki canım acıyor. Üstelik gece mama yemediği ve sadece beni emdiği için sıkca uyanıyor. YArın doktorumuzla konuşucam bakalım emme işini :uhm:

Ooo tarifleri yolla valla tatlım. Bizde değişik şeyler denemiş oluruz a.s.

zaten yatak odalarıyla mutfak bittimi iş bitti sayılır dolaplar çok el oyalıyo..

dinlen bacım dinlen ayyy ne güzel olmuştur düzenli düzenli :)) gülerek kullan..

Sağolasın canım. Valla gardırobum bayağı karışmıştı. Neresimler falan yastık kılıfı ayrı yerde çarşaf ayrı yerdeydi. Hepsi toparlanınca çok iyi oldu. Bei bi oyalayacak olan banyomun duvarları ve mutfak dolaplarım. Onlarıda hallettim mi gerisi kolay yerimseniben

Defdef'im uyudu kendi odasına yatırdım. Bakalım çok sık uyanmazsa odasında yatıcak bu gece inşallah :Saruboceq:

Bu arada kızlar en önemli şeyi söylemeyi unuttum. Defne zaten 1 aydır falan uzun süre ayakta kendi başına duruyordu. Bugün ayaktayken gel kızım dedim ve bana 2 adım attı hop kucağıma atladı sonra. İlk adımlarını attı kuzum. İnşallah bu ay tamamen yürümüş olucak heyyoooo :lepi: alkisalkisalkis hihoyyyt

MAŞŞALLAH GÜZEL KIZIMA

senin defne bizim defneye göre çok ileriden gidiyo

cnm ben aldım uzun süredir giydiriyorum jump'ın ilk adım ayakkabılarından aldım,hem ağır değil hemde ayağını herşeyden koruyo sıcakta tutuyo
çok sagolcanım

MAŞŞALLAH GÜZEL KIZIMA

maşşlah çok hızlı kızın

cnm geçmiş olsun,çok bişi olmamıştır inş
iyi eğlenmişssinzi bugün ana oğul

aynencnmbizde öyle mamyı tercih ediyo zeyno da
sorma cnm iyi oldu eğlendik,olmamış çok şükür..

olursun valla yakışır opuyorumnanaktan
sanada iyi haftasonları cnm,hadi katıl sende
ayy inşallah cnm inşallah...beklentim yok ama saygılı olsun bize,akıllı uslu olsun yeter!
ohhh ne güzel güle güle otur cnm,,ellerinize sağlık...
Defdef'im uyudu kendi odasına yatırdım. Bakalım çok sık uyanmazsa odasında yatıcak bu gece inşallah :Saruboceq:
ayy uyur inşallah çok rahat oluyoo,alma yanına pınar alışsın..

ayy cnm benim maşallah yaa,görüyomusun çok hızlı ilerliyor seninkii..sorucaktım unuttum sana ,sen hamileyken çok mu süt içtin!benim arkadaşım günde yarım kilo yoğurt yiyodu,çok süt içiyodu Tuananın yanii kızının dişleeri çok kısa sürede çıktı,belki seninkide öyle olabilir kalsiyumun etkisi bence..
Bu arada Dağhanda baya duruyooo ayakta, kendi kendine bırakıyo ellerini,bu ayın sonunda atar o da adımını heralde!! zemuszemus

yaa bu arada unutmadan söyleyim
Özlemcim,ben arçelik bebefon kullanıyorum çok memenunum gri renk modelini bilemedim ama bilgin olsun.sen sormuştun diye hatırlıyorum öptüm..

MAŞŞALLAH GÜZEL KIZIMA

maşşlah çok hızlı kızın

Sağolasınız kızlar anası gibi benim kız yerinde duramıyo kaydirigubbakcemile3

İnşallah uyur canım ya. Şİmdi uyandı aldım emzirdim yine yatırdım yerine bakalım ne olacak :uhm:

Valla tatlım ben süt ve yoğurdu oldum olası çok severim. Çocukluğumdan beride hep süt içer her yemeğimide yoğurtla yerim. Etkisi var mıdır bilmem tatlım :uhm:

Maşallah Dağhan'ıma da. Yürüsün kuzularımız biran önce a.s.

belli cnm işte ondan erkenden çıktı dişleri,ben hiç sevmem yoğurdu sütü hamilelikte içtim ama zorla yanii..neyse iki dişi çıktı diğerleride gelir inşallah..ikisi daha kabarık zten..

ayy Dağhan dün gece üç kere uyandı,bi sevindimki,inşallah bu gece de öyle uyur,yattı şimdi.Bakalım hayırlısı..

ee yarınki program ne cnm haftasonuya senin planlar hazırdır?? kaydirigubbakcemile5

İyi tespit valla tatlım hiç düşünmemiştim süt ürünlerinden olduğunu a.s.

Valla yarın saat 2'de Defdef'in aylık doktor kontrolü var. Eğer hava iyi olursa arkadaşlarla Şile'ye gitmeyi planlıyoruz ama sanırım yağmur yağacak. Hiç olmadı önce Defne'yle alışveriş merkezi yaparız sonrada kayınvalideme bırakır arkadaşlarla dışarı kaçarız yerimseniben

Bu arada yan dairemdeki komşumun oğlunun sanırım doğum günü. Defne ile 3 ay vardı aralarında çünkü. Bi parti gibi bişey var heralde doğumgünü. Kızının odasıda Defne'nin odası ile bitişik. Müzik sesi , çocukların çığlıkları geliyor sürekli. Defne'de uyduuğundan beri 3.kez ağlayarak uyandı. Tam odasında yatsın dedim bu çıktı. Hay şansımı seveyim klava:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…