filiz'cim siz doruk'la türkçe mi konuşuyorsunuz. eğer öyleyse almanca'yı ne zaman öğretmeye başlayacaksınız?
benim eşim ingilizceyi çok iyi konuşabiliyor. ceylin'le ingilizce konuşmasını istiyorum. en azından kulağı alışsın kelimelere diyorum. acaba çok mu erken.
sen yurt dışında olduğun için bilirsin canım. doğru zaman nedir acaba?
Selammmmmmmmmmm,
Naber bacılar iyidir umarım herkes.Bende yine mısafır vardı.Onu gönderdım yarın annemın gunu var ona bıraz hazırlık yaptım.Yarın götürücem.Sabaha bı mercemek köftesı kaldı.Borada sımdı uyudu.Uyandığında sabahın 7 sıydı.Şaka gıbı yanı.
Pınarcım ohhh sefan olsun.Mısler gıbı otur evınde.Organık pazarda cok iyi olmuş.Bende haftada bır gun Bora için cok uzak bı yere gıdıp alıyorum.
Sibel gecmış olsun canım.Aman ihmale gelmez.Göster bı yere bence.
Filiz üzülmekte haklısın canım.Kan sayımı dusuk olabılır bunu bı şekilde aşarsın.Kabızlık için tavsıyede bulunmadımı doktor acaba?
Bırso noldukı dikişlerine ya.
Aslıcım cok sevındım gule gule oturun insallah.Darısı benım basıma.Haylaz uykuya baslamış.Kocaman aferın
Baska kım vardı kı.Hem bora yı sallıyorum hem yazıyorum da.Akıl kalmadı valla.
He bıde kızlar.Aklımdayken yazayım.Gercı ayrı bı topıkte acarım.Mayısta bebışlerin doğumgunleri için.Hepinizi yalovada ağırlamak cok isterım.İstanbul olursada mutlaka katılıcam ama.İstanbulda bı yere gıtmek daha zor.Herkes atlasın ferıbota bı satte yalovada.Mekan cok uygun yeşillikler içinde buyuk bıpartı yapalım derim ben.Ben ferıbot sonrası herkezı alıırım.
Kocaman pasta yaptırırız.Bahceyıde susleriz.Cok ama cok zevklı olur.Ne dersınız bakalım.
bende verıyorum kızıma danıno nerdeyse 10aylık oldular alıssın artık her seyı yemeye sakıncalıymışmıCADIARZUmelek kuzum neden ben danino yediriyorum
kızlarrr acıktımmmm....yagız uyurken bışeyler hazırlayım kendıme...DIYETE GIRCEM KIZLARRRRRRR kılo almaya basladım yaaaaaa 72 ıdım 74 olmusum:=(((((pöööfffff yaaaa 67 yee dusmem lazımm varmı dıyet yapanlarr pınar sen uapıodun demı gulhan falan kızlarr ya ne dıyetı yapıonuzzz netten arastırem dıyom ya bakalımm vermem lazım bu kılolarıııııııııı.....
:lepi:bravoooooo gülhannnAslıııııı ben 71 kıloyla basladım şimdi 54 kıloyum cıcım.
Selam kızlar bayadır yazamadım sizlere iyi haberlerle geldim ben boşanmak üzereydim bilenler bilir belki hatta annemin yanında doğum yapmıştım eşimle son bi kez deneme kararı aldık 15 gündür Bursada evimdeyim annemde benimle gelmişti bu gün uğurladım sağolsun evimi düzene soktu bebeğin odasını düzelttik ayrılmak çok zor oldu Gülce içinde benim içinde annemden çok alıştık bi arada olmaya ama kızımın babasına ihtiyacı vardı ve şimdi babasıyla birlikte :) hersey yolunda çokk şükür az evvel kızımın odasından içeriye baktım kızım beşikte babası yanındaki yatakta mışıl mışıl uyuyolar sanırım huzur denen şey bu olmalı çokk mutluyum kızlar çokkkk :))
maşallah Doruğa en erken o baslıcak galıba konusmayaIyi Geceler Kizlar,
Ben iyice gece kusu oldum galiba. Esra'nin kulaklari cinlasin
Bugün yogun ama düne göre daha iyi bir gün gecirdik, Dorugun istahi aciliyor sanki. Kabizligi yenersek, daha mutlu olacagim. Poposu iyice kizarmis, yara olmus yavrumun, krem aldim eczaneden.senağlama
O kadarda sivi tüketiyor, hareketli anlamiyorum neden oluyor:uhm:
Günün en önemli olayinida anlatmadan gecemeyecegim. Doruk bugün 3 kelimelik bir cümle kurdu. Sabah kahvaltisini hazirlayip masaya biraktim. Biraz sicakti, soguyana kadar hem cayini hazirlar hemde annemle bir selamlasirim diye telefonu almaya gittim. Doruk bu arada sandalyesinde bir an önce yemek yemeyi bekliyor. Telefonu elimde görünce:
"Anni adi nem nem nem" dedi bana hafif kizgin bir tonla. Yani Anne hadi yemek yiyecegim demek istedi. Cok sevindim, dogru siralamayla kendi dilinde cümle kurmaya basladi. Söylediklerimide anliyor. Ac, kapa, al, ver, tut diyince hepsini yapiyor.
Bizden simdilik havadisler böyle. Yarin görüsürüz.
Bu arada, aklimdaydi amasormayi unutmusum, Pinar'cigim hangi kitabi okuyorsun? Özendirdin beni bu saatte.
günaydın herkese nasılsınız kızlar
Gunaydın canım.Ben onu arastırdım.Bızde esımle ingilizce konuşalım evde dedık.Ama yasadığımız yerde anadıl turkce olunca cocukta karmasa yasanırmış.Hatta baby tv yı bıle hep ingilizce izletıyodum.Şimdi vazgectık yanı önce türkce yı cözücek sonra ingilizce.3 Yasında uygun dedıler bize.Ama Bora nın cok hoşuna gıdıyor.Ben mama verırken yuksek sesle ingilizce bışeyler söyluyorum sorunsuz acıyo ağzını.Sanırım ilginç geliyo.
Günaydın Kızlar,,,,,
Bugun anneme gidicem misafırleri var.Cok kalmam sonrada bıraz alışverkezine gıdıcem.Size bı bakayım dedım.
Claires canım cok mutlu oldum adına.İnsallah bıdaha sorun yasamazsınız.Gülce nasıl mutludur simdi kıyamam.
Filizcim kocaman bı masallah Doruğa.Cok hızlı gelişiyo sanırım.Yanı bu aylarda kelimeleri bılınçlı söylemesı mucıze gıbı bışey.Sen cok kıtap okuyosun belkide o etkılı olmuştur.Hoş bende 10 larca kıtap bıtırdım Boraya ama.Hiçbirşeyı bılınçlı söylemiyor.Yanı herseyı tanıyo baba nerde dıyoruz babaya,kuşlara,arabalara,bakıyor.Ba ba-De de-an-ne dıyor ama bılınçlı olduğuna inanmıyorum.Sanırım beyın baska bi yönunu geliştiriyor.
Aslı ve Ceren yemedım anacım anca böyle gitti valla.Aslı sporda yaptım ama ben hep yaparım spor ama benı zayıflatmaz sadece sıkılastırır.Uno nun kepek tost ekmeklerinden aldım kızlar attım dolaba hergun sadece sabah 1 dılım yedım.Cok nadır akşam yemişimdir.Bırde tatlı,şeker,hamur işi,pilav,kızartma 3 ay ağzıma surmedım desem doğrudur.Beyaz ekmeğin değil tadını kokusunu unuttum.Onun harıcınde bol bol acıktıkca yesıl salata ve yesıl elma yedım.Akşamda evde ne yemek varsa 4-5 kasık alıp yanına yoğurt veya corba aldım.Ancak mısafırlığe gıttığımde yada bena geldıklerinde eslık ettım ama abartmadan.Yanı hıç ac gezmedım hıçte tok olmadım.
günaydın kızlar herkese nasılsınız????
banucum geçmiş olsun canımya.havalarda kötü pastil falan kullan banucum en azından rahatlarsın.
Iyi Geceler Kizlar,
Bugün yogun ama düne göre daha iyi bir gün gecirdik, Dorugun istahi aciliyor sanki. Kabizligi yenersek, daha mutlu olacagim. Poposu iyice kizarmis, yara olmus yavrumun, krem aldim eczaneden.senağlama
Günün en önemli olayinida anlatmadan gecemeyecegim. Doruk bugün 3 kelimelik bir cümle kurdu. Sabah kahvaltisini hazirlayip masaya biraktim. Biraz sicakti, soguyana kadar hem cayini hazirlar hemde annemle bir selamlasirim diye telefonu almaya gittim. Doruk bu arada sandalyesinde bir an önce yemek yemeyi bekliyor. Telefonu elimde görünce:
"Anni adi nem nem nem" dedi bana hafif kizgin bir tonla. Yani Anne hadi yemek yiyecegim demek istedi. Cok sevindim, dogru siralamayla kendi dilinde cümle kurmaya basladi. Söylediklerimide anliyor. Ac, kapa, al, ver, tut diyince hepsini yapiyor.
Bu arada, aklimdaydi amasormayi unutmusum, Pinar'cigim hangi kitabi okuyorsun? Özendirdin beni bu saatte.
ceren canım hoşbulduk. valla canım 3 beyazdan uzak durdunmu zayıflarsın.ben doğumdan sonra 70 civarındaydım şimdi 55 oldum. ama tatlıyı çok sevmeme rağmen az yerim gülhanın dediği gibi ne aç ne tok zaten bir başladınmı eglir arkası ama benim daha 4-5 kilom var bu aralar daha yavaş gidiyor(
cerencim görürsün ya bende valla öyle diyordum ama bir karar verdinmi gidiyor kilolar.
allah bozmasın. hep böyle huzurlu olmanızı dilerim.
ay maşallah doruğa. bayağı cümle kurmuş. aferin paşama
günaydın kızlar a.s.
filiz'cim siz doruk'la türkçe mi konuşuyorsunuz. eğer öyleyse almanca'yı ne zaman öğretmeye başlayacaksınız?
benim eşim ingilizceyi çok iyi konuşabiliyor. ceylin'le ingilizce konuşmasını istiyorum. en azından kulağı alışsın kelimelere diyorum. acaba çok mu erken.
sen yurt dışında olduğun için bilirsin canım. doğru zaman nedir acaba?
Gülhancım merhaba cok guzel düşünmüşsün valla ıyı fıkır bı düşenelım bakalımCADIARZU
bende verıyorum kızıma danıno nerdeyse 10aylık oldular alıssın artık her seyı yemeye sakıncalıymışmıCADIARZU
haydı melek hepberaber dıyete bende 1 2 haftadır basladım bogazımı tutmaya keske spor yapma sansım olsa ama calısınca zor havalar düzelınce uskudar sahılde bı koşar gelırım sabahları dıyorum esımle bakalım sende kandır kocişikaydirigubbakcemile5
:lepi:bravoooooo gülhannn
Allah bozmasın canım cok sevındım senın adına zor gunler gecırmesın Allah bıdaha yasatmasın Allah kımseye hıcbı kuzuya babasız buyumek nasıp etmesın:Saruboceq:
maşallah Doruğa en erken o baslıcak galıba konusmaya
günaydına.s.
Çocuklar neden kabız oluyor?
Dr. Sevil Elçin Kızılok, bebeklerde ve çocuklarda sık görülen kabızlığın nedenlerini şöyle sıralıyor:
- Barsak genişliği gibi doğuştan gelen hastalıklar kabızlığa yol açabiliyor. Bu tip sorunlar olduğunda çocukları, çocuk cerrahisi ve çocuk gastroenterolojisi uzmanları takip ediyor.
- Ailesel barsak yavaşlığı da önemli faktörlerden biri.
- Çocuğun süt içmesi sağlıklı gelişmesi açısından önemli. Ancak günde 500 ml yani yarım litreden sonrası zararlı hale geliyor. Bu miktardan fazla süt tüketen çocuklarda demir eksikliğinin yanı sıra kabızlık da görülüyor. ? Çocukları kabızlıktan koruyan besinler var. Sebze ve meyvelerdeki lifler, posa oluşmasına neden oluyor. Bu nedenle ailelerin çocuklarını beslerken, sebze ve meyve ağırlıklı beslemeleri gerekiyor. Eğer çocuk bu besinleri sevmiyorsa, seveceği bir hale sokmakta örneğin meyveli yoğurt gibi farklı gıdalarla karıştırarak cazip hale getirmesinde yarar var.
-Çocuğun sürekli katı gıda almasına izin vermemek gerekiyor. Katı gıda kabızlığa yol açabiliyor.
- Çocuğun yeterince sıvı tüketmesi de önemli.
- Anne sütü, çocuğun her türlü ihtiyacını karşılıyor. Ancak bazen bağırsak yapısındaki sorunlar anne sütünün bile kabızlık yapmasına neden olabiliyor.
- Çocuklarda görülen başka bir etken, okulda tuvalete gitmeme. Birçok çocuk teneffüs aralığının kısa olması, tuvaletlerin kalabalık olması gibi çeşitli nedenlerle tuvalete gitmiyor. Büyük tuvaletini tutuyor.
- Psikolojik nedenlerle tuvaletini yapmak istemeyen çocuklar var. Bu çocukları, eğer çocukta herhangi bir sindirim sorunu ya da anatomik bir sorun yoksa, psikologa yönlendirmek gerekebiliyor.
Kabızlık ilaçlarını düzenli kullanmak şart
Kabızlık tedavisinde bazı ilaçlar kullanılıyor. Ancak ilaçların kullanımı sırasında sorun yaşanabiliyor. Aileler ilaçları alışkanlık yapacağı korkusuyla gerektiği kadar kullanmıyor. Oysa bu ilaçlar sertleşen dışkının yumuşamasını sağlıyor. Bazı anneler, bebeklerinin kabızlık tedavisinde, ilaç yerine fitil kullanmayı tercih edebiliyorlar. Çünkü fitil, anneler açısından çok daha rahat. Oysa anneler, uzmanların verdiği ilaçları, zamanında ve gerektiği şekilde kullanırsa, tedavideki başarı oranını artırıyor.
Doğru Beslenmeyi Öğrenmek Kabızlıktan Koruyor
Kabızlık sorununa posalı yiyecekler tüketmemenin yol açtığına değinen Dr. Sevil Elçin Kızılok, beslenme konusunda şu bilgileri veriyor:
“Yeterince sebze ve meyve yememek, bağırsaklarda posa oluşmasına engel oluyor. Bu durumun sonuçlarından biri de, kabızlık. Bu sorunun oluşmaması için beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca aç karnına su içtikten sonra, kuru kayısı ve kuru incir tüketmenin barsak hareketini artırdığının bilinmesi gerekiyor. Çocuk, kuru kayısı ve ya kuru incir yemezse, yoğurda karıştırarak ya da meyve püreleriyle beraber vermek etkili olabiliyor. Dikkat edilmesi gereken başka bir önemli nokta, ara öğünlerin atlanmaması. Ara öğünler de bağırsak hareketlerinin artmasına yol açıyor. Beslenmesinde şekerlemeler, çikolatalar, hamburger ve diğer fast-food gıdalarda aşırıya kaçılmaması bir başka önemli nokta. Bazı anneler çalıştığı için çocuğa büyükanneler bakıyor, onlar da çocuğa kıyamadıkları için katı ya da şekerli gıdalar verebiliyorlar. Oysa ‘Çocuk istiyor’ diyerek sağlığını olumsuz etkileyen besinler vermek, doğru değil. Asıl önemli olan çocuğu doğru ve sağlıklı beslenmektir. Bunun temelleri de çocukluk döneminde atılıyor. Bu nedenle, çocuğa sağlıklı beslenme alışkanlığı kazındırma konusunda ailelerin daha hassas davranması gerekiyor. Ancak bu alışkanlığı emek ve sabır istediği de akıldan çıkmamalı.”
Dr. Sevil Elçin Kızılok kabızlığın tedavi edilebilir bir durum olduğunu ve kabızlık görülen çocuğun geciktirilmeden doktora getirilmesi gerektiğini belirtiyor. Kabızlığı uzun sürmesine rağmen doktora götürülmeyen çocukta sorunun kronikleşebileceğini vurguluyor.
Filizcim sımdı gazetede okurken aklıma sen geldın belkı bı işe yarar bı göz at istersenyerimseniben
canım gerçekten cümle kurmasına çok şaşırdım maşallah..
mesela berke'yede baba nerde baba gelmiş bak diyince kapıya dönüp bakıyor.yada babası evdeyse babasına bakıyor.
hadi annem vur vur diyince vuruyor.
öpüşelim annem diyorum eğilip dudaklarımdan öpüyor. ve bunları herzaman yapıyor. hergün akşam çocuğa 40 defa öpüşelim diyorum bazen sinirleniyor kafasını çevriyor. ama çoğunda da öpüyor valla.
Selammmmmmmmmmm,
Naber bacılar iyidir umarım herkes.Bende yine mısafır vardı.Onu gönderdım yarın annemın gunu var ona bıraz hazırlık yaptım.Yarın götürücem.Sabaha bı mercemek köftesı kaldı.Borada sımdı uyudu.Uyandığında sabahın 7 sıydı.Şaka gıbı yanı.
Pınarcım ohhh sefan olsun.Mısler gıbı otur evınde.Organık pazarda cok iyi olmuş.Bende haftada bır gun Bora için cok uzak bı yere gıdıp alıyorum.
Filiz üzülmekte haklısın canım.Kan sayımı dusuk olabılır bunu bı şekilde aşarsın.Kabızlık için tavsıyede bulunmadımı doktor acaba?
Aslıcım cok sevındım gule gule oturun insallah.Darısı benım basıma.Haylaz uykuya baslamış.Kocaman aferın
He bıde kızlar.Aklımdayken yazayım.Gercı ayrı bı topıkte acarım.Mayısta bebışlerin doğumgunleri için.Hepinizi yalovada ağırlamak cok isterım.ıstanbul olursada mutlaka katılıcam ama.ıstanbulda bı yere gıtmek daha zor.Herkes atlasın ferıbota bı satte yalovada.Mekan cok uygun yeşillikler içinde buyuk bıpartı yapalım derim ben.Ben ferıbot sonrası herkezı alıırım.
Kocaman pasta yaptırırız.Bahceyıde susleriz.Cok ama cok zevklı olur.Ne dersınız bakalım.
ben yagızı dogduundan berı odasında yatırdım pınarr kendı yatagında yatıyo yanıma almak gıbı bı şansım olmadı yatak odam cok kucuk cunku...bılırım canım o zorlugu kac ay cektımm bacımmm...ınşallah defdefımde uykuus eskıye doner canım yanındayken daha kolay tabııı ac ver memeyı ben accık delı yatıyom bacım aynı yatakta yatırmaya hıc cesaret edemedım yagızı kendımlekaydirigubbakcemile3
melek cnm eviniz hayırlı olsun ohhh
bizde inş. 2 sene sonra alırız yeni bir ev
gülhan cnm hala o tarafında bi sancı var
anlalamdım cnm üşüttüm sanırım kendimi
ohhh git kayganan pınarcığımm süperr
bizde annemle dışarıdan bişi sölesekmi diyoruz hep yaa
kızlarrr acıktımmmm....yagız uyurken bışeyler hazırlayım kendıme...DIYETE GIRCEM KIZLARRRRRRR kılo almaya basladım yaaaaaa 72 ıdım 74 olmusum:=(((((pöööfffff yaaaa 67 yee dusmem lazımm varmı dıyet yapanlarr pınar sen uapıodun demı gulhan falan kızlarr ya ne dıyetı yapıonuzzz netten arastırem dıyom ya bakalımm vermem lazım bu kılolarıııııııııı.....
siribron viniz hayorlı olsun.ıyi günlerde oturun inşallah.Önemelere de Allah yardımeder.
Birsencim geçmiş olsu sana da ya.ınşallah önemli bi şey değildir.
Pınarcım sana da ii gezmeler.Afiyet olsun.
Cerencim,insan çocuğunu özler tabi ama çalışmakta insanın kafasını dağıtıyo.Kız büyüsün inşallah bende iş bulur çalışırım.
Selam kızlar bayadır yazamadım sizlere iyi haberlerle geldim ben boşanmak üzereydim bilenler bilir belki hatta annemin yanında doğum yapmıştım eşimle son bi kez deneme kararı aldık 15 gündür Bursada evimdeyim annemde benimle gelmişti bu gün uğurladım sağolsun evimi düzene soktu bebeğin odasını düzelttik ayrılmak çok zor oldu Gülce içinde benim içinde annemden çok alıştık bi arada olmaya ama kızımın babasına ihtiyacı vardı ve şimdi babasıyla birlikte :) hersey yolunda çokk şükür az evvel kızımın odasından içeriye baktım kızım beşikte babası yanındaki yatakta mışıl mışıl uyuyolar sanırım huzur denen şey bu olmalı çokk mutluyum kızlar çokkkk :))
Cok hareketli oldugundan, sen acana kadar sizdiriyor olabilir mi acaba canim:uhm:
Oh ne güzel, afiyetle yer Defnos kuzum. Avusturya'da kaldigimizda, bende Doruk icin köylülerden taze sebze, et, yumurta, süt aldim hep. Öyle lezzetli yogurtlar yaptik ki 2 haftada, kalip kalip kaymak tutuyordu süt. Burada da haftasonlari Hollanda da organik pazar kuruluyor ama 12:00'de kapaniyor, genelde gidemiyoruz cünkü esim haftasonlari gec kalkmayi seviyor.
Iyi Geceler Kizlar,
ceren ve pntrh teşekkürler kızlar ikinizde farklı yorum yapmışsınız sebamedi bende çok iyi diye duydum ilk sebamed düşünüyodum ama elimde çekleri değerlendirim dedim peki ceren sonrada göndeririler mi çeklerden belki iknciyi nivea alırım
Günaydın Kızlar,,,,,
Bugun anneme gidicem misafırleri var.Cok kalmam sonrada bıraz alışverkezine gıdıcem.Size bı bakayım dedım.
Claires canım cok mutlu oldum adına.ınsallah bıdaha sorun yasamazsınız.Gülce nasıl mutludur simdi kıyamam.
Filizcim kocaman bı masallah Doruğa.Cok hızlı gelişiyo sanırım.Yanı bu aylarda kelimeleri bılınçlı söylemesı mucıze gıbı bışey.Sen cok kıtap okuyosun belkide o etkılı olmuştur.Hoş bende 10 larca kıtap bıtırdım Boraya ama.Hiçbirşeyı bılınçlı söylemiyor.Yanı herseyı tanıyo baba nerde dıyoruz babaya,kuşlara,arabalara,bakıyor.Ba ba-De de-an-ne dıyor ama bılınçlı olduğuna inanmıyorum.Sanırım beyın baska bi yönunu geliştiriyor.
Aslı ve Ceren yemedım anacım anca böyle gitti valla.Aslı sporda yaptım ama ben hep yaparım spor ama benı zayıflatmaz sadece sıkılastırır.Uno nun kepek tost ekmeklerinden aldım kızlar attım dolaba hergun sadece sabah 1 dılım yedım.Cok nadır akşam yemişimdir.Bırde tatlı,şeker,hamur işi,pilav,kızartma 3 ay ağzıma surmedım desem doğrudur.Beyaz ekmeğin değil tadını kokusunu unuttum.Onun harıcınde bol bol acıktıkca yesıl salata ve yesıl elma yedım.Akşamda evde ne yemek varsa 4-5 kasık alıp yanına yoğurt veya corba aldım.Ancak mısafırlığe gıttığımde yada bena geldıklerinde eslık ettım ama abartmadan.Yanı hıç ac gezmedım hıçte tok olmadım.
tülaycım günaydın canım sen nasılsın ben üşüttüm yine burnum tıkalı boğazım ağrıyor acayip
günaydın kızlar herkese nasılsınız????
sağol canım benim...
sanada çok geçmiş olsun ucuz atlatmışsın diyecem ama atlatamamışsın bence.
doktora gidip film çektirmen lazım. onda kesin birşey vardır. şişse mutlaka doktora git canım ihmal etme....
teşekkür ederiz teyzeleri :)))
sibelcim geçmiş olsun tatlım bencede doktora git ihmal etme canım durunun ilk incisi geldi şekercim :)
valla bende hapşurup duruyorum inşallah grip falan olmam ıhlamur adaçayı falan içiyorum
sibel geçmiş olsun. kötü olmuş ayağın. bi doktora görün geçmezse ciddi bişey değildir inşallah.
sibelcim geçmiş olsun canımya.. canım biraz örerim koyarım resmi unutmassam daha pançoyu eklicemdeki resim olaark( of çok untukanımya.sibelcim alizenin yeni baby set diye yünleri çıkmış.ordan buldum modeli bakalım yapabilirsem selinle:) işte akşamalrı o uyuyunca stres atma amaçlı yapıyorum canım.
Bacım ya gerçi telde konuştuk ama çok geçmiş olsun tekrar. Bi doktora görün ama bugün yarın geçmezse bak ilerlemesin a.s.
Aman canım dikkat et a.s.
Ohhh ne güzel valla afiyet olsun canım ben unuturum valla :1no2:
sibelcim çok gecmiş olsun cnm.. doktora göster istersen..
banu senin doğum gününmüş gecmiş cnm çoook kutlu ollsun nice uzun sağlıklı yaslara eşin ve kızlarınla beraber
Defdef'i uyuttum şimdi ama benim yatakta yatıyor. Düşer diye korkuyorum. Gidip yanında kitap okuyacağım bende a.s.
Bu arada kayınvalidem aradı. Göztepe Özgürlük Parkı'na Organik Pazar kurulmuş bugün. Artık her hafta bugün kurulacakmış. Defne'ye sebze çorbası için tüm malzemeleri, meyvelerini hep ordan almış sağolsun. Her hafta ordan alıcaz artık. Salatalıklar falan bir güzel kokuyorki diyor. Ay çok sevindim ya. Ben hep organik diye hazır meyve kullanıyordum. Bu aralar muz, elmayı falan normal veriyordum ama içim rahat değildi. Şimdi hepsi hormonsuz olacak zemuszemus
2 Hipp meyve fiyatına 1 kilo elma almış. Öyle uçuk fiyatlarda değil yani çok iyi ya :lepi:
kızlar niveanın şampuanını pişik kremini kullanan var mı almayı düşünüyorumda nasıl
slmmm kızlarrrrrrr nasılsınızzzzzzzzzzemuszemus
gene kayboldummm yafsss ....yogun bı hafta gecırdım.halamın kızı ewlendıı dugun telaşıı vardı yani.kayınvalıdem bızdeydı annem bodruma gıdınce kayınvalıdem geldı 1hafta bızdeydı.iş ew mısafır derken gectı 1hafta..buarada bırde ew aldık kızlarrrrrrrrrhihoyyythihoyyytdogrusu temelden gırdık 15ay sonra anahtar teslım nasıpseeekaydirigubbakcemile2bırde onun odemel9erı para işlerı falan eşimle kostur dur gectıı kısacası......ew tam ıstedıgım yerden oturduugum sehrın merkezı heryey cok yakın ılerıde yagız içinde cok ıyı olacakk oturdugumuz ewın bahcesı yok bu yenı ewın olacak krese okullara cokı yakın..ama bırazcık pahalıya aldıkk ve sıkısacagızzzeyvahedigeldismilebakalımm Allah buyukkk....yagız ıyı diş cıkartıyo on dişlerde geldı sayılır 1tane patlamıştı ıkıncısıde gelıyooooozemuszemus
bugun eşim işte ben ewdeyım sabah gıdecemmm...yagız şimdilik uyuyo kaynanam dun gıttı kayınpeder almaya geldıı 2gunde o kaldı burdaa..artık başbaşayıuz ogluşlaaa...bıyerde ıyıde oldu kaynanamın burda olması sabahları atıverıodum yagızı kucaına ben uyumaya dewammmmhihoyyytuykuus sanırım yawas yawas gırıyo kuzucuumun duzene gecelerı artık daha az uyanıyoo tam duzelseın yasın adadım valla bu ayda bole gıderse buay ıcınde cay yasını yapıcammmmmkaydirigubbakcemile5bızden bukadar sız nasılsınız yok demı bı yaramazlık gecmıse bkmadan daldım vallaaaa:kedi:
merhabalar kızlar.....ayyy misaifrler geldi ama benim kahvaltıdan sonra dikiş yerlerim çok ağrıdı
yattım uyumuşum..saat 4 de kalktım halam annem bakmış çocuklara..
sibelciğim çok geçmiş olsun cnm yaaaa nazaramı geldin
pınar yat bugün tatil ilan et
organiklerde süperr
filiz bence daha fazla ver eti
ben her sebze yemeğine et atıyorum çok olmasada hergün biraz kırmızı et alıyolar
bendne bu kaderrr yaw
Selammmmmmmmmmm,
He bıde kızlar.Aklımdayken yazayım.Gercı ayrı bı topıkte acarım.Mayısta bebışlerin doğumgunleri için.Hepinizi yalovada ağırlamak cok isterım.İstanbul olursada mutlaka katılıcam ama.İstanbulda bı yere gıtmek daha zor.Herkes atlasın ferıbota bı satte yalovada.Mekan cok uygun yeşillikler içinde buyuk bıpartı yapalım derim ben.Ben ferıbot sonrası herkezı alıırım.
2 gündür daha yogun bir sekilde kirmizi et veriyorum, bakalim önümüzdeki ay nasil gececek kontrolümüz. Ceylin'e de masallah, hep böyle gitsin, ilacsiz, dogal yollardan alsin kuzum vitaminlerini.
Sagol canima.s.
Cok hareketli oldugundan, sen acana kadar sizdiriyor olabilir mi acaba canim:uhm:
Ben maalesef Türk marketlerinden aliyorum, ev yapimi bulmam imkansiz cünkü Tülay'cigim. Harnup pekmezinde demir orani daha yüksek diye duydum ben, aslinda esim Datca'li ve Datca'ya gittigimde epeyce toplamistim ama pekmez nasil yapilir bilemiyorum. Üstelik aradan 2 yil gecti, tazeligini kaybetmislerdir, atmamda lazim bu arada iyiki aklima geldi.bilmiyorumkismile
Sagol, insallah Fulya'cigim. Hosgeldin bu arada. Umarim daha fazla katilabilirsin.a.s.
Cok gecmis olsun Sibel'cigim ama kizlarinda dedigi gibi kesinlikle ihmal etme, sisti ve morardiysa doktora gitmedigin her an tehlike. Süte gelince, arttirmaya calisiyorum, bugün daha fazlaydi sanki. Tabi eski yogunlugu yakalayamam ama ne kadar alirsa o kadar iyidir hesabi iste...
Oh ne güzel, afiyetle yer Defnos kuzum. Avusturya'da kaldigimizda, bende Doruk icin köylülerden taze sebze, et, yumurta, süt aldim hep. Öyle lezzetli yogurtlar yaptik ki 2 haftada, kalip kalip kaymak tutuyordu süt. Burada da haftasonlari Hollanda da organik pazar kuruluyor ama 12:00'de kapaniyor, genelde gidemiyoruz cünkü esim haftasonlari gec kalkmayi seviyor.
Hayirli olsun eviniz Asli'cigim, güle güle oturun.a.s.
Gecmis olsun Birsen'cigim, dikkat et kendine.
Etide arttirdim artik, hem haftada 4-5 gün verecegim, hemde miktarini fazlalastirdim.
Doruk'da cok istahsizdi birkac haftadir canim, ben disten oldugunu düsünüyordum meger demir eksikligindenmis daha cok. Yogurdu hergün yemiyor, bazen maya fazla katiyorum, eksi oluyor. Ama cogunlukla seviyor. Muhallebiyide her zaman vermiyorum, aksamlari sebze corbasi iciriyorum yatmadan önce. Kahvaltisini genelde iyi yapiyor ama sürekli ayni tarif üzerine yapmiyorum. 1 haftadir muhallebi gibi yapiyorum cok seviyor. Denemek istersen tarifini yazabilirim.
Canim kabizlik icin surup verdi, sabah kullandik ama hala kabiz, bakalim yarinda etkisini göstermezse yeniden götürecegim doktora. Ve Mayis ayinda bende Istanbul'da olacagim, cok umutlanmayayim ama gelmeye calisirim eger firsatim olursa.
Cok sevindim canim, mutlulugunuz her daim olsun ve bir daha hic bozulmasin insallah.
Iyi Geceler Kizlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?