2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın Kızlar,,,,,

Bugun anneme gidicem misafırleri var.Cok kalmam sonrada bıraz alışverkezine gıdıcem.Size bı bakayım dedım.

Claires canım cok mutlu oldum adına.ınsallah bıdaha sorun yasamazsınız.Gülce nasıl mutludur simdi kıyamam.

Filizcim kocaman bı masallah Doruğa.Cok hızlı gelişiyo sanırım.Yanı bu aylarda kelimeleri bılınçlı söylemesı mucıze gıbı bışey.Sen cok kıtap okuyosun belkide o etkılı olmuştur.Hoş bende 10 larca kıtap bıtırdım Boraya ama.Hiçbirşeyı bılınçlı söylemiyor.Yanı herseyı tanıyo baba nerde dıyoruz babaya,kuşlara,arabalara,bakıyor.Ba ba-De de-an-ne dıyor ama bılınçlı olduğuna inanmıyorum.Sanırım beyın baska bi yönunu geliştiriyor.

Aslı ve Ceren yemedım anacım anca böyle gitti valla.Aslı sporda yaptım ama ben hep yaparım spor ama benı zayıflatmaz sadece sıkılastırır.Uno nun kepek tost ekmeklerinden aldım kızlar attım dolaba hergun sadece sabah 1 dılım yedım.Cok nadır akşam yemişimdir.Bırde tatlı,şeker,hamur işi,pilav,kızartma 3 ay ağzıma surmedım desem doğrudur.Beyaz ekmeğin değil tadını kokusunu unuttum.Onun harıcınde bol bol acıktıkca yesıl salata ve yesıl elma yedım.Akşamda evde ne yemek varsa 4-5 kasık alıp yanına yoğurt veya corba aldım.Ancak mısafırlığe gıttığımde yada bena geldıklerinde eslık ettım ama abartmadan.Yanı hıç ac gezmedım hıçte tok olmadım.

Gunaydın canım.Ben onu arastırdım.Bızde esımle ingilizce konuşalım evde dedık.Ama yasadığımız yerde anadıl turkce olunca cocukta karmasa yasanırmış.Hatta baby tv yı bıle hep ingilizce izletıyodum.Şimdi vazgectık yanı önce türkce yı cözücek sonra ingilizce.3 Yasında uygun dedıler bize.Ama Bora nın cok hoşuna gıdıyor.Ben mama verırken yuksek sesle ingilizce bışeyler söyluyorum sorunsuz acıyo ağzını.Sanırım ilginç geliyo.

Gülhancım merhaba cok guzel düşünmüşsün valla ıyı fıkır bı düşenelım bakalımCADIARZU

melek kuzum neden ben danino yediriyorum
bende verıyorum kızıma danıno nerdeyse 10aylık oldular alıssın artık her seyı yemeye sakıncalıymışmıCADIARZU

haydı melek hepberaber dıyete bende 1 2 haftadır basladım bogazımı tutmaya keske spor yapma sansım olsa ama calısınca zor havalar düzelınce uskudar sahılde bı koşar gelırım sabahları dıyorum esımle bakalım sende kandır kocişikaydirigubbakcemile5

Aslıııııı ben 71 kıloyla basladım şimdi 54 kıloyum cıcım.
:lepi:bravoooooo gülhannn

Allah bozmasın canım cok sevındım senın adına zor gunler gecırmesın Allah bıdaha yasatmasın Allah kımseye hıcbı kuzuya babasız buyumek nasıp etmesın:Saruboceq:

maşallah Doruğa en erken o baslıcak galıba konusmaya

günaydın herkese nasılsınız kızlar

günaydına.s.

anladım canım. daha erkenmiş yani. sağolasın a.s.

tülaycım günaydın canım sen nasılsın ben üşüttüm yine burnum tıkalı boğazım ağrıyor acayip

Çocuklar neden kabız oluyor?
Dr. Sevil Elçin Kızılok, bebeklerde ve çocuklarda sık görülen kabızlığın nedenlerini şöyle sıralıyor:

- Barsak genişliği gibi doğuştan gelen hastalıklar kabızlığa yol açabiliyor. Bu tip sorunlar olduğunda çocukları, çocuk cerrahisi ve çocuk gastroenterolojisi uzmanları takip ediyor.
- Ailesel barsak yavaşlığı da önemli faktörlerden biri.
- Çocuğun süt içmesi sağlıklı gelişmesi açısından önemli. Ancak günde 500 ml yani yarım litreden sonrası zararlı hale geliyor. Bu miktardan fazla süt tüketen çocuklarda demir eksikliğinin yanı sıra kabızlık da görülüyor. ? Çocukları kabızlıktan koruyan besinler var. Sebze ve meyvelerdeki lifler, posa oluşmasına neden oluyor. Bu nedenle ailelerin çocuklarını beslerken, sebze ve meyve ağırlıklı beslemeleri gerekiyor. Eğer çocuk bu besinleri sevmiyorsa, seveceği bir hale sokmakta örneğin meyveli yoğurt gibi farklı gıdalarla karıştırarak cazip hale getirmesinde yarar var.
-Çocuğun sürekli katı gıda almasına izin vermemek gerekiyor. Katı gıda kabızlığa yol açabiliyor.
- Çocuğun yeterince sıvı tüketmesi de önemli.
- Anne sütü, çocuğun her türlü ihtiyacını karşılıyor. Ancak bazen bağırsak yapısındaki sorunlar anne sütünün bile kabızlık yapmasına neden olabiliyor.
- Çocuklarda görülen başka bir etken, okulda tuvalete gitmeme. Birçok çocuk teneffüs aralığının kısa olması, tuvaletlerin kalabalık olması gibi çeşitli nedenlerle tuvalete gitmiyor. Büyük tuvaletini tutuyor.
- Psikolojik nedenlerle tuvaletini yapmak istemeyen çocuklar var. Bu çocukları, eğer çocukta herhangi bir sindirim sorunu ya da anatomik bir sorun yoksa, psikologa yönlendirmek gerekebiliyor.

Kabızlık ilaçlarını düzenli kullanmak şart
Kabızlık tedavisinde bazı ilaçlar kullanılıyor. Ancak ilaçların kullanımı sırasında sorun yaşanabiliyor. Aileler ilaçları alışkanlık yapacağı korkusuyla gerektiği kadar kullanmıyor. Oysa bu ilaçlar sertleşen dışkının yumuşamasını sağlıyor. Bazı anneler, bebeklerinin kabızlık tedavisinde, ilaç yerine fitil kullanmayı tercih edebiliyorlar. Çünkü fitil, anneler açısından çok daha rahat. Oysa anneler, uzmanların verdiği ilaçları, zamanında ve gerektiği şekilde kullanırsa, tedavideki başarı oranını artırıyor.

Doğru Beslenmeyi Öğrenmek Kabızlıktan Koruyor
Kabızlık sorununa posalı yiyecekler tüketmemenin yol açtığına değinen Dr. Sevil Elçin Kızılok, beslenme konusunda şu bilgileri veriyor:

“Yeterince sebze ve meyve yememek, bağırsaklarda posa oluşmasına engel oluyor. Bu durumun sonuçlarından biri de, kabızlık. Bu sorunun oluşmaması için beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca aç karnına su içtikten sonra, kuru kayısı ve kuru incir tüketmenin barsak hareketini artırdığının bilinmesi gerekiyor. Çocuk, kuru kayısı ve ya kuru incir yemezse, yoğurda karıştırarak ya da meyve püreleriyle beraber vermek etkili olabiliyor. Dikkat edilmesi gereken başka bir önemli nokta, ara öğünlerin atlanmaması. Ara öğünler de bağırsak hareketlerinin artmasına yol açıyor. Beslenmesinde şekerlemeler, çikolatalar, hamburger ve diğer fast-food gıdalarda aşırıya kaçılmaması bir başka önemli nokta. Bazı anneler çalıştığı için çocuğa büyükanneler bakıyor, onlar da çocuğa kıyamadıkları için katı ya da şekerli gıdalar verebiliyorlar. Oysa ‘Çocuk istiyor’ diyerek sağlığını olumsuz etkileyen besinler vermek, doğru değil. Asıl önemli olan çocuğu doğru ve sağlıklı beslenmektir. Bunun temelleri de çocukluk döneminde atılıyor. Bu nedenle, çocuğa sağlıklı beslenme alışkanlığı kazındırma konusunda ailelerin daha hassas davranması gerekiyor. Ancak bu alışkanlığı emek ve sabır istediği de akıldan çıkmamalı.”

Dr. Sevil Elçin Kızılok kabızlığın tedavi edilebilir bir durum olduğunu ve kabızlık görülen çocuğun geciktirilmeden doktora getirilmesi gerektiğini belirtiyor. Kabızlığı uzun sürmesine rağmen doktora götürülmeyen çocukta sorunun kronikleşebileceğini vurguluyor.

Filizcim sımdı gazetede okurken aklıma sen geldın belkı bı işe yarar bı göz at istersenyerimseniben

banucum geçmiş olsun canımya.havalarda kötü pastil falan kullan banucum en azından rahatlarsın.

AHHH AHHH işte ben bunları becerebilsem. herşeyi geçerimde çikolatayı bırakamıyorum yaaaa
ama valla tebrik ederim. gerçekten çok istikrarlıymışsın canım..

günaydın kızlar herkese nasılsınız????

günaydın tülaycım
hoşgeldin

canım gerçekten cümle kurmasına çok şaşırdım maşallah..

mesela berke'yede baba nerde baba gelmiş bak diyince kapıya dönüp bakıyor.yada babası evdeyse babasına bakıyor.
hadi annem vur vur diyince vuruyor.
öpüşelim annem diyorum eğilip dudaklarımdan öpüyor. ve bunları herzaman yapıyor. hergün akşam çocuğa 40 defa öpüşelim diyorum bazen sinirleniyor kafasını çevriyor. ama çoğunda da öpüyor valla.

ceren canım hoşbulduk. valla canım 3 beyazdan uzak durdunmu zayıflarsın.ben doğumdan sonra 70 civarındaydım şimdi 55 oldum. ama tatlıyı çok sevmeme rağmen az yerim gülhanın dediği gibi ne aç ne tok zaten bir başladınmı eglir arkası ama benim daha 4-5 kilom var bu aralar daha yavaş gidiyor(

bende 64 de kaldım almıyorum dikkat ediyorum ama vermiyorumda. çünkü daha da azaltamadım yemeği. ben bir 50 li rakamları görseydim
senide çok tebrik ediyorum

cerencim görürsün ya bende valla öyle diyordum ama bir karar verdinmi gidiyor kilolar.

allah bozmasın. hep böyle huzurlu olmanızı dilerim.

ay maşallah doruğa. bayağı cümle kurmuş. aferin paşama

günaydın kızlar a.s.

Sagol canim. Darisi Ceylin kuzuma.opuyorumnanaktan

Evet canim, Biz anadilini cok iyi ögrenmesini istiyoruz ve Almanca icin acele etmiyoruz. Kres'e gittiginde orada zaten ögrenecektir ve o zamana kadar Türkce'ye hakim olmasini istiyorum. Almanca konusan birilerini görünce Doruk cok sasiriyor ve yüzümüze bakiyor. Bence Ingilizce icin acele etme, bir dili ögrenmenin en iyi dili, kisinin kendi anadiline hakim olmasindan geciyor. Türkce'yi cok iyi ögrensin, Ingilizce'yide oyunla karisik ögretirsiniz ilerki zamanlarda. Cocuklar zaten cok kolay ögreniyorlar.

Sagol canim, bakalim daha neler söyleyecek. Hergün agzinin icine bakar olduka.s

Sagol canim, cok iyisin.opuyorumnanaktanBizimki sanirim fizyolojik, bagirsaklarimiz cok tembel olmali. Uygun bir zamanda cocuk hastanesine götürecegim, birde orada tetkik edilsin istiyorum.

Her cocuk farkli seylere ilgi duyuyor, gelisimi ayni ölcüde ve tarzda olmuyor. Doruk mesela cok asiri hareketli degil, biraz agir. Ama konusmaya, dinlemeye ve ögrenmeye cok yatkin. Berke de emin ol daha cok sözcük biliyordur ama kullanmaya cesaret edemiyordur, zamanla söyler o da.

Gülhan'cigim senin yazini alinti yaptigimi saniyordum, yapmamisim. Bazi cocuklar yeteri kadar kulak dolgunlugu kazandiktan sonra konusmayi tercih ediyorlar. Cikardiklari seslerinde aslinda hep bir anlami oluyor. Doruk bazen kendi kendine oynarken, sessiz sessiz agiz hareketleri yapiyor örnegin. Söyleyecegi birseye önceden alistirma sanirim. Dikkatli izle Bora'yi, eminim o da benzer kurnazliklar yapiyordur. Ben Doruk'la ilgili cok fazla gelisim kitabi okumadim aslinda, klasik birkac kitap sadece. Ama Pedegoji egitimi görmüstüm 2 yil. Ders notlarimi gözden geciriyorum bazen, ders kitaplarindan bilgilerimi tazeliyorum, bayagi faydasi oluyor. Aklima bazi detaylar, oyunlar falan geliyor. B

Sağolasın canım a.s. Fikir süperde benim kocayı şimdiden işlemeye başlamam lazım bi okey derse zevkle gelirim valla a.s.

Bende çok hareketli yatarım canım ama Defne ile yattığımdan beri kıpırdamıyorum bile şartlanıyorum demek ki CADIARZU

Sağolasın canım arada iyi oluyor dışarıdan söylemek a.s.

Yok kız bende dietmi kaldı 5 kiloyu verdim kaldı öyle akannehir

Sağol tatlım a.s.

Ay canım çok sevindim ya inşallah sizin için en iyisi böyle olur. Gülce'de çok mutludur eminim Allah hiç bozmasın keyfinizi a.s.

Anlamadım valla tatlım anında sızıyor kafamçokkarıştı Aaaa uyumasın ya öyle bir imkan varsa erken kalkın alın valla a.s.

Maşallah kuzuma Allah nazarlardan saklasın a.s. Alacakaranlık serisinin 3.ktabını okuyorum canım Tutulma a.s.

Ben Sebamed'den çok memnunum tatlım hiç değiştirmedim hala onu kullanıyorum a.s.

Günaydın canım iyi gezmeler a.s.

tülaycım günaydın canım sen nasılsın ben üşüttüm yine burnum tıkalı boğazım ağrıyor acayip

Geçmiş olsun ttalım a.s.

günaydın kızlar herkese nasılsınız????

Günaydın canım a.s.

kızlar bu site çok güzel belki bilenleriniz vardır ama paylaşmak istedim :hulya:

Çocuk Psikolojisi

Sağolasın canım a.s.

Son düzenleme:
Herkese günaydınlar bacılar a.s.

Biz kızımla saat 11'e kadar uyuduk. Oda eşimin aramasına uyandık. Şaşırdım valla kızıma da :1shok:

Altını değiştir, pijamalarını çıkar, kahvaltısını yedir derken bu saat oldu. Şİmdi de ben kahvaltı yapıcam.

Gelirim yine öptüm herkesi a.s.

sibel geçmiş olsun. kötü olmuş ayağın. bi doktora görün geçmezse ciddi bişey değildir inşallah.

sibelcim çok gecmiş olsun cnm.. doktora göster istersen..

banu senin doğum gününmüş gecmiş cnm çoook kutlu ollsun nice uzun sağlıklı yaslara eşin ve kızlarınla beraber

Teşekkürler kızlar bugün biraz daha iyiyim dün bir ara şirket doktoruma uğradım.Birkaç merhem verdi ağrısı baya azaldı ama halen rahat basamıyorum.:sinifsinif:

Oh ne güzel kuzum ya keşke bizim buralarda da olsa organik pazarlar.

kızlar niveanın şampuanını pişik kremini kullanan var mı almayı düşünüyorumda nasıl

Ben niveadan hiç memnun kalmadım gerçi sadece şampuanını kullanmıştım bence en iyisi chicco yada sebamed canım

Canım güle güle oturun evinizde hayırlı olsun yağızımında incileri gelmiş gözünüz aydın.

Canlarım saolasınız opuyorumnanaktan Şu doğumgünü işinide cidden planlayalım süper olur

Canım çok sevindim allah mutluluğunuzu daim etsin.

Canım teşekkürler daha iyiyim bugün.Doruğada maşallah ne kadar güzel kelimeleri güzel ifade edebiliyor biz daha bu aşamaya gelemedik.:umursamaz:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…