2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

birsen canım geçmiş olsun. işler yoğun olduğundan girmedim hiç kend,n, suçlama canımya.ama bişey sorucam annelerde kalırken hasta oluyorlarmı hiç. eğer olmuyorlarsa muhtemelen senin evden kaynaklanıyordur canım eğer bir oda sıcak diğer yerler soğuksa ondan dolayı daha sık hasta olurlar.

kıvılcım cnm evet benim evim çatı katı alt katımızda daire var
zaten ev parke otuma odamada büyük halı var ama açıklıkda var orayada kalın bir klim attım....atremde halı var ama kenarlarındada 10 cm açıklık var mutfağımda klim var kapı ağzı ve diğer tarafında sadece açıklık var
kendi odalarındada büyük hali ve küççük kilim var....

yani evim çok açık değil ama ali ve ömer evi heryerini geziyolar girip çıkıyolar...geneldede ufacık bi yerde olsa gidip kalebodura oturyolar....ama dediğim gibi kalın giyiniyolar....

teyze olayında çok haklısın insan kendini çok afedersin ama keriz gibi hisseder...ne o öyle
senin oğlunun resmini kendi facesinde koma hakkı görsün
ama kendi çocuğuna gelince öz yiğenine resmini göstermesin.....
burada bir fesatlık seziyorum...diğer teyzen nazardan korkuyo olabilir demiş.
ama senin ne nazarın değenekki sen kem gözlemi bakacaksın ki
aslanlar gibi şeker mi şeker bir paşan var senin ,,,,,böle bir düşünceye sahip olamazsın...
bence teyzenle acık acık konuş neden böyle yapıyorsun de
tabi değer verdiğin biri ise ....çokda değer vermiyosan önemseme derim...

fulya
cnm ben elektirikli battaniye koyamam çünki benimkiler durduğu yerde durmuyolar cnm..bütün evi döşemem gerek yoksaa

kıvılcım cnm evet benim evim çatı katı alt katımızda daire var
zaten ev parke otuma odamada büyük halı var ama açıklıkda var orayada kalın bir klim attım....atremde halı var ama kenarlarındada 10 cm açıklık var mutfağımda klim var kapı ağzı ve diğer tarafında sadece açıklık var
kendi odalarındada büyük hali ve küççük kilim var....

yani evim çok açık değil ama ali ve ömer evi heryerini geziyolar girip çıkıyolar...geneldede ufacık bi yerde olsa gidip kalebodura oturyolar....ama dediğim gibi kalın giyiniyolar....

teyze olayında çok haklısın insan kendini çok afedersin ama keriz gibi hisseder...ne o öyle
senin oğlunun resmini kendi facesinde koma hakkı görsün
ama kendi çocuğuna gelince öz yiğenine resmini göstermesin.....
burada bir fesatlık seziyorum...diğer teyzen nazardan korkuyo olabilir demiş.
ama senin ne nazarın değenekki sen kem gözlemi bakacaksın ki
aslanlar gibi şeker mi şeker bir paşan var senin ,,,,,böle bir düşünceye sahip olamazsın...
bence teyzenle acık acık konuş neden böyle yapıyorsun de
tabi değer verdiğin biri ise ....çokda değer vermiyosan önemseme derim...

fulya
cnm ben elektirikli battaniye koyamam çünki benimkiler durduğu yerde durmuyolar cnm..bütün evi döşemem gerek yoksaa

cnm zaten annemlerdeyken baqşladı hastalanma işi

ama bu sürekli olan bişi değil bende bir çocuk hasta oldumu diğeride ondan kapıyor
mesela .

birsen cim ya sen elinden geldiği kadar ilgileniyorsun sıkma canını bu kış böyle geçicek ama seneye daha iyi olurlar. ikiz oldukları için birbirlerinden de geçiyor dediğin gibi(

kızlar hepinize selamlar...a.s.

kaç gündür giremiyorum ...işlerim yoğun sormayın..mafoldumben

yine özledim sizleri valla...olumunekankayizsmile

ben kaçtım yine..sempatiksalakcinni

öpüyorum sizide kuzularınızıda.. opuyorumnanaktan

cnm daha ne olsun ikiz olunca zor tabi hasta olmadan büyüyecek değiller ya,dert etme,zeynep tekken hep hasta baksana bend kendimi suçluyorum senin gbi
ama çocuk bunlar olacak o kadar
Allah şifasız hastalık vermesin inş
selam herkese nasılsınız kızlar yoğun bir iş günü yine kendime türk kahvesi yaptım içiyorum şimdi

afiyet olsun cnm

kızlar şimdi geldik bizde sağlık ocağından kaydımı yaptırdım gebelik için hemde zeynei ölçtürdüp biçtirdim heheheh
kuzum 9800 olmuş ama kıyafetleri düşsek 9500 olur sanırım baya iyi almış yavrum
73 cm de boyu bu ay 5 cm uzamış oh be
çok youldum tam 2 satt hep kucağımdaydı zeynep binmedi arabasına
aile hekimimiz değişmiş bizim ki kadınmış doğum iznindeymiş geçici olarak başkası bakıyormuşmuş o kadar bekledikten sonra söylediler
sonra asıl dr.umuza gittik şükür hiç sıra yoktu ya deli oldum

kzılar yi akşamşar ben çıkıyorum
eşim gelir birazda dışardamı yeriz alır evemi gelir bilmem ama yemek memek yapamayacağım
yarın görrürşürz

merhaba kızlar. bizde durumlar biraz karıştı! gelen bakıcı teyzemiz devam edemeyeceğini söyledi. evinde 4 tane çocuğu var. liseye gidiyor ikisi,birde nişanlı kızı. anneleri olmayınca başlarında rezil olmuşlar evde. yapamamışlar. bu teyzede malum ilk defa çalışıyor. ilk günden vazgeçti. haydaaaa ayşe yeni bakıcı arayışlarında( neyseki sen yenisini bulana kadar devam ederim dedi. bakıcı çok var aslında etrafımda. ama tam istediğim gibi bulamıyorum.((

aa bide daha önemlisi, okul idaresi ile görüştük, hafta da 3 gün öğleden sonramı boşalttılar.:sm_cool: diğer 2 günde Özay'ın boşalttılar. süper oldu!! sadece öğlen 12'ye kadar oğlum bakıcısı ile kalacak!! :lepi:

adaylara gelince;

bir teyzeyle görüştüm.56 yaşında. eskiden bi arkadaşın bebeğine bakmıştı. o çok çok memnundu. ama teyze yaşlı bayağı,ev işlerinde yardımcı olamaz bana. bide benin azgın sıpayla baş edebilir mi bilmiyorum??

üst komşum var,konuşmadım ama sanırım bakar yarım gün olunca. o da iyi bir insan ama, benim evime gelmez, her sabah 7buçukta oğlumu onun evine çıkarmam gerekecek.

bi öğrencimin annesi var, kadını tanımıyorumben,iyi diyolar tanıyanlar. ama 2 kızı da zillinin önde gideni.

alt komşumun görümcesi var 40 yaşında, çok açıkgöz, herşeyden anlayan bi bayan. ama oda vereceğim ücreti az buldu. ( bundan önce antalya'da bebek bakmış, onla kıyaslıyor! )

ne yapacam bilemedim yaaa((( ben hem oğlumla iyi ilgilensin, şefkat göstersin hem de ev işlerimde yardımcı olsun istiyorum. ama yok işte ikisi bir aradaboshayallersmile

Ayşecim çok zor bir durum canım inşallah en iyi kararı verirsin anlayamadığım liseye giden çocuklar nasıl idare edemiyorlar yaa biride nişanlıymış nasıl evlenecek???

özlem maşallah kızın büyümüş baya boy atmışş

bize gelince okuldan geldim yemek yedim eşim Ahsenle oynuyor bende size bakayım dedim
sabah çamaşır atmıştım şimdi onları asıcam
eşim babasıyla fena tartışmış adam iyice zıvanadan çıktı yaaaa sadece benim sinirimi bozmuyor anlayacağınızzklava:
geçmişe bakamadım sizde ne var ne yokkk
birsen iyi mi kuzucuklarım
ben bunlara bakamıyorum demişsin lütfen kendine haksızlık yapma yapabileceğinin en iyisini yapıyorsun çocuk bunlar ve kıs mevsimindeyiz tabiki hastalaanacaklar üzme kendini bu düşüncelerle
neyse ben gidem çamaşır asayım
aaa bu arada bugün sınıflarımız bölündü kurayla mevcudumuz azaltıldı şansıma tartıştığım velimin çocuğuda gitti çok sevindim çokkkk:))zemuszemus

ay canım Allah yardımcın olsun güveneceğin birini bulmak çok zor inşallah iyi biri çıkar karşına

oy maşallah Zeynebe

İnşallah yatmıştır yatağında,yoksa bu iş git gide zorlaşır cnm..
Şu pazara bende bulup da gitsem keşke.. hadi bekliyoruz bu akşam gelmedinmi daha kaynancığından kaydirigubbakcemile3
Öncede böyle değilmiydi cnm ne olduki değişti,saksı filanmı düştü yoksa kafasına kaydirigubbakcemile3
Ohh ohh maşallah bende DAğhanı çok merak ediyorum bizimkide pazartesi günü..inşallah iyidir durumlarr bizimde..
Cnm Allah kolaylık versin işin zor ama bana komşun mantıklı geldi...

selam millet..
Kimse yok ama elbet okur birileri sonradan:))

Bugün pek bi sakinmiş buralar heralde..herkes yoğun galiba,bi de bebişler izin vermiyor açmaya...Büyüdülerde annelerinin işine karışıyoo bizimkiler..

Bizde bugün evdeydik,kayınvalidem geldi kahvaltıya,,akşam üstü Bime kadar gidip geldik. ok kadar ama yarın için plan yaptık ümraniye courfoura gidicez Dağhana bidahaki yıl için kışlık bişeyler bakıcaz Zara'dan.ındirimdeyken alıyım bişeyler dedim.

Kociş maça bakıyoo,oğluş göğsünde uyuyoo yine,bayılıyorum bu hallerine,çok tatlılar,saatlerce uyuyor Dağhan böyle,hayret...

Hadi kaçtım ben öpttüm sizi..

Korkmus olabilir canim ama neden korktugunu tam bilemiyorum. Dorugun korkusu öyle böyle degil. Arttikca artiyor, titriyor cocuk korkudan, banyoyu görünce yüzünü gögsüme kapatiyor ve hickiriyor. Cok üzülüyorum ve ona banyo yaptirtmak o halde kabus gibi...:çok üzgünüm:

Canim benim nazaramin degecegini düsündügünü sanmiyorum, sanirim eksik ifade ettim. Ama bana resim yollarsa, birilerine gösterecegimi falan düsünüyor ve cekiniyor olabilir.:uhm:

Arada bir esref saatleri oluyor demek ki! hihoyyyt

Yok zaten düsünmedim özellikle aramayi, biraz kaba olurdu bence de.

Aslinda üsütmeleri cok olagan gözükmüyor Birsen'cigim, belki bünyeleri hassastir ve bogusurlarken falan terliyor olabilirler. Cok kalin giydirme derim ben. Evinin isisi bir ayardaysa, kontrol edersin arada vücut isilarini.

Teyzem'le de bugün konustuk, sanirim cözdük meseleyi canim. Aramiz aslinda cok iyi, hani su sizmaz derecesinde. Ama cok gec ve zor Anne oldu, üstüne de cok evhamli ve korkak olmasi eklenince, gereksiz seyler yapiyor iste böyle.

Zor bir durum gercekten, insan kime güvenecegini bilemiyor ki! Kadin cok iyi olur, birakirsin. Ama iyi olmakta tek basina yetmiyor, özensiz ve dikkatsiz olabilir mesela. Umarim sansiniz yardim ederde, cözersin bu durumu Ayse'cigim.a.s.

Iyi Aksamlar Kizlar,

Artik gündüzleri pek firsatim olmuyor, ancak bu saatlerde Doruk uyudugunda. Bana cok ihtiyac duyuyor bu aralar, hassas bir dönemde ama umarim distendir sadece.

Banyo korkumuz artarak devam ediyor, banyoya bile giremiyoruz artik, yüzünü kapiyor ve resmen feci korkuyor. Korkular üstüne gidilirek asilir diye bildigim icin, gün icinde 20 kere banyoya girdik belki ama pek bir faydasi olmadi. Kardesim buradayken, birlikte yikadik bir kere. Kafasini ben yikayayim dedi ve cok yogun sampuan döktü kafasina. Aslinda ben direkt kafasina sampuan hic dökmüyor, elime döküp kafasina sürüyordum ve genelde kimyevi ürünlere karsi temkinli oldugum icin cok az kullaniyordum. Her neyse yogun köpükten korkmus olabilir diye aklima geldi bugün. Üstüne gecenlerde aynisini babasida yapinca:uhmurulayana kadar banyoda kalma süresi uzadi ve üsüdü belki. Ne bileyim ya da sicak suyla mi temas etti bilmiyorum. Belki kafasindan asagi bosalan sudan korktu. Tam bilemiyorum. Ama ters birsey oldugu kesin.

Teyzem olayina gelince, bugün aradi beni sohbet etmek icin. Sabah esim ise gitmeden onunla da konusmustuk, "gereksiz yere kalbini kirma, önce olayi anlamaya calis ve cok büyütme icinde" falan demisti. Ondan etkilenerek, teyzeme oldukca yumusak bir ses tonuyla sordum:
"Teyze, Aylin'in resimlerini özellikle mi yollamak istemiyorsun yoksa yollamani engelleyen bir durum mu var, merak ediyoruz cocugu?" dedim. Yok neden özellikle olsun, benim fotograf makinem daha yeni oldu, cep telefonuyla cekiyorduk genelde, onlarda o yüzden belli belirsiz cikiyordu, yenilerini yüklemeye firsat bulursam yollarim dedi. Sonra sakayla icim rahatlasin diye, facebook'a Dorugun resmini hemen koydun ama biraz hizli davran dedim. Anladi durumu biraz. Ya kusura bakma izinsiz koydum ama aramizdaki samimiyete güvendim ve o resmi cok sevdim o yüzden dedi. Neyse ortada kücük capta hatalari da olsa büyütmeden kapattik konuyu. Yarin kamerayi acacak, msn.den görecegim sipayizemuszemus

Birazdanda Dorugun resimlerini facebooka yükleyecegim, kardesimle Annem merak ediyorlar.

tekrar geldim ay kız durmadı bilg.kablolarını çekiyor zaten kablolara falan bayılıyor elektrikçimi olucak nekaydirigubbakcemile3 erken rezervasyonlar başladı ya 2 gündr otel bakıyorum fiyatlar almış başını gitmiş napıcaz bilmiyorum kızımı bikinileriyle denizde dşnemiyorum ayy neşirin olur amaopuyorumnanaktan geçen sene gittiğimizde 2 aylıktı kuzucum arabasından çıkmadı bakalım kısmetse buyaz hiç durmaz bide yürümeye başlarlar heralde peşinde dolanıp dururum artıkkaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…