pınarcım emzirmene rağmen devam sütü vermeni dr mu önerdi. valla benim kızda muhallebide yemiyor. devam sütünü biberonda mı veriyorsun. of ya bende gündüz emziremiyorum şimdi bide göğsüm yara oldu sağamıyorumda. umarım sütüm çok azalmaz. çünkü defnede gece sadece beni emiyor. sütüm azalırsa hiç yetmez yavruma
zehracım sanada kolay gelsin tatlım
esencim pınarcım günaydın kızlar sizede:)
EWSIŞIÇÖL0943D0LERFC2WSrt%98798HH
Buda size Defdef'ten selam a.s.
merhaba canım a.s.herkese ilk günaydınlar benden:) umarım herkes için çok ama çok güzel bir gün olur opuyorumnanaktan
yine işlerin yoğun bugün. kolay gelsin canım iyi mesailer.günaydın herkese nasılsınız kızlar
birsencim erkeklerin zaman zaman böyle dönemleri oluyor kırıcı oluyorlar takmamaya çalış özürde dilemiş evlilikte bitiyor romantizm yerini sıradanlığa bırakıyor
kızlar bizimde şirket sahiplerimiz geliyor yurtdışından bugün mesai var yani bana yoğun birgün
bence çalışmayan ve bebeğiyle daha çok vakit geçiren anneler daha şanslı en azından bebeğinin herşeyinde yanında olabiliyor
bugünde gezmelere gittiniz demek. hadi iyi gezmeler defdefle sana a.s.Herkese günaydınlar bacılar a.s.
Bizde kızımla kalktık. Kızımın kahvaltısını yedirdim şimdi. Kendime de tost yapıcam.
Sonra Defdef'in çantasını hazırlarım. Öğlene doğru da kayınpederim gelip alıcak bizi a.s.
aslı'cım menün güzel ama bence kısır yerine başka bişey yap. çocuklu misafire asla kısır yapmam ben. çocuklar her yere döküyorlar yağlı salçalı, bir de onlar gidince halı koltuk temizlemek var. yine de sen bilirsin opuyorumnanaktanMerhaba kızlar,
Benm de yarın misafirlerim var.geçen menümü yazdım kimse bi şey dememiş.Çocuklarl birlikte 12 kişi falan olcak.Neyseli evi temizledim.Bir süpürge tutup silerim heryeri.
Az sonra kayınvaldem gelir pazara çıkıp eksiklerimi alcam.Bu hipp maması kolayca bulunmuyo her yerde ya.
Akşam eşim maça gitçek bende yan komşuyu çağırıp hazır yapmayı düşünüyorumçYardım eder biraz bana.Sizce yeter mi kızlar menüm 12-13 kişiye.Tabi bunların içinde çocuklarda var.
papatesli tepsi böreği
yalancı tavuk göğsü
kek
kısır
Valla fİlİzcİm ben severİm ama benİm eŞİmde hİÇ sevmez( o yÜzden genelde evde mutlaka sebze ve etlİ yemek olur hergÜn ama eŞİm sayesİnde et yemeklerİ konusunda aŞtım kendİmİ:))) canım kolay gelsİn.
filizcim maşallah Doruk un uyku düzeni iyi sayılır darısı bizim başımıza. dişleri konusunda da haklısın kuzularımızın bütün düzenini alt üst ediyorlar. nohut u dün babannesi biraz yedirmiş ama tahminimce çok vermemiş. yeşil mercimeğide ben denedim hafta sonu blendirdan geçirdim kabukları boğazına takıldı galiba kusacak gibi oldu. diğer baklagilleri hiç vermedim daha. aslında bana kalsa vereceğim ama babannesi kafasına göre beslemeye çalışıyor defneyi bende buna sinir oluyorum. neyse bu konuyu daha sonra anlatırım.
ayşecim benim annemin gelmesi çok zor ancak biz gidebilirz. bakalım martta hava ve yol durumu iyi olursa bursaya annemlere gideceğim 3-4 günlüğüne. valla iple çekiyorum o günü...çok özledim çookkk......
tülaycım benim eşimde et hastasıdır. bende onun sayesinde et yemeğe başladım. şimdi her yemeğe mutlaka koyuyorum. tabi zeytinyağlılar dışında....
cerennn canım çok geçmiş olsun. umaraım berke kuzum çabuk atlatır. allah şifa versin..
canım sıkkın
filizciğim dün konuştuğumuz konu benim başıma geldi
bu kadar olur dedim
sana dediğim gibi ilkinde tepki vermem iade ederim
ama dün yine tekrarlandı...çok üzüldüm kıırıldım
ve eşim hiçbişey yapmamış gibi bana canım ne yapıyorsunuz diye
beni arıyo...çok kırıldım morelim bozuk ağladım oturdum
kaynamama dedim....ağlama ben ona sorarım dedi..
ben dışarı çıkamıyorum bütün gün evi temizle topla
yemek yap 2-3 gün aynı yemeği yemesin diye hergün yemek yapıyorum
taze taze yesin diye..kalktı bana gecenin bi yarısı embesil dedi...
tabi olay şöyle gelişti...gece 12 de yattık ..hayatım dedim çok koptuk beraber bişiler yapamıyoruz
ama h.sonu bari çocuklarla çıkalım dedi...yok dedi çocuklar hasta olur
iyide dedim bu hafta hasta olur....haftaya seyhattesin
seyhat dönüşü yorgun olacaksın evde yatayım diyeceksin dedi..
sonraki h.sonu cumadan antlaya gidecek stant kurmaya ..p.tesi gelecek..
sonraki hafta sonuda aynı..bu demek oluyorki ben 21 gün boyunca dışarı çıkmayacağım
annem gelirse seyhatteyken sadece bakkala gideceğim..
ki ben annemle değil kocamla gezmek istiyorum...
neyse uyuduk...kızgın yattım...hep yorgun hep yorgun...
gece ali ağladı kalktı çocuğu getirdi beni uyandırdı bıraktı gitti
lavobya gitti...dedim heralde sıkıştı ...aaa tuvaletten çıktı hala gelmiyor
içeri yatmaya gitti....dedim ne yapıyorsun mama yap ..zorla yaptı mamayı..
getirdi bıraktı yedirdim...sesleniyorum yok...çocuk ağlayınca kalktı
ya neden gittin içeri yattın yanımıza yatsaydın...mama bitince yatağına atardın dedim...
ben sana yorgunum diyorum...kaç saat sonra işe gideceğim diyorum
başladı bağırmaya...ne bağrıyorsun ne yapmamı istersin ya dedim işe gitmek zorundasın
bunun hıncını benden neden alıyorsun dedim..
bana embesil embesil konuşma dedi..yattı yanıma git dedim başka yerde yat embesille uyuma dedim...
benim sinirimi bozma diyo...bilmiyorum ne yapacağımm...küs kalmamıza müsadede etmezz ama kararlıyım...konuşmayacağım
kızlar geçen hafta ceylin'i aylık doktor kontrolüne götürdük. dişleri için flor ilacı verdi. 2 yaşına kadar günde bir tane, iki yaşından sonra güne iki tablet vereceksin dedi.
kadir tuğcunun sitesinde okumuştum o da aynen böyle kullanın demişti gelen sorulara. çok önemliymiş flor takviyesi.
sizin doktorlar da verdi mi dişleri çıkan kuzularınıza?
Herkese selam bacılar a.s.
Dün sabahtan kahvaltıya gittim kayınvalideme. Kahvaltı sonrası Defdef'i uyutup dedesine bıraktık. Bizde salı pazarına kaçtık. Çok ucuza çok güzel ciciler aldım kızıma. Bi tane yağmurlukta aklım kaldı. Param bitmişti. Onuda haftaya alıcam inşallah kaydirigubbakcemile3
Akşam yemekten sonra geldik evimize. Bu sabahta annem geldi kahvaltıya. Kahvaltı sonrası bi güzel evimi temizledim. Mis olduuuu opuyorumnanaktan Annemde Defdef'i uyutup ütülerimi yaptı sağolsun. Bi postada beyaz çamaşır yıkayıp astım.
Bugün yapılacak birtek yemeğim kaldı. Tarhana çorbası, bulgur pilavı ve karışık kızartma yapacağım. Daha erken. Eşimin gelmesine yakın hallederim hepsini bir saatte.
Cuma günü epilasyon için randevum vardı ama babamın teyzesi bana gelmek istiyormuş. Bi arayıp konuşacağım. Geliceklerse bu cuma gelsinler. Hafta başına kalırsa yine pazar gününden temizlik falan yapmam lazım. Yarından tatlıyı falan hallettim mi, cuma da buzluktaki böreklerimi fırına atar bide patates salatası yaparım bitti gitti a.s.
Ayyy yemek dedim karnım acıktı. Bi cornflakes yiyeyim bari a.s.
Şimdide kuzumun çorbasını içirdim, uyuttum, size bakayım dedim a.s.
Ferda'cım annen mamalar getirmiş ohhh ne güzel afiyetle yiyin. Dağhan'ıma da maşallahZayıf olsun sağlıklı olsun sıkma canını a.s. Carrefour'dan arayıp özür dilemişler bravo valla ilgilenmişler sevindim a.s.
BAnu'cum maşallah Duru'ma pek tatlı olmuş. YAğmur'umda ne inceymiş. Afferin ona alkisalkisalkis
Tuba'cım annene kaçıyormuşsun. Ohhhh keyif yapın ne güzel a.s.
ÖZlem valla yuh dicem senin misafirlerine yani. Bu kadar mı düşüncesiz olur insanlar yaklava: Allah'tan annen yardıma gelmiş dün a.s.
Gülhan'cım valla bazen Defne'de öyle yapıyor sürekli yapışıyor bana. Devamlı aynı şeyi yapsa çok bunalırım Allah kolaylık versin a.s.
Bozon'cum maşallah Özgü'ye. Kilo ve boy çok önde gidiyor. O yüzden fazla hareketli değildir zayıfladıkça daha hareketlenir merak etme a.s.
Burcu canım Kağan ayaklanmış aferin oğluma a.s.
Esen'cim valla Allah sabır versin canım kayınpederin için. Birinin yükünün sürekli sizin üzerinizde olması çok zor. Allah eşine kuvvet ve bol kazanç versin. Sende ileride bunların karşılığını alırsın eminim a.s.
Nurten kız bi misafir geliyo diye cam silinir mi beee canına yazıkklava: Valla bu havalarda bugün sil yarın aynı olsun. Annem geçen haftalarda detaylı temizlik yaparken bi sildi aynı gün yağmur yağdı yine aynı klava: Bi dahaki silme ancak Defdef'in doğum gününe artık :umursamaz:
Claries canım büyük ihtimalle hamileymişsin. HAkkında hayırlısı diyelim. Belki böylesi daha iyidir. Bizi habersiz bırakma a.s.
Ceren'cim Berke rahatsızlanmış çok geçmiş olsun. İnşallah iğneler iyi gelirde hemen düzelir kuzum a.s. REsimlerde de pek güzel çıkmış maşallah oğluma a.s.
Filiz'cim eşinle tartışmışsın ama ben okuyana kadar arayı düzeltmişsin sevindim canım a.s. Arada oluyor öyle seninde gücüne gitmiş ama isteyerek söylememiştir eminim a.s. Anneciğinde hastaymış çok geçmiş olsun a.s. Meyve sıkacağınızı da güzel günlerde kullanın. BEnde almak istiyorum ama koca mutfakta nereye soksam diye düşünüyorum valla :uhm:
fzehraboz selam canım a.s.
Ayşe'cim maşallah kuzuya 6.dişide çıkmış a.s. Defdef'in 7 tane çıktı ama doktor hiç flor falan vermedi :uhm: BU ay kontrolümüzde mutlaka sorayım a.s.
Tülay'cım selam canım a.s.
aslidirek selam canım a.s. KIz 60 ml mama ile hazırlanan kahvaltı az değilmi :uhm: BEn Defdef'e 120 ml mamaya 3 yemek kaşığı hazır kahvaltılık, 1 Pınar Beyaz peynir, 1 yumurta sarısı, 1 ceviz, 1 çay kaşığı tereyağı koyuyorum. Yumurtayıda hergün ver dedi doktorumuz :uhm:
Birsom Ömer'im daha iyiymiş çok sevindim tatlım a.s. Aytuğ ile tartışmışsınız. Gece gece ağzından kaçmıştır tatlım ya üzme kendini a.s. Ama biraz tribini yap bence. ANlasın senin nasıl koşturup yorulduğunu. Onlar işe gidiyorlar diye sadece kendileri yoruluyor zannediyorlarklava:
Gülşah'cım kel kaldı deme kızıma be. Çıkar saçları karışma keyfine a.s.
sımdı pınarın aslıya yazdıklarını okuyunca aklıma gedlı bız su kahvaltılıklara gecemedık daha hero baby nın kahvaltılıgı var ya pekmezlı peynırlı muhallebısı ondan verıyorum 120cc sulandırarak uyurken ıcıyor uyanıkken onuda ıcmıyor ne yapsamda sevdırsem şu kıza bı cozum yolu bılen varmıCADIARZU
Yemeğimizi yedik, mutfağımı toparladım. Ailecek duşumuzu aldık. Uyuttum Defdoş'u 1 saat önce. Ama bu 1 saatte 2 kere uyandı. Emdi uyudu. Bi sıkıntısı oluyor geceleri böyle ağlayarak uyanıyor ama anlamadım :uhm:
Yarında eşimin kuzenine gideceğiz oturmaya. Önümüzdeki haftalarda doğum yapıcak. Akrabaları öyle bir toplamak istemiş. Akşama kadar yokum yine. Öptüm hepinizi a.s.
iyi geceler. kizlar tlfdan yataktan bir selam cakayim dedim gecmiside okudum
birsoma uzuldum canim benim uzme kendini kizginlikla cikmistir agzindan uykudan yarim uyaninca insan cok gergin oluyor ev islerinide oldugu kadar yap
pinarcim defne gule gule giysin cicilerini bende pazar gezmek istiyorummmmm
ceren berke hadtalanmis gecmis olsun allah sifa versin canim
ay ben ne okumustum unuttum yavss
bizde bugun dr a gittik gelisimini cok begendi dr umuz 9150gr73cm olmus
yemeklerini anlatti herseyi yesin arrtik dedi tuzsuz tabi
hareketlerini cok begendi cadi dr a cirkin oldu:)))
yuruteci yasakladi gerci ben cok bindirmiyorum
ayakkabiyi yasakladi yere corapla bassin yercekimini hissetsin dedi
acd ver dedi disleri yoldaymis insallah:)))). oyle iste bizden bu kadarrr
esenciğim cnm çok sağoll
bu gece kocam özür diledi...ben mutfağa yığdım bütün bulaşıkları evi toplamadım
salata yapmadım,pilav yapmadım sofrayı özensiz kurdum...
baştan çok rahattı önemsemedi
ama ben konuşurken hiç soru sormadan nötür davranınca
geldi sarıldı ,özür diledi,kusura bakma uyuyorudm ,çok yorgundum dedi..
bende söyledim içimdekileri
çalışırken sanki ben daha değerliydim
o zaman kıymetim vardı ağzından takdir kelimeleri duyuyordum
ama şimdi sen yaptığım herşeyin işim ,görevim olduğunu düşünür gibi davranıyorsun dedim..
bak yaptığından hiç pişmalık duymuyorsun dedin..
nası olsa birsen çantada keklik ,seninim dimi dedim..
bana ne zaman çiçek aldın ? veya ne zaman yolladın dedim?
çalışırken şirkete çelenk gibi çiçekler yollardın..
şimdi yolun üzerindeki çiçekciği bile görmüyorsun... dedim..
özell günlerde beklemiyorum..ama çokk uzun zaman odu
bunu yapmayalı...madem devam edemeyecektin neden baştan alıştırdın dedim
aman döktüm içimiiiiiiiiiiiiiii........
kendi değersiz gibi hissetmeme neden oluyorsun dedim.....
özürler sarılmalar..........bakalım ne değişecekk
pınarcım emzirmene rağmen devam sütü vermeni dr mu önerdi. valla benim kızda muhallebide yemiyor. devam sütünü biberonda mı veriyorsun. of ya bende gündüz emziremiyorum şimdi bide göğsüm yara oldu sağamıyorumda. umarım sütüm çok azalmaz. çünkü defnede gece sadece beni emiyor. sütüm azalırsa hiç yetmez yavruma
Herkese iyi geceler kızlar gülcenin uyku düzeni acayip değişti hergece 11 de uykuya dalan kız akşam 8 den beri fosur fosur uyuyo gece mamasınıda yediremedim bekliyorum uyansında yedireyim diye bebek meselesine gelince kaç gündür düşünüyorum eşimle karar aldık ve henüz 2. bebeğe hazır olmadığımızı anladık kızlar üzülüyorum ama hazır olmadan böyle bir şeye kalkışmakta hem o bebeğe hemde bize haksızlık olur diye düşünüyorum Allah affetsinCuma günü doktora gidiyorum yarın annem gelicek gülceye bakıcak bizde hala diş yok herşeyi ağzına alıyo benim küçük cadı kumandada dahil yalamadık hiç bişey bırakmadı esencim senin ahsenin gibi benimkide çirkin yapmaya bayılıyo en çokta mama yerken çirkin yapıp kafasını bi yukarı kaldırışı var kopuyoruz eşimle çok cadıı oldu çokkk
birde şu irmikli balkabağı tarifini bende alabilirmiyim canım. belki bizim kızda sever. malum başımız yemek konusunda başımız dertte
iki üç parça balkabağını içme suyuyla haşlıyorum. pişmeye yakın biraz irmik döküyorum(göz kararı) bir iki taşım daha kaynatıp kapatıyorum altını. yedirirken çatalla biraz ezip bir çay kaşığı pekmez karıştırıyorum.
besleyici bir ara öğün oluyor.
kızımdan mis kokular geliyor kaydirigubbakcemile3 ben temizleyip geleyim bari
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?