2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Canım ben 5.aydan itibaren Defdef'e devam sütü kullanıyorum. Sütüm yeterli gelmemeye başladı çünkü , aç kalıyordu. Zaten doktorumuzda 1 yaşına kadar bebeklerin günde 500 ml anne sütü yada devam sütü alması gerektiğini söylüyor. Benim sütümde günde 500 ml olmadığı için devam sütü içiyor 2 yada 3 kere 150-160 cc kadar. Ama gece sadece beni emiyor a.s.

Evet canım biberonla veriyorum a.s.

zehracım sanada kolay gelsin tatlım

esencim pınarcım günaydın kızlar sizede:)

a.s.

EWSIŞIÇÖL0943D0LERFC2WSrt%98798HH

Buda size Defdef'ten selam a.s.

Ben kaçtım kızlar kayınpederim gelmek üzere öptüm sizleri a.s.

Sağolasın fzehraboz'cum a.s.

Merhaba kızlar,
Benm de yarın misafirlerim var.geçen menümü yazdım kimse bi şey dememiş.Çocuklarl birlikte 12 kişi falan olcak.Neyseli evi temizledim.Bir süpürge tutup silerim heryeri.
Az sonra kayınvaldem gelir pazara çıkıp eksiklerimi alcam.Bu hipp maması kolayca bulunmuyo her yerde ya.
Akşam eşim maça gitçek bende yan komşuyu çağırıp hazır yapmayı düşünüyorumçYardım eder biraz bana.Sizce yeter mi kızlar menüm 12-13 kişiye.Tabi bunların içinde çocuklarda var.
papatesli tepsi böreği
yalancı tavuk göğsü
kek
kısır

herkese ilk günaydınlar benden:) umarım herkes için çok ama çok güzel bir gün olur opuyorumnanaktan
merhaba canım a.s.

yine işlerin yoğun bugün. kolay gelsin canım iyi mesailer.

bugünde gezmelere gittiniz demek. hadi iyi gezmeler defdefle sana a.s.

aslı'cım menün güzel ama bence kısır yerine başka bişey yap. çocuklu misafire asla kısır yapmam ben. çocuklar her yere döküyorlar yağlı salçalı, bir de onlar gidince halı koltuk temizlemek var. yine de sen bilirsin opuyorumnanaktan

merhaba kızlar.
biz kızımla sabah kahvaltımızı yaptıktan sonra 10.30 gibi dışarı yürüyüşe çıktık. hava çok güzel bugün,mis gibi oksijen, deniz havası ve güneşin d vitamninden faydalandık. kuzum arabasında millete laf yetiştiriyordu kendi dilince. çok komikti ya. eve dönerken de uyudu hemen eve çıkarıp yatağına koydum uyanmadı hayret.

Insan farkli damak zevklerine sahip olunca, cok zor bir denge tutturmak Tülay'cigim, anliyorum seni.

Kirmizi ve sari mercimegi dene bence canim, yesil mercimekten daha kolay pisiriliyor. Babaanne konusunuda tahmin ediyorum, kendi yöntemlerini etkin kilip, seni disarida birakmaya calisiyordur. Ama ne yapacaksin, uzlasmak gerek bir noktada.

Ah canim, cok iyi anliyorum seni. Bir tek kendi canlari kiymetli erkeklerin, bir tek onlar yoruluyor sanki! Sizin birde iki bebeginiz var, sorumluluk almasini bilecek, gerekirse uykusuz gidecek ise mecburen. Sana "embesil" demeye hic hakki yok ama demis bir kere. Kirici bir söz ve umarim ki, hatasini anlar ve af diler. Tabi af diledikten sonra tekrarlanmaz bir daha bu durum umarim.
Bence sabah kalkinca bir kagit kalem al eline, ne yapiyorsan not et. Tuvalete gittigini bile. Kocaman bir liste olacaktir aksam esin eve geldiginde. Göster bunu ona ve sonra sor, tek bir ise gitmek mi kolay, bu kadar isle ugrasmak mi diye? Objektif olup, adil bir yanit verebilirse, seni anlamis demektir. Ben bu yöntemi uygulayacagim yakinda, cünkü esimle bu tür tartismalarimiz bizimde oluyor arada...

Hatirlattigin iyi oldu canim, bizimde Mart basinda kontrolümüz var, bende sorayim bakalim. Birde bana bebekler icin dis fircasi ve flor icerikli bir macun yollamis firmalardan birisi. Dorugun henüz bir tane ve cok kücük disi oldugu icin, henüz kullanamam. Cok dis cikartan bebeklerin anneleri kullaniyorlar mi acaba?

Ne güzel ciciler alinmis Defnos'a. Güle güle giyinsin kuzum. Ayrica esimle baristik evet ama ne kadar unuttum desemde, icimde yine de bir kirginlik kaldi. Insan kendine konduramiyor demek ki! Meyve sIkacagini ise, kesinlikle tavsiye ederim canim. Doruk'a dün bir sürü meyve aldik ve sabah karisik meyve suyu hazirladim kahvaltisiyla, deli gibi icti. Aksam yatmadan da, armut suyu icti. Hepsini bitiriyor ki, Doruk genelde icme konusunda cok problemli bir cocuk.

Canim Doruk'da kahvalti konusunda cok problemliydi, bir süredir benim hazirladigim kahvaltiyi cok seviyor. 2 tane kuru kayisi hasliyorum, suyunu dökmeden, icine bir yumurta sarisi, Pinar'in tuzu alinmis beyaz peyniri, bir cay kasigi tereyagi, evde hangi tür ekmek varsa biraz onun ici, aralarda cevizle birlikte rondodan geciriyorum. Malzemeleri göz karari koyuyorum ve ne sulu, ne kati orta bir kivam aliyor ve Doruk cok seviyor. Dene, belki Duru'nun da hosuna gider.

Canim Doruk'da geceleri emmek icin cok kalkiyor bu aralar ve genelde aglayarak. Ben dise yoruyorum genelde. Ama Defnos'un disleride cikti, neden öyle yapiyor ki acaba kuzum?:uhm:

Masallah kuzuma. Cirkin hallerini sevsinler onun.zemuszemus

Himm hatasini anlamis esin ve kedi gibi olmus Birsen'cigim, sende iyice dökmüssün icini. Böyle mutlu sonlari cok seviyorum.zemuszemus

Canim sütün emzirdigin sürece olur. Stres, yetersiz beslenme ve emzirmeye hevesin kesilmedigi sürece. Icini ferah tut ve dönemsel azalmalar olursa, paylas burada.

Sana cok kizdim ve yazip yazmamak konusunda kararsiz kaldim ama yazmaya karar verdim. Sizce en dogru karari almissiniz ve hazir degilsiniz. Ama ortada kendi dikkatsizliginiz yüzünden kiyacaginiz ve ne kadar ufak olursa olsun bir can var. Bu bir cinayet bence. Ben kürtajla ilgili bir seminere katilmistim 7 yil önce. Videolar izlemistim orada ve dehsete düsmüstüm. Annem'de kürtaj yaptirmisti biz kücükken. Ama onun biraz özel bir durumu vardi, Astim ve kalp hastasi kendisi. Ayrica babam Avusturya'daydi ve biz dedemlerde kalmak zorundaydik Annemin hastaligindan dolayi. Tüm bunlara ragmen, annemi affedemiyorum o kürtajdan dolayi. Ikizmis bebekleri ve ikiside erkekmis. O kadar belirgin yani durum. Bu arada hala vijdan azabi cekiyor kendisi. Her kim olursa olsun, cok katiyim, cekimser kalamiyorum o seminerden sonra kürtaj secenegine. Bence istisnayi durumlar haric, kürtaj yasaklanmali! Ve bana cok kizacaksin belki. Ama hazir degilim, kaza oldu gibi nedenler, o cocugun degil; Anne'nin sucu. Ne diyeyim baska. Allah affetsin sizi.

merhaba Filizcim a.s.

valla ek gıda konusunda ne yapacağımı şaşırdım. bir türlü yediremiyoruz azcık yiyor onuda zorla. kayınpederim çok huysuz olduğundan kayınvalidem defneyi ağlatmadan yedirmeye çalışıyor tabiki bizimkide yemiyor ve öyle kalıyor. defne ağlarsa bağırıyormuş kayınpederim. aman bir bakıcı bulmamız şart bizimde nasıl olacak bilemiyorum. kızımın bi düzeni yok hiç.

verdiğin kahvaltı tarifini deneyeceğim bende.

birde yazında parça parça nasıl alıntı yapıyorsun ben beceremedim

filiz'cim bebekler için dediğin diş fırçası özel bişey mi? yani bu marketlerde satılan küçük boy fırçalardan farklı mı?
henüz fırçalamak için çok küçükler. ben ne yerse yesin üstüne bol bol su içiriyorum. ya da temiz bir tülbenti ıslatıp siliyorum.
ben kendi dişlerime çocukluğumdan beri çok iyi bakarım ve bu yaşa kadar hiç dişçiye gitmişliğim yoktur. kızımı da kendim gibi alıştırmayı istiyorum. inşallah başarabilirim.

ha bir de az önce ceylin'e ara öğün olarak senin irmikli bal kabağından pişirdim. yaparken hep seni düşündüm canım arkadaşım. çok seviyor kızım tekrar sağol teyzesi tarifin için.

zehra'cım filiz çıkmış ben anlatayım sana.
alıntı yapmak istediğin mesajların altındaki MQ yazan yeri tıkla. en son alıntı yaptığın mesajda hem onu hem de alıntı yapı tıkla. inşallah anlatabilmişimdir.

birde şu irmikli balkabağı tarifini bende alabilirmiyim canım. belki bizim kızda sever. malum başımız yemek konusunda başımız dertte

birde şu irmikli balkabağı tarifini bende alabilirmiyim canım. belki bizim kızda sever. malum başımız yemek konusunda başımız dertte

iki üç parça balkabağını içme suyuyla haşlıyorum. pişmeye yakın biraz irmik döküyorum(göz kararı) bir iki taşım daha kaynatıp kapatıyorum altını. yedirirken çatalla biraz ezip bir çay kaşığı pekmez karıştırıyorum.
besleyici bir ara öğün oluyor.

çok teşekkür ederim güzelim bende deneyeyim kuzuma. işlaah yer :Saruboceq:

kızımdan mis kokular geliyor kaydirigubbakcemile3 ben temizleyip geleyim bari

oh oh valla bizde o kokuya razıyız yeterki yapsın. :bbo: hadi sana kolay gelsin o zaman kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…