maşallah cnm yaa ne güzel çıkmışsınız siz öyleee kocaman olmuş yaaaaaa
GÜlŞahcım Çok gÜzel ÇıkmıŞssınızz maŞallah
O kadar cocuga bagirilir mi? Sangi bagirsa cocuk laftan anlayacak. Insallah bir bakici bulursunda, düzenine kavusur cocuk canim.bilmiyorumkismile
Tülbentle silmekte bir yöntem canim ama dis fircalanabiliyor bebeklere özel macun ve fircalarla. Özel birsey degil, kozmetik magazalarinin bebek reyonlarinda satiliyor.
Ve balkabagini uzun süredir unutmustum ben, hatirlattigin iyi oldu haftasonu bende alip yapayim ogluma.
Yasak degil irmik, bilakis ben cok kullaniyorum ve sindirimi kolay ve bebeklerin büyümesine yardimci bir tahil canim.
Begendigine sevindim canim, umarim oglunda sever. Kuru kayisi formülünü bende kabizlik cektigimiz icin deniyorum, hos yarari oluyor mu bilmiyorum ama tadini cok seviyor Doruk.
Off, köpek olayi cidden sanssizlik olmus Asli'cigim. Umarim huysuzlugu uzatmaz Yagiz, bazen cekilmez oluyorlar bu sipalar. Ki, sen aylardir cekiyorsun, üstüne birde calisiyorsun. Allah yardimcin olsun.
Cok iyi yapmissin canim, arada böyle degisiklikler sart.opuyorumnanaktan
Ben tecavüz ve bebekte ya da Anne'de ölümcül hastalik haric, tüm nedenlerin kürtaj icin bir neden olamayacagini düsünüyorum. Ortada bir can var sonucta ve sen diyorsun ki"Offf, sen istenmeyen birseysin, seni doguramam, hazir degilim. Keske hata yapmasaydim da, sen icime düsmeseydin. Seni kopartip alacaklar ve öleceksin!"
yokmuydu uyku ılacı ekmege dokup atsaydın kopegın onuneee zemuszemushayvansever arkadaslar kızmasın valla cocugum daha onemlı melekcım sıkma canını gececek bu gunlerde allah kuvvet versın bıze ne dıyım:Saruboceq:
ohhh degısıklık ıyı olmustur bacım yaa tıkılıp kalma eve en ıyısını yapmıssınopuyorumnanaktan
kolay bı karar olmasa gerek canım hayırlısı olsun kürtaj benımde onayladıgım bısey degıl. bu işte hatalısın onlem almalıydın bu işin sevabıda gunahıda senın yorum yapmak yanlıs olur dıye dusunuyorum allah yardımcın olsun
gunaydın canım ne guzel bı kız daha gelıyomus hayırlısı olsunnopuyorumnanaktan
gecmıs olsun canım öle buyuyecekler sıkma canını
gunaydın banucum ne guzel mesaıdeden yırtmıssın dun.bu durular işveli cilvelı oluyor demekkı kolay gelsın canımkaydirigubbakcemile5
dogum kontrol hapı bende karın agrısı yapıyo kullanamıyorum o yuzden
Kızlar günaydın hayırlı cumalar, ya nolur bana bi akıl verin, benim oğlan hiç durmuyo, tüm gün heryere tırmanıyo, sabahta tırmanmış eşimin bi anlık dikkatsizliği ve pat ceviz kadar şişmiş ve morarmış bi kafa((
zabtedemiyorum, siz nasıl başa çıkıyosunuz Allah aşkına ya, park yatağına koyuyorum ayağa kalkıp ileri geri sallanıyo, bi düşse vuracak duvara kafası... wc ye banyoya giderken mama sandalyesine bağlayıp yanıma alıyorum,ben çıkana kadar bağırıyor... odadan çıkamaz oldum, ayağa kalkıp tv ye tutunuyor üstüne çekiyor, geçengün salondaki uzun lambayı çekmiş gümmm sandalyenin üstüne düştü Allahtan, aklım çıktı, elimde tepsi vardı mutfağa götürüyodum tepsiyi yere atıp koştum((
Bebekli arkadaşlarla dışarı çıkınca duruyor, bakıp oyanlanıyor ama her gün her gün çıkamamki evin işi var, kendi işim var, of kızlar bi akıl verin ya, annem hareketli bebek iyidir diyo ama böyle olunca yetersiz gibi hissetmeye başladım kendimi((
selammmm millleetttt
sonunda bakabiliyorum...Annem bir geldi pir geldi,o çarşı senin bu pazar benim gezip duruyoruz..
Bugünde sabahtan komşumla kayınvalidemde kahvaltıya geldiler,sonra kayınvalidem Dağhanımı alıp gitti siz işinize bakın dedi,akşama dayımlar geliyorda.Bizde işlerimizi hallettik,oğluş hala yok sitenin bahçesinde oynamış oyun alanında oynamış toplarla filan şimdide uyuyormuş 3 saat filan oldu,demekki artık uzun süre bırakabilicem tabi bakan olursa...ama özledim bile heralde birazdan gelirler..
Ayy hepinizi çok özledim kızlar geçmişe hiç bakamadım,şimdide o gelmeden bi duş alıyım diyorum hepinizi öptüm....
İnşallah bi ara bakabilirim yine..
saolasın cnm.....
aklımdan gecmedı deıl hanı ben kokten cozum dusundum ama kaydirigubbakcemile3kopekler için hayvanları sewerım ama bu durumda haywan sewgısı falan kalmıyo cnm yaaaa....hawlamaya dewam edıolar tabııı şikayet falan mı etsek dedım hatta eşimee bakalımm yagız duzelır inşallahta bıdekopeklerele ugrasmayızzz ya
burcu cnm cok zor coookkk bılırım ..yagız daha emeklemıyo sıralamıyoda oyuzden ben bırzdaha rahatım ama ben 5 aydır yagızı odad bırakıp wc ye bıle gıdemıyuorummm aglıyo hemen wc ya heryere bırlıkte gıdıoz o yurutecte tabıı yurutecc benım kurtarıcım oldu yoksaa hıc bişi yapamzdımm bırsen haklısın ama cocuk ıkı olunca bırlıkte oynuyolar bızımkıler tek oyuzden yalnız kalmıolar ewe cocuklu mısafır gelınce yagızın bana hıc bı yuklu olmuyo cocuklarla oynuyooo ama yalnızkennn hiç bi iş yaptırmıyoooo oyuzden bı bakıma sanslısın buda ıkız olamalarının awantajı canım...
oyyyy maşallahhhh ıkınıze cooookkkk guzelsınızzzzzzzzzzzzzzzzopuyorumnanaktan
bıze gelınce bugun yagızı parka goturduk cocukları gorunce cıldırdı hıc sıkılmkadı salıncak bındı taktıravallıye bındırdık babsıyla gezdık gıkı bıle cıkmadı sanırım artık dısarıya alıstııı ve sewmeye basladı bebk arabasındad otur9uyooooooookaydirigubbakcemile2zemuszemusdısarda yoruldu sımdıde sızdı uyuyoookaydirigubbakcemile2eşim işe gıttı bende sıze bı bakımm dedım kızlar dun gece bırazdaha ıyı gectı gece 4 kere uyandı fazlada uzatmadı bu seferrrr :lepi:
selammmm millleetttt
sonunda bakabiliyorum...Annem bir geldi pir geldi,o çarşı senin bu pazar benim gezip duruyoruz..
Bugünde sabahtan komşumla kayınvalidemde kahvaltıya geldiler,sonra kayınvalidem Dağhanımı alıp gitti siz işinize bakın dedi,akşama dayımlar geliyorda.Bizde işlerimizi hallettik,oğluş hala yok sitenin bahçesinde oynamış oyun alanında oynamış toplarla filan şimdide uyuyormuş 3 saat filan oldu,demekki artık uzun süre bırakabilicem tabi bakan olursa...ama özledim bile heralde birazdan gelirler..
Ayy hepinizi çok özledim kızlar geçmişe hiç bakamadım,şimdide o gelmeden bi duş alıyım diyorum hepinizi öptüm....
İnşallah bi ara bakabilirim yine..
cumanız hayırlı olsun...
kızlarrr geberiyoruuuummm
dünkü misfirlerimle herşey çok güzel geçti,çok eglendik kızımda dahil.....
8kişiyidk ve hepimiz çocukluyduk! defne kudurdu onlarla benim kzım kocaman olmuşta abi ve ablalarıyla oynarmışşş yaaopuyorumnanaktan
7gibi bi posta mis.gitti, saat 9gibi yiyek bişiler hazırlayıp geri kalanlarla bidahha yedik ve ben o turuştan sonra kalkamadım!!! çok yorulmuşum falann dedim ama yok gögüslerim agrıdı ve bogazlarım şişti bi anada sonrada halsizlik geldi ve 11 geçiyodu kalan misfrmi yolcu ettim bende hiç bi igne kaldırmadan defneyi zorla uyutp yattım ama mutfak diz boyu idi ve odalar fenaydııı!!!
eşim geldi evi görünce anladı yorgun oldugumu sagolsun aşkım heryeri toplamış bulaşıkları yıkamış, kakltım heryer toplu ama ben geberiyorum hiç halım yokhiç((
ilaç içiyorum sürekli gözlerim kapanıyorr...
HERKEZE SELAMLAR....
CLARES cnm hamileymiş ne desem diye şaşırdım valla gözün aydın diyemiyorum çünkü anladığım kadarıyla istenmiyen bir bebek olmuş .....ama bende kızlara katılıyorum burda bi çoğumuz zor ve uzun süren tedaviler sonucu yıllar sonra kavuştuk bebeklerimize aldırmanı malsef ki bende tasvip etmiyorum cnm ...lafı çok fazlada uzatmak istemiyorum siz zaten kararınızı vermişsiniz eşinle ama o minik bedene kıymadan önce özellikle tüp bebek bölümünü okumanı tavsiye ediyorum cnm ..
BURCU cnm aynı sorunlar bizdede var malsef bende Gazeli zor zaptediyorum büyüdükçe yerlerinde durmaz oldular kaana çok geçmiş olsun cnm..en iyi çözüm kendini yaralıyacak şeyleri ortadan kaldırmak inş birdaha aynı korkuları yaşamazsın ...
ÖZLEM imm cnm hadi gözün aydınn bir prenses daha geliyor hee sonuçların iyi çıktıgına sevindim bacım Allah sağlıcakla kucagına almanı nasip etsin...
CEREN cnm çok geçmiş olsun Allah şifasını versin berke bebeğin ...
BİRSEN seninkiler huymu değiştiriyorlar yaw gazelde 7 ayından beri geceleri geç yatıyor ve sürekli uyanıyor üstelik ben emzirmeme ragmen(Allah sabır versin bacım sana zor valla 2 taneyle birden gece gecirmek (
KIZLAR KUSURA BAKMAYIN ÇOK GERİYE DÖNEMEDİM ATLADIĞIM ÖNEMLİ OLAY VARSA BENİ MAZUR GÖRÜN HEPİNİZİ ÇOKK ÖPTÜMMM ....
ÇALIŞMANIN BU YANI COK KOTU:umursamaz: DISARIDA BAHAR HAVASI VAR AYY HAFTA SONUDA BÖLE OLUR INSALLAH KUZUCUKLARI GEZDIRMEYE CIKARIRIZ zemuszemus
BEN CMT GUNU CNR FUARDAYIM GELICEK ARKADASLAR VARSA YAKAMA KIRMIZI KARANFIL TAKABILIRIM bayanssulusmile
Ceren, Tülay, Burcu, Banu günaydin kizlar.
tatlım sanada günaydın nasılsın
canım yağmur hala öyle çok hareketli altı ayı bitti ben zapdedemiyordum büyüdükçe daha çok hareketli oluyorlar Allah korusun hepsini
ayy selinim benim bak sen fıstığıa oo oo yesin teyzesi kuzum benim maşallah
Kız demek bunların büyük versiyonuda aynı
günaydınlar berbat bir gece geçirdim kızlarrr yaa
dün gece ali 1 de başladı ağlamaya hiç susmadan
eşimi kaldırdım yok ben yattım ama çocuk hep bağrıyo
çıldıracağım derken uyumuşum saat 3 de eşim ömeri al
buda uyanacak ben onların odasına sende yatak odasında ömerle yat
anam ömeri aldım 10.dk.sonra ömer nasıl ağlıyoo gözleri kapalı katılıyo
sinirim bozuldu birgün dışarı çıktım....gecesini berbat geçirdim
neden böyle oldu yaa neden sabah 4 mü 5 mi ne uyudular...
kızlar nazarmı oldular acaba yaa..dün gezerken herkes
kafama üşüştü...bide bi iki kız toplandı
ayy ne uslular bak nasıl duruyolar dedi..
bende maşallah diyin dedim.ama çok morelim bozuldu yaa
eşim 2 saat uyku ile işe gitti yaa.....biraz daha uyu dedim
taksi ile gitti...püfff 5-6 dişler geliyo acaba ondanmı
ben daha hiç bişey yapmadım çocuklara kahvaltı bile veresim gelmiyo ya
sersem gibiyim...bide bugece halamlar gelebilirmiş
püffffffffff yaa iki çocuklu kadına kalmaya gelinirmi yaa offffffffffff evim mok gibi..
banucuğıum ben d.kontrol kullanıyorum pkolu bir hasta olarak onu kullanıyorum..
ama bazı ay başlamaya unutuyorum ...o ayı kendimiz korunuyoruz
ki hoş , iki çocukla yorgunluktan birbriimizi göremiyoruz
özlem kızz yanıldımmm kızın oluyomuşş ne şanslısın kızzz
eee bende o kadar ekşiii yedim neden kızım olmadı yaaaaaa
hadi hayırlı olsun testiniz iyi çıkmışşşş
cleris cnm kendine göre haklı nedenlerin var ben gebelik döneminde biliyorum
sorunlarınıızı..ama ben çok zor bebek sahibi olan biri olarak...
çok sıkıntılı bir gebelik yaşayan biri için....bir bebek için milyarkarını döken biri olarak
kürtaja karşıyım...onu sana rabbim verdi...bu kadar millet ararken rabbim vermezken
sen şanslı kullarındanken nedennn ,kötü oluyorsun.dinende günahı çok cnm
ve kıvılcımın dediği gibi tecavüz ve çok kötü bir hastalığın olması gerek...
benim annemde bir bebek aldırdı...ama bu bebeği öğrendiğinde annem bakırköyde yatıyordu..
yani bir h.sonu eve geldiğinde olmuş bir bebek ve annem üstelik kordonları bağlı olduğundan korunmuyordu.......ve dünya kadar ilaç almışş ilaçlı beyin filimleri çekilmiş..
doktorlar aldırmalısın dediler...aldırdı ama ben çok kızdım....
burcu cnm durumun çok zor geliyo ama benimkiler çoktan o kadar hareketli olduğundan
bu durumlara alışkın ve yaşamış biri olarak
bence kaanın kendi odasındaa yere yer yap...şimdi benim evimde yemek masam yok
çünki ben erken keşeffetim sandalyeyi kafasına düşürdüğümü...
hee sendemi atacaksın benim gibi hayır ama kaana etrafında azami zara göreceği odada yere bişey hazırla ..onu park yatağına yada mama sandalyesine bağlayarak baş edemezsin şuan keşfetmek istiyo
çevresini tanıyooo sal yere bırak çocuk dolaşsın ama zara görebileceği yererin k<apısını kapa..mutfata en alt çekmecelere tahta kaşıklarını koy ne bileyim bibloları kaldır...şuan anlamıyolar elleme yapma gibiden ...ona serbest oyun alnı yarat ...benim biblom ,sehpam olmadığı için sadece etrafda onların oyuncağı olduğu için ben çok rahat ediyorum...
Birsencim kolay gelsin cnm, dediğin çk mantıklı geldi bana hatta odasını ayımayı bile düşünüyorum artık, odasınıda tanır böylece sağolasın cnm
burcu benımkıde aynı oturmak ıstemıyo hiç yurutece bınmek ıstemıyo zorlarsanda cıglık atarak aglıyo hep yuruyecek veya kucagında gezdıreceksın aksamları ısten cıkınca 6gıbı uyuyo 7ye kadar sonra 11e dogru uyuyo uyuyana kadar kucaktan kucaga gezıyor durmuyo sıpaa emeklemeye calısıyo gobegının ustune dusup cırpınıyo buara boyle gecıcek galıba
yanlız olmak cok kotu en azından bır saat dınlenebılsen bıle kardır yokmu yakınlarda bırılerı yanına cagırsan
Cnm Allah hepimize kolaylık versin bu boy versiyon böyle oluyo demek
burcu cnm illa biri olması gerekmiyo bak ben ikisine yanlız bakıyorum ve ikiside oyun oynarken ben işlerimi yapıyorum ...
bence kaanın zara görebileceği odayı kapıt o kendi odası antre tarafında dolaşsın
yoksa ben hiçbişey yapmam yani........
biizmde komidinlerin bütün çekmecileri yere dökülüyo
ben artık atet mendil badi çekmecesini katlamıyorum öle tıkıyorum onlar zaten döküyo
sonra ilaç çekmecesi en üst katt ulaşamıyolar ama ben iki komidini üst üste koydum .
..ben alişi görüyorsun düz duvara çıkacak çocuk onlarda devamlı kafasını vuruyo ama vura vura artık vurmamayı öğrendiler sanırım
Cnm kendi gibi küçük olunca oyalanıyo dediğin gibi
vayy süper çıkmışsınız cnm maş ikinizede
Ceren, Tülay, Burcu, Banu günaydin kizlar.
Ceren cok gecmis olsun Berke'ye. Düzelsin kuzum insallah bir an önce.
Burcu, senin durumun kabus gibiymis canim. Doruk pek hareketli bir bebek degil, kendi kendine oyun kurup dakikalarca oyalanabiliyor ama masalarin, sehpalarin altina girmeyi cok seviyor hareketlendiginde. Ben genelde odadaki tehlikeli materyallari uzaklastirdim ve sürekli gözüm üstünde. Yemegimi ve temizligimide öglen uyudugunda hallediyorum yoksa izin vermiyor diger türlüsüne. Babasi gelince de o oynuyor ben kalan islerimi bitiriyorum. Park yataga koydugumda, icinden cikamiyor Doruk. Devrilip düsüyor ayaga kalktiginda ama zemin yumusak oldugu icin tehlikeli olmuyor. Duvardan uzaklastirip, orta bir yere alsan yatagini? Kendi kendine oynayabiliyor mu bir süre Kagan? Doruk basta tepkiliydi, artik alisti dikkatini ceken oyuncaklar ve en sevdigi sanatci Volkan Konak calinca.
Cnm ayaklanmadan önce kağanda aynen öyle oyuncaklarla oyalanıyodu, benimde gözüm üstünde cnm sağol
slm kızlar a.s.
ay geçmişi okudum ama cok üzüldüm ya claries içinolan oldu sanirim..cuma günü aldircam demiş..ay "aldircam" lafi bile kanima dokunuyor valla..olan olduguna göre bu konuda fazla lafa gerek yok sanirim :S ama şunuda söylemessem orta yerimden catlarim..kimin garantisi var Allah aşkina..dagda mi yasiyoruz? hiçmi cevrede,gazetede veya tv de bişiler görmüyoruz yaa..bi bakiyorsun herşey güllük gülistan..ama sonrasinda adam aldatiyor,yok işi bozuluyor,Allah muhafaza sakatlik oluyor,ölüm oluyor bilmem ne oluyor..burda 20den fazla kişiyiz..kimin garantisi var söylermisiniz yaa..kim "benim ömrüm boyunca yetecek param var,ömrüm boyunca cocugumu babasiyla büyütücem,ömrüm boyunca ben cocugumun yaninda olucam,ömrüm boyunca cocugum sapa saglam yasayacak vs vs" diyebilirki??? aman ya püf..sustum..
bi dolaştim geldim..mesajima devam edeyim..
cerencim cok geçmiş olsun canim yaacil şifalar oglusa
burcucum canim bende kizlara katiliyorum canim..günü geçirdiginiz yeri şimdilik,kagan laftan anlayana kadar onun düzenine göre ayarla..bu en cok senin işine yarar..baska bi çözüm gelmiyor aklima :S
filizcim dorukun videosuna bayildim face'de :)) biskuvi yermis totik :)) ayrica o balkabagi tarifini bende bi deneyecegim insaAllah :)
birsencim iyi yapmissin gezmekle..insan istedimi hicbisey engel degilayrica esinle konusup barismanizada cok sevindim..umarim süresi uzun olur anlayisinin pinarin dedigi gibi bi süre sonra odunluga geri dönüş yapiyorlar genelde maalesef :S belli periyotlarla yontmak lazim :)
banucum valla canim benim esim korunuyor..ben ilk evlendigimde hap kullandim..3-4 ay kadar sanirim..tam hatirlamiyorum ama epey az bi süre kullandim :) ama o sürede zarfinda gene esim korundu..güvenemedim hapa :) spiralede güvenmiyorum nedense..
nurtencim cok gecmis olsun canim yabolbol dinlenmeye calis..hatta mümkünse annene git..
gülsahcim bayildim resminize masaAllahhh ana-kiz size :)
özlemcim cinsiyetiniz belli olmus :) bi kizcede daha geliyor he :) hadi bakalm p.teside güzel haberlerini bekliyoruz canim insaAllah
ferdacim oh gez toz annenle :) bizim icinde keyif yap :)
aslicim oglus gene sabir cektiriyor he..var ya bu cocuk cok uslu olcak büyüyünce :) tuba teyzesi dedi dersin
tutkuncum sizin diş misiriniz vardi sanirim bugun..umarim güzel geçmiştir..gününü şaşirmiş olabilirim..daha geçmediyse kolay gelsin şimdiden :) resimleri bekliyoruzzz :)
pinarcim sende de misafir varmis :) hadi kolay gele :)
ceylin aysecim hosgelmissin sende tekrar :)
ay umarim kimseyi unutmamişimdir :S
efem bize gelince bugun evimize geldik..çarşambadan beri annemdeydik..değişiklik oldu bize..
ay ama serros sanirim hasta biraz yaasali aksami banyo yaptirdim..sanirim orda üşüttü..o gece burnu tikandi..çarsamba aksami biraz daha iyiydi..ama dün aksam (tümgün evde olmamiza ragmen) cok kötü geçti..saate bir cigliklarla uyandi serra..tüm ev halki ayaktaydik..tümgün ne yediyse kustu spreyde sıktırmadi bi türlü..cok kötü bi gece gecirdik valla :S
şimdi biraz daha iyi gibi..ama huysuzlugu had safhada..
dişte cikartiyor..ay hepsi üstüste geldi sanirim :S
Rabbim tüm kuzularada,annelerinede,tüm sevdiklerimizede saglik afiyet huzur afiyet versin inşaAllah..
öptüm hepinizi..eşim geliyormus..acil çikiş muckssss
kızlar katılamıyorum kaç gündür. ara ara okuyorum biraz, o kadar. çalışmayı özlemişim. ama oğlumu çok özlüyorum. neyse bu bakıcı teyzemiz 1 haftadır geliyo. oğlumla iyi ilgileniyor. ama yine de kuzumu bir yabancıya bıraktığım için içim hiç rahat değil( sizde ne var ne yok? ayy özlemişim sizi yaaa (
Selam bacılar a.s.
Misafirlerim gitti ama kayınvalidem burda. Eşimler gelicek yemek yicez. Herkes gidince geçmişe falan bakıcam.
Bi selam vereyim dedim özledim sizi a.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?