2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

slm kızlar tubişşimm döktürmüşsün senin yazılarını çok keyifli okuyorum valla
bizde misafirlikteyiz...harika ağırlanıyoruz...ama biz kendi çocuklarımızdan yorulduk
ne yemek yedirdiler ne başka bişey....eşim gerildi durdu çünki ikiside babasını istiyor
aliş ömeri babasının kucağında istemiyor.....arsızlık kırmak dökmek saçmak ...kuzenim ne kadar bırakın rahta olun benim için problem değil desede kastıkca kastık
artık annem halam dışında kimseye gitmeyi düşünmüyorum...bi yerde daha çok yoruluyorum
kız jakuziyi bile açtı oynasınlar diye...mayosunu giydi onlarla oynadı ama enerji o kadar çokki
bugün denize gidecektik gece ömer ateşlendi 4.azı dişi çıkıyor günde 6-7 kere kaka yapıyor...gece fitil attım uyandı alişte kalktı...uyumadılar bizim uykumuz var vs.vs....çok bide regli olacağım onunda sıkıntısı var püfff püfff...herşeye rağmen çok güzel geçtiii

tahta kurusu ses yapar bildigim kadarıyla dimi ama ses falan yok?? bugün defnenin yatagınıda kendi yatagımıda kaldırdım kullandıgım carşafları 80c attım yastıkları yıkadım havandırdım ama yatagı kaldıramadım cok agır aslınd balkaonda havalansa iyi olurdu eşşek ölüsü gibi bu yataklar bee..
ya aslında ara ara bende stresten cıkardı böyle eczaneye gider bi ilac alırıdm gecerdi eczaneyede gittim hatta 2doktorda gittim dvm.. böcek ısırıgı bu diyince şok oldum adama habire eminmisiniz diye sordup durdum bana ters ters baktı :))
kusma olayı benide korkutuyor midesi cok hassas bu aralar fazla bişi yiyemiyor 2kasıktan sonra ögürüyor bide arka azılar patlamış iyice annem anlıyo ben pek farkedemiyorum şu diş olayını:) yazık yazık diyip durdu.
ama suc bende günde 2defa yıkarsam cocugu olacagı buydu iyi bile dayandı yavrucum..

birsen tahmin edebiliyorum az cok halinizi... bi kere gittin tadını cıkar canım ya azcık latan anlasalar kız,bagır ama anlamıyorlar malesef afacan zmanları işte..
sen keyfine bak canım..

herkese iyi pazalar kızlar bende sabah 7 de kalktım gecede 3 te yattım berke bey sabah 7 de kaldırdı bizi odaya geldim süt içirdim ona. sonra 8 e kadar ortada kendi kendine top oynamışş ben kanepede uymuşum geri. sonra topu kanepenin altına gitmiş ona ağlıyordu kaltım ki al diye bana sesleniyor anne diye bağırıyor sıpam. sonra baktım uykusuda gelmiş 8,5 ta geri uyuttum onu 10,5 a kadar uyudu allahtan. 10,5 ta kalk bu sefer kahvltısını hazırladım yedirdim sonra biz yedik derken saat 1 oldu berkeyle uğraşmaktan 1,5 ta geri uyudu hala uyuyor birazdan kalkar bende bi evi süpürdüm babamızda oda da uyuya kaldı ...dışarı çok sıcak akşam üstü dışarı çıkıcaz bir markete gidecez berkenin sütü filan bitmiş pazar günümüz marketten ibaret gezme filan yok..

birsom iyi gezmeler canım ..ömerede çok gemiş olsun diş mahvediyor çocukları allahtan bizimki rahat çıkarıyor aman allah korusun...

tubacım bende seni anlıyorum canım eşinden dolayı bizimkilerde öyle merak etme
olsun canım sende kilonu takma benim arkadaşım var çocuğu berkeden 6 ay büyük oda 7 li rakamlardaydı işte birlikte girdik rejime oda şu an 67 kilo oldu sende verirsin yani merak etme boşverrr

defne'cim uyuyor cok sıcak bugun ya...

ne gün ama cokta canım sıklıyor.. dün, bugun yalnızım.. bukadar yalnızlık yaramıyor bana ya.. yrn bi arkadaşımı cagırdım uzun zmandır görüşmüyorduk özledim..

arkadaşların yazlıgına gidecektik bi sorun olmazsa salı gideriz diyo benimki..defnede böyle şimdi inş. daha beter hasta edip gelmem kutlaya bişide diyemiyorum hemen gitmeyelim ozman der.. zaten gönülsüz.. cok işlerim var diyip duruyo ama bende patlıyoruuummm..

bakalım hayırlısı olsun diyelim...

nurten canım tahta kurusunun ses çıkarttığnı bilmiyorum ben valla. ama bi arkadaşımında böyle bacakları filan kocaman kabarmıştı ondan olmuş yatağı filan tüm kldırdılar yıkadılar ilaçladılar sonra geçti..

ben en iyiisi yatagı kaldırmaya calışayım sürüye sürüye balkona taşıyayım sagol canım olmadı mecbur ilaclatıcaz artık..
berkemede maş. uyku düzeni ne güzel defne günde 1defa uyuyor ve ona ragmen 11 olmadan yatmıyor.. sen nasıl uyutuyorsun sallıyormusun?

merhaba kızlar ben bu koşuşturmada ancak saat 1 gibi falan girebiliyorum nete nasıl oldu bu çocuklar böle önce yeni doğduğunda falan çok rahatmışız meğer emzir uyut uyansın yine emzir uyut harika yaa :) çok özlüyorumm o günleri :)

kızlar yaa bebeğim bişi yemiyor kilosuda düşük 9 buçuk 10 kilodur en fazla ne yapacağımı şaşırdım yaa elime ne geçerse sabahtan bir başlıyorum yemek yapmaya akşama kadar bunu yer belki umuduyla anca yemek yapıyorum özene bezene ve ona rağmen meleğim yağmurum yemiyor senağlama senağlama

selam bi türlü gelemedim bugün akşam üstü yemeğe gidecektik ordan gezmeye hazırlandık benim kız mızırdandı eşime dedim sen şu biberonu ver ben makyaj yapaa kadar bi geldim kız uyumuş hemde nasıl kaldık öyle sonra verdim eşimin elie iki tabak git köşedeki dönerciden tabak yaptır gel adam şaşırmış evde yedik apalım benim kız hala uyumadı bu saat oldu bugünde biberonla geçti darısı yarına diyelim hiç bişey yemiyor çıldırcam ya

bu yaz en guzel tatılı sen yaptın aysecım valla ne guzel oldu bır suru yer gezdınız yayla falan yazınca içim gıttı dogrusu kavruluyorus burda resmen sıcaktann iyi tatıller canım benım ııcnde uyu dınlenn...

bayılırım çiğköfteye etsız olandan olcak ama bendemı gelsem neeCADIARZU

tugbacım bu eşinede pes dıyorum artıkkkkk yapsın artık sana şöle atraksyonlu bı dogumgunu artıkkkkkk bu erkeklerr hıc anlamıyor bızılmaz:
benımkı unutmustu bu sene ınsallah senınkı kucukl bı gül olsun alırda gelır eve

hay allah evın yakınlarında agac falan varsa ordanda gelır böcekkk,eger öyleyse sen camlarına once sıneklık taktır
kusması neden oldukı ınsallah gecmıstır yaz geldı hastalıklardan kurtulamadık anlamadım gıttı cok gecmıs olsun canımopuyorumnanaktan

oyy kıyamam dişler basladı cıkmaya dertlerde basladı:sinifsinif:
facede gördüm resımlerınızı allah bozmasın canım mutlulugunuzu

offf offfffffffff kaldik evde yaaaaaaaaa..aglamak istiyorummmm :gitme: :gitme:

:tomato:bu eşineee canım yan masadan gönderdiler dersinklava:

sıcaklarda yememesı normaldır cok gıtme ustune emzırıyomusun bılmıyorum ama ondanda yemıyebılır benım kızımda öle yemek yemıyor sadece memede oyalansın ıstıyorr

çok ılgınc kabus gıbı gelıyor banada ılk gunler sımdı daha mutluyum ben kızımlaa ıkıncı cocuk dusunuyorum ama mumkunse bana 1yasında verseler olmuyomu acaba

cocuklarda yememe problemı herkezde var anlasılan bukadar sıkma kendını bırak ıstedıgı kadar yesın olmadı hıc yemıyosada bıberonla uyurken devam sütü ver
duru benı dun sınır krızıne soktu ne verdıysem yemıyor sadece meme dıyo yapısıyo yakama sakin olup normale donmelerını beklemekten baska yapılacak bısey yok onu anladımaklinialirimsmile

a.s.a.s.a.s.gunaydınn herkezeee............

bıze gelınce cmt gunum super gectı sabah erken kacalım duru uyurken dedık ama yakalandık allahım nasıl aglıyorr anladı gıdecegımızı içim burkuldu sankı her sabah işe gıtmıyomuşum ılk defa evde bırakıyomusum gıbı ama cokta sıcaktı cocugu mahvetmıyeyım dıye kaçtık
gıttık fatıhee aman allahım en dandık gelınlık 2250 den baslıyor şaştık fıyatlara vazgectık onlar edırneden dıktırmeye karar verdıler neyse donduk eve..aldık duruyu cıktık ıkeaya falan gıttık okadar eglendıkkı super gectı gunum:)
dunde butun gun yattık uyuduk bol bol yorulmuşuz :sm_cool:

durunun kolları ve bacaklarında kalem ucu kadar kırmıız kırmızı lekeler var sankı sıvılce gıbı ama pürüzlüde degıl anlamadım gıttı ısılık olabılırmı acaba dıyorum ama ısılık daha farklı oluyor aşıdanmı oldu acaba doktor kırmızı lekeler olur demıstı sankı vucudu bıseye tepkı verıyor bıseye allarjıde olabılır öff ya beklıyorum bugunde gecmezde doktora gosterıcem artıkk:çok üzgünüm:
bızım dişlerden belırtı yok henuzz
artık ara ara ellerını bırakıp kendı gıdıyo tembel tenekee :teytey:

mubarek berat kandılınız mubarek olsun bacılarım hepınızı opuyorum dularımızın kabul oldugu bır gun olur ınsallahh a.s.

Merhaba kızlar hepinizi çok özledim evde net bağlandı ama ben birtürlü fırsat bulup giremiyorum gerçi yaz olduğu için akşamları falanda hiç evde durmuyoruz,inşallah herkes iyidir işyreindeyim yine gizlice girdim:)) bebişler iyidir umarım benim kıza çok cadı birşey oldu koltuk tepelerinden inmiyor ama büyüdükçe pek bir tatlı oluyorlar ne yapsa kızamıyorum,ya kızlar siz artık normal sizin yediğiniz yemeklerden veriyor musnuz?ben hala ayrı çorba yaptırıyorum,ama bizimle oturdupunda falan ağzına veriyorum ama öğlen yinede ona ayrı çorba yapılıyor artık vazmı geçsem diyorum?bilememdim siz ne yapıyorsunuz birde hala pütürlü şeyleri ağzından geri çıkartıyor ama maşallah cipsi falan hiç çıkarmak yok neyse ben arada gene gelicem bugün işler biraz sakin görüşürüz

saol semracım.canım ben uzun süredir kendi yemeklerimizden veriyorum.bence sen geç kalmışssın.alışşsın tatlara artık.acı ve baharatlı yapmıyorum tuzda az koyduğum için severek yiyor benim nacizane görüşüm artık sizle yesin alışşsın.

anladımkı duru memeyı bırakmadan dısarıdan yemıcek dun butun gun zorla bı kase corba ıcırdım hepsı okadar ha bıtanede brownı yedı
sıpa bılıyo agzının tadını

semra benımkıde aynı ama baslamak lazım vermeye ben makarna bulgur vermye basladım bı kase yemıyo ama bı kac kasık bıle yese yeter

bugun sakin burasııı:sinifsinif:

facede ciritlerr atılıyo ama ugrayıp gunun raporunu vereyım dıyen yokklava:klava:klava:

gülşahcığım haklısın cnm ....

biz misafirlikten dün gece geldik...evim heryer heryerde....ve üstelik ikisininde ateşi var
ikisininde boğazı kızarmış......
sabah aliş deli etti beni yakama yapıştı ömer kalktı
kahaltı vermem gerek..çamaşırlar yığılı etraf talan...
bu ara çok mutusuzum eşimle sürekli tartışıyoruz...
seyhattten gelince çocuklar sürekli üstüne yapışıyor
onun kucağından inmiyor ....o çok sıkılıyor bu duurmdan
yorgun oluyor ...birde maddi sebepler gelince herşey Arap saçı oluyor

bana gelince çok mutusuzum...burayı okuyoırum ama yazmak içimden gelmiyor.
eşimin seyhate çok gidişi bizim evden anneme geçişimiz
beni çok yoruyor artık bunaldım
annemin sürekli dırdırı..sürekli dengesiz konuşmaları..
ve siz bana gebesiniz tavrı beni çok geriyor...sürekli o da sağlıklı değil diyorum
ama artık benim akıl sağlığım yıpranmaya başladı
annem bile bir haftadan sonra bizi istemiyor resmen durum bu
şimdi buradan arkadaşlar olurmu öyle diyecek annemi savunacak ama durum
gerçekten bu kızlar...bana ikide bir al çocuklarını oda da dur biişey yaptırmıyolar
yok oraya girdiler yok buraya girdiler...artık çok zor bunlara bakmak vs.vs..

evimden soğdum oraya git buraya git göçebe gibi bir yaşam...eşimle özel hiçbişeymiz kalmadı
bi kargaşa içinde kaldık..ve ben gittikce çökmeye başladım...

buradan bazı arkadaşlar biliyor...ramazandan sonra kayınvalidemin yanına gideceğiz
5-6 ay gibi ...maddi durumumuzu düzeltmek açıısından
hemde eşim seyhatteyken anneme gitmemek için..

bu durum bile beni gerdikce geriyor ama başka çıkış yok
evimizde satılmadı.....artık onuda saldım satılırsa satılacak

bizim tek çözümümüz evin satılması oda olmuyor

bak gülşahhh bi yazın dedin içinizi kararttım....

hee kayınvalidem geldi bu hafta kalır artık...şuan ömeri sallıyorum bulaşıkları attım ..çamaşır asacağım etrafı toplamam gerek...ütüm var ve adet oldum yatasım varrrrrrrrrrrrrrrrrr

zor durum gercekten ama çok şükür ölümden baska herseyın caresı var canım en kotusunu dusununce ınsan kendını daha ıyı hıssedıyo bıraz pollyannacılık oyna saglıklı cocukların var kendınıze aıt satmakta ıstesen bı evınız var cok sukur esının işide var
ıkı cocukla zorlanıyosun haklı olarak annenınde sınırlerı yıpranmış anladıgım kadarıyla
bıraz sabırlı olmaktan baska care yok zamana bırak
kayınvalıdene gıtmen sımdıden germış senı gıdınce nasıl olucaksın onu düşün bıdaha düşün derım ben..işlerıde dusunme ben tek cocukla yetısemıyorum sen ıkı cocukla ıyı ıdare edıyosun bırak kırlı kalsın kendıne zaman ayır bencee...

hep ıyı gunuzu kutlamıcaz bırbırımızın bole sıkıntılı gunlerdede paylaşıp dertleşelımkı dostlugumuz pekişsin düşünme ölee yaz sen içinden gelenleriii
elımızden bısey gelmıyor ama anlatıp için rahatlar barii

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…