canım sanırım bugün daha iyisin sevindim bi daha inşallah aranızda tatsızlıklar çıkmazbakalım cnm ya,haber vericem mutlaka
kaynanyı deli ettiniz he ne güzel işte size gelmek istemez hiç
sizde gelmeyin diye bakar
ohh dinle kafanı
bu arada istanbula yolum düşerse benden kaçamazsın yaptığın börek ve tatlı süper görünüyordu heee,canım istediiiiiiiii,yemeden duramam,eşimin teyzesi var istenbulda bi ara gelirsek mutlaka görüşücem seninle
evet valla ya
adam doğum zamanı benden çok strese giriyo ben bir o dokuz doğuruyo sanki
ama şu sancı olayı süper oldu adam mum oldu mum
aman sen kalkma ban söyle yap de falan diyo annemde burdayken inanamdım valla
işe gideli 2 saat olmadı aradı nasılsın diye
hep böyle düşünceli olsa ne olur sanki
akşamda baya iyidik annem var diye kötü davranamadım bende yelkenler baya suya indi karşılıklı
inş Allah akıl fikir veriri bizimkine
bu hayırlı ünlerde bu halimle hep dua ediyorum azcık adam olsun anlasın beni diye
oh maşallah defdefe canm afiyet olsun.inşallah bizde bigün öyle yediririz benim bugün menüm alakasız dünden mercimek çorbam vardı eşimin nefret ettiği tüm yaz yemediğim bamya yaptım bide makarna garnitürlü eşimede köfte çıkardım isterse kızartcam bide salata yapıcamTünaydınlar kızlar a.s.
Ay dün akşam size yazdıktan sonra yarım saate kalmadan uyandı Defdoş. Tekrar uyutmaya çalıştım olmadı. Nasılda mızmız. Uyku bölündü tabi. Yarım saat kadar oyaladık baktık olmayacak eşim dedi kalk bizde yatalım. Saat 10'a 5 vardı yattık tavuk gibi. Cadı bizle yatınca 5 dk'da uyudu ya. Neyse bizde erken erken uyumuş , dinlenmiş olduk a.s.
Sabahta kalktık kuzumla. Hemen nevresimlerimi ve baza koruyucu pedi attım yıkadım. Su gibi oluyoruz ya. Kahvaltı öncesi duşumuzu aldık. Domatesli yumurta yedirdim kuzuma ilk defa normal kahvaltı gibi yedi. Ekmekleri minik minik doğradım. Aynı şekilde peynir doğradım. Çatala önce ekmek sonra peynir taktım. Onu da yumurtaya batırıp yedirdim. 3 dilim ekmeğin içini yedi kuzum. Öncesinde de mamasını içirmiştim. Karnı doydu kuzumun. Yıkananları da astım.
Az öncede uyuttum kuzumu size bakayım dedim a.s.
Bugün yemek dışında bi işim yok çok şükür. He bide hergün olduğu gibi salonu silerim. Malum benim eve birileri toz basıyor kaydirigubbakcemile3
Ne yemek yapsam ya kızlar menüleri söyleyin bakalım :uhm:
menü güzel acıktım ya işler bitti sanırımyaramaza bak sen yaa,,boylarına baksan ummazsın ama baya işler hallediyorlar maşalalh..
yok cnm değil cidden) afacan!!!
Ayy cnm o işi benimde bir an evvel yapmam lazım,yani cv hazırlama işini!!
Vee benimde 1ütü yapmam lazım :sinifsinif:
Ohh işlerde yapılmış ne güzell,becerikli hatun..
aslında doğru söylüyosun cnm,dur bakıyım bi eczaneye sorup alıyım bari..opuyorumnanaktan
Yaa aslında bazen Dağhanda çok güzel yiyor öyle şeyleri ama bazende ağzını bile sürmüyor!!Aferin Defnoşa...
Benim menüde yoğurtlu çorba,sulu köfte var bidde makarna yapıcam akşam..salata tatlı da olur yeter...opuyorumnanaktan
demek Bursalılar iftarda afiyet olsun onlara iskender yer şimdi bide onlar oruçla aran bugün pek iyi değil saırım az kaldı canım sadece 3 saatSelam Herkese kızlar...
Dün bi kaçtım kaçış o kaçış sormayın,hiç fırsat yok Dağhandan yazmaya...Bilgisayarı bozacak bütün tuşlara basıyo şimdide ayakta yazıyorum masanın üstüne koydum.bütün sandalyeleride masanın altına sıkıştırdık yoksa tırmanıyor asanın üstüne...bilmiyorumkismile Neyse sabahtan beri bi tuhafım açlıktan mı ne??Duşumu aldım azcık kendime geldim,Dün gece bizimki iftar yemeğine gitti,yalnız yedim bende..neyse çaya yetişti,o ara eltimlerde uğradı oturduk.
Hergün aynı şeylerden çok sıkıldım Alalhımın güvüne gitmesinde!!En kıssa zamanda uğraş bulucam kendime..
Bu arada Esencim Cimcimeyle nasıl kuran filan okuyosun sen yaa,hem gidiyosunda,duruyomu uslu uslu,valla ben dün akşam bi namaz kıldım seccadenin ortasında oturdu benimki...Aslında tuba gibi yatağına koyabilirdim hiç aklıma gelmedi...orucda fena vurmuş seni galiba..Alalh kolaylık versin..
Banucum hakkınızda hayırlısı olsun,yeni ev bakarsınız sizde ..İçine sinsinde bi kere alınıyor dimi ama...
Bursalı hatunlar,hıı demek iftar yapacaksınız hıı..Ohh sefanız olsun,gülhancım kayınvalidesini bırakacakmı ayolll!!!Aaaa yapmaz !!! zemuszemus
Birsen bugün dinlenme gününmüş ohh hadi dfinlen bakalım..
Özlemcim desene doğum iyice yaklaştı,hadi hayırlısı..Dualarımız seninle...,
hamarat hatun yine ev toplamış nurran valla ne diyim sana hadi aşıyıda atlatmışsınızselam kızlar 1 saat kadar önce okudum tam yazıcam hatun uyandı
evi süpür mutfagı topla kızın karnını doyur anca geldim şimdi oda peşimden geldi elinede ütüyü almıs bozacak töbe töbee
sabah tüm ev ahalisi olarak 9 da kaktık kahvaltı yaptırdım kıza çiçek aşımızı olmaya gittik
baya agladı yani aşıdan degil aslında ama neyden korktugunuda anlamadım
bugun gene evdeyiz cok şükür
akşama yemek düşüneyim
bi market yapcam ama kredi kartı kesim tarihi daha gelmedi
neysem kız zarar ziyan vermeden be kacar
gecmişe baktım yazarım bi ara
canım adetin sökülemedi demek benim 3 gün sürdü inşallah hemen gelir yemekte sonra bi ağrı kesici al ama apranax ve majestik olmasın sakınoyy bacılar sancıdan gaberıyoruım acayıp kasılmam var dogurracak gıbıyım ama hala tık yok sanırım artık gelır yavaş yavaş akşamada yemege davetlıyızınsallah akşama kadar cok kötu olmam ya
birsencım atlatmışsın mısafırlerını elına koluna saglık canım bugunde dınlenırsın artık
banucum evden vazgecmışsınız hayırlısı olur ınsallah
pınarcım bızımkılerde hep yerde bızımle yatmak ıstıyorlar atıcam sonunda kapıya :))))
hulya bacım hadı bakalım hayırlı olsun orucun aaa demek bugun denız yok vahh vahhh:))))))
ferdacım evet tatlım akşama herzaman gıttımız cafenın sahıbı davet ettı topluca hanı dogumgunune gelmıştı onlarda ıkız bebeklerı vardı onlar canım ama cok agrım var ınsallah gıdebılırım
daha ne vardı unuttum sancıdan oyy anacım ya catlıycam
sıcakta ne yumurtası kız gerçi benimkide habire kahvaltı gibi yiyor yemek pek yiyemiyor sıcaktanslm kızlar bugün çok fena oldumm ...bir mide bulantısı sormayın gitsin çocukları uyuttum bende yattım onlara uyku yetmiş ama bana yetmedi valla zor kalktık..arkadaşım aradıda kalktım....
çocuklara çorba ısıttım yok yemediler...aççç geziyolar valla ama yedirecem..
pınarcığım benim bugün artan yemeklerim var...barbunya var,azpilav çorba
ama kocam yumrta kıracağım diyor...beni sinir ediyor yemekleri yemiyor...
eşimde 3 gündür sayılıyor yarın bende yapayım derken aklıma geldi yarın kuzenime gitcem Küçükyalıya evdeyse tabi hamile oda oğlu olcak haftaya işe başlıyorum bi daha gidemem sende başvuru yapmışsın canım hayırlısı inşallahTam cv'mi doldurdum, bikaç yere başvuru yaptım Defdef uyandı. Acıkmış mama mamaaa diyen bağırdı. Hemen türlü yedirdim kuzuma. Sonra nevresimlerimi serdim. Yıkadıklarım kurumuş onları topladım.
Akşam içinde kızartma yapmaya karar verdim. Daha çok erken. 6 gibi yaparım onları da. Dün geceden makarnam var. Onu da domates soslarım tazelenmiş olur. Bide salata bitti gitti.
Bi rtek salonu sileceğim o kaldı. Defdoş azdı yine rahat vermiyor. Şu anda pc'yi masaya koydum ayakta yazıyorum. Zilli de paçama yapışmış bacağımı ısırmaya çalışıyor kaydirigubbakcemile3
Türkizde şimdi uyudu hep böyle bu saatlerde sabah 9 da kalkmış düşün gecede 1-2 gibi uyuyor uyutmayıca bu sefer gece 1 de uyuyup 2 de kalkıyor 4 de uyuyor çok düzesiz yani Defdef iyi sen merak etmeYa Defne uzun zamandır günde bir kere uyuyor. Sabah uykusundan sonra 12 gibi 1 - 1,5 - 2 saat uyuyor. (Çok dengesiz uyuyor belli olmuyor) Bi daha da yatana kadar uyku yok. Gerçi o zaman da akşam 9 gibi sızıyor iyi oluyor ama aklım takıldı. 5-6 gibi uykusu geliyor aslında ama uyumamak için direniyor. Sizde de böyle mi kızlar :uhma:
ay nasıl canım çekti eşime diyim gelirken bisküvi alsın bide muz ay bide dün Dırımde yaptı zaten çok fenayım çokkkkkkkkdun aksam denedıgım nefıs bı tatlı tarıfı daha...
Malzemeler,
1 litre süt
1 paket pötibör bisküvi
1 paket margarin (250 gram)
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 adet orta boy muz
Hazırlanışı,
Orta boy tencereye margarini alıp kısık ateşte eritin.
Süt, un ve şekeri ilave edip karıştırın.
Kısık ateşte kıvamı koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin.
Muhallebi kıvamını aldıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
Orta büyüklükte tepsiye muhallebiyi döküp soğuması için bekletin.
Bisküvileri mutfak robotundan geçirip un haline getirin.
Muzların kabuğunu soyup çatalla ezip püre haline getirin.
Soğuyan muhallebiyi orta büyüklükte dilimler halinde kesin.
Her bir dilim muhallebinin bir tarafını un haline getirilmiş bisküviye batırın.
Muhallebinin tam ortasına 1 tatlı kaşığı püre haline getirilmiş muz koyun.
Muhallebi dilimini rulo şeklinde sarın.
Tüm malzemeler bitene kadar aynı işlemi yapın.
Buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletip servis yapın.
öldürcek bunlar benikızalr ben kaçar
tyarın size süper bir tatlı tarifi vericem:)) bekleyin:)
canım nasıl oldu kısa foto koysana face e görelimbugun saatte işlemıyor yaaa... uykusuzluk benı fena yaptı .bugun dun gece duru ılk defa 9,30da uyudu bende bu tarıfını verdıgım tatlıyı yaptım. tv falan seyrettım keyıf yaptım guya gece sen kalk otur yataga anne anne dıye benı uyandır kaydirigubbakcemile3 salla salla canım cıktı sabah 8de benden once kalktı
ha buarada durunun saclarını kestırdım aman cok kotu oldu kasık kadar kaldı yavrumun suratı ....ama eller hep bıtlı gıbı kafasındaydı ...yıne cok terlıyo ama en azından sacını cekemıyo koyarım bıara resmını
oh oh Birsen cim ne desem kigüle güle ferda cnm..
benimde yarın erkek kardeşim gelecek bana bugün okuldan geliyor inş. derslerini vermiştir...
bugn dinlenmece yarın koşturmaca...
gerçi onun istediklerini yapacağım basit ama uğraştırıcıı...
patates kızartması
köfte
pilav
mercimek çorbası
amerikan salatası... yapacağımm
ay birsocum banada yapsana Türkiz 11 Mayıs doğumlu Duru Yağmurla aynı yanibırsen sen şu alttakı yaş tablosundan anlıyodun sanırım benımkını guncellermısın 1yasına bastıktan sonra durdu gelısım tablosu:))
duru yağmur 11 mayıs
selam hanzadeyi uyttum geldim
ooo tarif süpermiş gülşahh ohh ellerine saglık bende yapsam iyi olacak
ayy bende gideyim yemek basına geceyim
fırında türlü
pilav
cubuk patates
paçanga böregi
yapıcam corba yok bugunde corbasız olsun
bide tatlı yaptımmı okeydir kızlar
kız uyanmadan işleri halledeyim ben by
aman ben kı uyanmadan
alıntı yapmıştım ama tek tek yazma fırsatım olmadı
başım çatlıyor
annemi eve gönderdim biraz önce
doktorumla konuştuktan sonra
ilaca devam yine yarın sabah nst çekilecek
acil bişey olursa bu gece gel dedi
nst sonucuna göre karar veririz dedi,eğer sancım çok çıkarsa yarın sezeryan olacağım
evim dandini
temizliğim yapılmadı daha cuma günü yapılacaktı halamlar gelecekti
halılarım gitti dün akşam yıkanmaya ev çıplak
nasıl olacak hiç bilmiyorum ya
hayırlısı bakalım
zeynebi uyuttum bende azcık yatıcam yanına şimdi
yarın haber verrim size
hayırlı akşamlar herkese
canım sanırım bugün daha iyisin sevindim bi daha inşallah aranızda tatsızlıklar çıkmaz
oh maşallah defdefe canm afiyet olsun.inşallah bizde bigün öyle yediririz benim bugün menüm alakasız dünden mercimek çorbam vardı eşimin nefret ettiği tüm yaz yemediğim bamya yaptım bide makarna garnitürlü eşimede köfte çıkardım isterse kızartcam bide salata yapıcam
eşimde 3 gündür sayılıyor yarın bende yapayım derken aklıma geldi yarın kuzenime gitcem Küçükyalıya evdeyse tabi hamile oda oğlu olcak haftaya işe başlıyorum bi daha gidemem sende başvuru yapmışsın canım hayırlısı inşallah
Türkizde şimdi uyudu hep böyle bu saatlerde sabah 9 da kalkmış düşün gecede 1-2 gibi uyuyor uyutmayıca bu sefer gece 1 de uyuyup 2 de kalkıyor 4 de uyuyor çok düzesiz yani Defdef iyi sen merak etme
ay nasıl canım çekti eşime diyim gelirken bisküvi alsın bide muz ay bide dün Dırımde yaptı zaten çok fenayım çokkkkkkkk
valla yemedi ya bamyayı makarnayı köfte kızarttım onu yedi bide çilek aç ya adam şimdi şu tatlı muhabbetinden sonra caım istiyo dedim gitti Cartdorun pastasından bulmaya eve direk gelince bisküvi aldıramadım şimdide tatlı kırizim tuttuBenim kociş geldi, Defdoş'da sanki size şikayet ettiğimi anlamış gibi uyudu yarım saattir de pek derin uyuyor valla kaydirigubbakcemile3
Bende birazdan kızartmaya başlarım. Azcık daha başvuru yapayım a.s.
valla bencede göndermeseydi artık zaman az yakın olsak biz bile gitcezözlemcım oyy ck az kalmış annenı yollamasaydn keşke eve canım gece acıl lazım olursa falan yakınmı oturuyor sana senın yatıcagın odayla bebısın odası temızse geruısını boşver canım mevlam yardımcın olsun bu arada nıdılat asırı baş agrısı yapar ve kalp carpıntısıda yapabılır canım bende cok yapmıştı hadı bakalım guzel haberlerını beklıyoruz
cadıya bak sen,en korktuğum şeydir,gece uyanıp uyumaması ,Allahtan pek başıma gelmiyor,gece uykusuna çok düşkünüm,söylemesi çok ayıp :kedi: Cnm kızımın saçları zaten kısaydı yinemi kestirdin,bu arada sana annemden duyduğum bişeyi söyleyim,çocuğun kestirdiğin ilk saçının ağırlığınca altın altın alıp bi fakire vermek durumdaymışız!!Belki başka bilende vardır..Ama annem dedi banada..Bi bildiği vardır muhakkak,verebiliyosan tabiikii..zaten ne tutarki düşünsene 1 -2 gram anca...yerimsenibenbugun saatte işlemıyor yaaa... uykusuzluk benı fena yaptı .bugun dun gece duru ılk defa 9,30da uyudu bende bu tarıfını verdıgım tatlıyı yaptım. tv falan seyrettım keyıf yaptım guya gece sen kalk otur yataga anne anne dıye benı uyandır kaydirigubbakcemile3 salla salla canım cıktı sabah 8de benden once kalktı
ha buarada durunun saclarını kestırdım aman cok kotu oldu kasık kadar kaldı yavrumun suratı ....ama eller hep bıtlı gıbı kafasındaydı ...yıne cok terlıyo ama en azından sacını cekemıyo koyarım bıara resmını
gölgeden gittik cnm zaten çok yakın bide esinti vardıki sorma iyi oldu yanii,Dağhanda bankayı fethetti.girmediği masa altı kalmadıı kaydirigubbakcemile3 rezil etti beni...Evet canım ya sıcaklar şaşırttı çocukları. Biz bile sıcaktan uyuyamıyoruz kuzular ne yapsın dimi a.s.
Oooo süper. Geçen sene Halit'in iş yerinden bi abisine iftara gitmiştik. Eşi yapmıştı. Ama o muzu dörde bölüp öyle koyuyordu içine sonra sarıyordu. Gerçekten süper oluyor. Tam benlik sütlü tatlı a.s.
İyi akşamlar canım bekliyoruz tarifi a.s.
Benimde vesikalık son resmim yoktu eski kısa saçlı halimi koydum ne yapayım canım ya adamlar görünce şaşırsınlar azcık kaydirigubbakcemile3
Allah affetsin artık canım ya borçlandık tutarız inşallah borçlarımızı da a.s.
Demek ki genelde kuzular az uyuyor. Sıcaklarda ne yapsın yavrucaklar ya a.s.
Ohhh afiyet olsun kuzuma. Güle güle canım bu sıcakta iyi cesaret çıktın valla a.s.
Aslında erken yatması benim için daha iyi ama 5-6 gibi uykusu gelipte uyumayınca mızmız oluyor ona üzülüyorum a.s.
Ayy kestin mi kızımın kızımın 3-5 saçını. Bekliyoruz resim a.s.
Ohhh kardeşinin isteğide süper a.s.
bende yarım şeftali yedirdim..çok seviyoo bazende iki üç erik yiyor çok tatlı oluyo yaa haşırtt diye ısırıyoo bayılıyorum.bide çekirdeğini çıkarıpda delda al diye getiriyoya oyy oyyy..kurban olurum ben yaradana onları...:Saruboceq:Bende Defdoş'uma şeftalili,pekmezli,bisküvili yoğurt yedirdim zorla. Etrafa yayılan oyuncakları topladım. Salonu sildim. Eşim çıkmış gelir yarım saate. Bende Defdoş'u alıp aşağıya bahçeye ineyim hava alsın diyorum ama valla sıcaktan da gözüm yemiyor ya. 6 gibi daha serin olur o zaman çıkarayım bari. Ay ayakta yazmakta zor oluyor kaydirigubbakcemile3
ohh afiyeet olsun cnm .Ne zamandır sorucam unutuyorum siz kayseride cerenle görüştünüzmü hiç?Gerçi o da ne zamandır yok ama bilmiyorum taniyomusun??selam hanzadeyi uyttum geldim
ooo tarif süpermiş gülşahh ohh ellerine saglık bende yapsam iyi olacak
ayy bende gideyim yemek basına geceyim
fırında türlü
pilav
cubuk patates
paçanga böregi
yapıcam corba yok bugunde corbasız olsun
bide tatlı yaptımmı okeydir kızlar
kız uyanmadan işleri halledeyim ben by
aman ben kı uyanmadan
ayyy çok heyecanlı hadi hayırlısı cnm..alıntı yapmıştım ama tek tek yazma fırsatım olmadı
başım çatlıyor
annemi eve gönderdim biraz önce
doktorumla konuştuktan sonra
ilaca devam yine yarın sabah nst çekilecek
acil bişey olursa bu gece gel dedi
nst sonucuna göre karar veririz dedi,eğer sancım çok çıkarsa yarın sezeryan olacağım
evim dandini
temizliğim yapılmadı daha cuma günü yapılacaktı halamlar gelecekti
halılarım gitti dün akşam yıkanmaya ev çıplak
nasıl olacak hiç bilmiyorum ya
hayırlısı bakalım
zeynebi uyuttum bende azcık yatıcam yanına şimdi
yarın haber verrim size
hayırlı akşamlar herkese
hayırdır inşalalh cnm..valla yemedi ya bamyayı makarnayı köfte kızarttım onu yedi bide çilek aç ya adam şimdi şu tatlı muhabbetinden sonra caım istiyo dedim gitti Cartdorun pastasından bulmaya eve direk gelince bisküvi aldıramadım şimdide tatlı kırizim tuttu
valla bencede göndermeseydi artık zaman az yakın olsak biz bile gitcez
Bursalılar bugün müydü iftar
Türkiz uyandığında çırım çırım bağırıyordu susturamadım sonra sakinleşti bende şekerleme yaparken rüyamda Türkizi havuza düşmüş boğuluyor gördüm çıkardım ters çevirdim sonra nefes aldı hayır olsun ya
Allah kabul etsin cnm,Valal Dağhanda böyle gözümün içeine bakıyor gülesim geliyor korkuyorum o zmanda namazım kabul olmaz diye..ama alışsında istiyorum.amma kaynatmışsınız heeeee
bizim buraya eşimin akrabası taşındı demiştim ya bende bugün kurandan sonra onlara gittim kadın rica etmişti çocuklarını okula yazdırıcaklarmış yardımcı olurmusun dedi onu yapacaktık ahseni bırakıp giyinmeye indim çıktım ki Ahsen uyumuş nakil işlemleri de eylüldeymiş eylüle kaldı işimiz Ahsende uyuduğu için orda oturdum kaldım bende sonra kadıncağız iftara kalın dedi kaldık Ahsenin uykusu gelince ben eve indam tufan hala orda Ahsen uyudu bende şimdi yatıcam
pınarcım hakkında hayırlısı olsun canıma.s. bu arada Ahsen de günde bir kere uyuyor emziği bıraktığından beri önceden iki kere uyurdu şimdi bire düştü gece de 11 de yatıyor malesefdaha erkene çekemedim
özlemcim işleri düşünme canım önemli olan sen ve bebeğin tatlm öteki işler bir şekilde olur sen iyi olda gerisi boşa.s.
ferdacım nasıl kuran okuyorsun demişsin mukabele zaten ben sürüyorum dinleme gibi oluyor Ahsende evde dolanıyor çok zor olmuyor yani
namazda da Ahsende önüme oturuyor sırtıma çıkıyor ama onun sevabı da ayrı tabi tek elimle indirip devam ediyorum namazıma Peygamber efendimiz de torunları sırtında namaz kılarmış seninkini de Allah kabul etsina.s.
tarifler havada uçmuş yine çok fenasınız heee
bende bu aralar ekmek kadayıfına takılmış durumdayım Allah sonumu hayretsin Allahtan yiyip yiyip şişmanlamayanlardanım heheh
yahu ben daha ne yzacaktım unuttum hee kafa yok ki oruç beni fena vurdu kafamçokkarıştı
neyse hadi ben kaçar öptüm sizi
slm iyi cnm çok şükür...selam kızlaaaar nasılsınız uzun zamandır giremedim nete yaa iş güç devamlı gezmekten vakit olmadı geçmişide okuyamadım ama beyaz16 doğum yapacakmış allah yardımcısı olsun gönlüne göre hayırlı evlat olsun inşallah sizler nasılsınız günler güzel geçiyor umarımkaydirigubbakcemile3
hoşgeldin canım çok ara verdin amaselam kızlaaaar nasılsınız uzun zamandır giremedim nete yaa iş güç devamlı gezmekten vakit olmadı geçmişide okuyamadım ama beyaz16 doğum yapacakmış allah yardımcısı olsun gönlüne göre hayırlı evlat olsun inşallah sizler nasılsınız günler güzel geçiyor umarımkaydirigubbakcemile3
bende şu an onu izliyorum tekrarı sanırımSlm ..
Bizde bizde oğluşla bankanın altını üstüne getirip geldik...zemuszemus ..yorulduda gelince hemen uyuttum bende yattım,7ya kadar uyumuşum Dağhan uyanmış,babasıyla oturmuşlsr,arada kapıma gelip delda delda diyip duruyodu gerçi ama kalkmadım valla,anılda kapıyı çekmiş giremedi..zemuszemus
Kalkıncada iftarımızı yaptık..Dayımın dizisini izledim.Dağhanı yıkadım,muhallebisini yedirdim,uyudu,bende meyve keyfi yapıyorum eşim çalışırken..Ama uykum geldi yatıyım artık herkese iyi geceler ....
caım bişey dokumdu sanırım yediklerine dikkat et bide patates gib muz gibi kabız yapan şeyler ver canım çocukta halsiz düşmüştür iştahıda azalmıştır yageçmiş olsunya kızlar yağmur kaç gündür ishal yaa dişten falan dedim ama dişinide çıkardı bi rahatsızlığı yok karın ağrısı vs. ama geçmedi bir türlü yarın doktora götürücem bakalım ne var ne yok amaaan çok sakınıyorum yaa başımıza gelmeyen kalmıyor yaa aman şunu yapma bunu yapma diye diye offf neyse yaa geçer umarım
filizcim hoşgeldin tekrar kaynananlara pes görümcene yuh diyorum.Bi dafa brnce sizin orda oturmuş güzel bi hayatınız var eminim Doruğun eğitimide orda daha iyi olacaktır Türkiyede çok zor bizler çocuklarımızı yurt dışı eğittim için göbeğimiz çatlayarak gönderiyoruz den ordasın ve çok daha rahat gönderirsin ki Doruk ta baya zeki bir çocuk olacak gibime geliyor.Görümcende sanırım sınırı kestiremiyor eşin iyi yapmış bence.bence sen düzenini bozma hiç Türkiyede parası olanın cebi üzerine çooooook hayaller kuran olur sanırım sizlede ilgili kuruluyor hiç kale almayın bence turizm işide öyle söylendiği gibi rahat değil ben içinde büyümüş biri olarak hiç tavsiye etmiyorum kayın baban oğlumun pansiyonu var diycek her tatile gelen denize gelen sizin pansiyona bedavaya gelecek sezon sonu masrafları anca ödeyeceksiniz hizmette ayrı bi dert zaten çok zor yani.Iyi Aksamlar Kizlar,
Kac gündür yazmaya bir firsat bulamadim, zaten e-postam aktif olmadigi icin 2 gün girisim engellenmisti, siteye girebildikten sonrada gecmisi okuma takintisi sardi. Ama vazgectim simdilik. Cenenizin düsmesi icin, benim tatile cikmam gerekiyormus demek ki!
Malumunuz 3 hafta yoktum. Pek tatil sayilmasada, degisik bir 3 hafta gecirdim sayilir. En cok Doruk icin iyi oldu, bir sürü insan ve bilimum hayvan tanidi, cok memnun kaldi, hala eve adaptasyonda zorlaniyor kuzum. Ama sicaklar resmen bitirdi bizi, hic yemek yemedi neredeyse, 3 haftada 400 gram vermis, gerildim bayagi bu duruma haliyle.
Ben cok mutsuz oluyorum esimin ailesini ziyaret ettigimizde kizlar. Kayinpeder ve kaynanam cok iyi insanlar, saf ve temizler. Onlarla bir sorunum yok duygusal olarak. Bilmem gereksiz mi bu gerginlik, ama ortada cok haksiz durumlar var ve maalesef görmezden gelemiyorum. Bir kere esimin yillik izni, hep Temmuz sonu, Agustos ortasina denk geliyor ve bu sürecte tam badem toplama zamanina denk düsüyor. Oraya gittigimizde neredeyse hergün o sicagin göbeginde tüm gün calisiyor gibi. Ben yalniz kaliyorum haliyle. Ve bunu yardim olsun diye yapiyor babasina. Ama oradan elde edilen kazanclar öylesine gereksiz islere harcaniyor ki, tek tek yazmayi bünyem kaldirmiyor. Kisacasi burada yaptigimiz özveri, bir nevi aptallik aslinda. Sonra, evin diger tüm bireyleri yardimci olmak bir yana dursunlar, bize kaz muamelesi yapiyorlar. Esime bu sene cok sert cikistim, babasiyla konustu ama bilmiyorum ne olacak? Balayimizi bile yapamadik bu illet yüzünden. Tamam babasi, yardimci olsun ama bizde bir aileyiz ve birlikte vakit gecirmeye hakkimiz ve ihtiyacimiz var...
Sonra görümcem yine her zamanki ariza kadin. O kadar iyi niyetle gitmistim ve öyle güzel hediyeler almistim ki ona. Birde hastaydi ya, 1 hafta kaldiktan sonra, Istanbul'a acilen ameliyat icin gitti, tabi esimde onunla. Oysa, öyle acil degildi durum, bekleyebilirdi 10 gün daha. Hadi onu es gectim, tüm masraftlarini bize cektirmeye calisti. Üstüne birde bana biletini ödeme talimati yaptirmaya kalkinca, fotokopi cekmek icin, cantami sormadan alip, ben parayi bulurum diyince, üstünede Doruga resmen cocugun annesi gibi davranma triplerine girince esime söyledim ve cok sert uyardi esim. "Saygi duymak zorundasin, Filiz'in cantasini sormadan alamazsin, Doruga da hala olmak disinda yaklasamazsin, sinirlarini bil Abla, yoksa silerim seni" dedi. Off, gerildik bu durumdan dolayi haliyle ama böyle bir uyari sartti. Simdi benden daha cok nefret ediyor eminim ki...Umursamiyorum ama, sonucta hatali davranmadim hic bir sekilde. Hasta oldugu icin üzülüyordum, neyseki kanser degilmis, basit bir kist varmis ve alindi. Dilerim bir daha tekrarlamaz, Allah düsmanimin basina vermesin o illeti, cok zor birsey olmali...
Tüm bu gerilimlerin haricinde denize gittik bol bol, orada dinlendim ve güneslendim biraz. Köyü cok seviyorum aslinda, insanlar sicak, ortam güzel, insan kendisini dipdiri hissediyor, tam doganin, gercek yasamin icinde oluyorsun. Ama gelgelelim, insanlar yamuluyor gitgide. Milletin dilinde varsa yoksa miras ve para. Esimin babasi zamaninda bir sürü tarla almis durmus, simdi oralarda turizm patlayinca fiyatlar ucmus durumda ve simdiden daha miras kavgasina tutusmus durumdalar. Hatta cevredeki bilimum alakasiz insanlar bile bu kavganin icindeler. Ve hatta esimin yegenlerinin evlilikleri bile, bu hesaplar üzerine kurulmus. Anlamiyorum ben insanlari, su 3 günlük dünyada asil önemli olan hos muhabbet ve sevgiyle örülen iliskiler. Ama yok, anlamiyorlar bu dili katiyen. Varsa yoksa para hirsi, güc ve iktidari ele gecirme cabasi...
Bizimde oraya yerlesmemizi istiyor kayinbabam ve esime otel-pansiyon tarzi birsey kurma teklifinde bulundu. Kazancli bir is olabilir ama ben kesinlikle sicak bakmiyorum, eminim ki hayirli olmayacak bizim icin. Üstelik Doruguda düsünmek zorundayiz, iyi bir egitim almasini istiyorum ben ve köyde bir gelecek göremiyorum oglum icin. Ileride belki ama su anda huzurum kacacak, eminim buna. Benimde böyle balli bir teklife soguk bakmami, kimse anlayamiyor. Insanlarla ayni dili konusamamak ne aci. Hani kalabaliklar icinde yasanan yalnizliklar varya, iste tam bunu yasiyorum ben neredeyse yasadigim her yerde...
Iste böyle kizlar, anlatmaya ihtiyacim vardi birilerine, yine sizinle paylastim. Bu arada Istanbul hala cok sicakmis, inanir misiniz burada neredeyse kis gelmis gibi. Öyle sevindim ki anlatamam. Ama gelisimiz biraz sorunlu oldu. Öncelikle kaynanam bir sürü sey verdi, bende seve seve aldim, ekolojik ürünlere karsi takintim varya. Tarhana, zeytin, zeytinyagi, badem, keci peyniri, incir marmelati(kendim yapmistim bol bol incir görünce) Neyse yük hakkimiz gecmis göründü ve bizi resmen dolandirdilar. Cünkü dorugun yataginida yüke dahil etmisler, oysa dahil edilmemesi gerekiyormus. Ayrica 80 lira almalari gerekirken, bunu euro olarak almislar esimden. Hic ödemememiz gereken bir parayi ödemis olduk anlayacaginiz. Geldigimizde de, park kartini bulamadik, esimin cantasindaydi ucmus. Düsürmediyse birisi cantasini karistirmis olmali. Orada kaldik, cünkü havaalani askeri ve havaalani ve her tarafi kapanmisti. Off, bir dümenle esim cikmayi basardi, isin detayina girmeyeyim cok komik. Neyse bu seferde arabanin tekerinden taraf, her an patlayacakmis gibi garip, ürkütücü bir ses gelmesin mi? "Allahim, bitsin artik bu kabus" diye aglamaya basladim, Doruk'da korkup agladi benim yüzümden" neyseki gitgide azaldi, neydi anlayamadik. Yazdikca yaziyorum kizlar ya, yatma vakti coktan gecmis. Hepinizi cok özledim, artik daha cok aranizdayim. Ayrica, yaptigim isi yarim birakmayip, gecmiside okurum yarin bir yandan. Güzel oluyor böyle toplu toplu. Kitap okumak gibi...
Hadi görüsmek üzere...Öptüm hepinizi...
canım ya sen sakin ol şimdi 2 çocukla sinirler dahada gerilir üzme minikleride analamazlar daha şu adet dönemleri ayrı bi alemiz zaten.iyi geceler bendeniz gece kuşunuz...gündüzleri baygın tavuk gibi oluyorum geceleri faal...
bazı gündüzleri motor takmış gibi çalışıyorum bazı zamanda böle ölü tavuk işte....
çok gerginim allahım kendimden nefret ediyorum böyle olunca ...avrupada kadınlarda adet sendromunda suç işlerse suçsuz sayılıyormuş...bende bu katogorideyim...
neyse mide sorunum hala devam ediyor....zorla uyuttuk çocukları neden böyle oldular bilemem
alinin deli gibi uykusu varken kapalı gözlerle ayağımdan kalkıyor..
ömeri dakikalarca sallıyorum tam yerine atacağım uyanıyor..bende ise sabır kalmıyor...
neyse ikisinide kocam uyuttu..önce alişi sonra benden ömeri aldı..
iftardan sonra bulaşıklar zebildi tezgahta....onları hallettim dökülecekleri döktüm dün pişirdiğim barbunyayı döktüm yemem dedi ve kendine koca tava yumurta kırdı bende çok kzıdım devamlı aynı şeyi bende yiyemem....çöpleri topladım ağızlerını kapattım suları doldurdum...tezgahımı çamaşır suyu ile sildim....çocuklara sinirlendikce işe sarıyorum ben yaa....neyse alişe buzdolabından süt çıkardım...anaa bide ne göreyim süt yok devam sütüde ömere kadar....artık olmadı sulu muhallebi yaparım dedim...
girdim balkona önce klima bidonu boşaltıldı ,sonra çamaşır astım....o hışımla içeri girdim..sürekli tülümü asıldıklarından düğmeleri kopmuştu onları diktim hazır çıkardım yıkansın dedim şimdi o yıkanıyor...eşimde gitti bizim fırın sahura kadar açık süt aldı....bende bu saatten sonra yatmayım dedim...sizlere bakem sonrada sofra kuracağım yiyip yatacağız ..gerçi eşim gitti yatmaya...
hee bugün ben çocukları yıkarken tlf çalmış...tanımadığım numaralara dönmem genelde ...
dur arayım dedim...aradım kadının biri ben bu satılık ev için aramıştım dedi..evet ev bizim dedim..
neyse biraz denyo geldi kadın...ama konuştuca açıldı burada yenibosnada oturuyormuş bahçelievleri bilmiyor...neyse çokda üstüne düşmedim...bizim malımız olunca mundar oıluyor...kadın oturmak için değil..kiraya vermek için isiyormuş evi....ben dedim beğenirseniz ben hemen boşaltamam dedim....olsun dedi..neyse yarın görmeye gelecekmiş..artık gelirmi bilmem.......
papatyam hoşgeldin cnm
filizciğim hoşgeldin evine ,hoşgeldin KK mıza
biraz sıkıntılı geçsede güzel bir tatil olmuş ..doruk çok keyifli geçirmiş
en azından resimlerinizde öyle gördüm..Doruk kilo kaybetmiş ama merak etme bizim
kuzularda grevde kesin onlarda kaybetmiştir..hem artık daha çok hareketliler..
görümcene gelince çok şükürki göğüsündeki normal bişeymiş
benim halam göğüs kanseri çok çekti çekiyorda çok şükür
göğüsü alınmadı ..ama kemoterapi vs. çok yıprattı..
diğer hareketleri hiç hoş değil..ama zaen eşin cvp vermiş ona
keşke böyle bişey olmasaydı iki kardeş arasında gerginlik olmasayıd ama olmuş..
doğrusuda oydu bırak seni kötü bilsin...
pansiyon otel işi iyi bir teklif ama sen yine doğru düşünmüşsün cnm
sonuçta yaşadığın yerdeki imkanlar daha güzel olacak doruk için
o teklif doruk hayatını kazandığı zaman sizinde emeklilik yıllarınız için uygun bişey...
herşey para pul demişsin malesef cnm acı ama gerçek bu artık para belirliyor herşeyiii..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?