2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

selam
bugun çok mutsuz ,huzursuz,yanlız,sıkkın,bıkkın,tahammülsüz,sinirli,agresif,
aklınıza gelebilecek her türlü mutsuzluga sahibim
kızlar abartıyormuyum bilmiyorum ama yoruldum
hayatım monoton klasik sabah kalk kıza kahvaltı yedir oyna uyut iş yap uyansın yemek yedir oyna uyut yemek yap topla kızı uyut ve sende uyu
yaaa ne zamanır buhaldeyim biliyormusunuz yoruldum sıkıldıldım artık
7 ay oldu ben bu eve tasınalı sevmiyorum evi ne dogru dürüst komsu var ne kapını calacak biri ne etrafında market bakkal park pazar
sıkılınca yarım saat dolancak yer yok zaten arabada yok
eşime arabayı bırak desem nereye gitceksen ben götürürüm diyor
ama o dışarı cıkınca sadece işini halledip eve dönmek derdinde bense hava almak
evimi sevmiyorum demiştim valla sırf bu yüzden iş yapmak istemiyorum
yaa çok kötü biliyorum ama gerekmedikce iş yapmıyorum evi silmiyorum nebiliyim çamasır bile yıkamak istemiyorum
bide bunların üstüne maddi sıkıntı eklendimi
kavgalar stresler bagırmalar ekleniyor
dahada huzursuz ouyorm
bazen diyorum ki manevi yönden bari huzur bul nuran
bugun namaza başlasam 2 gün sonra onuda bırakıyorum
kuran okusam 3 gün sürüyor sonra aynı sıkıntılı günler
hiç bişi zevk mutluluk vermiyor
mutluyum gibi görünüyorum ama bilinç altında kaygılar mutsuzluklar yatıyor ve bi yerde patlak veriyor
bugunde patlak verdi
nodugunu bilmiyorum
böle oldugum zamanlarda hanzadeyide incitiyorum bagırıyorum istemeden vuruyorum kollarına falan
yaa kızlar ben cok kötüyüm ağlıyorum ya yazarken
napcamı bilmiyorum bazen herşeyi bırakıp kacasım geliyor yemin ederim
çok bunalıyorum çokk

içimi döktüm buna ihtiyacım vardı
kafanızı şişirdiysem özür dilerim

Defdoş'umu emzirdim uyudu kuzum. Evin her tarafını da açtım. Yatak odasında püfür püfür uyuyor kuzum. 2 saat falan uyusa bari.

Bende su pompamı söktüm yıkadım. Su leke yapıyor hemen. Bastım çamaşır suyuna. Şimdide duru suda bekletiyorum ki çamaşır suyu kokmasın.

Akşama da taze fasülye yapayım diyorum. Belki de kayınvalideme falan gideriz eşimle bi konuşayım da :uhm:

Cumartesi de eşimin en yakın arkadaşının yani bizi tanıştıran arkadaşının nişanı var. Dışarı da iftar yemeği verecekler. Kaş-bıyık-manikür-pedikür halletmem lazım yarın. Cumartesiye kalmasın. Offf offf bu sıcakta da kuaför işi hiç çekilmiyor valla.

Defdoş uyurken ayaklarımı uzatıp dinleneyim azcık a.s.

Canım benim ya seni çok iyi anlıyorum. İnan bana birçoğumuz aynı durumdayız diye düşünüyorum. Bende evde olduğum zamanlar hep aynı şeyler. Kalk,kahvaltı,Defne'yi yıka, uyut hep aynı şeyler. Hergün temizlik, çamaşır, ütü. Artık çok bunaldığımı hissediyorum. Birazda o yüzden iş arıyorum artık. Tamam Defdoş'u bırakmak da hoşuma gitmiyor ama biraz nefes almak istiyorum. Kendime ait bişeyler olsun istiyorum. Seninde çalışma şansın yok mu? Yada Hanzade'yi bir iki saat bırakıp bi kursa bişeye gitsen. İnsan bi zaman sonra kendi için bişeyler yapmak istiyor. Bak bu mübarek ramazan ayında en güzel şey Rabbime dua etmek. Sen iyi bir annesin. İnsanız hepimiz. Tahammül sınırlarımızı aşıyoruz bazen. Sıkma canını ne olur. Ne zaman istersen de paylaş bizimle. Hep burdayız biz a.s.

teşekkür ederim pınar
yaa çalısırmıyım bilmiyorum eşim hiç arkamda olmadı bu konuda
ama bişiler yapmazsam gercekten hastalanıcam
herşey üst üste geliyor yoksa
offf dayanma gücü ver Allahım
hepimize

nurrancım canım belliki çok sıkılmışsın ama burda içini dökmen iyi olmuş
zaman zaman hepimiz aynı sendromu yaşıyoruz gelip geçici bir durumdur inşallah
bence de kendine oyalanacak bişeyler bulmaya çalış hiç komşun yok mu tanışmadıysan sen git tanış konuş ben dün tüm vaktimi komşularda geçirdim
yada kreşlerde oyun saatleri var 2 saatliğine hanzadeyi oraya bırakıp sende bir kursa falan gidebilirsin ama kendin için bişeyler yapman şart evde durmak kesinlikle depresyona sebep oluyor sonrada eşinle birbirine sarıyorsun bizde öyle oluyor yani
inşallah atlatırsın çabucak bu durumu
bide namaz demişsin ibadetin devamlı olanı insanı rahatlatır devamını getirebilirsin inşallah bol dua et kendine canıma.s.

nuran canımya hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz.tamam ben çalışıyorum ama inan eve git yemek yap ev topla çamaşır bulaşık kızla ilgilen derken inan derman kalmıyor .sabah erkenden kalk yine aynı şeyler.bide çalıştığım yer bayağı şehre uzak ofiste sadece bir kız var oda zaten hayatımda gördüğüm en kaprisli en kompleksli biri.inan bazen eve gititğimde saatlerce siniriden ağlıyorum.ama inan avrya hayatta herşey geçici allah sağlık huzur versinde gerisi boş.o yüzden kendine eğer çalışamıyorsan bile afrklı uğraşlar bul.ne bileiym ben mesela çok bunalınca örgü örerim boyama yapmaya çalışırım takı falan.yada bebek şekerleri kurabiyeler falan valla kafan dağılıyor.ayy çok uzun yazıdm galiba..ama öncelikle sakin ve relaks ol canım.

esen sagol canım yaa
valla öyle iyi geliyorki söyledikleriniz
kızlar hızlı hareketli bi bekarlıktan sonra evde imkansızlıklarla boguşmak o kadar zor ki
ama çabalıcam başka şansım yok
hele bi şu ramazanı atlatalım inşallah hepimiz için iyi olur

sende sagol tülaycım haklısın hepimiz anne olduk ve budurumda olan tek ben degilim
bişiler yapmaya calışacagım
yoksa evde kızla kocama sarıyorum
ve kendimi yiyip bitirmektende bıktım
inşallah herşey yoluna girer
beni çok rahatlattınız valla kızlar ,
bunları paylaşmaya ihtiyacım vardı

canımya biz iyi ve kötü günler için varız.birbirimizi dinliyoruz.esenin dediği gibi namaz kıl bırakma benim en büyük belkide manevi huzurum.bide ben mutlaka çok sıkıldığım amanalrda 2 raket namaz kılıp kenzül arş duası okuyorum.ama kendimi çok mutlu hissediyorum sonra:)

Mutlaka kendin için bişeyler yapmalısın canım. Bak Esen ve Tülay'la da fikir birliği yapmışız. Kendine vakit ayırmazsan eşine dadanırsın. Benimde hiç komşum yok. Bi tane vardı görüştüğüm o da taşındı. Apartman 18 daireli, hepsiyle selamlaşırım ama kimseye gitmişliğim yok. Bu da çok sıkıcı bi durum. Ya komşularınla tanış, görüş yada mutlaka kendini oyalayacak bişeyler bul canım. Mübarek günlerde dualarım seninle a.s.

pınar valla apt.komşuluklar böyle galiba.biz de11 daireyiz sadece birinin evne gittim doğum yapmıştı.sadece selamlaşırız o kadar

Morali bozuk olan teyzoşlarıma benden bi çirkin gülüşü muckkkkk a.s.

oyyyyyyyy
yerim o morali bozuk teyzeyigüldürmeye calışanı
çirkinliği bilem çok tatlı yaaa

nuran sıkma canını..arkadaslar haklı yenı ugraslar bulmalısın kendınee
rabbım yardımcısı olsun el acan tum annelere ınsallah

Akşama kayınvalidem, görümcem ve kaynım iftara geliceklermiş. Su böreği yapıyorum yanına da bi tarhana çorbası yaparız yeter dedi kayınvalidem ama bi taze fasülye yapsam mı ki :uhm:

nurancığım kafa şişirmek nedemek cnm eğer öle bişey olsaydı kızlar beni kovardı hemen hemen hergün ben o işi yapıyorum 2 senedir ayyyy birsen diyeni duymadım
anlat cnm sen....

haklısın cnm çocuk öncesi her açıdan rahat ve özgür bir yaşam içindeyken
monoton bir yaşama geçtik...

ama ben sana kendimden bahsedeceğim....için rahatlasın cnm

ali ve ömer tüp bebekler ...onların parasınıı eşimin patronu karşıladı
biz 2 senelik tedavide 10 milyardan fazla para harcadık elimizde kalmadı
çok şükürki patronu verdi tüp bebe masrafını ve almadı..kuzularrımda geldi..

ben 17 yaşımdan beri çalışan biriyim üstelik evlilik hayatına girincede çok sosyal oldum...
hamile kalmadan işimi bıraktım dişimle tırnağımla geldiğim yerden 6 senelik emeğimi bırakıp..çıktım..

gebeliğe gelince kızlar çok iyi bilir devamlı yatarak kusarak ve kaybetme riski ile geçirdim..
ağzımdan burnumdan kan geldi kusarken..evimde hiç durmadım gün yüzü görmeden hep yattım...son zamanımdada (aslında ortasında)hastaneye yattım kızlar beni takip etmek için topik açtılar....bu arada para durmadan gidiyoır....elde yokki gitsin neyseee
ben cerrahpaşaya geçtim 23 haftadan sonra allahan devlet çok para almıyor...
doğurmadan tam 4 hafta bekledim ama ne sancılar çektim..günde 5lt su ve devamlı tuvalet..yaşadıklarım kitap olur..ali ve ömer geldi tam 40 gün hastane marotonundan çıktım..ama çocuklarımın ne kıayfetleri yıkandı ne odası düzenlendi....

neyseeeee...ogün bugün hep maddi sıkıntıdayız eee iki bebek pramatüre doğmuş
maması pahalı bezi pahalı ailelerden yardım yok..

sağolsun eş dost hep bez hediye getirdi bize...

buradan bile güzel yürekli akadaşlarım yardımcı oldular...

sen bakkal yok gezme yeri yok diyorsun ben tam 10 gündür hiç dışarı çıkmadım
eve birileri gelirse sohbet ettim...eğer h.sonu birine gitmezsek 1 ay evdeysek ben hep evdeyim çıkamam 6 katta evim çocuklarle gidemem....
bende her sabah aynı şeyi yapıyorum.......

eşimede bişey diyemem bir h.sonu dışarı çıkmak bize 50 tl mal oluyor ayda 200 tl yapar..susuyorum.........

sosyal özgür bir yaşamdan hiç dışarı çıkamayan a sosyal biiri oldum...

neyseki dönem dönem senin gibi melankoli olsamda ...

sevincimi umutları kaybetmiyorum..hergüne umudumla kalkıyorum...

en önemlisi sizler varsınız yoksa ben dört duvarda kimle konuşacağım...

HEE ben bide kreşe veremem çocukları para yok annem bakmaz ,iş hayatıda yattı yani ömürlük işimiz var ali ve ömer :))

yine söyleyim KK ARKADAŞLARIMI ÇOK SEVİYORUM TEK MASKESİ OLAMAYAN
ARKADAŞLARIM

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…