çok sağol cnm,biraz daha iyi gibi ilaçlara devam ediyoruz..Bu arada biz kahvaltımızı artık kahvaltı mamasıyla yapmıyoruz,sağolsun Gülhancımın sayesinde ondan kurtuldum.Tam tahıllı yada buğday ekmeği yada beyez ekemk hiç farketmez ondan bir dilim içinden tabi..bir tane labne,yarım yumurta,ceviz,pekmez.3 tane bisküvi.gayet güzel oluyor,dene derimGünaydın kızlar,
Dağhan'a gwçmiş olsun.Kuzum benim.Gerçekten insan çocuğunu keyfsiz görmeye dayanamıyor.Umarım bir an önce iyilrşir.
Birsencim senin de annene gitmen iyi olur.Biraz yatar dinlenebilirsin belki.
Bizde İzmirdeyiz.Annemlerin yanında iyi geldi burda olmak.Duru'nun üzerimdeki yükü azaldı.
kızlar ben kavaltısına 2 çay kaşığı bal ve yumurtada koyuyodum alerji yapt galiba sizde hala yumura veriyo musunuz hergün?
Bi de 8 tahıllı ballı kahvaltı veriyorum sütle hazırlıyorum.Siz nasıl yapıyosunuz.Şu kahvaltılığın içine kahvaltılık danone eklesem nasıl olur acaba?
offf kabus gibi valla Allah sanır versin cnm size..Annende dinlenirsin inşalalh..günaydınlar ben 3 beridir ayaktayım...daha doğrusu şu adet sendromum bu sefer gelmeden vurdu beni
aksam iftardan sonra artan baş ağrısı gözüme vurdu ve midem bulanmaya başladı o şekilde uyudum eşim çocukları uyutmuş...gece 3 de alinin feryadı ile kalktık yine süt sevdasıı....
neyse eşim süt ısıtırken bende alişi pof pofladım ama adam uçuyo yatakda babasının yanına gidecekmiş
tam alişi susturduk....ömer bağrıyoo...eşimde bu arada sahur hazırlıyoo delirdi tabi ömere verdik mamasını içerken susutu. bende tam alişi uyuttum ...ömer bağrıyo eşimde kızdı kalkın len sahur yapın dedi..gerçektende öle oldu yemek yediler bizle ee bizde geç kaldık onlar yüzünden hemen suları içtik
ezan okudu ,ben bulaşıkları topladım makinaya attım tabi veletler sabahın 4.30 da top oynuyolar....mutfakta işimi hallettim....içeri girdim...çocukları sallamaya başladık aliş hemen uyudu ömer uyumadı eşim 6 kadar salladı ...öle uyudu adam hiç uyumadan işe gitti bende uyuyamadım başımda ağrıyo ...bugün anneme gideceğim eşim seyhate gidiyor çok sıkılmıştım..iyi olacak inş...
evi silerim vs. dedim ama sonra sadece topladım ...zaten gelince batacak boşver dedim ...çantamızı hazırladım...evde çürüyecek şeyleri aldım..şimdi ömeri bekliyorum uyansın giydireceğim çıkacağım taksi müsayitse tabi....aliş bey anladı gezmeye gideceğiz ikide bir kıyafetleri getiriyo hadi diyee
cnm yaa benimki rezene filan içmez hiç..çok fenadır...ama biraz daha iyi çok şükür,peditusa devam bide dün akşam amcamın kızı nac diye bi ilaç önerdi afedersin balgam attırıyo çok rahatladı valla..canım geçmiş olsun ya gece mamasını sıcak ver canım yada rezene varsa içir canım ya inşallah yarına kalmaz bişeyi
inşallah başvurunda kabul olur canım
Ahh ahh bilmezmi hiçç...ohh eşin becerikli deseneMAŞALLAH YA dövülmeyide biliyor demek bak yaramaza
canım eşim genelde yapıyor ben yamağı o çok seviyor sanada yaparım tatlım ya sen gel yeterki
Bu hafta işe başlıyorum ya iyice tuhaf oldum biraz daha olsaydı keşke tatil doyamadım daha
cnm bizde de baba oğul hastalar..dün eşimde doktora gitti antibiyotik kullanıyor,boğazları kötürymüş..Selamlar Kizlar,
Iki gündür yazamiyorum, malum bizimkiler hasta. Hava degisiminden esim hasta oldu önce, ondanda Doruga bulasti. Bendede kirginlik var ama hasta sayilmam. Ya Doruk ilk kez hasta oluyor, elim ayagima dolandi, ne atesini ölcebiliyorum, ne ilac verebiliyorum, geceleride burnu tikali oldugu icin uyaniyor, bugün öksürügü var biraz ama burun akintisi gecti. Neyseki cigerlerinde birsey yokmus, hafif atlatiyor dedi doktoru.
Sibelcigim, ben gecmisi bölük pörcük okuyorum, kac gündür bitiremedim. Diyetteymissin ve cok istikrarli gidiyorsun anladigim kadariyla. Bravo diyorum ve sonucu merakla bekliyorum. Ayrica hastaymissin, biraz gec oldu ama gecmis olsun canim.
Tubacigim, yazmiyorsun yazmiyorsun, yazincada uzun uzun yaziyorsun, keyifle okunuyor.
Ferda, önerilerin icin sagol canim. Herkes ayni fikirde olduguna göre, demek ki dogru olan Almanya'da kalmamiz. Zaten ben sürüncemede bile kalmadim bu konuda, icim büyük degisikliklere kapali.
Doruk uyanmadan, ogluma balik yapayim bir. Ne zamandir yemiyor, özlemistir. Öptüm kizlar hepinizi.
hayirli geceler cemaat-i müslimin :))
ay cok yorgunum..dün anneme gittim..bugun 5 gibi geldim..kayinvalidem,kaynim ve elti adayim iftara geldiler..kayinvalidem boşnak mantisi yapmişti..bende corba salata tatli yaptim..çay may derken yolcu ettim onlari..şimdide keyif vaktim :))
ya annemlerde ramazan cok güzel geciyor ya..kalabalikta daha iyi anlaşiliyor ramazan :) dayimlarda orda..bide hepsi sahura kadar oturuyor :) ben burda tek basima sahura kadar oturunca orasi pek bi canli geldi gözüme :) hele kubisimle ömerim yokmu :) ay kocaman oldular ya..daha dün serros kadarlardi..şimdi serrosa abilik ablalik yapiyorlar :) serrosta onlara yetişmeye calişiyor..top felan oynadilar..cok komikti..benim kizin uykusu geldi iyice..ama oyunda oynamak istiyor..2 dakika kosuyor sonra boylu boyunca yere yatiyor sonra gene kalkiyor kosuyor felan cok komikti :)) salliyim diye ayagima alir almaz uyudu :))) felaket yorulmus cadi..sabahta hemen annemlerin kapisina gidiyor..neee (anneme öyle sesleniyor) dedeeee diye bagiriyor..bide kediler var annemde..ne zaman boş kalsa hemen kedilerin oldugu balkona kosuyor ayyiiii huuuu diye :))) ordan gene mutfaga koşuyor..annemin buzdolabinda soguk su aparati var..oraya bayiliyor..soguk su gelincede uvvvvv diyip kahkahalar atiyor :)))
bide sürekli tuva diyor hala ya :))) ama işin komik tarafi tuvanin ben oldugumu bilmiyor gibi :)))) yani bana anne diyor bosluga tuva tuva diyorD dillendi iyice cadicik :) epey anlatiyorlar artik dertlerini..ay ne cabuk büyüdüler yaa..gecen yaz yastik gibi duruyorlardi şimdi düz duvara tirmaniyorlar :))) ay yaşlandikmi ne iyice :)))
dertlendim bak şimdi gece gece :))) zaten 28den de gün aldim..püü :)))) harbi yaşlandim be :)) zaten kubrayi gördükçe hepten yaşlandigimi hissediyorum :)))) cadi nerdeyse universiteye gidecek ya :))) lise 2de..ay iyice yaşlilik komleksine girdim iyimi :)))))
zaten bu kilolarda iyice yaşli gösteriyor beniay biran önce zayiflamaliyim :)) biraz daha küçük gösteririm belki :)))) ay kendim yaziyorum kendim gülüyorum DD tobeler olsun :))))))
neysem geçmise döneyim aklimda kalanlari yazayim ben :)))
ayy cnm çok sağol valla aslında okuyorum ama nas felak ayetel kürsi filan okuyodum şu dediğin duayıda bi buluyum ben..dediğin gibi birazdan benden kaynaklı anne korkak olunca çocukda öyle oluyor..düşüncede tepki vermemye çalışıyorum ama elimde değil..tamam bişey yok filan diyorum ama içim gidiyor...Bugün sabahda üç kere elini kapıyı sıkıştırmış ben uyurken Anıl pes etmiş artık bilerek yapıyor diyo,ama nasıl ağlıyor...Fena yanii..gülşahcim esene söyle sana biraz sürünsün be tatlim :)))) hala yükleyemedi resimleri haaallaaaaDD annecin geliyormus ohh süperrr :) slm söyle bizden de :) eyüpe bizde cok gitmek istiyoruz ya..bakalim nasil ayarlicaz :)
ferdacim noldu kiz senin oglusa öyle..Allahim korusun onu yaaa..cok gecmiş olsun..canim valla korku için yapilcak tek şey beklemek..bolbol felak nas ayetel kursi ve 3 ihlas oku..bide inşirah suresi oku..ferahlasin oglum.."la havle vela kuvvete illa billahil azim" tesbihatida iyidir derler..serrosta cok korkakti..hala öylede..bebekligine göre epey bi yol katetti..bebekken serra diyince bilince sicrardi anasi kilikli :)) en güzeli bolbol okuyup,o korktugunda aaa bişeyde yokmus felan gibi tepkiler vermek..sende korkunu belli etme sakin o düşünce felan..alkiş felan yap..böyle böyle gecirdim biraz serrayi..ama huy bu yani :) bende korna calininca sicrarim hala :)) hele böcek göreyim..resmen kalp krizi gecircek kivama geliyorum :))) ama sen gene bolbol oku kuzumu..Rabbim kazalardan belalardan korusun yaramaz kuzumu..buarada namazada baslamişsin..ay nasil sevindim anlatamam :) Rabbim kabul etsin,daim etsin inşaAllah canim :) seccadeye oturmus gecen gün daghan he :))) serrosuda öyle salinca gelip başörtümle oynuyor tam önüme geçip gülüyor felan :))) en güzeli yataga koyup yaninda kilmak :)))
birsenimmm bende seni çok seviyorum canim benimm :) ogluslar sahur yapmiş he yerim ben onlari yaa :)) kiz dikkat ettimde bu aliş hep 3te süt istiyor..sen ondan önce versen belki uyanmaz he..2.30 gibi..gerci denemişsindir bu yolu muhakkak :) annene gecmişsin bugun..oh biraz değişiklik iyi gelir sana..regl sendromuda baslamiş..ay bende 25inde oldum diye bugun yarin bekliyordum..habure 27sinde olmusum gecen ay :)) daha bikaç günüm daha var sanirim :) cok sukur havalarda serinledi..daha rahat tutuluyor oruc..yada bünyemi alişti nedir :)))
filizcim hastalar arasinda kalmişsin..aman dikkat et sende kapma..cok gecmiş olsun acil şifalar hem eşine hem dorukcum'a..ay o burun tikanmasi feci bişey hakketen..
ferdacim galiba daghaninda tikaliydi dimi..valla ikinizinde ogluslarini bilmiyorum sprey sıktırıyorlarmi ama serra asla sıktırmıyor..en iyi çözümü viksli suda buldum ben..bide okaliptus yagi..kaynar suya dökün azcik..odasina koyun..o nefes aldirir kuzulara..acil şifalar hem daghanima hem doruguma a.s.
banucum annecigine kirilmişsin biraz..canim ya inşaAllah düzeltmişinizdir arayi..oluyor arada böyle şeyler..sen alttan al..onlarin hakkini nasilsa ödeyemeyiz :)
sibelim ay canim kalp kalbe karşiymiş kiz..dün aradin tam ben seni arayacakken :) mahcupta oldum valla..ramazan felegimi şaşirtti biraz :))) kiz sen uzaklara niye taşiniyorsun yaaa..ferdaaa girmesene kizin aklina yaasen pendige gel sibos ferdayida aliriz buraya ohhh mis olur valla sen ne zaman cikiyorsun buarada işten? yilsonumu demiştin?? ramazandan sonra bulusma yapalim valla..yilsonunu bekleyemeyiz
tutkuncum kiz alinma vallaen gicik oldugum şeydir :))) o koreli kuzuyuda yerim ben..bisikletede binermiş..ay hakketen cok cabuk büyüdüler yaa..yaslandik harbi harbi :) ey gidi günler :)) kiz buara tebrikler :) nihayet pendik dişina cikabilmişsin p eşin nasil yolladi kiz :) şaka yapiyorum alinma sakin he :) türkiz büyüdükçe ve senin böyle huzurla gidip geldigini gördükçe eminim gececektir eşinin tavirlari
bursa ahalisinden ses yok :)) hala iftarmi yapiyor bunlar be :)
ay özlem nerdeee? haberi olan varmi?? dogurup geldim demesin bu cadi :))
aslidirekcim canim bal biraz tatli yapmazmi ya kahvaltiyi..ben süt+biskuvi+tereyag+yumurta+ceviz karişimi yapiyorum hala kahvaltida..bali süt verdigimde veriyorum..ama onuda genelde ballı süt aliyorum.cadi onu daha cok seviyor..
ay hala ama hala biz kati gidalara gecemedik kizlar..delirtcek bu kiz beni yaa..gecen gün üzüm aldi eline ilkkez..bende firsattan istifade hemen bi parca attim agizna..yedi ilkkez..ay bi sevindim..hemen ertesi gün bişiler tikayim dedim agzina..ama nerdeee tobe ya Rabbim sanki pislik koymusum agzina gibi tükürüyor cadi yaaa..zorla tikincada hemen kusuyor..ay kac kere sinirimden agladigimi bilirim bu konuda..valla biktim bu konudan artik..yemiyor yemiyor..bugunde pidenin içini alip salataya batirdim..ay sanki biber sürcem agzina..nasil salliyor kafasini bi görseniz..annem zorlama artik diyor..kiyamiyor serraya..kusmasina da dayanamiyor..ama doktorlar inatla vereceksin,kussada devam edeceksin diyor..diyor daaaa adamda sabirmi kaliyor yaa..okadar yap et yedir sonra minicik şey için herşeyi bi saniyede cikarsin..resmen midesi agzinda duruyor sanki..nasil bukadar cabuk kusabiliyor bilemiyorum..ama şiştim yani bu konuda..birakicam 5 yaşina kadar püre yicek bu cocuk Allah korusun yaaaaaaa..gerildim valla gene..neysem..konuyu kapiyorum :) hülyayla konusmadim bugun..hergün bu konuyu konusmaktan gina geldi ikimizede ama konusmadan da olmuyor :))
neysem gene ceneme vurdu benim..sözlerime burda son verirken hepinizi öpüyorumkalbiniz kadar temiz bu sayfayi (anı defterine böyle yazarlar ya hep DD) bana ayirdiginiz için teşekkürler :))) muckssssss
slm kızlar
gelemedm kaçgündür
cuma günü temziliğim vardı
güya halamlar gelecekti ,yengemler falan olmadı
halamın biri gelmiş bi de bayan almış yanına sanki ben getir dedim de
neyse akşam üstükadına şu kadar verilecek diyo
sinir oldum iyice ama kalbini kırmak istemedim şu günlerde
verdim mecburen annemde çok üzüldüm ben halan verecek sandıımdiyo
birazını ben vereyim sen üzülme diyo bana
yok dedim bi de hiç güzel yapmadı ya her yer cifli kalmış aynlarım dalgalaı falan onlar gidince bi daha temizlik yaptım arkalarından söylene söylene
eşim 10 kere aradı o gün otur sen bişey yapma diye
hee çok oturdum sabahın 7 sinden gece2 ye kadar ayaktaydım
Allahtan sancım olmadı
tüm perdeleri ben ütüledim
aman anlatmayayım sinirlerim bozuluyo düşündükçe boşa giden para
ben bu halimle aynı temizliğ yapardım zaten
eşimde diyo ben tutacaktım 1 kadın belediyeden geliyo 40 tl ye dedi
hem yoruldun hemde minnet borcumuz odu diyo haklı ne desem boş
bide cuma günü gelirken bebk şekeri almış gelmişçok sevindim lavantalı mıknatıslı güzel bişey artamıza hoşgeldin mehmet yazıyoiçim bi tuhaf oldu
ben kendim yapacaktım ucuz olsun diye araştırıyordum fırsat olmamıştı
50 tane yaptırmış yeter bize herkese vermeyiz ne olcak
bugünde halılarım geldi yarın bi paspas yapıp yerleştiricez
ondan sonra rahatım inş
salı günü de beklerse mehmet paşa sezeryana giricem bakalım
bu akşamda sancı oldu biraz hemen bi hap daha aldım dil altı
bakalım bekler inş
biraz korkuyorum sanırım biraz da değil de baya bi korku var içimde
yanımda görümcem kalıcak eşimde hastanede olur yanımda our hep de anneme benzemez yine
annem zeyneple kalıcak mecbur zeynebin rahatı daha önemli benim için şimdilik
inşbi aksilik olmazda bir gece kalır çıkarız
ayaklarım davul gibi şişti gerim gerim gerliyo üstüne zor basıyorum artık
uykum geldi zeynep uyurken yataım bende bu gece biraz serin bari iyi uyuruz
tubacım haber vericem kız doğurdum diye doğumdan sonra girmem zor olur nete evde curcuna olacak
birsenle ferdaya haber vericem mutlaka
bi aksilik olazsa pazartesi görürürşüz
öpüyorum hepinizi
slm kızlar anneme geldim hemen kuzuları aldık forma gittik gezdik ,ikizannelerinden arkadaşımla buluştum çocukları eylendirdim...
eve geldim çok uykusuzdum uyudum sonra iftara hazırlık yaptık.....
ama iftardan önce malesef eşimin amcasını kaybettiğimizi öğrendik..yemeğimi yer yemez gittik gece 1 de döndük....bugünde eşim erkenden gitti...
benide eltim 5 gibi alacak bende bişiler hazırlıyı gideceğim..
böğrek yapalım dedik...ıspanak aramak için çıktıkömerle yolaa gezdik gezdik halama gitttim orada oturdum..ömeri uyuttum sattım onlara ..onlar aksama anneme gelecekler iftara
ben böle kızlarrrrrrr
gülşahcim esene söyle sana biraz sürünsün be tatlim :)))) hala yükleyemedi resimleri haaallaaaaDD annecin geliyormus ohh süperrr :) slm söyle bizden de :) eyüpe bizde cok gitmek istiyoruz ya..bakalim nasil ayarlicaz :)
ferdacim noldu kiz senin oglusa öyle..Allahim korusun onu yaaa..cok gecmiş olsun..canim valla korku için yapilcak tek şey beklemek..bolbol felak nas ayetel kursi ve 3 ihlas oku..bide inşirah suresi oku..ferahlasin oglum.."la havle vela kuvvete illa billahil azim" tesbihatida iyidir derler..serrosta cok korkakti..hala öylede..bebekligine göre epey bi yol katetti..bebekken serra diyince bilince sicrardi anasi kilikli :)) en güzeli bolbol okuyup,o korktugunda aaa bişeyde yokmus felan gibi tepkiler vermek..sende korkunu belli etme sakin o düşünce felan..alkiş felan yap..böyle böyle gecirdim biraz serrayi..ama huy bu yani :) bende korna calininca sicrarim hala :)) hele böcek göreyim..resmen kalp krizi gecircek kivama geliyorum :))) ama sen gene bolbol oku kuzumu..Rabbim kazalardan belalardan korusun yaramaz kuzumu..buarada namazada baslamişsin..ay nasil sevindim anlatamam :) Rabbim kabul etsin,daim etsin inşaAllah canim :) seccadeye oturmus gecen gün daghan he :))) serrosuda öyle salinca gelip başörtümle oynuyor tam önüme geçip gülüyor felan :))) en güzeli yataga koyup yaninda kilmak :)))
birsenimmm bende seni çok seviyorum canim benimm :) ogluslar sahur yapmiş he yerim ben onlari yaa :)) kiz dikkat ettimde bu aliş hep 3te süt istiyor..sen ondan önce versen belki uyanmaz he..2.30 gibi..gerci denemişsindir bu yolu muhakkak :) annene gecmişsin bugun..oh biraz değişiklik iyi gelir sana..regl sendromuda baslamiş..ay bende 25inde oldum diye bugun yarin bekliyordum..habure 27sinde olmusum gecen ay :)) daha bikaç günüm daha var sanirim :) cok sukur havalarda serinledi..daha rahat tutuluyor oruc..yada bünyemi alişti nedir :)))
filizcim hastalar arasinda kalmişsin..aman dikkat et sende kapma..cok gecmiş olsun acil şifalar hem eşine hem dorukcum'a..ay o burun tikanmasi feci bişey hakketen..
ferdacim galiba daghaninda tikaliydi dimi..valla ikinizinde ogluslarini bilmiyorum sprey sıktırıyorlarmi ama serra asla sıktırmıyor..en iyi çözümü viksli suda buldum ben..bide okaliptus yagi..kaynar suya dökün azcik..odasina koyun..o nefes aldirir kuzulara..acil şifalar hem daghanima hem doruguma a.s.
banucum annecigine kirilmişsin biraz..canim ya inşaAllah düzeltmişinizdir arayi..oluyor arada böyle şeyler..sen alttan al..onlarin hakkini nasilsa ödeyemeyiz :)
sibelim ay canim kalp kalbe karşiymiş kiz..dün aradin tam ben seni arayacakken :) mahcupta oldum valla..ramazan felegimi şaşirtti biraz :))) kiz sen uzaklara niye taşiniyorsun yaaa..ferdaaa girmesene kizin aklina yaasen pendige gel sibos ferdayida aliriz buraya ohhh mis olur valla sen ne zaman cikiyorsun buarada işten? yilsonumu demiştin?? ramazandan sonra bulusma yapalim valla..yilsonunu bekleyemeyiz
tutkuncum kiz alinma vallaen gicik oldugum şeydir :))) o koreli kuzuyuda yerim ben..bisikletede binermiş..ay hakketen cok cabuk büyüdüler yaa..yaslandik harbi harbi :) ey gidi günler :)) kiz buara tebrikler :) nihayet pendik dişina cikabilmişsin p eşin nasil yolladi kiz :) şaka yapiyorum alinma sakin he :) türkiz büyüdükçe ve senin böyle huzurla gidip geldigini gördükçe eminim gececektir eşinin tavirlari
bursa ahalisinden ses yok :)) hala iftarmi yapiyor bunlar be :)
ay özlem nerdeee? haberi olan varmi?? dogurup geldim demesin bu cadi :))
aslidirekcim canim bal biraz tatli yapmazmi ya kahvaltiyi..ben süt+biskuvi+tereyag+yumurta+ceviz karişimi yapiyorum hala kahvaltida..bali süt verdigimde veriyorum..ama onuda genelde ballı süt aliyorum.cadi onu daha cok seviyor..
ay hala ama hala biz kati gidalara gecemedik kizlar..delirtcek bu kiz beni yaa..gecen gün üzüm aldi eline ilkkez..bende firsattan istifade hemen bi parca attim agizna..yedi ilkkez..ay bi sevindim..hemen ertesi gün bişiler tikayim dedim agzina..ama nerdeee tobe ya Rabbim sanki pislik koymusum agzina gibi tükürüyor cadi yaaa..zorla tikincada hemen kusuyor..ay kac kere sinirimden agladigimi bilirim bu konuda..valla biktim bu konudan artik..yemiyor yemiyor..bugunde pidenin içini alip salataya batirdim..ay sanki biber sürcem agzina..nasil salliyor kafasini bi görseniz..annem zorlama artik diyor..kiyamiyor serraya..kusmasina da dayanamiyor..ama doktorlar inatla vereceksin,kussada devam edeceksin diyor..diyor daaaa adamda sabirmi kaliyor yaa..okadar yap et yedir sonra minicik şey için herşeyi bi saniyede cikarsin..resmen midesi agzinda duruyor sanki..nasil bukadar cabuk kusabiliyor bilemiyorum..ama şiştim yani bu konuda..birakicam 5 yaşina kadar püre yicek bu cocuk Allah korusun yaaaaaaa..gerildim valla gene..neysem..konuyu kapiyorum :) hülyayla konusmadim bugun..hergün bu konuyu konusmaktan gina geldi ikimizede ama konusmadan da olmuyor :))
neysem gene ceneme vurdu benim..sözlerime burda son verirken hepinizi öpüyorumkalbiniz kadar temiz bu sayfayi (anı defterine böyle yazarlar ya hep DD) bana ayirdiginiz için teşekkürler :))) muckssssss
Filizcim çok geçmiş olsun hava değişikliği yaramamı size daha dorusu Türkiyenin havası yaramış orası yaramamış çocuk güneşten gidince soğuk gelmiştir kıyamam ben ona inşallah çabuk atlatırsınız.
TUBACIM ya çıktım sonunda Pendik sınırları dışına tek başıma çokta rahat geçti o gü ki ben oruçtum sadece ertesi gü bacaklarım ağrıdı Türkizi taşımaktan hamlamışımda
canım kalabalık her zaman güzeldir haklısın insan kalabalıkta anlıyor ramazanı ben yalnız olduğum için ne yiyip ne içebiliyorum hiç keyfi yok.Pazartesi annemler geliyorda biraz hareketlencem manayla iştahımda artar belki.
Katı gıdalara gelince Türkizde pütürlü yemiyor hala bende çok dert ediyordum eşimin hemşiresi geçen demişki bak etrafına yemek yiyemeyen çiğneyemeyen varmı yada yürüyemeyen normal olan herkes bunları yapacak elbet senin kız biraz geç başlayabilir amam sabırlı olun zamanı gelince o kendisi yiycek ve şaşıracaksınız demiş gerçekten komşumun oğlu Türkizden 15 gün büyük 2 gün önce yavaştan yürümeye başladı benim kız 4 aydır yürüyor. bide yine başka komşum kızıda bizimkiler giymiş çubuk krakerle alıştırmış bende 2 gündür veriyorum yavaştan yiyor bi dene ama krakeri 2 ye böl çünkü parçalayıp önce atıyorlar ben karşısında yiyip güldüm oda taklit edip gülüyor öyle başladık
çok sağol cnm,biraz daha iyi gibi ilaçlara devam ediyoruz..Bu arada biz kahvaltımızı artık kahvaltı mamasıyla yapmıyoruz,sağolsun Gülhancımın sayesinde ondan kurtuldum.Tam tahıllı yada buğday ekmeği yada beyez ekemk hiç farketmez ondan bir dilim içinden tabi..bir tane labne,yarım yumurta,ceviz,pekmez.3 tane bisküvi.gayet güzel oluyor,dene derim
offf kabus gibi valla Allah sanır versin cnm size..Annende dinlenirsin inşalalh..
cnm yaa benimki rezene filan içmez hiç..çok fenadır...ama biraz daha iyi çok şükür,peditusa devam bide dün akşam amcamın kızı nac diye bi ilaç önerdi afedersin balgam attırıyo çok rahatladı valla..
Ahh ahh bilmezmi hiçç...ohh eşin becerikli desene)
cnm bizde de baba oğul hastalar..dün eşimde doktora gitti antibiyotik kullanıyor,boğazları kötürymüş..
Serroşum neler yapmış öyle..cadı kız yaa..büyüdüler valla..insan inanamıyor..
Annenlerde ne güzel vakit geçirmişsin sevindim.Gerçekten ramazanda kalabalık olmak süper oluyor..Ama ne yazıkki biz yalnızızz(Sende sık sık git güzelim onlara..
ayy cnm çok sağol valla aslında okuyorum ama nas felak ayetel kürsi filan okuyodum şu dediğin duayıda bi buluyum ben..dediğin gibi birazdan benden kaynaklı anne korkak olunca çocukda öyle oluyor..düşüncede tepki vermemye çalışıyorum ama elimde değil..tamam bişey yok filan diyorum ama içim gidiyor...Bugün sabahda üç kere elini kapıyı sıkıştırmış ben uyurken Anıl pes etmiş artık bilerek yapıyor diyo,ama nasıl ağlıyor...Fena yanii..
Geçmiş olsun dileğin içinde sağol güzelim okaliptus yağını biliyorum bende gerçekten iyi geliyor ama pek tıkalı değil Dağhan..
Ayy siz ne fenasınız bee iyi ki yanımıza bi arkadaş alıcaz hepiniz göz diktiniz valal,kanma sibelcim ben bekliyorum güzelim seni buraya..Sen bi hafatsonu gelde beraber gezelim buraları olurmu Sibelcim.Bizim Pendiğe filan gelmeye hiç niyetimiz yok tubacımm :dilcikar: kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
Ayy halanda ayıp etmiş yanii,neyse boşver sallama..eşin iyi kıyak geçmiş sana yapacak tabi görevi..aferin ona,haklıya haklı dimi ama..sende artık dur lütfen cnm yorma kendini bu kadar..dinlen artıkk..
slm kızlar anneme geldim hemen kuzuları aldık forma gittik gezdik ,ikizannelerinden arkadaşımla buluştum çocukları eylendirdim...
ama iftardan önce malesef eşimin amcasını kaybettiğimizi öğrendik..yemeğimi yer yemez gittik gece 1 de döndük....bugünde eşim erkenden gitti...
böğrek yapalım dedik...ıspanak aramak için çıktıkömerle yolaa gezdik gezdik halama gitttim orada oturdum..ömeri uyuttum sattım onlara ..onlar aksama anneme gelecekler iftara
ben böle kızlarrrrrrr
slm kızlar hasta bebişlere ve hasta annelere gecmış olsun.
bende cok zor bı hafta gecirdim.çarsamba sabah bır kalktım zeynep atesten yanıyor.ve oksuruyor ama cok fena hemen hastaneye goturdum bogazları cok fena.bir sürü ilaç verdi.ordan anneme gectim.akşam eve donduk ama atesi ne ilaç ne fitil ne yıkamak dusurmedı gece 2 de 40 lara cıktı atesi.titremeye basladı hemen hastaneye tekra.40 ıda gecmiş..orda yıkadık tekrar tekrar zeynebı en son igne yaptılar dusmeyınce.allahtan ıgneden sonra sabaha karsı dustu eve geldık.o gece hıç uyumadım
ertesigun kayınvalidemler görümce fala geldi merak etmısler.yemekler yaptım falan çok yorldum uyumaya fırsatım olmadı hıç..
dun bende cok hastalandım bogazlarım fena kolumu kaldıramıyorum ama bugun daha iy sayılırım..
başınız sağolsun cnm,Allah mekanını cennet eylesin..slm kızlar anneme geldim hemen kuzuları aldık forma gittik gezdik ,ikizannelerinden arkadaşımla buluştum çocukları eylendirdim...
ben böle kızlarrrrrrr
ufff çok geçmiş olsun cnm yaa cidden zor olmuştur,Alalh şifa versin..slm kızlar hasta bebişlere ve hasta annelere gecmış olsun.
bende cok zor bı hafta gecirdim.çarsamba sabah bır kalktım zeynep atesten yanıyor.ve oksuruyor ama cok fena hemen hastaneye goturdum bogazları cok fena.bir sürü ilaç verdi.ordan anneme gectim.akşam eve donduk ama atesi ne ilaç ne fitil ne yıkamak dusurmedı gece 2 de 40 lara cıktı atesi.titremeye basladı hemen hastaneye tekra.40 ıda gecmiş..orda yıkadık tekrar tekrar zeynebı en son igne yaptılar dusmeyınce.allahtan ıgneden sonra sabaha karsı dustu eve geldık.o gece hıç uyumadım
ertesigun kayınvalidemler görümce fala geldi merak etmısler.yemekler yaptım falan çok yorldum uyumaya fırsatım olmadı hıç..
dun bende cok hastalandım bogazlarım fena kolumu kaldıramıyorum ama bugun daha iy sayılırım..
aynen cnm bizdede aynı durum..Selamlar Kizlar,
Monoton bir Pazar günü, eve tIkIlmis bir halde pinekliyorum. Bizim hastalar uyuyorlar, bende yemek yaptim biraz bakinayim dedim ütüye baslamadan ama pek tenhaymis burasida. Herkese iyi Pazarlar diliyorum.
fulyacım geçmiş olsun canım
birsencim başınız sağolsun Allah mekanını cennet etsin
benim misafirim var yatılı bu aralar uğrayamayabilirim
canım şimdi daha iyi sanırım bidahada olmaz inşallah çok zor anne bakımındanda beni çağırmıyorsun sonrada diyosunki senin için toplanma günü ayarlıycaz aşkolsun siz bi davet edin ben duruma göre süpriz yaparım size Sibelede bişey demeyim şimdi Sibel sen bari beni çağırçok sağol cnm,biraz daha iyi gibi ilaçlara devam ediyoruz..Bu arada biz kahvaltımızı artık kahvaltı mamasıyla yapmıyoruz,sağolsun Gülhancımın sayesinde ondan kurtuldum.Tam tahıllı yada buğday ekmeği yada beyez ekemk hiç farketmez ondan bir dilim içinden tabi..bir tane labne,yarım yumurta,ceviz,pekmez.3 tane bisküvi.gayet güzel oluyor,dene derim
offf kabus gibi valla Allah sanır versin cnm size..Annende dinlenirsin inşalalh..
cnm yaa benimki rezene filan içmez hiç..çok fenadır...ama biraz daha iyi çok şükür,peditusa devam bide dün akşam amcamın kızı nac diye bi ilaç önerdi afedersin balgam attırıyo çok rahatladı valla..
Ahh ahh bilmezmi hiçç...ohh eşin becerikli desene)
cnm bizde de baba oğul hastalar..dün eşimde doktora gitti antibiyotik kullanıyor,boğazları kötürymüş..
Serroşum neler yapmış öyle..cadı kız yaa..büyüdüler valla..insan inanamıyor..
Annenlerde ne güzel vakit geçirmişsin sevindim.Gerçekten ramazanda kalabalık olmak süper oluyor..Ama ne yazıkki biz yalnızızz(Sende sık sık git güzelim onlara..
ayy cnm çok sağol valla aslında okuyorum ama nas felak ayetel kürsi filan okuyodum şu dediğin duayıda bi buluyum ben..dediğin gibi birazdan benden kaynaklı anne korkak olunca çocukda öyle oluyor..düşüncede tepki vermemye çalışıyorum ama elimde değil..tamam bişey yok filan diyorum ama içim gidiyor...Bugün sabahda üç kere elini kapıyı sıkıştırmış ben uyurken Anıl pes etmiş artık bilerek yapıyor diyo,ama nasıl ağlıyor...Fena yanii..
Geçmiş olsun dileğin içinde sağol güzelim okaliptus yağını biliyorum bende gerçekten iyi geliyor ama pek tıkalı değil Dağhan..
Ayy siz ne fenasınız bee iyi ki yanımıza bi arkadaş alıcaz hepiniz göz diktiniz valal,kanma sibelcim ben bekliyorum güzelim seni buraya..Sen bi hafatsonu gelde beraber gezelim buraları olurmu Sibelcim.Bizim Pendiğe filan gelmeye hiç niyetimiz yok tubacımm :dilcikar: kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
Ayy halanda ayıp etmiş yanii,neyse boşver sallama..eşin iyi kıyak geçmiş sana yapacak tabi görevi..aferin ona,haklıya haklı dimi ama..sende artık dur lütfen cnm yorma kendini bu kadar..dinlen artıkk..
iyi gezmişsin canım ama amcanıza çok üzüldüm.Allah rahmet eylesin sevenlerinede sabır versin.slm kızlar anneme geldim hemen kuzuları aldık forma gittik gezdik ,ikizannelerinden arkadaşımla buluştum çocukları eylendirdim...
ben böle kızlarrrrrrr
canım çok geçmiş olsn inşallah daha iidir sebep neymiş bu kadar niye çıkmış ateşi?Kayınvalidenler iyi düşünmüş ama keşke sanada uyu dinlen biz çocuğa bakarız deseydilerde gönül alsaydılar şimdi sende rAhatsızlanmışsın hem yorgunluk hem kızına üzüntü üst üste gelmişslm kızlar hasta bebişlere ve hasta annelere gecmış olsun.
iyi pazarlar canım bugün hastalar nasıl daha iyilerdir inşallah aman dikkat et sende hasta olmaSelamlar Kizlar,
Monoton bir Pazar günü, eve tIkIlmis bir halde pinekliyorum. Bizim hastalar uyuyorlar, bende yemek yaptim biraz bakinayim dedim ütüye baslamadan ama pek tenhaymis burasida. Herkese iyi Pazarlar diliyorum.
ok canım sana hem kolay gelsin hem iyi eğlencelerfulyacım geçmiş olsun canım
birsencim başınız sağolsun Allah mekanını cennet etsin
benim misafirim var yatılı bu aralar uğrayamayabilirim
sende bize gelseydin kız çokta güzel yemek yapmıştım yerdikSelam Kızlar,
Filiz'in de dediği gibi rutin bi pazar günü.Ramazanda olunca dışarıda çıkmak istemiyor insan.
Dün sabahtan oğluşa kahvaltı yaptırıp babişkoyu doktora götürdük.O da boğaz enfeksiyonu olmuş,ilaca başladı.İki erkekimde hasta mafoldumben çok şükür ayaktalar ama.Gelincede amcamın kızıyla haberleştik iftara onlara gitti Pendik'e!! Birilerinin kulakları çınlasın..alsanaalsanasmile Gece 12 gibi geldik eve..Doğru yatağa tabii benn...
Neyse bugünde evdeyiz işte..Raporumu verdim ben kaçıyorum muckk..
hadi gözün aydın gitmiş misafirler ama seni memnun ederk süper olmuş çok düşünceliler kız maşallah diyelimde nazar değmesin herkese böyle kaynana inşallah tam benlik bu arada bende çok severim gezmeyi ama şansıma bana evde oturup çıkmayanlar denk geldi hatta görümceme gittiğimizde enişteye diyorum markete bari bizi götürün diye yok diyo napcaksınız gıcıklar yaniSelam Kızlarrrrrrrrrr,,
Kayınvalıdemı gonderdım dondum sahalara.Gecmıse bakmadım ama alıntılardan gorduğum kadarıyla hastalar cok ekıbımızde.Allah acıl sıfalarversın hepınıze.Bana gelınce derbeder haldeyım bacılar 1 hafta boyunca sokaklarda yasadım resmen.Kayınvalıdem gezmeye pek duskundur ayy bende severım ama onun kı bıraz abartı valla.Bora nın kahvaltısından sonra bır attık kendımızı dısarı akşam yemeğıne kadar don babam don.Bıde bana cok zayıfsın kılo al dıyor bır ay kalsa burda 0 beden olurum bu tempoyla.Ama yınede guzeldı.Sağolsun cok dusuncelıdır gorumcemde oda.Boranın nerdeyse butun kıslık alısverıslerını yapmıslar bır valız esya tasımıs buraya.Boraya dedesıde bır hesap acmıstı kayınvalıdemde herkesten habersız acmıs elıme banka cuzdanını tutusturuverdı.Görumcemle ıkısı ortak bırıkım yapıyor oğlusa.Bende elımden geldığınce gonlunu hos tutmaya calıstım ınsallah memnun kalmıstır.Bızde durumlar bole.O gıttığınden berı Bora evde Ayla Ayla dıye dolasıyor.Babaanne lafını sevmedığınden ısmını öğrettı sıpaya.
Bu aksamda abımler ıftara davet ettı.Bahcelı guzel bıryere gıdıcez bakalım.Benımde artık su mısafırlerı organıze etmem lazım son haftaya kalmadan.Persembe Bursa ekıbını alıcam kısmetse.Zorla davet ettırdıler kendılerını ama yapacak bırsey yok:)))Hafta sonuna kadar aıle buyuklerınıde alırsam ıyı olur.
Sımdı kalkıp toparlanayım.Öptum......
oh hamarat hatuna kalmış yemekler annen biliyor kızınıda ondançok teşekkür ederim kızlar.....sağolun ....eşim cenaze evinden gelmiş dua herkes kendi evinde okuyacak dedi..bende evde kaldım tabi annem halamları alınca yemekleri bana kakaladı
saray köfte yaptım ...çanak kadayıf yaptım....annem çorba ve bezelyeyi önden yaptı...böğrek açtım
son pilav olacak....
fulya cnm geçmiş olsun
esen filiz ferda merhaba kızlar...
gülhan cnm ohhh süper kışlıkllar gelmiş hesaplar açılmış şanslı çocuık bora :)
kolaylık versin rabbimde bende iki aile aldım yemeğe bu hafta annemde olacam
haftayada ...benim misafirim sezonum kapalı yani öptüm sizi mucuk :)
Vayy vay vyaa bizm hatun dönmüş yeşil sahalara demek,hoşgeldin hayatım,günlerin güzel geçmesine sevindim.Desene senin kayınvalidede gezgiç benimki gibi.Anacım o gelince eve girmek nedir bilmiyoruz bizde..İyide oluyo aslında ama ben yoruluyorum o yorulmuyor..kaydirigubbakcemile3Selam Kızlarrrrrrrrrr,,
Kayınvalıdemı gonderdım dondum sahalara.Gecmıse bakmadım ama alıntılardan gorduğum kadarıyla hastalar cok ekıbımızde.Allah acıl sıfalarversın hepınıze.Bana gelınce derbeder haldeyım bacılar 1 hafta boyunca sokaklarda yasadım resmen.Kayınvalıdem gezmeye pek duskundur ayy bende severım ama onun kı bıraz abartı valla.Bora nın kahvaltısından sonra bır attık kendımızı dısarı akşam yemeğıne kadar don babam don.Bıde bana cok zayıfsın kılo al dıyor bır ay kalsa burda 0 beden olurum bu tempoyla.Ama yınede guzeldı.Sağolsun cok dusuncelıdır gorumcemde oda.Boranın nerdeyse butun kıslık alısverıslerını yapmıslar bır valız esya tasımıs buraya.Boraya dedesıde bır hesap acmıstı kayınvalıdemde herkesten habersız acmıs elıme banka cuzdanını tutusturuverdı.Görumcemle ıkısı ortak bırıkım yapıyor oğlusa.Bende elımden geldığınce gonlunu hos tutmaya calıstım ınsallah memnun kalmıstır.Bızde durumlar bole.O gıttığınden berı Bora evde Ayla Ayla dıye dolasıyor.Babaanne lafını sevmedığınden ısmını öğrettı sıpaya.
Bu aksamda abımler ıftara davet ettı.Bahcelı guzel bıryere gıdıcez bakalım.Benımde artık su mısafırlerı organıze etmem lazım son haftaya kalmadan.Persembe Bursa ekıbını alıcam kısmetse.Zorla davet ettırdıler kendılerını ama yapacak bırsey yok:)))Hafta sonuna kadar aıle buyuklerınıde alırsam ıyı olur.
sen çağır yeterki güzelim biz uçar geliriz zemuszemus gülşah da bende gezgiç..Kesin geliriz yanii..kaydirigubbakcemile3selam kizlar a.s.
birsencim başiniz sagolsun tatlim yaRabbim sabirlar versin ailesine..amcanizada Rahmet etsin inşaAllah..
ferdacim kulaklarim bi cinladi bi cinladi :) noluyor böyle dedim kii senmişsin megersem :)) ee anacim ramazandan sonra görürsünüz siz gününüzü..pendige cagircam hepinizi :) gülşah ile sen bi gikinizi cikarin sittin sene kurtulamassiniz cenemdenD o oglusununda sıkısan parmaklarini yerim ben :) demek inatla sıkıştırıp duruyor he :) serrosta sıkıştıra sıkıştıra şimdi temkinli davraniyor..ya acik birakiyor yada parmaklarini kaldirip hafifce kapatiyor..zaten diyorum ya 2.cocugum şapşalak olursa yandim ben,haftanin 3-4 günü hastanede geciririz Allah korusun :)) ben alişmişim tedbirli cocuga ödlek oldugu için cok tedbirli serra :))) eşinede cok geçmiş olsun canim ya..daghan biraz daha iyiymiş şükür sevindim..
filizcim valla ne yapcaz bu cocuklari bilmem..gene doruk iyiymiş maşaAllah..serra asla almiyor elimden..zorla tikayincada ne varsa cikariyor işte :S spreyide iyi yapmişsin sıkmıssin..hadi inşaAllah biran önce toplar canim..
tutkuncum maşaAllah diyorum sana :) ipini kopardin kiz :) helal olsun! böyle devam et derim :)
oo gülhan hanimlar gelmiş :) maşaAllah kiz kayinvalidene..cok severim gezmeyi seveni :) ne güzelde düşünmüş hesap açtirmiş helal olsun :) ay demek cok zayifladin diyorlar he :)) ay ayni ben ya..banada öyle diyorlarp bursali hatunlar kendilerini davet ettirdiler he kesinin semranin işidir bursada degiliz diye sükür namazimi kilsak acaba :)))))
fulyacim cok cok gecmiş olsun yaa..niye cikmiş ki okadar atesi? neyseki düşmüş kuzum ya
özlemcim dogurmamişsin :) hadi az kaldi saliya..inşaAllah saglicakla atlatirsin canim..halanda cok emri vaki yapmiş gercekten..neyse olan olmus artik..ama keske sen kendini bukadar yormasan ya..dinlen diye diye 9 ay gecti be..dogurcaksin hala temizlik peşindesin :) eşinide takdir ettim valla..demek pişman olmus..epey yol kat ediyor..hep böyle devam eder inşaAllah a.s. hayirli haberlerini bekliyoruz canim a.s.
efem bize gelince kuzu kuzu oturduk bugunde..dişari cikalim yemege dedim..ama eşim herzamanki gibi dişardan söyleyelim hiç çikamam dedi..corbayla az makarna vardi..bide bişeyler söyledik yaptik evde iftarimizi..bulaşiklarimi hallettim..mutfagimi misledim :) camasirlarimi hallettim..kizimi yedirdim uyuttum..eşim film izliyor tümgün yaptigi gibi..bende balkonda keyif yapiyorum :)
ay buarada dün yildönümümüzdü kizlar..güya dişarda yiyecektik ama kayinvalidemler gelince yatti tabi :) eşime bikaç bişi almiştim..o da bana parfüm almiş..ama haftaya gelcekmiş :)) bilmiyordum bu kadar uzun sürecegini diyor :) bakalim nasil bişi..hiç kullanmadim daha önce..giorgia armani she'miş..inşaAllah hafif bişeydir..agir parfümleri sevmem valla :S
ay havalar ne güzel serinledi ya..sabah resmen üşüdümne güzel şeymiş üşümek ne güzel şeymiş üstünü örtüp uyumak ne güzel şeymiş vantilatorsuz hayat
bende filmmi izlesem napsam..neysem öptüm hepinizi kocamancaaa :)
canım benim ya başınız sağolsun,Allah rahmet eylesin cnm,geride kalanlara sabır versinslm kızlar anneme geldim hemen kuzuları aldık forma gittik gezdik ,ikizannelerinden arkadaşımla buluştum çocukları eylendirdim...
ben böle kızlarrrrrrr
geçmiş olsun fulyaslm kızlar hasta bebişlere ve hasta annelere gecmış olsun.
ooo kimleri görüyorumSelam Kızlarrrrrrrrrr,,
son 1 gün kaldı cnm yaaaselam kizlar a.s.
özlemcim dogurmamişsin :) hadi az kaldi saliya..inşaAllah saglicakla atlatirsin canim..halanda cok emri vaki yapmiş gercekten..neyse olan olmus artik..ama keske sen kendini bukadar yormasan ya..dinlen diye diye 9 ay gecti be..dogurcaksin hala temizlik peşindesin :) eşinide takdir ettim valla..demek pişman olmus..epey yol kat ediyor..hep böyle devam eder inşaAllah a.s. hayirli haberlerini bekliyoruz canim a.s.
evlilik yıldönüz kutlu olsun cnm,nice mutlu yıllara,bende bilmiyorum cnm parfümü ama methini çok duydum iyi günlerde kullan cnmefem bize gelince kuzu kuzu oturduk bugunde..dişari cikalim yemege dedim..ama eşim herzamanki gibi dişardan söyleyelim hiç çikamam dedi..corbayla az makarna vardi..bide bişeyler söyledik yaptik evde iftarimizi..bulaşiklarimi hallettim..mutfagimi misledim :) camasirlarimi hallettim..kizimi yedirdim uyuttum..eşim film izliyor tümgün yaptigi gibi..bende balkonda keyif yapiyorum :)
ay buarada dün yildönümümüzdü kizlar..güya dişarda yiyecektik ama kayinvalidemler gelince yatti tabi :) eşime bikaç bişi almiştim..o da bana parfüm almiş..ama haftaya gelcekmiş :)) bilmiyordum bu kadar uzun sürecegini diyor :) bakalim nasil bişi..hiç kullanmadim daha önce..giorgia armani she'miş..inşaAllah hafif bişeydir..agir parfümleri sevmem valla :S
ay havalar ne güzel serinledi ya..sabah resmen üşüdümne güzel şeymiş üşümek ne güzel şeymiş üstünü örtüp uyumak ne güzel şeymiş vantilatorsuz hayat
bende filmmi izlesem napsam..neysem öptüm hepinizi kocamancaaa :)
günaydın kızlar..iyi haftalar..
birsen cnaım başınız saolsun.allah rahmet eylesin.fulya cnaım sizede geçmiş olsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?