2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

günaydınlar herkese iyi haftalar diliyorum

birsencim başınız sağolsun bacım

tülaycım günaydın nasılsın

özlemcim az kaldı mutlu sona hayırlısıyla

tuba canım yıldönümünüz kutlu olsun benimde vazgeçilmezim armoni she:)

kızlar bize gelince cumartesi akşam eşimin arkadaşlarıyla fuara gittik gezdik kır bahçesinde oturduk kızlar için değişiklik oldu
pazar günüde sabahtan denize gittik akşamada arkadaşlara gittik iftar için haftasonu dolu dolu geçti yanlız bu ara ev işi yüzünden eşimle çok sık kavga ediyoruz hayırlısı olsun gerçekten çok zor stresli bir süreçmiş

sibelcim bende isterimm erişte:))) sibelcim epey yapmışssın bende yapıcamda havalar biraz serinlesin...
domates biber patlıcan falan kışa iyi oluyor.huzurla afiyetle yiyin.

özlem ya bırak artık şu işleri ya daha dün yapmışssın yeter artık yat dinlen..

selamlar kızlara.s.
yoğun bir hafta sonundan sonra hepinize selama.s.
ayyy misafir misafir çok yoruldum hee neyse ki bitti gitti çarşamba günü tekrar var o zamana dinlenirim ben

bu arada buzluğada karnıyarık yapıp koydum.ayrıca bi de karnıyarıklık patlıcan koydum.
bu hafta içinde domateste koyarım menemen yapıcam bi ara da
ayyyy sibelllll sen bitirmişsin çok şükür darısı başıma inşallahha.s.

gülhancım kayınvalidene bravo heee bayıldım vallaa bende Ahsene açıcam bir altın hesabı

ferda erkeklerin hastaymış geçmiş olsun tatlıma.s.

tubaaaaaaaaa sen buraya gelmiycen miiiii
he buarada resimleri yükledim:kedi:
ben bir evi sileyim kuran için komşular gelecek

gunaydın bacılarrrra.s.

genelde erkek cogunluk hasta gıbı eşlerınız ıcın cok gecmıs olsun kızlarr..havalar garıpleşmeye basladı kuzularda baslar artık
duru'da keyıfsız burnu tıkalı sımdılık pedıtus verıcemde gecmezse gıderım doktora artık
hulya demıstı saolsun kışın okalıptus koy odaya dıye onu denıcem evde vardı almıstım buaksam koyayım belkı ıyı gelır kuzuma...

cok guzel bı hafta sonu gecırdım annemler geldı cmt gunu onlar gelene kadar perdelerımın sıparısını,işlerimi bıtırıdım tam eve gecıyodukkı ufak bı kaza gecırmısler tamda bızım evın sokagında taksıcının bırı gelıp vurmus bızımkılere allahtan cok oenmlı bısey degıl derken ıftara gıttık kardesımın kayınvalıdesıne dönerkende eyup sultana gıttık sahurda öle kalabalıkkı duruda uyumadı bı turladık eve gectık sahurumuzu yaptık yattık dünde hepbırlıkte ıftarımızı yapıp annemlerı yolcu ettık öle guzeldıkı herkez bıraradaa..
bu sabahta uyuyakalmısım işe geldıgımde saat 9,30du:))) yorulmusum bıde regl olmusum :dilcikar:

bırsencım amcanız ıcın basınız saolsun canım..

tuba saolsun kulaklarımı çınlatmış..toplanırsanız gelmeye calısırım tabııı bı aksılık cıkmazsa bende ozledım hepınızı..buarada parfumunu gule gule kullan a.s.

gulhan nekadar düşüncelı davranmış kayınvalıden..a.s.

fulya hoşgeldın canım cok gecmıs olsun..ana kız göze geldınız tabıııa.s.

sıbel masallah canım hafta sonu hasta halınle nelerde becermıssın..şu domatesı nasıl koyuyosun bana da tarıf ette bende yapayım evde a.s.

gunaydın esencımmm
maşşallahh sende pek hareketlısın buaraa..şu domateslerı banada tarıf edın
resımelrıde gordum buarada cok tatlı olmuss ahsennnzemuszemus cercevelık dıye yazıdıgımada bayıldımm a.s.

Canım göndermezmiyim seve seve.Sen biber ve patlıcanı nasıl koyuyosun anlat bakalım?

Esencim saolasın sen karnıyarığı nasıl koyuyosun tatlım?

Gülşahcım,ben domatesi kaynatmadan koyuyorum.Kaynattığımda bir süre sonra hafif ekşiyor tadı salçaya benziyor.O yüzden çiğden rendeliyorum.2 şer kepçe bir yemeklik olacak şekilde poşetlere koyuyorum.Menemen içinde sıvı yağda biberleri küçük küçük doğrayarak sendirdim.Küp küp doğradığım domatesin içine karıştırdım.Yine poşetlere koydum.

Benim dolabımın dondurucusu yetmediği için ufak bir dondurucu aldım.O sayede atıyorum yoksa dolabıma hayatta sığmaz.Gerçi onuda doldurdum ama Birde annemler Ayvalıktan bugün döndüler.Bana 7 kilo kadarda bamya almışlar bi okaldı atacağım.Ondan sonrasında börek falan yapmak istiyorum.Biraz ikramlık.Anlatan olmuştu ama kim hatırlayamadım.Kek ve kurabiye nasıl koyuyosunuz dondurucuya

sibel cnm kek koyma inan hiç iyi olmuyor. en azından ben beyenmedim.ama kurabiyeyi pişirmeden yağlı kapıtla koyuyorum.sonra fırına koyuyorum güzel oluyor.pişirdikten sonra koyduklarımda mikrodalgada ısıtılınca mis gibi oluyor.

günaydın kızlar başsağlığınız dilekleriniz için teşekkür ederim....

bende güzel bir h.sonu geçirdim annemlerdeyiz...

ama bu sabah kalktık boğazım yanıyor malesef hasta oluyorum

bugün yatacağım iftarda antibiyotiğe başlayacağımm

Vay be hamarat hatun hasta halinle nasıl yaptın o kadar şeyi sen bravo valla alkisalkisalkis

öksürüğün içinde biraz balın içine azıcık karabiber koy cnm onu çaykaşığıyla arada at ağzına iyi gelir,hatta varsa zencefilde koyabilirsin..

Beklerim cnm her zaman bu arada.Tubayı boşver sen konuşuyo işte..Kıskanıyolar buraya gelcen diyee:)) yerimseniben

sağol tatlım a.s.
Geçmiş olsun güzelim annenlere ,Alalhtan bişey olmamış,perdelerini de güle güle kullan..Güzel bi haftasonu geçirmişsin çok sevindim.

Ben domatesi buzlukta yer kaplamasın diye,konserve yaptım cnm..Bir kapa dök üzerine kaynar su dök,kolayca soyulur sonra doğra ve tencereye koy,biraz tuz ekleyip hahif kaynamaya başlayınca kavonoza koy kapağını kapatıp ters çevir..süper oluyor..İstersen içine biber de ekleyebilirsin..

teşekkür ederim canım bende çıkarmayı düşündüm o resmi güzel çıkmış gerçektena.s.

benim buzlıuğumda yer olmadığı için ben kaynatıp konserve yapıyorum canım sadece Ahsen için rendeleyip atıcam biraz buzluğa konserve yedirmiycem ona
şöyle yapıyorum biberleri hafif yağda kızartıyorum üstüne domatesi rondodan geçirip yada doğrayıp üstüne koyuyorum kaynatıyorum kaynarken kavanozlara koyup kavanozu ters çeviriyorum (kavanoz kapakları sağlam olmalı ve iyice sıkıca kapamalısın)
sonra hepsini yanyana koyup üstüne battaniye örtüp 3-5 gün bekletiyorum birbirlerinin sıcağında daha iyi sıkılaşıyor kapakları
kapak içe doğru göçerse tutmuş demektir tutmadıysa buzluğa atarsın:))

Canım göndermezmiyim seve seve.Sen biber ve patlıcanı nasıl koyuyosun anlat bakalım?

Esencim saolasın sen karnıyarığı nasıl koyuyosun tatlım?

]
canımcım normal karnıyarık yapıyorum pişirmeden koyuyorum okula giderken çıkarıyorum gelince salçalı su yapıp pişiriyorum ama benim dün misafirim vardı çok yapmışım yemeği artanı basınçlı kaba koydum çıkarınca ısıtıp yeriz o da güzel oluyor
karnıyarıklık patlıcanlarıda kızartıp koyuyorum buzluğa çok iyi oluyor

Günaydın Kızlar,

Hafanın ilk günü,alışan bütün arkadaşlarıma iyi haftalr diliyorum.allah izin verirse yakında bende çalışan olucam.. :))

Bizde malisef 8 de uyandık yine her zamanki gibi..Dağhanı doyurup eve bi el attım.Heryeri sildim,acayip toz oluyor.şimdide oğluşumu uyuttum size bakıyım dedim bi taraftanda iş bakıyorum.

Öptüm hepinizi görüşürüz..

saolasınız kızlar tarıfler ıcın
ınsallah gonlunce bı iş bulursun ferda yakın zamanlarda...
daghanı kıme bırakacaksın?

kızlar bide bulaşık makinasına tüm kavanozları koyuyorsunuz 65-70 derecde yıkatıyorsunuz.kapaklar bir daha zor açılıyor.hani çok yapan varsa bu yöntemi tavsiye ederim.

kızlar durunun enselerı terdenmı anlamadım kırmızı lekeler var bıde elı hep ensesınde kaşınıyo bellıkı sızde boyle olan varmı?
iştah hıc yok allahtan uyurken ıcıyoda bıberonla sut verıyorum yoksa agzına bısey sürmuyo ama sade sut ıcmeklede olurmu bılmem
bıde elı hep agzında oyyy hiç bitmıyor yahuu

saolasınız kızlar tarıfler ıcın
ınsallah gonlunce bı iş bulursun ferda yakın zamanlarda...
daghanı kıme bırakacaksın?

Sağol cnm ilk etapta kayınvalidem gelicek ama ben yinede bi bakıcı ayarlıcam hem onada yardımı olur,aslında biliyosun benim yardımcım vardı belki ilk önce onla başlayabilirm yada aklımda olan biri daha var ona teklifte bulunucam.Hayırlısı bakalım ne olacak..

cnm Dağhandadan var sıcaktan ama iki gündür kolları biraz azaldı,ensesindede hala var ve kaşıyor o da.
Sadece sütle de olmaz be güzelim gündüzleride mi yemiyor bişey..
ferda canım hayırlısı olur inşallah.

sağol cnm a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…