2009 Mayıs Anneleri

arkadaşlar lütfen bilgisi olan acil cevaplasın,
kızım 1 hafta sonra 3.ayını dolduracak.Kilosu 5000gr. Sütüm yetmediğinden dolayı huzursuzdu.Bugün doktora götürdm milupanın aptamil mamasını ek olarak ver dedi.Mamayı verdikten 2 saat sonra kızım yetişkin bir insan kadar kustu.Çok korktum.Neden böyle olduğu hakkında bilgisi olanlardaan cevap bekliyorum

cnm korkma sakın ol alıskın olmadıgı ıcındır bence yada fazla gelmıste olabılır

Biraz geç canım yaaaa o saate kalmayalım derim.Bizim vapur işi yattı ozaman nasıl geri döncez peki? :uhm:
bencede geç dönüşte saate göre artık ben eşimi çağırırım yada Haydarpaşada inip trenle gitcez en rahatı o o gün duruma göre bakarız artık.

ondan bende aldım küçücük bişe yaa mümkün değil içine giremem demiştim ama girdim:lepi:
pek kullanmadım 2 kere giydim ama baya toparlamıştı vücudumuu

Ahsende bu aralar yüzüyle çok oynuyor
bugün hiç uyumadı şimdi uyudu şükür bende ütü yaptım yarın gidiyorumm
daha bavul bile hazırlamadım ütüm var yapılacak
bakalım işe yarıycak mı
uyuduysa hiç vakit kaybetme derim hemen toplan ne güzel yolculuk var ah bende gidebilsem nerdeeeeeeeeeeeee

tutkuncum kızının gozlerıne bıtıyom yaa:nazar::nazar::nazar:sen her msatınca ona bakmak cok sevındırıyorbenı yenı halınıde eklesene cm cok merak edyom valla

sizin de yıl dönümünüz kutlu olsun bi yastıkta kocayın inşallaahh:nazar:

benimki de artık uykusu gelince çok huysuzluk yapıyo. sonra uyutmak çok zor olmuyo ama hemen uyanıyo tekrar sil baştan :((

hadi hayırlısı...

ayneeeeenn şaka gibi yaaa

tesekkurler canımmmŞeniz

Günaydın tatlı anneler

Bende mayıs annesiyim, 27 mayısta doğum yaptım Masal adında 2 ay 5 günlük bir kızım var.
Hepinizin bebişleri çok tatlı maşallah Allah nazardan saklasın.
Sizleri uzaktan takip ediyorum, yalnız başına çocuk büyütmek çok zor hele bide tecrübesiz olunca...
Tutkun ve Nacihan beylikdüzünde oturuyor galiba bende beylikdüzünde oturuyorum :)

Birkaç sorum olucak cevap verirseniz çok sevinicem

- Biz perşembe günü ikinci aşılarımızı olduk sağlık ocağında yaptırıyorum dr rota aşısı içinde ogün gel demişti, birgün içinde o kadar aşı kıyamadım ve rotanın bir sürü yan etkisini okudum, sizler yaptırdınız galiba çoğunuz yan etkisi oldu mu? ve ne kadarlıkken yaptırdınız 2 ve 4. aylarda biliyorum ama öteki aşılarla aynı gün olması şart mı?

- Birde çalışan ve doğum iznine ayrılan anneler doğum ücretlerini aldınız mı? hangi evrakları istediler, dün bana sgk; işyeri vizite ve çalışamamazlık girecek netten ve hastanede raporu göndercek o kadar dediler, başka ben giderken bişey götürcem mi, işyerim karşıda ve eşim izinliyken bebekle gidicez gene gene git gel olsun istemiyorum yardımcı olursanız çok sevinicem...

- Beylikdüzünde oıturan arkadaşlar bebişleri hangi dr a götürüyosunuz? ilk önce doğana götürdüm şimdi medi life ama hiç şöle kafama uygun gerektiği gbi ilgilenen bir dr bulamadım.

Bende hamilelikten beri bir siteye giriyorum ama hiç böle paylaşımlar olmuyo, keşke orda zaman kaybediceğime buraya girseydim paylaşımlarınız çok güzel hepinize sevgiler

canım hosgeldın aramızaaaaa.s.

Herkese günaydınlar bacılar

Bizde kızımla her zamanki gibi 9'da kalktık. Emzirdim falan şimdi koltukta yanımda yatıyor. Babamız biraz daha uyusun dedik. Kalkmasını bekliyoruz

Bugün kızımın kontrolü var. Hem pnomökok ve rota aşımızı olucaz hemde bakalım kilomuz boyumuz ne olmuş :uhm: Doktor teyzemiz bi kontrolümüzü yapsın

Ya gece kızımın bacağını bi sivri yemiş :1shok: Ama görseniz eşşek kadar :1shok: Kayınvalidemlerde ısırmıştı ama küçüktü. Bu kocaman ya yazık kuzuma :çok üzgünüm:

ah o sıvrılerrrr bı yakalarsammmm
benımkınıde yemişler pınarım bole kıpkırmızı kuzucum un eliiii tenı cok narın defnemınde yagız gıbııı...hadı bakalım hayırlı hbr lerele gelın inş kontroldennn defne kızım buyumusturrrr:nazar::nazar:

Herkese günaydıın.Bugun bende erkenciyim.öyle derin uyuyodumki tam yeni dalmıştım sabah sabah zil çaldı kaçtı uykum.Dün test almıştım baya bi şüpelendim kendimden onu yaptım kalkmışken neyseki negatifmiş sırnaşık şey bi tuhaf oldum ya çift çizgiyi görmek için ne kadar beklediğim günler geldi aklıma.şimdide çift çıkarsa diye korka korka yaptım kaydirigubbakcemile3 .
Aklımdayken bişey sorcam kızlar sizin bebeklerinde kafası çok sıcakmı? ben kucağıma aldıımda kafasını yasladığı yer çok ısınıyor.vücudu sıcak değil ama kafası çok sıcak önce bana öle geliyodur sandım ama dün misafir vardı oda aldı kucağına bunun kafası baya ateşli dedi.neden olabilir acaba.

efet canım bende dereceyle olcuyom normall..bıde asırı terlıyo benımkının kafasııı emerken hele kan ter içinde kalıyo kuzucummm:kedi:

Aslıcım evlilik yıldönümünüz kutlu olsun nice mutlu senelere tatlım.a.s.

Gülşahcım git tabi tatil gibisi varmı birde deniz çok rahatlatıyor.Ah keşke bende tekrar kaçabilsem ayvalığa..şutarafagitti

tesekkurler sibelimmmopuyorumnanaktan

supersınızzzzzz öaşallahhhh

Kızlar selam , oğluşum ve Naz ablası :))

k-425553-kağan.jpg
[/URL][/IMG]

oyyy maşallahhh kaganaaa

Kızlar selam, çoktandır yazamadım çünkü memleketime gittim yurt dışına,
bakıyorum da herkes iyi maşallah, bebişler büyüyor. Bizim bebiş te iyi, müsait zamanda resmini koyarım, biz 7 300 gr olduk teyzeleri, sadece emziriyorum.
Öpüyoruz hepinizi

hosgeldın cnmmm mASALLAHHH bebıkomooo..beklıoz resımlerınızı annesiii

kızlar selam dün gece çok zordu kızım çılgın
lar gibi 2 saat ağladı sabah 4 te uyudu ve 11 de kalktı kahvaltımı 2 de anca yaptım şimdi tansiyonumu ölçtüm 9 a 5 eşim tuzlu ayran yapıyor.kızımı da yıkadık.ıııııııııııı yıllardan sonra ilk kez tuzlu ayran içtim.5 senedir yemeklerde dahil tuz yemiyordum

gecmişolsun cnm..
arada tutuo bunların mızıklık damarıııı
:)

merhaba kıslaarr..
Uzun zamandır yazamadım..Umarım herkescikler iiyidir...keyifler yerindedir...
Çok yoğun geçti bu aralar benim için..Zaten totiğim günümün büyük kısmını alıyor..Bir de Evimizin en üst katı yapılıyor kayınvalidemler geldi Adanadan ..Onlar ilgileniyorlar işlerle..bende socuktan fırsat kaldıkça yardım ediyorum..Birde ablamın nişanı oldu oraya git gel..Durum böle yanee..

Bi de dr umuza gittik bugün oğluşumla kontrol zamanımız gelmişti..Büyüyoruz artık..
maaşallah 7 kilo 600 g olmuş oğluşum:nazar::nazar:herşey yolunda şkr..Hemşire ablalarımız çok sevdi bizim yayamazı...Bizimki de hem cilve yaptı hem dil çıkardınaniknaniknaniknanik
oğlu ayıp değilmi dedim kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3Şimdi de yanımda oynuyo kendi kendine..sağdan sola soldan sağa hareket etmeye başladı..eller hep ağzında..Canım o benim yaaa..

cumalıkızık köyüne gitmiştik orda 2 foto teyselerimizee..
ahanda yine dil dışarıdaa....:nazar::nazar:

bu da dedemizle beraberr....ne kadar masum şuna bakınççkedi bu kediikaydirigubbakcemile3:nazar::nazar:

oyyy maşallah nekAADARDA buyumussss
hosgeldınızzz:)

canım dün arka arkaya çok besledim o rahatsız etti sanırım gaz değildi çünkü çok yedi oda şişirdi bebeği tabi.

valla inşallah uyur yoksa bende mahvoldum bugün
Sibelcim dün yanlış besledim geç kalktı dün sonra gündüz pek yemedi gecede az yedi diye tıktım mamayı oda hayır demedi tabi sonrada rahatsız oldu yavrum ağlaya ağlaya uyudu hemen kalkıncada yıkadım rahatlasın diye sonra yedirdim rahat şimdilik tabi bakalım.
Tubiş doğumgünün kutlu olsun canım nice yıllara
Siribroncum evlilik yıldönümünüz kutlu olsun eşinde inceymiş vala
Handeor hoşgeldin beylikdüzünde oturmuyorum ben.
Alsu ve Melinde aramıza dönmüşler hoşgeldiniz.
Birsen annenler sözde iyilik yapıcaz demişler ama insan daha küçük olduğu için nasıl bırakırki bunu düşünememişler bu arada salıncak keyfide pek güzelmiş
Fulyacım maşallah pek tatlısınız
Yeni anne maşallah diyorum oğluşuna
Pınarcım karpuz zararlı demiş dr kız senin Defnoşun fotosunu verseydik dr a napardı acep

tesekkurlerr canımmmm:)

sağol canım ya anlamadım zaten ben bu bebekleri valla sanada geçmiş olsun bi yerinmi kendi kendine acıttı ki bide bebekler rüyalarında korkorlar mış bazen
Bizim ananemler bebek uykusunda ağlarsa annesini götürülermiş ona ağlarmış derler :gitme::gitme::gitme::gitme:gülersede babasını eşeğe ters bindirirlermiş ona gülermiş derlerdelikafadulden

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3almesın bacımmm coksss guldummmm

benimkide öyle cnm...öle iştahlı emiyo ki ama sonra midesi bulanıyo...ağzının suyu konusunda da aynıyız..sanırım bu zamanlarda herkeste oluyo...:emir_bebek:

benim kide oyuncak yaptı beni...sanki plastik gibi sündürüp sündürüp bırakıyo yaaa:umursamaz:

cnm bu konudan bende muzdaribim...kulağı ve yüzüyle çok oynuyo bu aralar...elleri sürekli yüzünde ve kulaklarında...a.s

cnm kullandıktan sonra görüşlerini yazar mısın? bende kilolarımdan çok dertliyimsenağlama yazarsan çok makbule geçer merakla bekliyorumzemuszemus

herkese merhaba kızlar....ara sıra girebiliorum çünkü benim oğlan sabah 7 gibi kalkıyo sonra doğru düzgün hiç uyumyo yaaasenağlama evde iş güç yapan anneler size çok imreniyorum valla...ben maratonda gibi iş yapıyorum o da oğlum izin verirse...:1no2: gece düzene girdi ...inş gündüz de düzene girer en kısa zamanda en azından uyumasa bile çok ağlamaz....

desene hepsı aynı bu kuzucuklarınnnn:)
inş en kısa zamanda duzene gırersınız canım bızde daha tam orurtamadık duzeniiii

arkadaşlar lütfen bilgisi olan acil cevaplasın,
kızım 1 hafta sonra 3.ayını dolduracak.Kilosu 5000gr. Sütüm yetmediğinden dolayı huzursuzdu.Bugün doktora götürdm milupanın aptamil mamasını ek olarak ver dedi.Mamayı verdikten 2 saat sonra kızım yetişkin bir insan kadar kustu.Çok korktum.Neden böyle olduğu hakkında bilgisi olanlardaan cevap bekliyorum

canım mıdesı alışık deıl ya ondan kusmustur ole ...
bırden cok wermeseydın ara ara wersen daha ıı olur belkı gercı ben mama kullanmıorumm ama mıdesı alışık deıl ya ondan ılk kez aldıı için olmustur.basta sutum azken wermuıstım bende aynen gerı kusuodu benımkıde ..korkma canım zamanla mıdesı alışırrr

ben geldımmmmm
şiiiittttt ogluş uyuyooooo babamız işe gıttıııııı
bende bı sıze bakııım dedımmmm nassınız bacılarrrrrrrropuyorumnanaktan

tutkuncum kızının gozlerıne bıtıyom yaa:nazar::nazar::nazar:sen her msatınca ona bakmak cok sevındırıyorbenı yenı halınıde eklesene cm cok merak edyom valla
valla şu an değil ama sonra koyarım.sağol canım ya artık o kadar masum değil daha çocuksu sanki bide o foto nasıl denk geldiyse bi daha yakalayamadım öyle bi poz.
siribronum biz iyiyiz sen nasılsın?

kızlar arkadaşlarım gelecek evi topluyorum hazır bişeyler aldık onları ikram edecem çaya gelecekler artık karar verdim kendimi yormayacam

valla şu an değil ama sonra koyarım.sağol canım ya artık o kadar masum değil daha çocuksu sanki bide o foto nasıl denk geldiyse bi daha yakalayamadım öyle bi poz.
siribronum biz iyiyiz sen nasılsın?

ıyıyız tutkunummmmŞeniz
oglan sabahturv yenı derın uykuya daldı sanırım...banyodan sonra basardık onuda:)uykusu olunca delı gıbı mızmızlaqnıo son 3gundur ..ne yapcamı şaşıom falla...
efet tutkunum ya beyazlar içinde o gozlerı maşallah supanallahhh cokkkk gusel kuzum:nazar::nazar:

kızlar arkadaşlarım gelecek evi topluyorum hazır bişeyler aldık onları ikram edecem çaya gelecekler artık karar verdim kendimi yormayacam
Aferin yorma kendini canım 2 çocuk zaten zor millet aferin mi diycek.
ıyıyız tutkunummmmŞeniz
oglan sabahturv yenı derın uykuya daldı sanırım...banyodan sonra basardık onuda:)uykusu olunca delı gıbı mızmızlaqnıo son 3gundur ..ne yapcamı şaşıom falla...
efet tutkunum ya beyazlar içinde o gozlerı maşallah supanallahhh cokkkk gusel kuzum:nazar::nazar:
Sağol canım ya
huy değiştiriyolar sanırım dün eşim oyun parkı aldı netten bakalım o işe yaıycakmı.Bizim yan komşu eşimi görmüş 2-3 gündür sesi geliyor hastamı kız demiş eşim bizde anlamadık deyince artık olur böyle sebepsiz ağlamaları alışın demiş onun oğlu 4 yaşına kadar ağladı korktum valla

kızlar tansiyonum düşünce eşim market yaptı geldi bi baktım izmir köfte yapmış pişiriyor bide erik almış onları kaynatıyor ya ne hamarat kocam var ya maşallah

kızlar tansiyonum düşünce eşim market yaptı geldi bi baktım izmir köfte yapmış pişiriyor bide erik almış onları kaynatıyor ya ne hamarat kocam var ya maşallah

maşallah dıyelımde nazar degdırmeyelım aman:nazar::nazar:
ew işlerınden anlayan kocalar superr oluo falla tutkunummmhihoyyyt
benımkıyle bız ters olmuşuz hele ben erkek o kadın olmalıymışşşşkaydirigubbakcemile3

benım yğızım uyandı emdı gerı uyudu anammmm..
eger bu gece uykusuysa mıçtıkk yanimmmmm:))))
cok uyuyuncada ozluyom yafs:))cocuk ne yapsa yaranamıyo anacığına:)))))))))))))))

Son düzenleme:
kızlar selam nasılsınız bende süt iznimi kullandım bugün:))) kızlarımla ilgilendim evi toparladım yemek yaptım gezmeye gittim

ılgın
sibiko
mutahhara
incihan
bengi
pınar
esen81
dırımkızı
incihan
bigudi54
siribron48
civciv1981
ankakuşu
aysun4141
tutkun09

çekilişe katılanlar :))))

Son düzenleme:

maşallah canım eşine :)) ne güzel seni düşünmesi Allah nazarlardan saklasın bitanem
nasılsın bu arada bebiş nasıl

kızlar ben regl olmadım geçen oldum sandım bir damla geldi kesildi hemen

çok sıcak nemli hava kızlar

maşallah dıyelımde nazar degdırmeyelım aman:nazar::nazar:
ew işlerınden anlayan kocalar superr oluo falla tutkunummmhihoyyyt
benımkıyle bız ters olmuşuz hele ben erkek o kadın olmalıymışşşşkaydirigubbakcemile3

benım yğızım uyandı emdı gerı uyudu anammmm..
eger bu gece uykusuysa mıçtıkk yanimmmmm:))))
cok uyuyuncada ozluyom yafs:))cocuk ne yapsa yaranamıyo anacığına:)))))))))))))))
valla maşallah seninkide yardımcı oluyor galiba şanslımıyız ne
Valla hemen uyu gece uykusuzluk çekilmiyor ki ben gece kuşuyumdur düşünün yani
iyi uykular kız senin bebiş uyuyup büyürken sende büyüme
yedik yemeğimizi ohhhh çok güzel olmuş valla
kızlar çekilişe benide ekleyin ha unutmayın beni bide limit belirliycekmiyiz şu kadarı geçmesin diye turkbayragi

kızlar selam nasılsınız bende süt iznimi kullandım bugün:))) kızlarımla ilgilendim evi toparladım yemek yaptım gezmeye gittim

ılgın
sibiko
mutahhara
incihan
bengi
pınar
esen81
dırımkızı
incihan
bigudi54
siribron48
civciv1981
ankakuşu
aysun4141

çekilişe katılanlar :))))
bende bende bende varım

maşallah canım eşine :)) ne güzel seni düşünmesi Allah nazarlardan saklasın bitanem
nasılsın bu arada bebiş nasıl

kızlar ben regl olmadım geçen oldum sandım bir damla geldi kesildi hemen

çok sıcak nemli hava kızlar
sağol valla gerçekten maşallah
canım gelir merak etme ya 1 yıla kadar normalmiş
bu arada burasıda serin dün çok yağmur yağdı ondan bugün güzel.senin orayı düşünemiyorum senin kızlar nasıl benim kız biraz huysuz bu ara

ılgın
sibiko
mutahhara
incihan
bengi
pınar
esen81
dırımkızı
incihan
bigudi54
siribron48
civciv1981
ankakuşu
aysun4141
tutkun09

ekledim canım gönlümüzden ne koparsa yiyenlerimize tatlım bir limiti yok yani :))))
kızlar ben çıkıyorum eşim kızıyor gel oturalım diyor öptüm hepinizi:1hug:a.s.

dün netten bunu aldık bunda da durmazsa artık yandım sallanmayı sevmiyor belki bu hoşuna gider tekmeleme yerleri var müzükli aynalı falan inşallah işe yarar yoksa ev alıp başını gidecek yada eşim isyan edebilir yalnız kalınca ağlıyor gündüz uyumuyor gecede iş yapılmıyor bakalım ne olacak.Ana kucağı beşik sallanmak hiçbiri işe yaramadı bakalım

Kızlar mrb, resim ekledim çıktım hemen çok duramadım ,beğenen teyzoşlarımıza teşekkürler, şimdide geçmişi okudum biraz çok duramıcm yine eşimle konuşucas su annesinin gelme mevzusunu , bide dayanamadım face te hesap açtım biliyonus ztn :)))aslıcm yıldönümünüzmüş ice mutlu yıllara,a.s.

Herkese iyi akşamlar bacılar ben geldiiiimmm hihoyyyt

Defne'yi emzirirken geçmişi okudum yatırdım geldim sayfa gitmiş kötükedihüso

Bugün doktora gittik :lepi: Kızım 5716 gr ve 60 cm olmuş :nazar: zemuszemus Herşey yolunda dedi doktorumuz. Pnomökok ve rota virüsü aşımızı olduk. Rota aşısını hiç sevmedi Defnoş.Diliyle itip durdu. Çok şükür ateşimiz falanda olmadı :nazar:

Doktor yaklaşık 10 dakika Defne'nin emmesini gözlemledi. Emişi çok kuvvetli. O yüzden kısa sürede memedeki sütü bitirir ve bırakır merak etme dedi. Yutma sesinden falan sütün yeterli, kilo alımı da çok normal dedi zemuszemus

Ellerini sürekli diş etlerine sürüyor diye dişlerini kontrol etti. Aslında ilk ön dişlerin çıkması lazımmış ama bizim kızın yanlardaki kesici dişleri kabarmış gibiymiş. Erken çıkabilir dedi :1shok:

Sütün böyle gittiği sürece 6.ayın sonunda ek gıdaya başlayacağız dedi. Verdiğim meyve sularını söyledim. Bağırsak sindirimi şuan tam çalışmadığı için hem bebeğe ağır gelir rahatsız edebilir hemde alerji yaratabilir. Şu anda verilen meyve suyunun bi besin değeri yok verme dedi. Çok terlediği için günde 10 cc su verebilirsin dedi.

Ev 28 dereceyi geçiyorsa sakın gazı olur falan diye çorap giydirme dedi. Çünkü vücut ısısı çoğaldıkça klima görevi görsün diye elleri yada kafası soğurmuş. Hiç iyi değil dedi :1shok:

Bayağı bilgi verdi bu sefer. Herşey yolunda yani çok şükür :nazar: zemuszemus

Doktor çıkışı e-bebek'e dönence baktık. Ama onlar beşiğe takılıyormuş. Bizim kızın sepetine takılamaz. E beşiğine de ramazanda geçicek inşallah. O zaman alırız dedik.

Ordan da Çamlıca tepesine götürd babamız bizi. Temiz hava aldık bol bol zemuszemus Eve geldik yemek yedik, Defnoş'u yıkadık, uyuttum şimdi rahatım zemuszemus

pınarcım dr süper bilgi vermiş hadi Defnoşta iyiymiş maşallah gezmişsinizde günün güzelmiş yani
Aşıda inşallah ateş yapmaz
Cerenmi gelmiş burdamısın kız özledik valla
Yeni anne kaynananmı geliyor

Back
X