2009 Mayıs Anneleri

valla güzelim bu zorlandigin zamandaki beslenmense evde olsan nasil beslencektin cok merak ettim :) maşaAllahin var :) bide ben sayayim :))) aradaki farki gör

sabah 6.30da eşimi yolladim..2 portakal yiyip yattim :) 12de kalktim..3 tane milföy böregi ile bi kutu süt içtim..daha bişey yemedim :) midem kazinmaya basladi..bişeyler yicem birazdan :)

daha nice bebişinizle mutlu yıllara canım mutluluğunuz daim olsun :::)))

alemsin vallakaydirigubbakcemile3 bende yaptırmıyorum masaj artık güç denemesi girince işin içine aman kalsın:1no2:a.s.

cnm tebrik ederim nice mutlu yıllara inşallah bebişinizle birlikte..a.s.

Öyle duydum cnm evet giden herkes ağlıyormuş diyolar.Ben zaten hazırım...Bana ufacık bi duygusallık yetecek.. Bi de bol bol mendil hazırlayayım yanıma tam olursenağlamasenağlama

bende eşime dün gidelim dedim yok sen çok hassassın birde sinemada seni düşünemiyorum dedi kaydirigubbakcemile3 ama bizde en kısa zamanda gideceğiz o filme mendil şart bitanemkaydirigubbakcemile5

cnm ben de öle plan yapınca yediğim şeyden zevk alamıyorum yaa..Dah çok zorlanıyorum..Ama sevdiğim şeyler var hergün tüketiğim...Muz armut elma yiyorum..Sebze yemekleri yapmaya özen gösteriyorum..Arada da zorla bebişim için yediğim şeyler var tabi...Süt ve yoğurt türü de yemeğe çalışıyorum..
Ama kızartma ve yağlı yiyecekler yerine sebze meyve ağırlıklı beslenirsek biz kendimiz değil bebişlerimizi beslemiş olacağız gibi geliyor bana..
Bne mesela bu günlerde hep sebze meyve tüketiyorum bol su içiyorum..Çok kilo aldığımı zannediyordum..Göğsüm ve göbişim şiş bu yüzden Ama tartıldığımda daha başlangıç kiloma erişemediğimi gördüm..Bebişlerimiz sağlıklı olsunda alalım zaten sorun diil dime:ecrin_bebek:

bende eşime dün gidelim dedim yok sen çok hassassın birde sinemada seni düşünemiyorum dedi kaydirigubbakcemile3 ama bizde en kısa zamanda gideceğiz o filme mendil şart bitanemkaydirigubbakcemile5

Bebişlerde az çok görsün dime...Duygusallık nedir öğrensin oğluşum ..Kızlar duygusal erkekleri sever..Bu yönde çalışmalara başlıyım şimdidenkaydirigubbakcemile3naniknanik

çalışan arkadaşlarım masa başında bel ağrısı için en güzel çözüm küçük bir yastıkla beli desteklemek ve arada bir yürümek benimde belime ağrılar giriyor oturmaktan şimdi böyleysem son ayları hiç düşünemiyorum

valla şekerim bende doğru düzgün beslenemiyorum diye üzülüyordum
ama senin halini görünce içim rahatladı
ama bebişini düşün beslenmene dikkat et bence sabahları yumurtanı ihmal etme
öpüyorum

Bebişlerde az çok görsün dime...Duygusallık nedir öğrensin oğluşum ..Kızlar duygusal erkekleri sever..Bu yönde çalışmalara başlıyım şimdidenkaydirigubbakcemile3naniknanik

valla prenslerde öğrenmeli duygusallığı benim kızım şimdiden pek duygusal olacak annesi çok hassas çünkü sen çalışmalarına başla bakalım fıstıksırnaşık şey

kızlarr bugünn çenenizzmi düştüü yahu 1 saattir geçmişi oku oku bitmediii yahuuu klava:klava:klava:

şaka bi ya Allah muhannetinizi arttırsınn maşşallahh herkezin keyfi yerindee :lepi:

mutahhara canımm geçmişş olsunn bende nerde diyordumm bu kaç gündür yaw ama çokk güldümm sanaaa :roflol::roflol: ne herşeye burnunu sokuyorsun bakımm senn :roflol:

melincimm eşinle bebişinle nice mutlu seneler geçirr bitanemmm a.s.a.s.

kızlar bende 2 dr a gidiyorumm ama birbirlerinden haberleri yokk zaten geneldede ikiside aynı şeyi söylüyorr kaydirigubbakcemile3

canım daha nice uzun senelere bebişinle birlikte.güle güle giy kıyafetinide

:) haklisin canim..bugun biraz böyle oldu..doktorum bi gün peynirli bi gün yumurtali kahvalti yap dedi..ama annemde hergün şifa niyetine zorla kendini bi yumurta ye diyor :) hergünde canim istemiyor yumurta..ama dedigin gibi yemek lazim bebiş için süt,yogurt ve peyniri muhakkak tüketiyorum..aksama tamamliyorum genelde şimdide balik yedim az ekmekle..

gülme kiz :))))) evet valla bi daha burnumu sokarsam ne olayim :) banane yesin herkes birbirini demek lazim hoşgeldin bu arada

öyle melincim herşey bebişler için benim içinde çok zor ki önceden ben kolayı elimden düşürmezdim hiç dikkat etmezdim ama şimdi görsen beslenme uzmanı oldum
allah hepimize sağlıkla sıhhatle bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin

kızlar ben tek doktora gidiyorum ve sonsuz güveniyorum bana ilk defa bir doktor beni gece gündüz arayabilirsin her sorununda dedi ve ben sormadan herşeyi en ince ayrıntısına kadar anlatıyor ara ara bebişimi özleyince başka dr gitme düşüncesi geliyor ama son anda vazgeçiyorum

Arkadaşlar biraz önce doktorumu aramıştım.cumartesi gitcem ya kontrole.doktorum istersen yarın sabahta gelebilirsin dedi. Bende hemen eşimi aradım sevinçle izin alabilirse yarın bebişimi görüyüm diye. Ama eşim h.içi izin almam zor olur. Biz cumartesi gidelim dedi. Hne güzel heveslenmiştimki.şimdi yine cumartesini bekle durrrrrr

Bebeklerin beyin gücünü artırmanın yolları

Omega-3 alın: Hamile ve emziren annelerin, bebeklerinin beyin gelişimini maksimuma çıkarmak için haftada en az 340 gr. balık (somon, sardalye, çiroz gibi) yemeleri gerekiyor. Bazı takviye edilmiş ve güçlendirilmiş besinlerde de omega-3 bulunuyor.

Hamilelik boyunca aktif olun: Egzersiz yapmak fetusa giden kan dolaşımını artırır ve besinlerin, oksijenin daha etkili bir şekilde taşınmasını sağlar. Ne kadar egzersiz yapabileceğinizi doktorunuza danışarak belirleyin.

Tiroitlerinizi kontrol ettirin: Anne karnındaki bebeklerin erken dönemde yeterli miktarda tiroit hormonu alması, beynin düzgün gelişimi için gerekli. Yapılan araştırmalar, yeterince aktif olmayan veya çalışmayan tiroitlere sahip annelerden doğan bebeklerin diğerlerine göre daha düşük IQ'ya sahip olabileceğini ortaya koydu.

Stresi azaltın: Hamilelik sırasında eşinizle tartışmalar yaşıyorsanız, bundan kurtulmaya gayret edin. Çünkü bu bebeğinizin zekasında olumsuz etki bırakabilir. Bilim adamları yüksek oranda salgılanan stres hormonunun plasentaya kadar ulaşıp bebeğin beyin gelişimini etkilediğine inanıyor ve baba adaylarının da bebeğin gelişiminde önemli bir rolü olduğunu vurguluyor.

Mümkün olduğunca uzun süre emzirin: Harvard'da yapılan bir araştırma, en az 10 ay boyunca emzirilen bebeklerin 18 aylık olduklarında çok daha fazla gelişim kaydettiklerini gösterdi. Balıkta bulunan omega-3 gibi faydalı yağlar süte karışıyor. Anne sütü beyni geliştiren maddeler içeriyor.

Zaman

canim az sabir :) 3 kere yatcan kalkcan doktordasin

gülme kiz :))))) evet valla bi daha burnumu sokarsam ne olayim :) banane yesin herkes birbirini demek lazim hoşgeldin bu arada [/QUOTE]

hoşbuldumm canımmm a.s.a.s.

ya kızlarr benimde 3 gündürr sol ve sağ tarafımda ağrılar oluyor tam olarakk kasık mı bilmiyorum ama yürüyünce yatakta dönerken bıçak kesiyorr sanki yaw senağlamasenağlamasenağlamaumarım önemli bişi yoktur dr a da yeni gittimm gitsem mi acaba yine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…