2009 Mayıs Anneleri

merhaba kızlar ben geldim ama kime nediemi unuttum çok yazışmışsınız maşallah
melincim eşin vebbeşinle nice senelere
bendede oturduğum yerden kalkarken ağrı oluyor zor kalkıyorum ilk dakikalar topallıyorum bile
burada bende 31 aralıkta yaptırıyorum tetanoz aşısını 21 haftalıkken filan olucak sanırım

kızlar bende daha gidip sağlık ocağına kayıt bile olmadım. bu cumartesi doktordan önce inşallah sağlık ocağına gidip kayıt yaptıracağım.belki hemen gittiğimde beni yakalamışken aşımı yaparlar.birde çok korkarımki iğneden.deli olur ağlarım inanın.

yok canım sen oturduğun yerin sağlık ocağına gidip kayıt oluyorsun.

canim muhakkak döndügün bi taraf vardir..ben genelde hep sola dönerim,derken yüzüstü kaymaya baslarim :) buna engel olmak için ince bi yastik koyuyorum göbegimin hizasina..istesemde dönemiyorum

kendin gidip kayit yaptiriyosun canim..bende hala gitmedim :))

canım sağlık ocağına kendin gidiyorsun orada sana bakan bir ebe var kayıtların ve bilgilerini alıyor aşı kartı veriyor her gittiğinde kendi ilgileniyor seninle tansiyonunu ölçüyor ve kilo takibi yapıyor birde el dopleri ile bebişin kalp atışlarını dinletiyor

kızlar ikz gebelikde karın 2-3 ay daha büyük oluyormuş ben gerine gerine gezeyim o zaman normalde tombişim herkes bebek değil göbek diyoduuun showdaki doktor dedi şimdi 5 aylık ikşz 7-8 aylık gibi olur dedi

ahanda hemencecik buldumsengözlerimebaksanab

Annenin hamileyken yediklerinin çoçuk üzerindeki tesirleri

Annenin hamilelik dönemindeki beslenme durumunun hatta çocuğun ahlak, zihin ve zekası üzerinde bile çok tesiri vardır. Zira çocuğun sinirleri ve beyni annenin yiyeceğinden meydana gelmektedir Her yemeğin kendine has bir eseri vardır. İslam da anne yiyeceğinin çocuğunun gelişmesinde etkili olduğu konusuna değinmiştir. Örneğin:

Peygamber efendimiz buyuruyor ki: "Hamile kadınlar, çocukların iyi ahlaklı ve sabırlı olması için hamileliğin son aylarında hurma yesinler."[38]

Başka bir yerde de buyuruyor ki: "Hamile kadınlara, çocuklarının iyi ahlaklı olmaları için ayva yemelerini tavsiye edin."[39]

İmam Rıza (a.s) şöyle buyuruyor: "Ayva yemek akıl ve zekayı fazlalaştırır."[40]

Resulullah'tan (s.a.a) şöyle nakledilir: "Kavun yiyen hamile kadının çocuğu iyi ahlaklı ve güzel olur."[41

cnm senin olacağın 1 iğne.Ben her akşam göbişimden iğne oluyorum..1 tane ne ki peehh:dilcikar:

bende cok korkarim..enson kan aldirirken rengim bembeyaz olmustu..bide üstüne koskoca bayan olmus halimle "acimaz dimi" diye sorup hepten rezil olmustum ben tamamen kafami arkaya ceviriyorum..ne igneyi,ne hemsireyi görmüyorum..sanki görmeyince daha az aciyor gibime geliyor :))

sağolun kızlar yastık olayını deneyecem bu gece sağlık ocağı için erken sanırım 14 haftadyım ben daha

ay ay ayyyy :) eşinle ve bebişinle nice mutlu huzurlu saglikli yillar dilerim canim :) pastani yap,cicilerini giy :) bolbol resim cekin :) o filme ben gitmedim ama arkadasim gitti çok begenmiş :)

Gebelik sırasında nadiren pelvis yani leğen kemiği eklemlerinde aşırı ağrı hissi oluşabilir. Özellikle simfizis pubis bölgesinde (önde orta hatta pubis tüylerinin olduğu bölgeye denk gelen eklem yeri) hormonlara bağlı eklemde aşırı gevşemeye bağlı bazen şiddetli ağrılar olabilmektedir. Bu hormonlar doğum kanalını bebeğin doğumuna hazırlık amacıyla gevşetirler.

canım ağrın normalmiş bak

hurma son ayda yenildiğinde kolay doğuma yardımcı oluyormuş dikkatli yiyelim sancıları arttırıyormuş

cnm medine hurması oluyo ya ondan...hadiste geçiyor diye okudum bulursam emen kopyalarım şimcik..zeka için ve doğumun kolay olması için yeniyomuş

anladim canim..çok teşekkürler biz şimdiden ufak ufak yemeye baslayalim ozaman hurmayi ayva zaten bol yiyordum ama hurmayi enson ramazanda tüketmiştim bolbol :)

kızlar ikz gebelikde karın 2-3 ay daha büyük oluyormuş ben gerine gerine gezeyim o zaman normalde tombişim herkes bebek değil göbek diyoduuun showdaki doktor dedi şimdi 5 aylık ikşz 7-8 aylık gibi olur dedi

gez tabi canim :) kolaymi ikiz annesi olmak

dırımkızı gidip yaptır kaydını bence biran önce hamile kaldığın andan itibaren takibini yapıyorlar canım sağlıkocakları evde olduğun zaman kontrole bile geliyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…