2009 Mayıs Anneleri

canım günaydın çok geçmiş olsun gerçekten çok üzüldüm ama annenin evde olmaması çok daha iyi
bebişinin iyi olmasına çok sevindim canım a.s.

sizlerede günaydın arkadaşlar.hayırlı cumalar.ben biraz grip gibiyim.böyle burnum sızlıyor ve gözlerim yanıyor. birazdan nane limon kaynatıp içeceğim. inşallah iyi gelir. sonunda cumayı ettik. şükür yarın doktora gidiyoruz yaşasınnnnnnn

canım hadi bakalım yarın büyük gün güzel haberlerini bekliyoruz kendine dikkat et fıstığım havalar soğuk hamileyken grip çok zor oluyora.s.:1hug:

mutahhara çok geçmiş olsun canım.Bizim arkadaşın evine annesi evddeyken girmişler kadında yaşlı kandırmışlar onu.bayıltmışlar birde.boynunda kolyesini kopartıp almışlar düşün.Şükredin canım anneni ALLAH korumuş.Tekrar geçmiş olsun..

günaydın canım ben çekirgede oturuyorum ve gürkan uncuya gidiyorum fakültenin prof u ve cok memnunum jımer iyi biryer diye duydum canım

günaydın tatlım ya cok geçmiş olsun geçen hafta benim altkatıma gündüz 2 gibi girmişler hiçbirşeyden korkmuyor bunlar.Annem inşallah biran önce toplar kendini evde olmamanız büyük bir şans canım dikkat edin kendinize

günaydın fıstık geçmiş olsun sanada canım bol bol dinlen canım havalar iyice soğudu artık:CüvCüv:

hepinize günaydın arkadaşlar ben bugün dr gidiyorum bütün gece uyuyamadım heyecandan saat 6 dan beri ayaktadım.herşeyi cok merak ediyorum insallah yolundadır kızlar ayyy nasıl geçiçek saatler:):)

ben de grip gibiyim tuzlu ve karbonatlı su yapıp burnuma çekiyorum faydasını gördüm aslında grip değilken bile kullanmak gerekirmiş tuzlu suyla boğaz gargarasıda yapmak gerekirmiş soğuk havalarda ööööölllsün mikroplar diye banada arkadaşımın tavsiyesi uyguluyorum paylaşmak istedim. Kendinize iyi bakın:)

kızlar çok tşk ediyorum.sağolun.inşallah ilerlemez.biraz önce içtim nanelimonu.

incihan ne güzel.saat kaçta gidiceksin? hayırlı haberlerini bekliyoruz tamam mı?

tringo iyi fikir valla tuzlu su.................

mutahhara cok geçmiş olsun

ojeli fıstık aynı duyguları bende cok yaşadım sabah kalktım erkenden dolan doln işlendim zaman gecmezzzzzzzzzz

ben de nisan 2009 annesiyim

saglıklı dogumlar nasip etsin allahım hepimizeeeeeeeeeee

hepinize günaydın arkadaşlar ben bugün dr gidiyorum bütün gece uyuyamadım heyecandan saat 6 dan beri ayaktadım.herşeyi cok merak ediyorum insallah yolundadır kızlar ayyy nasıl geçiçek saatler:):)

canım günaydın hadi bakalım bebişini göreceksin hayırlısıyla herşey yolundadır gönlünü ferah tut gelince bizi bilgilendir yiyenimiz nasılmış bakalım:)))

Hamileliğiniz boyunca dikkat etmeniz gereken önemli konular şunlardır:

Yediğiniz her lokmaya özen göstermek:
Her yemekte çatalınızı ağzınıza götürmeden önce "bu yediğim bebeğim için iyi mi?" diye bir düşünün, eğer yanıt “evet” ise çiğneyin. Düşkün olduğunuz tatlılardan ve abur cuburlardan uzak durun.

Tüm kaloriler birbirine eşit değildir
150 kalorilik bir tatlı kurabiyedeki kalori, kepekli undan yapılmış, meyve suyu ile tatlandırılmış diyet kurabiyedeki 150 kaloriye eşit değildir. Bu nedenle aldığınız kalorinin miktarının yanı sıra, niteliğinede özen gösterin.

Kendinizi aç bırakırsanız bebeğinizide aç bırakırsınız:
Nasıl bebeğinizi doğduktan sonra aç bırakmayı düşünemiyorsanız, anne karnındayken de bunu yapmamalısınız. Bebeğinizin düzenli aralarla düzenli beslenmeye ihtiyacı vardır. Hiç bir zaman öğün atlamayın. Siz aç olmasanızda
bebeğiniz açtır. Eğer mide yakınmalarınız iştahınızı kapatıyorsa, gereksiniminizi 3 öğün yerine 6 küçük öğün ile karşılayın.

Karbonhidrat alımı:
Hamilelik sırasında kilo almaktan korkan bazı kadınlar karbonhidratları tamamen diyetlerinden çıkarırlar. Saf ve basit karbonhidratların (beyaz ekmek, pirinç, şeker, kek, kurabiye) besin değeri az ama kalorileri çoktur. Saf olmayan karbonhidrat komplekslerinin ise (kepekli ekmek, kahverengi pirinç, kurufasulye, bezelye ve özellikle kabuğu ile pişirilen patates) gerekli B vitaminleri, mineraller, protein ve lifler açısından gerekli olduğu bir gerçektir. Bunlar bulantı ve kabızlığın kontrol altına alınmasında yardımcı olur ve şişmanlatıcı değillerdir.

Tatlılar sorundan başka birşey değillerdir
Hiçbir kalori şekerin verdiği kalori kadar boş değildir. Ayrıca araştırmalar şekerin yalnızca yararsız değil zararlı da olduğunu göstermişlerdir. Şekerin diş çürümesine yol açmasının yanı sıra, şeker ve kalp hastalığı, depresyon ve bazı vakalarda hiperaktivite ile ilişkisinin olduğu düşünülmektedir. Şeker ile ilgili belkide en kötü şey hiçbir besin değeri olmamasıdır. Lezzetli ve besleyici tatlılar için, şeker yerine meyve ve meyve suyu kullanın.

İyi besinlerin nereden geldiği bellidir:
Pişirdiğiniz yiyecekler konserve ve haşlanıp dondurulmuş ise besleyiciliğinin çoğunu kaybetmiştir. Mevsiminde taze sebze ve meyve, eğer bulunmuyorsa taze dondurulmuş olanları tercih edin. Her gün çiğ sebze ve meyve yemeye çalışın. Sebzeleri ya buharda yada az pişmiş hazırlayarak vitamin ve minerallerin korunmasını sağlayın.

Kötü alışkanlıklar iyi bir diyeti sabote edebilir:
Yeryüzündeki en iyi doğum öncesi diyet bile eğer anne alkol, tütün ve benzeri maddelerden uzak durmuyorsa, işe yaramaz. Artık alışkanlıklarınızın değişmesinin tam zamanıdır.

Gebelikte En Yararlı Besinler;
• Süt, yoğurt ve peynir (kalsiyum ve protein içermektedir.)
• Yeşil yapraklı sebzeler (C vitamini, folik asit ve lif içermektedir.)
• Yağsız kırmızı et (Protein ve demir içermektedir.)
• Tavuk eti (protein ve demir içermektedir.)
• Balık eti (kalsiyum, demir, protein içermektedir.)
• Portakal (Cvitamini, lif içermektedir.)
• Kepekli ekmek (protein, lif, folik asit içermektedir.)

Gebelikte En zararlı Besinler;
• Genel olarak tatlı ve şekerlemeler
• Reçeller ve şekerli marmelatlar
• Likörler
• Gazlı ve şekerli içecekler (kola, gazoz vs.)
• Kızartmalar
• Aşırı kahve ve çay
• İki kişilik yemek yemek

SİZE ÖRNEK BESİNLER

Proteinli besinler:Aşağıda verdiğimiz her gurup bir porsiyona eşittir ve 18-25 gr protein içerir. Daha öncede önerdiğimiz gibi günde 4 porsiyon yani 75-100 gr protein almalısınız.
1 porsiyon
• 3 su bardağı az yağlı süt
• 1.5 kase az yağlı yoğurt
• 5 yumurta beyazı
• 100gr ton balığı
• 100 gr az yağlı peynir
• 75 gr beyaz tavuk eti
• 100 gr balık
• 100 gr yağsız sığır eti

C vitaminli yiyecekler:Hergün en azından iki porsiyon C vitaminli yiyecek yemelisiniz.Vücudunuz bu vitamini depolayamaz bu nedenle gün atlamayınız. Verdiğimiz listedekilerin herbiri bir porsiyon içindir.
• 2 küçük portakal
• yarım greyfurt
• yarım bardak portakal suyu
• yarım kase çilek
• 1.5 büyük domates
• 1 bardak domates suyu
• 1 kırmızı yada yeşil biber
• üçte iki kase haşlanmış brokoli
• üç kase çiğ ıspanak

Kalsiyum açısından zengin besinler
Bunlardan günde 4 porsiyon yemelisiniz. Yine listedeki her bir besin 1 porsiyona eşittir.
• 250 gr yağsız süt
• 1 bardak lor peyniri
• 1 kase yağsız yoğurt
• 180 gr kalsiyum eklenmiş süt
• 2-3 yemek kaşığı susam
• 1.5 kase brokoli
• 10 adet kuru incir

Yeşil yapraklı ve sarı sebzeler,meyveler
Günde 3 veya daha fazla porsiyona ihtiyacınız vardır.Her biri 1 porsiyonu karşılar.
• 1 dilim kavun(küçük bir kavunun 1/8’I)
• 1 büyük şeftali
• 3/4 kase haşlanmiş brokoli
• 1 çiğ havuç(küçük)
• 8-10 büyük yaprak marul
• 1/4 küçük patates
• yarım tabak çiğ ıspanak

Diğer sebze ve meyveler
Aşağıdakilerden günde en az 2 porsiyon yiyin
• 1 elma
• 6-7 kuşkonmaz
• 1 tabak yeşil fasulye
• 1 küçük muz
• 2/3 tabak bürüksel lahanası
• 2/3 tabak taze kiraz
• 2/3 kase üzüm
• 1 tabak taze mantar
• 1 tabak taze bamya
• 1 orta armut
• 1 orta boy patates
• 1 dilim ananas

Tahıl ve baklagiller
Günde 6-11 porsiyon arasında alın. Yine listedekilerin herbiri bir porsiyona eşittir.
• 1 dilim kepek,çavdar yada yulaf ekmeği
• 1/2 fincan pişirilmiş kahverengi pirinç
• 2 yemek kaşığı pişmiş buğday
• 1/2 tabak bulgur pilavı
• 1/2 tabak yüksek proteinli makarna
• 1 küçük mısır ekmeği
• 1/2 tabak fasulye yada bezelye

Demir bakımından zengin besinler
• sığıreti
• ciğer
• istiridye
• sardalya
• marul,lahana,şalgam
• kabak
• kabuğu ile pişirilmiş patates
• ıspanak
• baklagiller
• soya fasulyesi ve soyalı ürünler
• kurutulmuş meyveler

Ohhhh oğlan geliyor :) Canım benimde dün akşam öksürürken kasıklarıma sancı girdi. yerde oturuyodum. Dikkat etmedim heralde. Neyse uzandım biraz geçti. Ama kötüydü ya...

Amin canım. Hayırlı uğurlu olsun seninde...

Canım önceliklegeçmiş olsun. Ama Allah'tan evde kimse yokken girmişler. Daha kötü sonuçlar olabilirdi. Allah korudu diyelim biz yinede...

Bebişinde iyiyimiş bak ne güzel. Bizde yarın olsada bi görsek :) İnşallah ıslaklıkta bebeğin suyu değildir canım sıkma canını...

günaydın herkese hayırlı cumalar arkadaşlar nasılsınız

Günadyın tatlım. Hayırlı cumalar. Sen nasılsın baklaım?

Fıstığım geçmiş olsun. Hepimiz bi kere çekeceğiz bu grip derdini belli oldu. Aman dikkat et de daha ilerlemesin. Yarın büyük gün biliyorsun :)

Ay canım günaydın sanada. Hadi hayırlı haberlerini bekliyoruz inşallah...

Geçmiş olsun tringo. bende daha önceden bi kere o tuzlu suyu burnuma çekmiştim ama fazla çekmişim heralde günlerce yanmıştım :)

arkadaşlar neler yapıyorsunuz hava çok soğudu antalyada bizde bebişimle çalışıyoruz

Valla bizde geldik çalışıyoruz işte bacım :)

canım günaydın hadi bakalım bebişini göreceksin hayırlısıyla herşey yolundadır gönlünü ferah tut gelince bizi bilgilendir yiyenimiz nasılmış bakalım:)))

evet canım teşekkür ederim gelirken daha yazıcam size inşallah güzel haberleri:ecrin_bebek:

Bide bu aralar sabahları uyanınca dizimden aşşağı olan bölümlerde bir sancı oluyor. Sanki biri bütün gece bacaklarımın üzerine oturmuş gibi. Kalkmadan yataktan sarkıtıp bi iki dakika bekleyince düzeliyor. Son bikaç gündür olmaya başladı. Bunuda not edeyim de yarın doktoruma sorayım valla...

merhaba arkadaşlar.. bu hayırlı gunde herkese sağlık ve afıyet dılıyorum ... umarım herkes ıyıdır .bazı arkadaşlar uzucu olaylar yaşamışlar geçmiş olsun
doktora gıdecek arkadaşlara hayırlısı dıyorum guzel haberlerle donmenız dilegıyle ,, arkadaşlar havalar sogumaya başladı dıkkatlı olmak lazım .bol bol c vıtamını ve su ...
arkadaşlar sıze bır sorum olacak aslında bır kaç gundur kafamı meşgul edıyor.. ben şu an 15 + 4 gunluk hamıleyım ( ne yazık kı geçmişte bazı uzucu olaylar yaşadım 12 haftalık bebeğimin kalbı durmuştu allah kımseye yaşatmasın .. ) bebeğimin hareketlerını hıssedemıyorum bazı arkadaşlarımız az da olsa bırşeyler hissettıklerını soyluyorlar ama ben hiç bır kıpırtı duyamıyorum .. geçen cuma dr a gıtmıştım herşey yoluda dedı dr ... pazartesı gunu dr a gıdecegım üçlü test için ama o zamana kadar nasıl sabredecegım ben ? hareketler konusunda yardımınızı beklıyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…