kızlar bide ferroyu ben vermiyorum fazla demir yüklemesi oluyomuş kan testi yapılıp öyle verilmesi gerekirmiş
sağlık ocağından verdiler test falanda demediler... hatta 9 damla veriyorum yani.çok geldi şimdi
ferrum'u bize doktorumuz verdi. 6.ayda test yapacaz dedi. anne karnındayken dolan demir depoları 3.ay gibi yetmez hale geliyormuş. damla bunu dengeliyormuş. 6.ayda da kan tahlili ile kontrol edilip damlaya devam ya da tamam deniyormuş.
valla bizim sağlık ocağı vermedi doktorumuzda 6.ayda bakarız demişti geçen ay yarın sorcam mutlaka.
Merhabalar...
Yazılanları genelde okuyorum ama yazmaya pek fırsatım olmuyor..
Bizde 4, aydan itibaren demir damlasına başladık sağlık ocağının verdigi ferro sanol le nahoş bir tadı var gerçektende.. kendi doktorumuzda kontrolümüzde demir damlasına devam etmemizi söyledi.. Demir beyin gelişimi için etken bir madde ve ihmal de edilmemesi gerekiyor.. Bende verip vermeme konusunda ilk başlarda tereddütte kalmıştım.. Uzman Tv de demir kullanımı ve demir eksikliğinde neler olabileceği hakkında videolar var.. Prof bir doktorun videoları.. Bence onları da izleyin.. Demir eksikliği zeka geriliğine de yol açıyormuş onun için demiri es geçmemek lazım bence...
evet canım azıda fazlasıda zararlı.ama doktorlar farklı farklı şeyler söylüyor.bizlerde tabi kafamız karışıyor ama en mantıklısı test yapılıp verilmesi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?