2009 Mayıs Anneleri

Bende sıcak suda duş alıyorum zararlımı yani?Birde ben duştan sonra genelde hemen işe gidiyorum.Zararlı ise sebsbi ne acaba düşük riski falan mı?

Bende sıcak suda duş alıyorum zararlımı yani?Birde ben duştan sonra genelde hemen işe gidiyorum.Zararlı ise sebsbi ne acaba düşük riski falan mı?

canım çok sıcak su ve uzun süre banyoda kalmak kanama riskine yol açabilirmiş.ne yapalım bebişler oluncaya kadar katlanıcaz bende sıcak suyu çok seviyorum ama artık ara verdim(

Çok sıcak su evet bildiğim kadarıyla zararlı. Düşük riski yarattığı için. Bende ılıktan biraz daha sıcak suyla duş alıyorum. Saç kurutma derdi bendede var maalesef Sabahın köründe kurutmak ozr oluyor. ben 5,5 'da kalkıp 6'da evden çıktığım için...

balık yağı hapı ile elevit vermişti banada.bende kullanım.

çok sıcak su vücudu yumuşattığı için rahimde açılma olurmuş.sonra allah korusun düşük olur.doktorlar sıcak hamama gitmeyi filan yasaklar ya hamilelere.hatta intenette bile her tarafta yazıyor.banyoda sıcak suda ve 15 dakikadan fazla kalmamaya özen gösterin diye canım.

sabahın 6 sında evden mi çıkıyorsun.ne kadar erken ya. işbaşınız saat kaçki?valla yazık sana.

Günlük ihtiyacınız olan 1200 miligram kalsiyumu alamadığınızda bebeğinizin kemik yapımı için kullanılacak bu madde kemiklerinizden alınır. Bebeğiniz kalsiyumsuz kalmasa bile sizin kemiklerinizin (ve dişlerinizin) kalsiyum içeriği azalır ve bu durum kısa vadede kramp sorunu, uzun vadede ise kemik erimesi sorununun ortaya çıkmasını kolaylaştırır. Bir bardak süt (200 ml) yaklaşık 250 miligram, bir kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir yaklaşık 150 miligram, bir bardak ayran (200 ml) yaklaşık 170 miligram kalsiyum içerir. Yani kalsiyumdan en zengin gıdalar süt ve süt ürünleridir. Peki ineklerin ürettiği sütteki bu kalsiyum onlara nereden gelmektedir? İkinci büyük kaynak yeşil yapraklı sebzelerdir. Eğer bu gıdalardan yeterince alıyorsanız kalsiyum desteğine kesinlikle ihtiyacınız yoktur

Aşağıda günlük yaşantımızda aldığımız çeşitli besinlerin kalsiyum içeriklerini bulabilirsiniz. Dikkatli bir şekilde incelerseniz halk arasında "kalsiyum kaynağı" olarak bilinen "kemik güçlendirici" bazı besin maddelerinin aslında oldukça düşük kalsiyum içerdiklerini (örnek et türleri), bazı besin maddelerinin ise "hayret verici bir şekilde" yüksek oranda kalsiyum içerdiklerini görebilirsiniz (örnek nohut, bademiçi, pekmez).

Yukarıda sayılan "kalsiyum ihtiyacının arttığı" dönemlerden birindeyseniz bu tablo çok işinize yarayabilir.

Özellikle "kalsiyum ilacı"na alternatif arayan kadınlarımız bu tablodan çok fayda göreceklerdir.

KURU BAKLİYAT TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Bakla: 77
Barbunya: 128
Fasulye: 86
Nohut: 134
Mercimek: 68
Bezelye: 64
Badem içi: 254
Yer Fıstığı: 66
Soya Fasulyesi: 226
Kestane: 30
Fındık: 209
Yeşil fıstık: 140
Ceviz içi: 84
Susam: 1200

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
İnek sütü: 120
Yoğurt: 120
Çökelek: 505
Kaşar peyniri: 700
Beyaz peynir (yağlı): 162
Beyaz peynir(yağsız): 96
Süt tozu: 950
Krema: 99

TAHIL VE TAHIL ÜRÜNLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Mısır: 9
Pirinç: 14
Arpa: 50
Bulgur: 40
Ekmek: 20
Makarna: 16
Tarhana: 78
Bisküvi: 217

ET TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Sığır eti: 8
Koyun eti: 7
Tavuk eti: 15
Karaciğer: 10
Sosis (2-3 Adet): 7
Salam (4-5 Dilim): 7
Balık eti: 50
Yumurta (1 Adet):25

SEBZE TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Bakla: 48
Bamya: 78
Bezelye: 25
Enginar: 50
Domates: 7
Yeşil biber: 12
Taze fasulye: 55
Lahana: 43
Havuç: 35
Hıyar: 16
Karnıbahar: 38
Kabak:19
Patlıcan: 23
Marul: 79
Patates: 12
Pırasa: 56
Soğan: 34
Pancar: 20
Ispanak: 80
Asma yaprağı (sarma yapmakta kullanılır): 392
Semizotu:. 79

MEYVE TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Elma: 6
Kayısı: 30
Muz: 10
İncir: 54
Üzüm: 15
Kiraz: 30
Ayva: 6
Erik: 10
Kavun: 15
Karpuz: 6
Şeftali: 6
Armut: 6
Nar: 10
Çilek: 29
Portakal: 34 (özellikle suyu sıkılarak içildiğinde...)
Mandalina: 30 (özellikle suyu sıkılarak içildiğinde...)
Limon: 41

DİĞER BAZI GIDALARIN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Tahin helva: 91
Bal: 15
Pekmez: 400
Tereyağı: 19
Margarin: 4
Siyah zeytin: 77
Yeşil zeytin: 90

Bilgiler için sağolun bacılar. Hesaplarım ben artık hergün deli gibi ne yedim ne kadar kalsiyumluymuş diye :)

Ne kadar yanlış yapıyormuşum sağolun arkadaşlar birde ben işim gereği hep ayaktayım Allah korumuş '' Artık hiç banyo yapmıyormuşum falan'' Artık daha dikkatli olucam.
Bu arada beslenme uzmanı ile görüşen oldumu yani günlük almanız gereken gıda ve vitaminlerle ilgili
Bu arada mesaj yazarken sizin cevaplarınıza ve bilgilerinize yetişememişim bilgiler için teşkkürler

Son düzenleme:
arkadaşlar göbeğinde tüyler fazlalaşan var mı?? ben de hiç tüy yokken bunların olması bir garip geldi gerçi normal doğumdan sonra dökülür diyorlar ama sizlerde de varmı merak ettim??

arkadaşlar göbeğinde tüyler fazlalaşan var mı?? ben de hiç tüy yokken bunların olması bir garip geldi gerçi normal doğumdan sonra dökülür diyorlar ama sizlerde de varmı merak ettim??

bendede aynı dert var 1 şişe badem yağını bitirmiştim ondan dıye tahmın edıyorum tüyleri.şimdi hergün bebek yağı kullanıyorum ama bu tüyleri ne yapcaz bilmem

:) bende ilk hamil kaldığım zamandan beri var nerdeyse.hiç yoktu daha önce.ilk baslarda cok sasırdım ne bu tüyler böyle diye.ama hamileliktendir diyorlar

Tabi canım dikkatli olmakta fayda var. Herşey bebişler için :)

Canım bende henüz olmadı ama genelde olurmuş. Doğumdan sonra normale dönüyormuş. Badem yağı kullanıyor musun? Oda yapar...

bendede aynı dert var 1 şişe badem yağını bitirmiştim ondan dıye tahmın edıyorum tüyleri.şimdi hergün bebek yağı kullanıyorum ama bu tüyleri ne yapcaz bilmem

EVET CANIM BADEM YAĞI TÜYLERİ FAZLALŞTIRIYOR.AMA BEN ONUDA KULLANMADIM heralde dökülürler

canım hamilelikte özellikle göbek bölgesinde tüylenme artabiliyor ama doğumdan sonra dökülüyor

Merhaba kızlar, benimde bebeğim 25 mayısta doğacak kısmetse,insallah hepimiz hayırlısı ile bebeklerimizi kucağımıza alırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…