2009 Mayıs Anneleri

İnan bana şuanda aynı şey benim aklımdan geçiyordu. Zaman öyle çabuk geçiyoki. ve ben burda olmaktan, sizinle herşeyi paylaşmaktan çok keyif alıyorum. Umarım doğumdan sonrada bu şekilde devamlılık gösteririz...

günaydın canım cok teşekkür ederim seninde gözün aydın allahımıza şükürler olsun ne kadar şanslıyız canım ya bebişlerimiz sağlıklı

canım selam ben geçen hafta salı gittim sata göre 16+4 düm ve 198 gram ölçtü doktorumuz makul bir ölçü dedi gebelik orgdan dr kağan kocatepenin sitesinden baktım bende
şöyle yazıyor 16. haftanın bitiş tarihi 110 gram 17. haftanın bitiş tarihi 150 gram
yani anladığım kadarı ile bizim bebişler iyi

canım hiç endişe etme tabiki her bebeğin gelişim farklılıkları olabilir önemli olan ortalama düzey içinde yer alıp almadığı

Haftalar Tarihler Fetus ağırlığı (gram)
1.haftanın bitiş tarihi:
2.haftanın bitiş tarihi: Ovulasyon (yumurtlama)
3.haftanın bitiş tarihi: İmplantasyon
4.haftanın bitiş tarihi: -
5.haftanın bitiş tarihi: -
6.haftanın bitiş tarihi: -
7.haftanın bitiş tarihi: <1
8.haftanın bitiş tarihi: 2
9.haftanın bitiş tarihi: 4
10.haftanın bitiş tarihi: 6
11.haftanın bitiş tarihi: 8
12.haftanın bitiş tarihi: 14
13.haftanın bitiş tarihi: 26
14.haftanın bitiş tarihi: 45
15.haftanın bitiş tarihi: 74
16.haftanın bitiş tarihi: 110
17.haftanın bitiş tarihi: 150
18.haftanın bitiş tarihi: 210
19.haftanın bitiş tarihi: 280
20.haftanın bitiş tarihi: 320
21.haftanın bitiş tarihi: 400
22.haftanın bitiş tarihi: 470
23.haftanın bitiş tarihi: 550
24.haftanın bitiş tarihi: 640
25.haftanın bitiş tarihi: 790
26.haftanın bitiş tarihi: 820 (550-1330)
27.haftanın bitiş tarihi: 960 (650-1500)
28.haftanın bitiş tarihi: 1050 (750-1680)
29.haftanın bitiş tarihi: 1300 (900-1900)
30.haftanın bitiş tarihi: 1400 (1000-2080)
31.haftanın bitiş tarihi: 1650 (1180-2350)
32.haftanın bitiş tarihi: 1780 (1300-2500)
33.haftanın bitiş tarihi: 2000 (1480-2750)
34.haftanın bitiş tarihi: 2200 (1680-2930)
35.haftanın bitiş tarihi: 2490 (1850-3200)
36.haftanın bitiş tarihi: 2700 (2080-3330)
37.haftanın bitiş tarihi: 2850 (2250-3500)
38.haftanın bitiş tarihi: 2950 (2500-3650)
39.haftanın bitiş tarihi: 3200 (2650-3800)
40.haftanın bitiş tarihi: 3350 (2770-3900)
42.haftanın bitiş tarihi: 3450 (2890-4050)

bu hesaplayıcı Dr. Kağan Kocatepe tarafından geliştirilmiştir.

Tabloda yeralan fetus ağırlıkları 50. persantil adı verilen ve ortalamayı yansıtan ağırlıklardır. Parantez içinde yeralan ilk rakam 10. persantili yani normalin altsınırını, ikinci rakam ise 90. persantili yani normalin üst sınırını yansıtmaktadır.

Nomogramlar en geniş veritabanı olan Amerikan ve Kanadalı bebeklerden elde edilmiş verilerdir, bu yüzden özellikle 26. haftadan itibaren türk bebeklerde daha çok 10. persantile yakın değerleri ortalama olarak kabul etmek gerekebilir.

Sağolasın canım. Bizimki pek hareketli. Cilveli naciye diyorum ben ona :) Seninkinin de herşey yolundaymış çok şükür. Valla kontrole giderken bile aklımda siz vardınız. Gittiler mi, girdiler mi, doktor ne dedi diye düşünüyodum. Hafta sonu da giremedim diye sabah gelir gelmez 7'de girdim hemen siteye :) Diğer arkadaşlardan ses yok? Nerdesiniz 29 Kasım kızları :)

bende hafta sonu hep sizleri düşünüyorum inşallah herşey yolundadır diyorum işe gelir gelmez hemen topiğimizi açıyorum ve okumaya başlıyorum güzel haberleri duydukça çok mutlu oluyorum dostluk böyle birşey zaten:)))))

arkadaşlar günaydın ojelifıstık ve pınarcım çok sevindim bebişlerinize.inşallah hep böyle devam eder. benim bebişte 10 gün ilerden gidiyormuş:)): sanırım benimkide tombik olucak ama yarın bizim doktor muayenemiz var çok heyecanlıyım.bizde dün temiz hava alalım diye köye gitmiştik gitmez olsaydım keşke mide bulantılarım çok fazlalaştı.inşallah geçer.anca okuyabildim sayfaları bu arada 1 gün girmeyince ne kadar çok sayfa oluyor.

aynen vallahi. belki inanmazsın.bende doktora gidiyordum tam bir ara saate baktım.kaç olmuş diye.tam 12 yi 10 geçiyordu. dedim şimdi pınar doktorun yanındadır diye inanki.bende annemlere gittimki hemen yazayım diye. pazartesi sabah gelince işlerim yoğun oluyor bazen hemen giremiyorum.

Günaydın canım. Sağolasın. Herşey yolunda çok şükür... Ohhh yarın muayene var yine ne güzel :) Bende randevu tarihini bildirsinler diye bekliyorum bakalım kaç gün sonra olacak. Allah'tan araya tatil giriyor da çabuk geçer inşallah zaman... Aaa niye arttı ki mide bulantın ya? Geçmiş olsun canım...

Bu arada şimdi bağlı olduğumuz sağlık ocağını tetanoz aşısı için aradım. 5.ayda başlıyoruz. Toplam 5 doza tamamlıyoruz. Ömür boyu koruyor dediler. Ama hafta içi 5'e kadar gitmem lazımmış. Haftasonu kapalılarmış. Bakalım nasıl yapacağım fisfisfis

14 hafta yaşındayım artık annenin bulantıları yok , kendini yorgunda hissetmiyor ama bu seferde kabızlıktan şikayet ediyor, sürekli tuvalete gidiyoruz, ve lifli besinler yiyoruz. Doktor bazı ilaçlar verdi, ama önce yulaf ezmesi+süt+şeker+corn flakes karıştırıp yemesini söyledi, böylece kabızlıktan kurtulabilirmiş. Ressamlar bana nefes alıp verme çalışmaları yaptırıyorlar, ellerimle selam, merhaba demeyi öğretiyorlar, bunları yaparken kalbim öyle bir atıyor ki; doktorla, baba beni bir makineden duyabiliyorlarmış. Bende onları duyuyorum çünkü kulaklarım oldukça gelişti, tabi gözlerimde &#8230;

15 hafta yaşındayım çok güzel kulaklarım var, saçlarım, kirpiklerim, hangi cenin benim kadar güzel olabilir, ben çok güzelim. Ama lanugo denen şu tüylere alışamadım, bunları neden çizdiniz dedim, merak etme 26 hafta yaşına geldiğinde onlar dökülecek dediler. O zaman neden çizdinizzzzzzz, bu ressamların canı sıkıldıkça benimle uğraşıyorlar, işlerini bitirseler de gitseler bir an önce. Giderken bir de gülerek &#8220; bu bebek kızmış&#8221; dediler, biliyoruz ne olacak yani&#8230;

16 hafta yaşındayım ve annenin sesini duydum beni okşuyor ne kadar çok sevdiğini söylüyordu. Birden kalbim çok hızlı atmaya başladı, artık ona anneciğim diyeceğim, çünkü o beni severken &#8220;kızım bana anneciğim diyecek&#8221; diyordu, kız olduğumu o da biliyor, zaten bu yaşımda cinsiyetimi belirten organlarım oluştu. Kemiklerim ne kadar sert ama yine de cildim çok ince, damarlarım görünüyor ben de beslenmek için bu sıvının yetmediğine karar verip parmağımı emmeye başladım, çok tatlı bir şey bu&#8230;Az daha boyumu söylemeyi unutuyordum, ben tam 16 cm. oldum ve 135 gr. Anneciğim çok meşgul beni yine unuttu, doktora gidecekmiş, midesi yanıyormuş, burnu kanıyormuş ben neden olduğunu biliyorum, onun damarlarındaki kan miktarı artmış, bu benim için iyiymiş ressamlar konuşurken duydum. Bir de babam görmek istiyormuş, o da doktora gidecek annemle, beni bir makinenin içinden görecekler, onlar için hareket edeceğim.

bebişlerimizin bu haftalarda güncesi neler diyorlar anneleri okuyun bakalım:))

Sağolasın canım. Hepimiz aynıyız demek ki :) Hatta eşime de diyorum. Bugün kontrole gidicek bir sürü arkadaşım var diye. Her yerde olduğu gibi bu konuda da yanına birilerini buldun dimi diyor bana :) Senin bir sonraki kontrolde ayrıntılı ultrason var dimi canım?

Eeee teyzesi hani benim kızımın 18.hafta güncesi :)

yaaa kızlar! internetimiz hala bozuk! perşembeden beri meraktan çatlıyorum. neler oldu görüşmeyeli? geçmişi okumayada vaktim yokki??
bu arada sanırım benim meleğim de bir kız:) çok mutlu oldum,öyle istiyor,öyle hissediyordum zaten:) çok şükür sağlıkla büyüyor teyzeleri! hepinizi çok özledim. çookk öpüyorum...

18 hafta yaşındayım; anneciğim geceleri uyuyamıyor, ben onu incitmek istemiyorum ama ben de burada sıkılıyorum ve o benimle konuşmuyor. Heeeeyyyy neden benimle konuşmuyorsun sen? Ama ben seni seviyorum. Annemin tansiyon denen şeyi düşmüş, ani hareketler yapıp, ayağa kalkmaması gerekiyormuş. Artık 210 gr. oldum anneme daha çok benziyorum. Bir de bağırsaklarım mekonyum denen bir şey yapıyor, o çok gereksiz bir şey&#8230;

bitanem buda senin içina.s.:1hug:

canım herşey yolunda çok şükür bebişlerin cinsiyetleri öğrenilmeye başlandı hadi hayırlısı bir prensesimiz daha olacak inşallah bizde seni çok özledik:1hug:a.s.

bilmiyorumki. öyle birşey demedi ama bir sonraki görüşmemiz 17 ocakta dedi. sen bir daha ne zaman gideceksin?tarihin bellimi?

evet evet benimkininde yok.hani 18.hafta?

Hoşgeldin canım. Herşey yolunda çok şükür. Prensler, prensesler gayet sağlıklı. Oh bi prenses daha geliyor inşallah :)

Sağolasın canım. Benim kuzumda tam 218 gr olmuş :) Çok uydu yani :) İçeride nelerde düşünürlermiş. Ama ben onunla hep konuşuyorum :)

bilmiyorumki. öyle birşey demedi ama bir sonraki görüşmemiz 17 ocakta dedi. sen bir daha ne zaman gideceksin?tarihin bellimi?

evet evet benimkininde yok.hani 18.hafta?

Henüz belli değil canım. Asistanım 1 ay sonraya randevu alsın sana haber verelim dedi doktorum. Bu haftaiçi söyleyecekler bakalım. Ben Amerikan Hastanesinin kliniğine gittiğim için doktorum beni Amerikan Hastanesinde bi profesöre yönlendirdi. O yapacakmış ayrıntılı incelemeyi. Ondan randevu bekliyorum canım...

Sende bi arayıp sorsan aslında...

canım sanırım yollar çok kıvrımlıydı o yüzden midem kötü oldu.canım benide 16 aralıkta çağırdılar o zaman 19 haftalık oluyorum galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…