kızlar zaman ne kadar çabuk geçiyor daha dün bebişlerimizin kesesi göreceğiz kalp atışını duyacağız diye heyecanlanırken şimdi bebişlerimizin hareketlerini gördük cinsiyetlerini bile öğrendik çok şükür bir bakmışız ki hayırlısıyla kucağımızda minik meleklerimiz:)))))))))) burada güzel dostluklar güzel paylaşımlar sayesinde insan daha çok huzur buluyor sizleri tanıdığım için çok mutluyum güzel kardeşlerim benim
Canım çok çok sevindim. Hadi gözünüz aydın. Ay bak yine heyecanlandım yarın bi olsa... Ohhh kızlar önde derken erkekler atağa kalktı bu ara hayırdır :) Bizim kızları başkaları kapacak diye mi heyecanlandılar naptılar :)
ay ne güzel.maşallah.çok sevindim.bebişin sağlıklıymış.allah sizinde gönlünüze göre versin herzaman.teşekkür ederim.
teşekkür ederim fıstığım sanada günaydın
günaydın canım başlangıçta kızlar fazlaydı ama erkekler atakta sanki
günaydın seherim 198 gr olmuş bebeğim normalmi anlamadım bazı arkadaşların 250 gr olmuş ama bi araştıracam bakalım canım:ecrin_bebek:
Arkadaşlar herkese günaydınlar, iyi haftalar. Şimdi eşim ofise bıraktı. 9'a kadar uyuyacağım ama hemen siteye girip size cumartesi detaylarını vereyim dedim. Gittik kuzumu gördük. Doktorumuz tüm ölçümlerini yaptı. Bi bakalım doğru bilmiş miyiz kızmıymış dedi. Bi baktık bizim edepsiz prenses açmış bacakları bizi bekliyo. Yani kızımız tescillendi :) 218 gr olmuş. 5 gün önden gidiyor dedi. 3'lü test için kan alındı cuma çıkacak sonuçlar. 1 ay sonrada ayrıntılı ultrasonla tüm organları kontrol edilecekmiş. Onun için Amerikan Hastanesi'nden Rıza Hoca'dan randevu alıp bu hafta haber vericekler bana. Hamilelik bitimine kadar kullanmam için demir hapı verdi. Bacaklarımda ki ağrılar içinde her rahatsız olduğumda günde 3 taneye kadar alabileceğim magnezyum hapı. Tetanoz aşısını sormayı unuttum. Oda bişey demedi. Bu hafta bir arayıp sorayım da vakti varsa geçirmeden olayım bari. Bizim kız bir hareketli bir hareketli. Doktor şaşırdı. Geçen bir ayda hareketliliğinden hiçbişey kaybetmemiş dedi :) Sürekli dönüyor, taklalar atıyor, bacaklarını karate yapar gibi bi sağa bi sola sallıyorBirde bana çekeceği kesin. Ağzı hep oynuyor :) Kesin çenebaz olacak sırnaşık şey Elleri hep ağzında. Baş parmaklarından sıkıldığı zaman serçe parmağını ağzına sokuyor öyle güzel ki. He birde resmini koyayım teyzeleri. Ama maşşallah diyin kızıma Bu arada toplamda 4 kilo 800 gram almışım. Çok değil ama bundan sonra dikkat etmelisin dedi. Asıl bu aylardan sonra almaya başlayacaksın o yüzden biraz daha dikkat istiyorum senden dedi Bugün tam 4 ayımız bitti kısmetse :)
Haftasonumuzda hava güzel diye bol bol temiz hava aldık kuzumla. Hatta Darıca Hayvanat Bahçesi'ne gittik dün :) Kuzumuza ilk hayvan sevgisini aşıladık heralde artık :) Sonra babası bize sahilde yemek ısmarladı. Anlayacağınız çok keyifliydik bu haftasonu çoookk :)
pnrhlt merhaba. bende senin yazdıklarını şimdi okuyabildim.çok teşekkür ederim. seninde gözünaydın.kuzucuğun iyiymiş.çok şükür bu günlere.maşallah gelişimide iyiyimiş.seninki çok hareketli anlattığın kadarıyla. kız çocukları daha cilveli olurya herhalde ondan olsa gerek. bizimki bu kadar değildi. valla hala çok heyecanlıyım.
kızlar bu tetanoz aşısını kimler yaptırdı kaç dozmuş kaçıncı haftalarda acaba
ben yaptırdım bu cumartesi ilkini. 25 aralıkta bir tane daha yapacaklarmış aşı kartına yazdılar. yaptıranlardan duyduğum kadarıyla doğumdan sonrada 3 sefer daha mı ne varmış.
İnan bana şuanda aynı şey benim aklımdan geçiyordu. Zaman öyle çabuk geçiyoki. ve ben burda olmaktan, sizinle herşeyi paylaşmaktan çok keyif alıyorum. Umarım doğumdan sonrada bu şekilde devamlılık gösteririz...
inşallah.inanın bende çok keyifle yazıyorum. böyle girsemde yazsam diye heyecan basıyor.
pnrhlt merhaba. bende senin yazdıklarını şimdi okuyabildim.çok teşekkür ederim. seninde gözünaydın.kuzucuğun iyiymiş.çok şükür bu günlere.maşallah gelişimide iyiyimiş.seninki çok hareketli anlattığın kadarıyla. kız çocukları daha cilveli olurya herhalde ondan olsa gerek. bizimki bu kadar değildi. valla hala çok heyecanlıyım.
ben yaptırdım bu cumartesi ilkini. 25 aralıkta bir tane daha yapacaklarmış aşı kartına yazdılar. yaptıranlardan duyduğum kadarıyla doğumdan sonrada 3 sefer daha mı ne varmış.
inşallah.inanın bende çok keyifle yazıyorum. böyle girsemde yazsam diye heyecan basıyor.
ilgincim arkadaşım sen nasılsın...??
Sağolasın canım. Bizimki pek hareketli. Cilveli naciye diyorum ben ona :) Seninkinin de herşey yolundaymış çok şükür. Valla kontrole giderken bile aklımda siz vardınız. Gittiler mi, girdiler mi, doktor ne dedi diye düşünüyodum. Hafta sonu da giremedim diye sabah gelir gelmez 7'de girdim hemen siteye :) Diğer arkadaşlardan ses yok? Nerdesiniz 29 Kasım kızları :)
arkadaşlar günaydın ojelifıstık ve pınarcım çok sevindim bebişlerinize.inşallah hep böyle devam eder. benim bebişte 10 gün ilerden gidiyormuş:)): sanırım benimkide tombik olucak ama yarın bizim doktor muayenemiz var çok heyecanlıyım.bizde dün temiz hava alalım diye köye gitmiştik gitmez olsaydım keşke mide bulantılarım çok fazlalaştı.inşallah geçer.anca okuyabildim sayfaları bu arada 1 gün girmeyince ne kadar çok sayfa oluyor.
aynen vallahi. belki inanmazsın.bende doktora gidiyordum tam bir ara saate baktım.kaç olmuş diye.tam 12 yi 10 geçiyordu. dedim şimdi pınar doktorun yanındadır diye inanki.bende annemlere gittimki hemen yazayım diye. pazartesi sabah gelince işlerim yoğun oluyor bazen hemen giremiyorum.
14 hafta yaşındayım artık annenin bulantıları yok , kendini yorgunda hissetmiyor ama bu seferde kabızlıktan şikayet ediyor, sürekli tuvalete gidiyoruz, ve lifli besinler yiyoruz. Doktor bazı ilaçlar verdi, ama önce yulaf ezmesi+süt+şeker+corn flakes karıştırıp yemesini söyledi, böylece kabızlıktan kurtulabilirmiş. Ressamlar bana nefes alıp verme çalışmaları yaptırıyorlar, ellerimle selam, merhaba demeyi öğretiyorlar, bunları yaparken kalbim öyle bir atıyor ki; doktorla, baba beni bir makineden duyabiliyorlarmış. Bende onları duyuyorum çünkü kulaklarım oldukça gelişti, tabi gözlerimde …
15 hafta yaşındayım çok güzel kulaklarım var, saçlarım, kirpiklerim, hangi cenin benim kadar güzel olabilir, ben çok güzelim. Ama lanugo denen şu tüylere alışamadım, bunları neden çizdiniz dedim, merak etme 26 hafta yaşına geldiğinde onlar dökülecek dediler. O zaman neden çizdinizzzzzzz, bu ressamların canı sıkıldıkça benimle uğraşıyorlar, işlerini bitirseler de gitseler bir an önce. Giderken bir de gülerek “ bu bebek kızmış” dediler, biliyoruz ne olacak yani…
16 hafta yaşındayım ve annenin sesini duydum beni okşuyor ne kadar çok sevdiğini söylüyordu. Birden kalbim çok hızlı atmaya başladı, artık ona anneciğim diyeceğim, çünkü o beni severken “kızım bana anneciğim diyecek” diyordu, kız olduğumu o da biliyor, zaten bu yaşımda cinsiyetimi belirten organlarım oluştu. Kemiklerim ne kadar sert ama yine de cildim çok ince, damarlarım görünüyor ben de beslenmek için bu sıvının yetmediğine karar verip parmağımı emmeye başladım, çok tatlı bir şey bu…Az daha boyumu söylemeyi unutuyordum, ben tam 16 cm. oldum ve 135 gr. Anneciğim çok meşgul beni yine unuttu, doktora gidecekmiş, midesi yanıyormuş, burnu kanıyormuş ben neden olduğunu biliyorum, onun damarlarındaki kan miktarı artmış, bu benim için iyiymiş ressamlar konuşurken duydum. Bir de babam görmek istiyormuş, o da doktora gidecek annemle, beni bir makinenin içinden görecekler, onlar için hareket edeceğim.
bebişlerimizin bu haftalarda güncesi neler diyorlar anneleri okuyun bakalım:))
Eeee teyzesi hani benim kızımın 18.hafta güncesi :)
yaaa kızlar! internetimiz hala bozuk! perşembeden beri meraktan çatlıyorum. neler oldu görüşmeyeli? geçmişi okumayada vaktim yokki??
bu arada sanırım benim meleğim de bir kız:) çok mutlu oldum,öyle istiyor,öyle hissediyordum zaten:) çok şükür sağlıkla büyüyor teyzeleri! hepinizi çok özledim. çookk öpüyorum...
Sağolasın canım. Hepimiz aynıyız demek ki :) Hatta eşime de diyorum. Bugün kontrole gidicek bir sürü arkadaşım var diye. Her yerde olduğu gibi bu konuda da yanına birilerini buldun dimi diyor bana :) Senin bir sonraki kontrolde ayrıntılı ultrason var dimi canım?
Eeee teyzesi hani benim kızımın 18.hafta güncesi :)
yaaa kızlar! internetimiz hala bozuk! perşembeden beri meraktan çatlıyorum. neler oldu görüşmeyeli? geçmişi okumayada vaktim yokki??
bu arada sanırım benim meleğim de bir kız:) çok mutlu oldum,öyle istiyor,öyle hissediyordum zaten:) çok şükür sağlıkla büyüyor teyzeleri! hepinizi çok özledim. çookk öpüyorum...
18 hafta yaşındayım; anneciğim geceleri uyuyamıyor, ben onu incitmek istemiyorum ama ben de burada sıkılıyorum ve o benimle konuşmuyor. Heeeeyyyy neden benimle konuşmuyorsun sen? Ama ben seni seviyorum. Annemin tansiyon denen şeyi düşmüş, ani hareketler yapıp, ayağa kalkmaması gerekiyormuş. Artık 210 gr. oldum anneme daha çok benziyorum. Bir de bağırsaklarım mekonyum denen bir şey yapıyor, o çok gereksiz bir şey…
bitanem buda senin içina.s.:1hug:
bilmiyorumki. öyle birşey demedi ama bir sonraki görüşmemiz 17 ocakta dedi. sen bir daha ne zaman gideceksin?tarihin bellimi?
evet evet benimkininde yok.hani 18.hafta?
Günaydın canım. Sağolasın. Herşey yolunda çok şükür... Ohhh yarın muayene var yine ne güzel :) Bende randevu tarihini bildirsinler diye bekliyorum bakalım kaç gün sonra olacak. Allah'tan araya tatil giriyor da çabuk geçer inşallah zaman... Aaa niye arttı ki mide bulantın ya? Geçmiş olsun canım...
Bu arada şimdi bağlı olduğumuz sağlık ocağını tetanoz aşısı için aradım. 5.ayda başlıyoruz. Toplam 5 doza tamamlıyoruz. Ömür boyu koruyor dediler. Ama hafta içi 5'e kadar gitmem lazımmış. Haftasonu kapalılarmış. Bakalım nasıl yapacağım fisfisfis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?