• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Mayıs Anneleri

SELAM MUTAHHARA

Ek gıdalara yeni geçmedim çalıştığım için bir an evvel adapte olsun diye 4. ayından sonra yavaş yavaş vermeye başladım. sabahları kahvaltı veriyorum yumurta sarısı bugun ilk olarak keçi sütüyle yaptım peynir bebe büskivisi falan ama yemiyor . öğlenleri çorba akşam muhallebi muhallebinin içine muz rendeliyorum biraz onu severek yiyor aralardaadda meyve ve yogurt ama bunları biberona koyuyorum hep 10 cc anca yiyor kaşıklada hiç yemiyor. offf offff aklım hep evde çalışan anne olmak çok zor

kızlar pınarıÜrünler > Fonksiyonel Ürün > ılk Adım
ılk Adım

Anne sütünden sonra doğru ve yeterli beslenmenin devam etmesi bebeklerin gelişimi için çok önemlidir. Pınar ılk Adım Devam Sütü uzman tavsiyeleri doğrultusunda ve 6-12 ay arası bebeklerin beslenme ihtiyaçları göz önünde bulundurularak geliştirilmiştir. Pınar ılk Adım’ın içeriğindeki vitamin ve mineral tablosu aşağıdaki gibidir.

VıTAMıNLER
C Vitamini, Niasin, E Vitamini, Pantotenik Asit, Riboflavin, B6 Vitamini, Tiamin, A Vitamini, Folik Asit, K Vitamini, Biotin, D Vitamini, B12 Vitamini

MıNERALLER
Kalsiyum, Potasyum, Klorür, Fosfor, Sodyum, Magnezyum, Çinko, Demir, Bakır, ıyot, Manganez, Selenyum

n devam sütünü netten arştırdım

ılk Adım Devam Sütü

Devam Mamaları Tebliği’ne uygun olarak üretilmekte olan Pınar ılk Adım Devam Sütü 6-12 ay arasındaki bebeklerin gelişimine katkıda bulunacak vitamin ve mineralleri içermektedir.

Pınar ılk Adım’ın içeriğindeki sütün protein oranı anne sütündeki protein oranı göz önünde bulundurularak düşürülmüştür.

Sade ve muzlu 0,5 lt paketlerde sizlere sunulan Pınar ılk Adım Devam Sütleri hiçbir koruyucu madde içermez.
Besin Değerleri
100 ml için (Sade):

Enerji (kcal/Kj): 61,61 / 257,78
Protein (g): 2,26
Yağ (g): 2,33
Karbohidrat (g): 7,9
C Vitamini (mg): 5,33
Niasin (mg): 1,35
E Vitamini (mg): 0,57
Pantotenik Asit (mg): 0,39
Riboflavin (mg): 0,12
B6 Vitamini (mg): 0,105
Tiamin (mg): 0,075
A Vitamini (mcg): 60
Folik Asit (mcg): 15
K Vitamini (mcg): 2,8
Biotin (mcg): 2,1
D Vitamini (mcg): 1,5
B12 Vitamini (mcg): 0,15
Kalsiyum (mg): 110
Potasyum (mg): 105
Klorür (mg): 76
Fosfor (mg): 66
Sodyum (mg):32
Magnezyum (mg):7,3
Çinko (mg): 0,6
Demir (mg): 1
Bakır (mg): 0,063
ıyot (mcg): 14
Manganez (mcg): 5,2
Selenyum (mcg): 1,5
100 ml için (Muzlu):

Enerji (kcal/Kj): 62,05 / 259,62
Protein (g): 2,27
Yağ (g): 2,33
Karbohidrat (g): 8,0
C Vitamini (mg): 5,38
Niasin (mg): 1,35
E Vitamini (mg): 0,57
Pantotenik Asit (mg): 0,39
Riboflavin (mg): 0,12
B6 Vitamini (mg): 0,11
Tiamin (mg): 0,075
A Vitamini (mcg): 60,12
Folik Asit (mcg): 15,1
K Vitamini (mcg): 2,8
Biotin (mcg): 2,1
D Vitamini (mcg): 1,5
B12 Vitamini (mcg): 0,15
Kalsiyum (mg): 110
Potasyum (mg): 107
Klorür (mg): 76
Fosfor (mg): 66,1
Sodyum (mg):32
Magnezyum (mg):7,45
Çinko (mg): 0,6
Demir (mg): 1
Bakır (mg): 0,064
ıyot (mcg): 14
Manganez (mcg): 5,95
Selenyum (mcg): 1,51

Selam Kızlar,

Of atraksıyonlu bır acılış olmuş bu sabah.Bende de durum farklı değil.Akşam Bora ya muhallebısını sutle vereyım dedım.Demez olsaydım.Butun gece gaz sancısından ne o nede bız uyuyamadık.Esımlede papaz olduk dr sormadan ne dıye verıyormuşum.Cok agladı Bora kızlar.Sabaha karsı uyudu.Kolumu kaldırmaya halım yok valla.Sımdı uyuyor uyansında bı Migrosa gıdelım.Hıpp mama bakıcam arık çaresızım.

Bırde akşam kayınpederımın işyerınden muhasebe aradı.Boranın kımlık bılgılerını istedıler.Dedesı Boraya hesap actırıyormuş.Yavas yavas bırıkım yapıcakmış.Cok sevındım valla.Düşünmesı bıle cok guzel.

Banu canım gıt değiştir dolap bekler sevmedıysen.Birde pahalı dıyorsun sevdiğin seyı al yerıne.Ve erkeklerın hepsı aynı.

Tuba canım Serra ve Borayı bir süreliğine değiştirmek istıyorum.Akşam kargo yapıcam Borayı.Gönder bana kızımı.Ben onun huysuzluğunu cekerim.Sen de bıraz benımkıyle takıl bakalım.

Birsen nerden cıktı şimdi şu kayınvalıde sorunu canım.Nerdesın merak ettım.

Ay Ceren cok gecmış olsun canım.Nolmuş Berkeye ya.Of iyilesır inşallah bır an önce.

Baska ne vardı unuttum.Özlem ve tuba tıcker lar için sağolun ama krıterlere uymuyor dıyor bana ya.

slm kızlarrrr
nasılsınızzz gecmişe gene bakamadımmm:(((ogluş uyuyooo o arada sıze bı yazayım dedım..sabah 5 te gıttım işe 10 da ewdeydım babmız uykusuz ee ben kadar alışık deıl adamcaız ykuya naparsınızz onu yatırdım ardından yagızla oynastık bıraz yenı uyud
u bende yagıza corba hazırlıcam ....tempo manyak youn kızlar yafs ewde yaptıım işe bıde iş yerı eklendıı hec vakıt yokkk ...
ogluş bana surat yapıo sanırım kucaıma alıyom hıc yuzume bakmıyo onu bırakıp gıdıom dıemı yapıo bole anlamdımmm:(((ama içim acıyo o ole yaptıkca umarım oda en kısa zamanda alışlıor buna....

ote yandan GDO hakkında yazılanlara gozum iliştı bencde cok kotu bana dr um herseyı kendın hazırla hazıtr hıcbişi werme dedı.ben bebe buskuvısı verıyodum bırakıp tam tahıllı ekmek aldım fırından corbasına kahvaltısına ondan koyuyorumm,muhallebıyı pırınc unundan yapıorum..mama yemıo zaten benımkııı...
hepıız ıyısınızdır umarımmm cok cokkk optum kuzucuklarıııı mutfaga gıdıp yagızın corbasını koysam ıyı olcak poffff hıc kendıme vakıt kalmıyo kızlar yafssssss oglusta sureklı oyun ılgı ıstıyo bıde yuzum ebaklmıyo ya krendımı cok kotu hıssedıorum o uyanıkken hıcbişi yapmayıp sadece yagızla ılgılenıyorummm...gece uykusuzluu dewam saat bası asker edıo bızı ben artık uykusuzluk rekorumdayım 3 4 saatle ayaktayımm onceden 10saatten ası kurtarmazı benı:))annelık işte fırsatım olursa gelırım gene ...

bu arada bızde ew almayı dusunuyoz eşim uyansın bı ew warmış konusmaya gıtcez odemelerı fıyatı ,planı uygun gelırse butcemıze almayı dusunuoz bakalımmmm haberdar ederım kızlar sızı .......

kızlar ceren mesaj atmış mirza berke hastanedeymiş serum vermişler ishal olmuş kuzum çok üzüldüm cereni aradım konuştuk serumu takarken çok ağlamış şimdi annesinin dizinde uyuyormuş kıyamam inşallah biran önce iyileşir sizide haber vermek istedim

Aaaa çok geçmiş olsun kuzuma ya. Eve dönsünlerde arayayım şimdi rahatsız emeyeyim oralarda :çok üzgünüm:

Herkese gÜnaydın
sİzİ sÜreklİ sayfa atlamadan takİp edİyorum ve burayı Çok sevİyorum ama pek yazamıyorum . Şİmdİ sİze bİ sorum olacak benİm kızım 5 mayıs dogumlu ve emerken İyİydİ ama ek gıdalara geÇtİĞİmİzden berİ hİÇ bİŞey yemİyor bİr ayda 200 gr. AlmıŞ canım Çok sıkılıyor sİzdede yemeyen bebekler var galİba ama benİmkİ kadar yok herhalde ne yapsamda meleĞİme yemek yedİrsem bİ akıl verİrmİsİnİz?

Canım ya kavanoz mamalardan falan yemez mi acaba :uhm: Benim kızda evde yapılan meyveyi falan yemiyor ama hazırı yiyor. Yoğurduda hazır babymix alıyoruz mecburen. Offf zor yemeyen çocuk ya :çok üzgünüm:

gunaydın pınarcımma.s. afıyet olsun kuzuna ve sana bende ogluma demın kahvaltısını yedırdım uyudu pasam cok acıkmıs masallah ıyı yedı ben bı bardak sutu ılıttım ıcıne 2 kasık elma pekmezı koydum dun beyazx peynırı suya koymustum onu koydum yarında yumurta koyacam ayyy cok sevdı oglum

Sağoalsın canım a.a. Recep paşamada afiyet şeker olsun. Kızım bugün yarıya gelince püskürtmeye başladı. Bende blenderdan geçirdim azcıkda sulandırdım koydum biberona. Öyle yedi mecburen cokacimcoook

günaydin kizlar a.s.

ay bugun herkeste bişi var anlaşilan :S benide sabah sabah serra zivanadan cikrdi :S 6 da kalkti..cok uykum vardi..dün cok yoruldum..zaten 23te de sizip kalmişim serrayi uyuturken..neysem dedim biberonla süt vereyimde 8-9 gibi kahvaltiya kadar uyusun bende uyuyayim..neyse içti sütünü..ama nerde uyumakkk..ne cenesi durdu ne eli durdu..uyutmadi bi türlü..neyse dedim kalk tuba..8de kalktik..9 gibi kahvaltisini hazirladim..bu sefer hanimefendinin uykusu geldi..tam kahvaltisinni yarisina geldik..bööö hepsini cikardimi :S Allahim cildircam sandim bianda..neyse üstünü değiştirdim temizledim..dedim geri kalan yemegine süt isitip tamamliyip yedireyim..ben sütü isitana kadar yerde uyumus kalmiş bizimki..ee dedim biberonla yedireyim..yok yemez :S püfff ac ac uyudu yaaa..12-1 gibi kalkar..o saatte ne yedircem ben bu cocuga ya..off off

sporumuda yapamadim..uyuyamadim da..kizimida yediremedim..anam hiç bişi yapamadim resmen :S en iyisi bundan sonra aliştigi düzende gitmek..uykusu gelmeden 8 gibi yemeye alişmişti..bende 9 da sporuma baslardim..neysem gecmise mazi derler..

Günaydın canım a.s.

Oooo Serroş pek hareketli başlamış güne Allah kolaylık versin canım a.s. 12'de de sütle bisküvi falan ver tatlım mama vermek istemiyorsan :uhm:

Selam Kızlar,

Of atraksıyonlu bır acılış olmuş bu sabah.Bende de durum farklı değil.Akşam Bora ya muhallebısını sutle vereyım dedım.Demez olsaydım.Butun gece gaz sancısından ne o nede bız uyuyamadık.Esımlede papaz olduk dr sormadan ne dıye verıyormuşum.Cok agladı Bora kızlar.Sabaha karsı uyudu.Kolumu kaldırmaya halım yok valla.Sımdı uyuyor uyansında bı Migrosa gıdelım.Hıpp mama bakıcam arık çaresızım.

Bırde akşam kayınpederımın işyerınden muhasebe aradı.Boranın kımlık bılgılerını istedıler.Dedesı Boraya hesap actırıyormuş.Yavas yavas bırıkım yapıcakmış.Cok sevındım valla.Düşünmesı bıle cok guzel.

Canım günaydın a.s. Ay bende süt vericem ama gaz yapar diye korkuyordum şimdi sen söyleyince panik oldum iyice. Offff valla fena bu işler ya :çok üzgünüm:

Dedenize de bravo valla çok iyi düşünmüş. Benim kayınvalidemde ilk zamanlar diyodu. Her ay kendisi ve çocuklarından para alıp birikim yapıcaktı hesap açtırıcaktı sözüm ona ama tık yok :umursamaz:

slm kızlarrrr
nasılsınızzz gecmişe gene bakamadımmm:(((ogluş uyuyooo o arada sıze bı yazayım dedım..sabah 5 te gıttım işe 10 da ewdeydım babmız uykusuz ee ben kadar alışık deıl adamcaız ykuya naparsınızz onu yatırdım ardından yagızla oynastık bıraz yenı uyud
u bende yagıza corba hazırlıcam ....tempo manyak youn kızlar yafs ewde yaptıım işe bıde iş yerı eklendıı hec vakıt yokkk ...
ogluş bana surat yapıo sanırım kucaıma alıyom hıc yuzume bakmıyo onu bırakıp gıdıom dıemı yapıo bole anlamdımmm:(((ama içim acıyo o ole yaptıkca umarım oda en kısa zamanda alışlıor buna....

ote yandan GDO hakkında yazılanlara gozum iliştı bencde cok kotu bana dr um herseyı kendın hazırla hazıtr hıcbişi werme dedı.ben bebe buskuvısı verıyodum bırakıp tam tahıllı ekmek aldım fırından corbasına kahvaltısına ondan koyuyorumm,muhallebıyı pırınc unundan yapıorum..mama yemıo zaten benımkııı...
hepıız ıyısınızdır umarımmm cok cokkk optum kuzucuklarıııı mutfaga gıdıp yagızın corbasını koysam ıyı olcak poffff hıc kendıme vakıt kalmıyo kızlar yafssssss oglusta sureklı oyun ılgı ıstıyo bıde yuzum ebaklmıyo ya krendımı cok kotu hıssedıorum o uyanıkken hıcbişi yapmayıp sadece yagızla ılgılenıyorummm...gece uykusuzluu dewam saat bası asker edıo bızı ben artık uykusuzluk rekorumdayım 3 4 saatle ayaktayımm onceden 10saatten ası kurtarmazı benı:))annelık işte fırsatım olursa gelırım gene ...

bu arada bızde ew almayı dusunuyoz eşim uyansın bı ew warmış konusmaya gıtcez odemelerı fıyatı ,planı uygun gelırse butcemıze almayı dusunuoz bakalımmmm haberdar ederım kızlar sızı .......

Canım hoşgeldin a.s. Allah sana da kolaylık versin işiniz çok zor valla. Bu arada ev de inşallah alırsınız ttalım. Allah gönlünüze göre versin a.s.

Kendim kahvaltımı yaptım. Kızımla oynaştık. Baktım uykusu geldi. Yıkadım güzelce 15-20 dk oynadı suda. İyice yoruldu. Emzirdim uyudu şimdi kuzum hihoyyyt Benimde ütüm var bayağı. Kızım uyurken onları kolaylayayım gelirim yine a.s.

Kızlar bana şimdi e-bebek'ten mail gelmiş. Hipp'in 300 gr 'lık devam maması 18,35.-tl. Üstelik Hipp'in tüm ürünlerinde 3 ürün alıp 2 ürün fiyatı ödüyorsunuz. Ay bende e-bebekten yaptığımız alışverişlerden kazandığımız bir sürü hediye çeki var. Bide e-bebek kartta biriken puanları hafta içi mağazalarda 10-12 arası yada internetten hangi saatten yaparsan yap 4 katı olarak kullanabiliyorsunuz. Bilginiz olsun. Hiip'e geçmenin vakti geldi. 2 kutu 500 gr'lık mamam var. Onları bu hafta sonuna kadar kullanayım da haftasonu gidip alayım e-bebek'ten mama alkisalkisalkis

pınarcım ben hipp markanın biberon mamasından hiç memnun kalmadım topak topak kalıyor içinde duru içmedi bir kutu bekliyor öylece evde ama kampanya güzelmiş alınabilir

kızlarrrrrrr cerenle görüştüm bebeğini hastaneye yatırmışlar rotavirüs çıkmış tahlilinde :((((

pınarcım ben hipp markanın biberon mamasından hiç memnun kalmadım topak topak kalıyor içinde duru içmedi bir kutu bekliyor öylece evde ama kampanya güzelmiş alınabilir

Aaaa o zaman bi kutu alıp denemek lazım ilk önce :uhm:

Ceren'le bende konuştum şimdi. Sürekli serum bağlıymış kuzuya. bağırsaklardan virüs temizlenene kadar 1 yada 2 gün kalıcaklarmış hastanede. Rotavirüs aşısını yaptıramamışlar o zaman. Şans işte geldi kuzuyu buldu. Offfff mafoldumben

Ay Berkeye cok üzüldüm ya.Aşı olmadımı acaba.Banu bir ara özelden Cerenın telini atsana bana canım.Sağol bilgı verdığın için.

Pınarcım vallla bilmiyorum akşam denedim ve pişman oldum.Cok kötü oldu Bora.Defnede gazlı bir bebekti sen bilirsin istersen az dene.Ben de birazdan gidip hipp alıcam migros yakın bana vardır inşallah orda.

Aaaa o zaman bi kutu alıp denemek lazım ilk önce :uhm:

Ceren'le bende konuştum şimdi. Sürekli serum bağlıymış kuzuya. bağırsaklardan virüs temizlenene kadar 1 yada 2 gün kalıcaklarmış hastanede. Rotavirüs aşısını yaptıramamışlar o zaman. Şans işte geldi kuzuyu buldu. Offfff mafoldumben

offf bu kötü olmuş işte. gerçektende de şanssız bir durum. inşallah 2 gün içinde kurtulur.

Back
X