2009 Mayıs Anneleri

herkeze afiyet olsun kızlar ben yedim geldim şimdide uyku bastırdı
şu mart ayı gelsede doğum iznine çıksam

Afiyet olsun canım. Yemek üzeri bi yarım saat uyku molası olsa ne güzel olur dimi :)

biz geldik yemekten arkadaşlar kuzucuğumu doyurdum inşallah sabahta yiyemedik doğru düzgün şimdi biraz yedim herşey bebişimiz için nede olsa

Ohhh afiyet olsunnnn... Yarısın kuzuma...

Hadi bakalım canım inşallah bu sefer istediğin gibi olur...

canım afiyet olsun bende izin günüm için sabırsızlanıyorum 36 haftaya kadar bir mani olmazsa çalışmayı düşünüyorum şimdilik tabi ozamana fikrim belki değişir a.s:1hug:

Bende kısmetse eğer kendimi iyi hissedersem mart başına kadar çalışacağım. Sonra istifa edeceğim. Bebeğim 1 yaşına gelincede başka bir işe gireceğim inşallah...

Göz Seyirmesi konusunda bazı bilgiler

Goz seyirmesi goz kapaginin kendi kendine titresmesi durumudur ve bu durum "goz kirpma" dan farklidir

Goz seyirmesinin en onemli 3 nedeni:

1. yorgunluk-uykusuzluk,

2. stres ve

3. kafeindir.

Bilgisayar kullanimi ve parlak isiklar da uyarici olabilir.

Hastalarimizin uyku ve dinlenme saatlerine dikkat etmesi, stresli yasamdan uzak durmasi, bilgisayar kullanimini azaltmasi, evlerinde yumusak ve parlak olmayan aydinlatmalar kullanmasi ve kahveyi kesmesi onlara yardimci olabilir. Ayrica geceleri goz kapagina nemlendirici surup hafif hafif kapak cildini yuz kemigine dogru bastirarak masaj yapmalari da faydali olabilir.

Bunlara ragmen:

1. ciddi goz seyirmesi devam ederse ve gittikce siddetlenirse, 2. yuzun diger bolumlerinde kasilmalar da birlikte olursa, 3. o gozde sislik, kizariklik veya capaklanma varsa, 4. seyirme "goz kirpistirma" yani gozu tamamen kapatan bir sekil alirsa, 5. goz kapaginda dusukluk olursa, mutlaka goz doktoruna basvurmalari gerekir.

aslında elimizde olsada bebişler doğduktan sonra en az bir yaşına kadar kendimiz ilgilenebilsek çalışan anne çocuğunla yeterince ilgilenemiyor onun en güzel en sevimli dönemlerini takip edemiyor

aslında elimizde olsada bebişler doğduktan sonra en az bir yaşına kadar kendimiz ilgilenebilsek çalışan anne çocuğunla yeterince ilgilenemiyor onun en güzel en sevimli dönemlerini takip edemiyor

Evet canım bende bu yüzden 1 senede olsa kendim ilgilenmek istiyorum. Gerçi eşim sen 1 sene sonra bebeği bırakıpta işe başlayamazsın diyor. Belki de kıyamam ya oturur bakarım bebişime ana okuluna başlayana kadar :)

cnm benim çoook teşekkürler.. eline gözlerine sağlık arastırıp paylaşmıssın..a.s.

bitanem bırakması çok zor olur minik meleği :))) hele kokusu küçük elleri ve burnu yok mu öpmeye doyamadığın :)))) bende belki iş hayatına biraz ara veririm kızım okula başlayacak seneye ve bebişimde olacak ikisiylede ilgilenmek istiyorum onların anne sevgisiyle büyümesi hayata öyle hazırlanmalarını istiyorum onların bize en çok ihtiyacı olduğu zamanda yanında olmayıp ne zaman olacağız:CüvCüv::ecrin_bebek:

günaydinlarrr tünaydinlar hanimlar a.s. herkes iyidir inşaAllah :) ben iyi sayilirim..sancim oluyor arada sirada ama iyiyim hamdolsun

günaydın kızlar dün doktora gittim ama benim inatçı bebeğim yine göstermedi cmt günü renkli usgye giricem inş ozaman gösterir

genelde kizlar göstermiyor diyorlar :) bakalim ne cikicak c.tesi günü :)

herkese günaydın
ben de 17+5 günlük hamişim..siteye yeni kayıt oldum..sizleri hep takip ediyordum ama işyerinden giriş yapmayı yeni becerebildim..:

aramiza hoşgeldin canim :) hayirli olsun bebişin :)

canimcim sen fazla girmiyorsun bu aralar..uykularin nasil oldu? düzene girdimi?
5 araliga bişey kalmadi kiz :) son 3 günn :) inşaAllah güzel haberler getirirsin

bi prenses dahaaa canim banada yasak kilo almam :) ayda 1 kiloya izin var sadece :) cünkü ilk 3 ay bende 7 kilo aldim vitamini kesti doktor..4.ay 1 kilo aldim

cok şükür biraz daha iyimişsin..ama cok dikkat et canim..bu seneki grip bi farkli..sürekli tekrar ediyor..eşimin gribi 1 ay sürdü..iyileştim diye salma kendini sakin..hele şimdi bayram geliyor dikkatli ol emi hadi bakalim güzel sonuclar al inşaAllahh

ay kiyamam sanaa :) biran önce düzeltin bari su modemi..bayramda görüşebilelim

steteskop onun adi :) bende yok ama annemlerde var..deneyince haber veririm canim :) ama dedem ananem hamileyken steteskopla her aksam dinlermiş ananemi belkide bu iş haftayla ilgilidir..yada bebegin durdugu pozisyonla alakalidir..ondan duymamiş olabilirsin..

canim salina salina yürüyeceksin..maraton gibi degil..ben normalde hep hizli yürürüm..zayiflamak için öyle alişmiştim yavas yürümek zor geliyor bazen..ama karnimda sanci olunca ister istemez yavasliyorum :)

canim ya ona kafayi pek takma..stresten olabilir..pc'de uzun süre kalmaktan olabilir..ama bizi encok ilgilendiren kalsiyum eksikliginden de olabiliyormus..sen bolbol süt,yogurt ye..hem bebegede iyi..bide kafani baska şeylere takmaya caliş,ona yogunlasma gecer inşaAllah

Kesinlikle katılıyorum canım. Hiçbir zaman kariyer insanı olmalıyım demedim. Herşeyden önce çocuğum sonrada eşim gelir. Eğer imkanım varsa, çalışmam gerekmiyorsa, bebeğimin ilk adımını, ilk kelimesini, ilk dişini başkasından duymak istemiyorum. 9 ay ben taşıdıysam onu en güzel anlarında da ben olmalıyım yanında. Hep böyle düşündüm. Allah'ıma bin şükür evlendiğim ilk ay oldu bebeğim. Hayırlısıyla doğarsa dünyam olur o benim. Onu büyütürüm ondan sonra iş mi olacak ne olacaksa koyarım bi yoluna...

evet arkadaslar en güzel zamanlarında nasıl bırakılır o bebişler.. mümkün olsa 3 4 yasına kadar bırakmam :)

kızlar ben acıktım yani bebişle biz acıktık..ay ne güzel iki kişiyiz :)))) tuhaf oluo dimi kızlar düşününce

kızlar ben acıktım yani bebişle biz acıktık..ay ne güzel iki kişiyiz :)))) tuhaf oluo dimi kızlar düşününce

evet bir bedende iki canı ve onu sen yönetiyorsun doğuncada bebişimiz bizi:1hug: güzel bir duygu canının içi içinde hep seninlekaydirigubbakcemile5

Olmazmı ya :) Pazar günü yemek yedik dışarıda eşim ve arkadaşlarımla. Tam restorandan çıktık "ay midem şişti yine çok yedim galiba" dedim. Ellerim karnımda. Eşimde gülüyo. Unutmuşum bi an hamile olduğumu :) Sonra bi keyiflendim. Midem değil bebişim benim diye güldüm durdum :)

:1hug:yerim seni :)) çok güldüm..

Kızlar ben gidiyorum sonuçları almaya bye ye...

güle güle cnm.inşallah iyi hbrlerle gelirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…