herkeze afiyet olsun kızlar ben yedim geldim şimdide uyku bastırdı
şu mart ayı gelsede doğum iznine çıksam
biz geldik yemekten arkadaşlar kuzucuğumu doyurdum inşallah sabahta yiyemedik doğru düzgün şimdi biraz yedim herşey bebişimiz için nede olsa
selam kızlar... dün akşam yeni doktoruma gittik bu sefer memnun kaldım umarım artık buna devam ederim. cinsiyeti erkek gibi dedi ama yanılıyor da olabilirm dedi ...
seherim bende denedim onu ama hiçbişi duyamadım... ama deneyeli bayağı oluyor bidaha deneyeyim bakalım ne olcak...
canım afiyet olsun bende izin günüm için sabırsızlanıyorum 36 haftaya kadar bir mani olmazsa çalışmayı düşünüyorum şimdilik tabi ozamana fikrim belki değişir a.s:1hug:
aslında elimizde olsada bebişler doğduktan sonra en az bir yaşına kadar kendimiz ilgilenebilsek çalışan anne çocuğunla yeterince ilgilenemiyor onun en güzel en sevimli dönemlerini takip edemiyor
Göz Seyirmesi konusunda bazı bilgiler
Goz seyirmesi goz kapaginin kendi kendine titresmesi durumudur ve bu durum "goz kirpma" dan farklidir
Goz seyirmesinin en onemli 3 nedeni:
1. yorgunluk-uykusuzluk,
2. stres ve
3. kafeindir.
Bilgisayar kullanimi ve parlak isiklar da uyarici olabilir.
Hastalarimizin uyku ve dinlenme saatlerine dikkat etmesi, stresli yasamdan uzak durmasi, bilgisayar kullanimini azaltmasi, evlerinde yumusak ve parlak olmayan aydinlatmalar kullanmasi ve kahveyi kesmesi onlara yardimci olabilir. Ayrica geceleri goz kapagina nemlendirici surup hafif hafif kapak cildini yuz kemigine dogru bastirarak masaj yapmalari da faydali olabilir.
Bunlara ragmen:
1. ciddi goz seyirmesi devam ederse ve gittikce siddetlenirse, 2. yuzun diger bolumlerinde kasilmalar da birlikte olursa, 3. o gozde sislik, kizariklik veya capaklanma varsa, 4. seyirme "goz kirpistirma" yani gozu tamamen kapatan bir sekil alirsa, 5. goz kapaginda dusukluk olursa, mutlaka goz doktoruna basvurmalari gerekir.
Evet canım bende bu yüzden 1 senede olsa kendim ilgilenmek istiyorum. Gerçi eşim sen 1 sene sonra bebeği bırakıpta işe başlayamazsın diyor. Belki de kıyamam ya oturur bakarım bebişime ana okuluna başlayana kadar :)
günaydın kızlar dün doktora gittim ama benim inatçı bebeğim yine göstermedi cmt günü renkli usgye giricem inş ozaman gösterir
herkese günaydın
ben de 17+5 günlük hamişim..siteye yeni kayıt oldum..sizleri hep takip ediyordum ama işyerinden giriş yapmayı yeni becerebildim..:
günaydın arkadaşlar herkese güsel sabahlar kızlar.....
sizler cinsiyetlerini kilolarını öğrendikce benim nefesim kesiliyor
sabırsızlıkla 5 aralığı bekliyorum onları görmeyi kaç gr olduklarını kaç cm olduklarını
özellikle cinsiyetlerini şimdiye kadar hiç düşünmedim ama şimdi sizlerinkini gördükce sabırsızlanıyorum.....
ben de dün öğrendim cinsiyetini..yüzde yüz kız dedi doktorkaydirigubbakcemile3..bu haftaya kadar hep büyük ihtimal erkek demiştigamyoncuiremsu
aman kızlar dikkat edin, sakın kilo almayıın ve tuz kısıtlamasına gitmeyin
tuzu azaltmak veya bırakmak bebeğe giden kan akışını azaltıyomuş
bençok kilo aldım 17+5 teyiz ama ben 8 kilo aldımbebek daha 200 gr. olmuş...
bana ekmek, pilav, makarna ve tatlı yasak
pınarcım sağolasın birazcık daha iyiyim bugün.doktorun verdiği şurup fayda etti. öksürüğüm azaldı.ama sesim hala gelmedi. burun akıntımda var hala.ama düne göre daha iyiyim.aman sizde dikkat edin. sakın bana dönmeyin.
birde bugün işim müsait olursa doktordan 3 lü testimin sonuçlarını alıcam.yoksa yarın öğleden sonra gitcem.inşallah bugün gidebilrim.çok merak ediyorum çünkü.
selam kızlarr! ara ara sayfaları okuyorum gündemdem çok geri kalmayım diye ama, kaldım bile anlaşılansenağlama ya bir gün internet çalışmadı, bizde kocişle dayanamadık orayı burayı parmakladık. sonra anladıkki arıza hatlardaymış. herkesinki düzeldi ama biz modemin ayarlarını bozmuşuz,daha halledemedik yaa deli olacamkaydirigubbakcemile-tatlicadiarzu- okulda da çok vaktim olmuyorki gireyimkafamçokkarıştı
off ya umarım hepiniz iyisinizdir! bu kk nasıl bir bağımlılık yapmış böyle yaa:bbo:
gunaydın kızlar bugun bıraz uykucu olmuşum yenı uyandım
dun akşam yazdım ama kımse okumamışmı bana cevap yazan olmamış bır arkdaşım bu eskı tansıyon olcme aletlerı varya onun kulaklık kısmıyla hanı doktorlarda muayane ederlerya onu karnına tutunca bebişin kalp atışlarını duyuyormuş ama ben duyamadım sızde olan varsa deneyın bakalım duyan olucakmı cok merak ettım
acıktık valla canım ya ne olucak sonum benim cok yiyiyorum bu ara ben.
bi de size birşey sormak istiyorum dr hergün 45 dk yürümem gerektiğini söyledi bana dün başladım aslında cok severim yürümeyi ve devam etmekte istiyorum ama birazda endişelendim birşey olmaz dimi kızlar ya hani erken doğum filanmirmirmirmir
Ayy çok şaşırdım valla çok garip canım. sebebini anlamış değilim ama insan sinir oluyor şuan yazarkn bile gözüm hep atıyor artık dr.gittiğimizde sebebini öğreniriz benim tansiyonum hep düşük acaba tansiyonla alakalı olabilir mi?:uhm:
cnm benim çoook teşekkürler.. eline gözlerine sağlık arastırıp paylaşmıssın..a.s.
bitanem bırakması çok zor olur minik meleği :))) hele kokusu küçük elleri ve burnu yok mu öpmeye doyamadığın :))))bende belki iş hayatına biraz ara veririm kızım okula başlayacak seneye ve bebişimde olacak ikisiylede ilgilenmek istiyorum onların anne sevgisiyle büyümesi hayata öyle hazırlanmalarını istiyorum onların bize en çok ihtiyacı olduğu zamanda yanında olmayıp ne zaman olacağız:CüvCüv: :ecrin_bebek:
selam kızlar... dün akşam yeni doktoruma gittik bu sefer memnun kaldım umarım artık buna devam ederim. cinsiyeti erkek gibi dedi ama yanılıyor da olabilirm dedi ...
hadi canım inşallah istediğin gibi olur bu sefer oğluma arkadaşmı geliyor yoksa :):):)
aslında elimizde olsada bebişler doğduktan sonra en az bir yaşına kadar kendimiz ilgilenebilsek çalışan anne çocuğunla yeterince ilgilenemiyor onun en güzel en sevimli dönemlerini takip edemiyor
evet canım inşallah şartlarımız uygun olurda miniklerimizi bırakmayız ama napalım çalışırsakta üzmeyelim kendimizi:CüvCüv:
kızlar ben acıktım yani bebişle biz acıktık..ay ne güzel iki kişiyiz :)))) tuhaf oluo dimi kızlar düşününce
kızlar ben acıktım yani bebişle biz acıktık..ay ne güzel iki kişiyiz :)))) tuhaf oluo dimi kızlar düşününce
kızlar normal doğum mu sezeryan mı düşünüyorsunuz
Olmazmı ya :) Pazar günü yemek yedik dışarıda eşim ve arkadaşlarımla. Tam restorandan çıktık "ay midem şişti yine çok yedim galiba" dedim. Ellerim karnımda. Eşimde gülüyo. Unutmuşum bi an hamile olduğumu :) Sonra bi keyiflendim. Midem değil bebişim benim diye güldüm durdum :)
Kızlar ben gidiyorum sonuçları almaya bye ye...
kızlar normal doğum mu sezeryan mı düşünüyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?