2009 Mayıs Anneleri

kızlar kötü bir haber okudum 5 kiloluk bebeği normal doğumla dünyaya getirtmeye çalışmışlar ve bebeğin kafası kopmuş bu nasıl bir canilik anlam veremedim Allah korusun sonrada bebeğin vücudunun kalanını sezeryanla almışlar

Kızlar ben gidiyorum sonuçları almaya bye ye...

Hadi hayırlı haberlerini bekliyoruz canım...

Ay yuh demek istiyorum dondum kaldım resmen kötükedihüso

hadi canım inşallah iyi haberlerle gelirsin

kızlar normal doğum mu sezeryan mı düşünüyorsunuz

canım bir aksilik olmazsa inşallah sonuna kadar normal doğum diye tutturucam çünkü ablam sezeryanla doğum yaptı aradan 2sene geçti biraz üşütsün ağrılar başlıyor birde hastanede ablamın yanındaydım narkozdan hemen ayılamadı çok ağrısı vardı bebeği getirdiler acıkmış ilk sütünü emicek ama ablam kendinde değil göğsüne bebği yatırıyoruz hani ilk sütü emsin falan diye yok olmuyor en sonunda hemşireler mama yaptı düşünü ilk anne sütünü içemedi biz bütün gün hastanede kaldık normal yapanlar aldık bebişlerini kucağına bize el salladılar o gün çok etkilendim ve karar verdim asla sezeryan istemem diye tabi bir aksilik çıkmazsa eğer ayy çok uzun oldu paylaşmak istedimsırnaşık şey

Aydın'ın Nazilli ilçesindeki devlet hastanesinde, bebeğinin ölü doğmasına neden olunduğunu iddia eden baba, doktor ve doğuma giren personel hakkında suç duyurusunda bulundu.

Alınan bilgiye göre, Bozdoğan ilçesinde oturan Hasan Usul (24), 9 aylık hamile olan ve doğum sancıları artan eşi Selma Usul'u (19), önceki gün Nazilli Devlet Hastanesi'ne getirdi.

Nöbetçi uzman Dr. H.U. tarafından doğumhaneye alınan Selma Usul, daha sonra yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. Hasan Usul'a da eşinin ''ölü doğum yaptığı'' bildirildi.

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Dr. H.U. ve doğuma giren personel hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirten Hasan Usul, eşinin önce normal, daha sonra ise bebeğin iri olması ve normal doğum yaptırılamayacağının anlaşılması üzerine, sezaryenle doğuma alındığını öne sürdü.

Usul, şöyle konuştu:

''Öğrendiğim kadarıyla, bebeğin oldukça kilolu geleceğinin anlaşılması üzerine sezaryen için hazırlıklara başlanmış. Sezaryen sırasında da bebeği rahimden çıkarmak için uğraşmışlar, Ancak bebeğin normalden iri olması ve rahim duvarına takılıp kalması nedeniyle doğumu gerçekleştirememişler. Sezaryene başlayan ekip, bu sırada bebeğin öldüğünü farketmiş. Eşimin sağlığı tehlikeye girmiş ve onu kurtarmak için ölü bebeğin başı bedeninden ayrılarak bebek çıkarılmış. Ama biz, bebeğin başını ölmeden önce ayırdıklarını düşünüyoruz.''

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, yaklaşık 5 kilo olduğu öğrenilen bebek morga kaldırıldı. Bebeğe otopsi yapılmasına karar verildiği bildirildi.

İnşallah bir aksilik çıkmazsa normal doğum istiyorum cnm.Gerçi son dönemlerinde farklı komplikasyonlar çıkıp sezeryanda olmak zorunda kalabiliriz.

Herşeyin hayırlısı, Allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah sağlıklı sıhhatli.:Saruboceq:

yuh az kalır pınarcım..saka gibi ohaa..bildiğim kadarıyla 4 kg yu gecen bebeklere sezeryan yapıolar ama bu doktorla bunu öğrenmemişler sanırım okulda.kötükedihüso

Ayy inanmıyorum ya nasıl insanlar ya ne vahşice nasıl almış o diplomayı hayret yani

bir sorun cikmadigi müddetce normal dogum düşünüyorum canim..inşaAllah bir sorun cikmaz..

hadi bakalim..güzel haberlerle dön inşaAllah canim..

hey Allahim yaa :S daha neler duycaz kim bilir..

ilgincim böyle seyler okuyup moralini bozma ya..strese giriceksin durduk yere..

yuh az kalır pınarcım..saka gibi ohaa..bildiğim kadarıyla 4 kg yu gecen bebeklere sezeryan yapıolar ama bu doktorla bunu öğrenmemişler sanırım okulda.kötükedihüso

canim ben 4 kg dogdum..eşimde 5 kilo dogmus..ikimizde normal dogumla dogduk..o biraz anneyle ve cocugun gelişiyle alakali bir durum bildigim kadariyla..

bende aslında normal dogum ıstıyorum cok daha saglıklı gelıyıor ama ıkız oldukları ıcın rıske atmayalım dedı doktorum o yuzden sezeryan olucak sanırım

herşey normal gelişiyorsa anne ve bebek için en sağlıklı olanı normal doğum tabiki:))) benim bebişimin suyu riskteydi ve doktorum 38 haftada aldı ikincide mecburen sezeryan olacak( hayırlısı tabi

kizlar bu arada doktorun bana verdigi peddeki kirmizi şeritler hafif mor oldu..lacivert olursa sorun oluyordu biliyorsunuz..az önce doktoru aradim,söyledim..eminmisin dedi..evet dedim,hafif mor oldu..hemen yarin pedi alip buraya gel dedi (( kötü bişeymi acaba yaa..ya cocugun suyuysa..yarina kadar vakit gecmez şimdi yaa

Annenin 9 Aylık Yaşamı (3 Ay)

Bu ayda bebeğin başı vücuduna oranla oldukça büyük,kol ve bacakları ise henüz kısadır. Bebeğiniz artık 6-7 cm boyunda ve 15
gr ağırlığındadır.Bu ayda gebeliğin başlangıcında hissettiğiniz rahatsızlıkların gitgide azaldığını göreceksiniz.

Neler oluyor:
• Gebeliğin başlangıcında görülen bulantı ve kusmalar bu haftadan başlayarak hafifleyecektir
• Sık idrara çıkma isteğinde gebeliğin ilk haftalarına göre bir azalma olduğunu fark edeceksiniz.
• Hamilelikte bağırsak hareketleri yavaşladığı için kabızlık görülebilir.
• Vücudunuzdaki kan miktarı hamilelikte artar; bunun sonucu olarak akciğerler,kalp ve böbrekler daha çok çalışır; karın bölgesi ve bacaklara olan kan desteğinin artması ile toplardamarlar daha görünür hale gelir.
• Ara sıra baş ağrısı ve baş dönmesi, fenalaşma hissi yaşayabilirsiniz.
• Hormon değişikliklerinden dolayı aşırı duygusal olabilir,küçük şeylere üzülebilirsiniz.
• Yemeklerden iğrenme veya aşerme bu aylarda sık rastlanan belirtilerdir.
• Yorgunluk,uykusuzluk,mide şikayetleri bu ayda da devam edebilir.
• Memelerde duyarlılık hissi ve ağırlık artar.
• Vücudunuzun görünümü henüz pek değişmemiştir.

Ne yapmalı:
• Yediklerinizin taze ve bol çeşitli olmasına özen gösterin.
• Kabızlığa karşı bol su için ve lifli besinler yiyin.
• Düzenli olarak doğum öncesi jimnastiği uygulamalısınız.ayrıca olağanız varsa bol bol yüzün. Bu sırt ve bel kaslarınızı kuvvetlendirecek ve hamileliğiniz ilerledikçe daha az ağrı çekmenizi sağlayacaktır.Ara sıra olan baş ağrıları,

İlk Üç Aydaki Kilo Artışı:

Aşırı kusmanız yoksa 1,2 kilo almanız beklenir. Bu, tüm hamilelikte alınan kilonun %10’unu oluşturur.

Annenin 9 Aylık Yaşamı (4 Ay)

Artık hamileliğinizin ikinci üç ayına giriyorsunuz. Bundan sonra hamile olduğunuz dışardanda belli olacaktır.Bebeğinizin tüm organları oluşmuştur.14.ü haftadan beri plasentadan beslenmektedir.Bundan sonraki haftalarda daha da gelişecek bağımsız bir yaşama hazırlanacaktır.

Neler oluyor:
• Bu ayda hamilelik ile ilgili heyecan ve sevinciniz artar.
• Bebek büyüdükçe iştahınız artar.
• İdrar sıklığı artık azalacaktır.
• Bulantı ve kusmanız azalacak yada bitecektir(çok az kadında ise bu dönemde başlayabilir)
• Mide ekşimesi,bağırsak gazı,şişkinlik şikayetleriniz devam edebilir.
• Özellikle oturur yada yatarken aniden ayağa kalkmak gibi ani durum değişikliklerinde baygınlık hissi ve baş dönmesi olabilir.
• Burun içi dokusunda şişme (gripte olduğu gibi), burun kanamaları,dişeti kanamaları olabilir.
• Ayak bileklerinde,ayaklarda ve bazen de yüz ve ellerde şişme olabilir.
• Bu ayın sonuna doğru bebek hareketleri başlar.
• Cildinizin renginde koyulaşma olabilir; bu, meme uçları çevresindeki ciltte daha belirgindir. Karnınızın üstünde koyu bir çizgi görülebilir. Doğumdan kısa süre sonra bu çizgi kaybolur.

Ne yapmalı:
• Normal giysileriniz artık dar gelmeye başlayabilir,fakat hamile kıyafetleri için henüz erkendir.bol ve rahat giyecekleri tercih etmelisiniz.
• Doğum öncesi kontrollerin ikincisini yaptırma vakti gelmiştir.Doktor bu haftada ultrason yapılmasını ve kan tahlili isteyecektir.Bu testte kandaki AFP düzeyi ölçülerek bebekle ilgili bazı riskler aranır.Risk varsa bebeğin içinde bulunduğu sıvıdan biraz alınarak incelenir. Bu işleme amniyosentez denir.
• İştahınız arttığı için canınızın istediği her şeyi yemeniz gerekmez;sağlıklı beslenmeye özen göstermeli ve kilonuzu korumalısınız.
• Doktorunuz salık vermişse ve bulantınızda yok ise demir ve vitamin haplarına başlayabilirsiniz. Bunları tok karnına almalısınız.

Canım üzme kendini lacivert olmamış ki. Başka bişeydir o sıkma canını... Yarın bi git bakalım ne diyecek...

cnm gönlünü ferah tut sen.kötü bişey yoktur allahın izniyle.

Muhtara inş birşey yoktur canım hem mavi olmamış üzülme sakın
evet tüm hamişlere öyle paydosundan sonra 1saat uyku zni versinler ya veya biz en geç 3e kadar çalışalım ay ne güsel olur uyumak istiyorum

canım merak etme nornadır bence benımd egecebn hafta fazla oldu hemen doktoa gıttım bu ayda normal dedı hormonlar yapıyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…