2009 Mayıs Anneleri

ben geldiiim geçmişi okudum ne gevezesiniz yawww:))) bebişlerde bize çekerse yandık vallaaa:))

yarın doktora gideceğim ayrıntılı ultrasona gireceğim dua edin inşallah sorun yoktur

ben geldiiim geçmişi okudum ne gevezesiniz yawww:))) bebişlerde bize çekerse yandık vallaaa:))

yarın doktora gideceğim ayrıntılı ultrasona gireceğim dua edin inşallah sorun yoktur

canım bebışler sımdıden alışıyor cene yapmaya cıktıkları anda başlıycaklar
ne guzel sımdı yarın ayrıntılı sekılde ızlıycen kuzunu hadı hayırlısı canım:ecrin_bebek:

ii geceler cici mayıs annelerikaydirigubbakcemile5nasılsınız gecmişi okuyamadım henüz umarım iyisinizdir hepiniz,arkadaslar benim belim bir haftadır okadar cok agrıyorki ,oturamıyordum cok şükür bugün biras daha iyiyim dr normal olur böyle seyler dedi,benim dr göre hersey normal zaten gebelikte ne sorarsam normal der hep,bugünde kollarım okadar agrıyorki sanki halter kaldırdım o derece yani,varmı aranızda bu durumu yasayan arkadaslarımfisfisfisbebegimde nihayet cinsiyetini gösterdi benimde bir oglum olacakmıs pipisininde resmini verdi:CüvCüv:eşim cok sevindi ben kız istiyordum ama oglum olacagını duyuncada cok sevindim allahım sag salim kavustursun bebeklerimize :Saruboceq:

İnşallah güzel haberlerle dönersin canım:ecrin_bebek:

Oğlanlar ne kadar çoğaldı kızlarrr, Allah analı babalı büyütsün inş.,Doktor normal diyorsa normaldir canım merak etme,zaten garip gariş şeyler çıkıyo hamilelikte a.s.

merhaba kizlar a.s.

güzel dilekleriniz için cok cok teşekkürlerrrr a.s. inşaAllah sonuna kadar hepimiz güzel haberlerle geliriz a.s.

tutkuncum ve sirinecim cok sevindim kizlar sizin içinnn Şeniz a.s. maşaAllah yegenlerimeee Şeniz

yok canım normal karından bakılıyor. bir de sanırım senin bi şey sormana gerek yok çünkü onlar rutin olarak bi sürü şeye bakıyolar ve gerekli olanları sana söylüyolar. ayrıca bir de rapor hazırlayıp eline veriyolar kendi dr una göster diye. yani en azından benim öle oldu. seninki de hayırlı olsun inşallahh

saol canım sende ben gibi ayaktasın bu saatte bı sen,bı ben kalmışız...iyi geceler sana ankakuşukaydirigubbakcemile2

Canım karından bakıyorlar benim rahmimde açıklık vardı dr bu drunda bakmasını istedi ondan oda baktı kapanmış hemen hemen dedi .Ultrasonda da zaten dr herşeyi söylüyor sormana bile gerek yok.

Hadi hayırlı haberlerini bekliyoruz.
ooooooooooooooo yine uyuttum herkesi heyyy uyanın canım sıkılıyor.kötükedihüsokötükedihüsokötükedihüso

iyi geceler canlarım çok uykumuz geldi biz uyumaya gidiyoruz kendinize ve bebişlerinize iyi bakın öptümmm

Günaydııııııııııııın güzel bir pazar sabahından merhabaaaaaaaadelikafadulden
bugün bebişlerimiz bir gün daha büyüdü ne güzel:dance::dance:
Öptüm hepinizia.s.a.s.

Kızlar bu arada ben yarın aşıya gidicem,aşı ile ilgili birkaç bilgi buldum:

TETANOS AŞISI

Hamilelik döneminde bir çok aşı sakıncalıdır ama tetanoz aşısı bu dönemde yapılabilen aşılardandır. Anne adaylarına yapılan tetanoz aşısı, doğum sırasında anne ve bebeğin öldürücü hastalıktan korunması açısından son derece önemlidir.

Halk arasında çok iyi bilinen bu hastalık, "clostridium tetani" olarak adlandırılan bakterinin vücuda girmesi ile gelişir. İstemsiz kas kasılmaları ve solunum yetmezliğine neden olan bir enfeksiyondur. Tetanoz sadece "paslı çivi" ya da "küflü teneke"de bulunmaz. Kişiden kişiye bulaşmaz. Doğada yaygın olarak bulunur. En çok da toprakta bulunur ve toprakla uğraşan kişilerin bu mikrobu almaları kaçınılmazdır. Bir iğne deliğinden ya da çizikten bile girebilen bakteri, çivi veya bıçak gibi aletlerin meydana getirdiği derin yaraları, kesikleri daha çok tercih eder.

Tetanoz mikrobu; toprakta, nemli ortamda, küflü yerlerde, ev-ameliyathane tozlarında, tuzlu suda, özellikle gübre içerisinde ve oksijensiz ortamda yaşayabilen, ısıya dayanıklı bir mikroptur. Bu mikrobu barındıran yerlerin; vücuttaki herhangi büyük ya da küçük bir açık yaraya temas etmesi ile enfeksiyon gelişmeye başlar. Diğer enfeksiyon hastalıklarına göre tetanoz yüksek oranda öldürücüdür. Ayrıca dış ortam şartlarında oluşturduğu sporlar ile de son derece dayanıklıdır. Genelde trafik kazaları ve doğum gibi büyük olaylarla ya da düşme, çarpma gibi ufak kazalarla bakterinin kana geçerek çoğalması sonucunda görülmektedir. Tetanoz; ameliyatlar, yanıklar, yaralanmalar, sıyrıklar, kulak enfeksiyonları, diş enfeksiyonları, hayvan ısırıkları, kıymık batması, piercing ve dövme sonrasında da ortaya çıkabilir.

Bakteri vücuda girdikten hemen sonra zehirli bir madde salgılar. Bu madde kasları uyarıcı etkidedir. İlk belirtileri; baş ağrısı, huysuzluk, ense sertliği, yutma güçlüğü, çene kaslarında spazm, ateş, terleme, kan basıncı artışı ve kalp hızında artış şeklindedir. Baş bölgesinden başlayarak, vücuttaki diğer kasları etkisi altına alır. Uzun süreli kasılma ve kilitlenmelere neden olur. En çok etkilenen kas grupları çene kaslarıdır. Daha sonra kasılmalar aşağıya iner ve bunlara solunum kasları da eklendiğinde hasta nefes alıp vermez hale gelir. Bakteri vücuda girdiğinde kendini genelde ilk günlerde göstermeye başlar.

Hastalık tüm dünyada yaygındır ve her an bu bakteri ile karşılaşma oranı yüksektir. Tanı ve tedavisi güç ve ölüm oranı yüksek olan tetanozdan en önemli korunma yolu aşı olmaktır. Dolayısıyla, tetanoz önlenebilen bir hastalıktır. Özellikle hamilelik öncesi ya da hamilelik döneminde olmak hem anneyi hem de bebeği koruma altına alır. Kızamık, kızamıkçık, kabakulak, su çiçeği aşısı gibi canlı aşıların hamilelikte yapılması sakıncalıdır fakat tetanoz aşısı canlı mikroorganizma içermediğinden dolayı hamilelikte güvenle yapılabilecek bir aşıdır. Daha önce tetanoz aşısı hiç yapılmamış veya aşı yapılmasının üzerinden 10 yıldan fazla süre geçmiş olan hamilelere tetanoz aşısı yapılması gereklidir.

Gelişmekte olan bir çok ülkede doğum sonrası kordon kesiminde taş, bıçak, ustura gibi kirli ve dezenfekte olmamış aletler kullanılmaktadır. Bu da yeni doğmuş bebeğin ölümüne neden olmaktadır. Yenidoğan tetanozuna yakalanan bebekler normal doğmasına rağmen, doğumdan sonraki 2-30 gün arasında emmeyi bırakırlar ve kaslarındaki kasılmalar sonucu vücutları kaskatı kesilir. Ülkemizde de bu ölümlerin sayısı yüksektir ve bu nedenle bu aşıyı olmak hem anne adayını hem de bebeği doğum ve doğum sonu dönemde tetanoz hastalığından korur.

Tetanoz aşısı yapılan anne adayında oluşan antikorlar bebeğe de geçer ve bebeği yenidoğan döneminde oluşabilecek tetanoz hastalığına karşı koruma sağlar. Doğumdan sonra bebeğe DTB (difteri, tetanoz, boğmaca) aşısı şeklinde üçlü aşı yapılır ve tetanoza karşı bağışıklık sağlanmış olur. Daha sonra tetanoz aşısının 10 yılda bir hatırlatma dozu yapılmalıdır. Tetanoza karşı bağışık hale gelmek için en az 3 doz aşı yapılmalı. Yaralanmalarda da aşısız herkes risk altındadır. Aşının ardından 10 yıl geçmişse risk vardır.

Tetanoz aşısı hamilelikte her dönemde yapılabilir. Bebeğin gelişiminde ilk üç ay önemli olduğundan genelde aşılar üç ay sonrasında, 4-8 hafta arayla toplam 2 doz uygulanmaktadır. Eğer daha önce tetanoz aşıları tam olarak yapılmışsa ve son aşının üzerinden 10 yıldan az süre geçmişse hamilelik döneminde yapılması gerekmez. Tetanoz aşısı koldan enjeksiyon yolu ile yapılır. Kadınlar hamile olsun ya da olmasın, erkeklerde dahil olmak üzere tüm bireyler her 10 yılda bir bu aşıyı yaptırmalıdır.

Tetanoz aşısının uygulanış programı;

1. doz : hamileliğin 4. ayı.
2. doz : ilk dozdan en az 4 hafta sonra.
3. doz : ikinci dozdan en az 6 ay sonra.
4. doz : üçüncü dozdan en az 1 yıl sonra.
5. doz : dördüncü dozdan en az 1 yıl sonra

günaydın mayıs anneleri ,ne kadar hızlısınız,kaç sayfa yazmışsınız,iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.benim ikinci bebek ,3,5 yaşında bi kızım var,ilki sezeryandı buda öyle olacak keşke normal doğurabilseydim.sezeryanı pek tavsiye etmem.normali varken,benim hamilelik şekerim var,bundada çıkar dedi doktorum 24 .haftada şeker yüklemesi yapılacak,bakalım.hayırlısı aranızda şekeri olan var mı acaba

aramıza hoşgeldin ezgicim
bizler henüz şeker yüklemesi yaptırmadığımız için şeker olur mu olmaz mı bilmiyoruz ama benim iki ablamda da çıktı kesin bende de çıkarÇok üzgünüm çoook
bu arada benimki tüp bebek olduğu için doktorlar normale pek yanaşmıyorlar sanırım sezeryan olacak

Canım Rabbim analı babalı büyütsün inşallah,sezeryanı neden tavsiye etmiyosun?
a.s.a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…