2009 Mayıs Anneleri

bengicim panik yapma..bebişler daha cok küçük..7.aydan sonra esas kilolarini alicaklar..ve lütfen herkesle karşilaştirma bebişinin kilosunu..şuan zayif olabilir ama bi bakarsin en tombulu seninki olur son aylarda..sen sadece beslenmeni arttir..kalsiyum ve proteini bol ye..cocuga yarayan şeyler bunlar..günde 1200mg almalisin..sana miktarlari yaziyorum..dengelersin merak etme 2 haftaya kalmaz toplar bebişin inşaAllah

KURU BAKLİYAT TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ
(100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)

Bakla: 77
Barbunya: 128
Fasulye: 86
Nohut: 134
Mercimek: 68
Bezelye: 64
Badem içi: 254
Yer Fıstığı: 66
Soya Fasulyesi: 226
Kestane: 30
Fındık: 209
Yeşil fıstık: 140
Ceviz içi: 84
Susam: 1200

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ

İnek sütü: 120
Yoğurt: 120
Çökelek: 505
Kaşar peyniri: 700
Beyaz peynir (yağlı): 162
Beyaz peynir(yağsız): 96
Süt tozu: 950
Krema: 99

TAHIL VE TAHIL ÜRÜNLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ

Mısır: 9
Pirinç: 14
Arpa: 50
Bulgur: 40
Ekmek: 20
Makarna: 16
Tarhana: 78
Bisküvi: 217

ET TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ

Sığır eti: 8
Koyun eti: 7
Tavuk eti: 15
Karaciğer: 10
Sosis (2-3 Adet): 7
Salam (4-5 Dilim): 7
Balık eti: 50
Yumurta (1 Adet):25

SEBZE TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ

Bakla: 48
Bamya: 78
Bezelye: 25
Enginar: 50
Domates: 7
Yeşil biber: 12
Taze fasulye: 55
Lahana: 43
Havuç: 35
Hıyar: 16
Karnıbahar: 38
Kabak:19
Patlıcan: 23
Marul: 79
Patates: 12
Pırasa: 56
Soğan: 34
Pancar: 20
Ispanak: 80
Asma yaprağı (sarma yapmakta kullanılır): 392
Semizotu:. 79

MEYVE TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ

Elma: 6
Kayısı: 30
Muz: 10
İncir: 54
Üzüm: 15
Kiraz: 30
Ayva: 6
Erik: 10
Kavun: 15
Karpuz: 6
Şeftali: 6
Armut: 6
Nar: 10
Çilek: 29
Portakal: 34 (özellikle suyu sıkılarak içildiğinde...)
Mandalina: 30 (özellikle suyu sıkılarak içildiğinde...)
Limon: 41

DİĞER BAZI GIDALARIN KALSİYUM İÇERİKLERİ

Tahin helva: 91
Bal: 15
Pekmez: 400
Tereyağı: 19
Siyah zeytin: 77
Yeşil zeytin: 90

günlük alman gereken proteinde 60gram..

bunlarda et,balik,tavuk,yumurta,kuru bakliyatlar,peynir,fistik,süt,fındık,tahıllarda bolca var..biliyorsundur gerçi..ama insan bazen bildigini bile duymak ister..lütfen kendini harap etme bu yüzden..stres bebek için çok daha kötü bişey..emin ol hemencik toplar bebiş kendini..sen bunlari ye yeter

günaydın herkese arkadaşlarım nasılsınız biz dün çok stresli bir gün yaşadık yemeğe geç çıktım yemek bitmiş sonra akşamda patronum çıkmadığı için beş dakika geç çıktım ve servistekilere söyledim bekleyin diye beklemeden gitmişler iş yerimin olduğu yerde karanlık dolmuş desen zor geçer çok sinirlendim tesadüfen arkadaşım arabayla gelmiş beni bıraktı sağolsun şunu çok iyi anladım iş yerinde arkadaşlık denen herşey yalan dün bir kere daha anladım bugünde tavrımı koydum özür dileriz unutmuşuz diyorlar
ama sizler gibi arkadaşlara kardeşlere dostlara sahip olmak çok güzel

sanada günaydın. ilah canım ya zaten bir aksilik oldumu herşey üst üste gelir. birde dediğin gibi işyerindekilerin samimiyetine ne derece güvenebiliyoki insan.bizim burdakilerde öyle yani. bir kaç arkadaşım dışında. hamilemisin değilmisin sen eve nasıl gitcen kimin umrundaki...

kalbinizi ferah tutun başka basit bir nedeni de olabilir sağlıkla bebişinizi sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle

ılgıncım kafana takma işyerindekiler öyle maalesef öpüyorum tatlım

Kızlar herkese günaydınlar... Dün tüm gün ofis dışında olduğumdan uğrayamadım. Özledim vallahi sizleri. Geçmişi okuyamadım Umarım herkesin keyifler yerindedir. Haftasonu eve laptop aldık. Yarın gelip internet bağlayacaklar kısmetse. Akşamları da sizinle olabileceğim artık...

bu konuda birzamanlar o kadr dertliydimki anlatamam cnm
6 senemi verdim herkese faydam oldu ama giderken ben göbek atacaklardı düşün
o yüzden birdaha zorda kalmadığım sürece iş hayatında olmayacam bana göre değil hedeflerim için mücadelemi verdim bitti şimdiki hedef alim ömerim

bu arda günaydın cnmmmmmmmmmmhihoyyyt

benim ailemde şeker var bende an meselesi devamlı ölçerim tatlı heç yemem dilerim çıkmaz.perhiz yapamam çünki kusuyorum zaten

Günaydın kızlar

uzun süreden beri işlerimin yoğunluğundan dolayı sizlere yazamadım.Bu ay sonu iş hayatıma ara vericem artık toparlanmaya çalışıyorum okuldan beri çalışıyorum arkadaşlar ya cok yoruldum artık oğlum gelene kadar biraz evimle ve kendimle ilgilenmek istiyorum.Umarım herkes iyidir .Yeni yıl bebeişlerimizle birlikte mutluluk ve sağlık getirir inşallah.

arkadaşlar birşey soracağım.şu inekli alt açma alan kimdi yaw hatırlayamadım da. onun kargo ücreti ne kadar dı?bende almayı düşünüyorum da kayseriye kargo ücreti ne olur acaba?

ojefıstığım marlyıncım dırımkızım günaydın nasılsınız bitanelerim sağolun desteğiniz için dün inanırmısınız anneme gittim yürüdüğüm yol kısaydı ama gözlerimdeki yaşlara engel olamadım iş hayatını sevmiyorum insanlar ikiyüzlü mayısa kadar çalışayım ondan sonra işime gelmezse bırakacağım fıstıklarım en güzeli bebişlerimizle birlikte olmak onların ilk adımlarını ilk heyecanlarını yaşayabilmek :)))) hepinizi çok ama çok seviyorum gerçek dostlarımsınız

kızlar günaydın hepinize
canı sıkkın anneler hemen morelinizi düzeltin bakalım bebişleri üzmeyelim bu hafta sayfalar hiç ilerlemiyor nisan anneleri 1000 aştı valla organızasyonlar falan gırlaa gıdıyo bız bıraz sakin kaldık yanıı:)

İlgin 0707 boşver iş hayatı herkezın sorunlu ınsanlar kabalaşıyo her gecen gün hiç halden anlamaz oluyorlar işlerine öle gelıyo galıba boşver sende hiç böle insanlara kafanı takıp kendını üzme

Pnrhlt canım hayırlı olsun laptobun

kolay gelsin kızlar hepinize,gününüz güzel geçsin...

pınarcım incihancım bigudi54 sizlerede günaydın nasılsınız incihan tatlım bende senin gibiyim okul hayatım bitti hemen çalışmaya başladım hiç ara vermeden bazen kendimi çok baskı altında hissediyorum eşimle bende dün konuştum belki bebiş olduktan sonra bırakırım diye hepimizin adına herşeyin hayırlısı olur inşallah:)))

marlyıncım bebek arabası ilk başlarda çok gerekli olmuyor ama bizim doğumumuz yaza geleceği için bebişleri sıcak havada gezdirmek isteyebiliriz ozaman araba gerekebilir:))

Günaydın kızlar bir gün daha büyüdü bebişlerimiz bugün:ecrin_bebek::ecrin_bebek:

ILGINCIM,eğer maddi durumunuzda elveriyorsa bence bebişe bakmak en iyisi canım,hem ilk kızında çalışırken kaçırdıklarını bu kızında yakalarsın böylece,ama bebişlerinin geleceği için maddiyatta çok önemli tabi..

Canım doktoruna güven canım,gelişimi normal diyorsa normaldir,üzülme lütfen:1hug:

SUİ,canım o kadar test sonuçları riskli olan sapasağlam bebiş doğuyorki,inşallah sapasağlam doğar bebişin,ayrıntılıya girdinmi canım?

ooo burası ne kalabalık kaç gündür giriyordum kimse olmuyordu ,
herkese günaydınnnnnnn
iş yüzünden moralinizi bozmayın arkadaşlar boşveriiiin
ben tüp bebek denemesi yaparken benim bencil bazı velilerim tüp bebek yapmanın sırasımı diye konuşuyorlardı takmamak lazımmmm ben öyle yaptım

Günaydın canım. Ooo bu ay bitiyor he. Hayırl ıolsun canım . Evden falan devam edebilecek misin bizimle?

Günaydın canım tşk ederim...

kızlar bebek arabasını ne zaman almalıyız sizce ilk başta gereklimi
ne düşünüyorsunuz

Valla ilk olarak ana kucağı alacağım. Bebek arabasını da belki 1-2 ay sonra olabilir. Yada ana kucağı ile aynı anda da alabilrim. Henüz tam karar veremedim bende.

Canım günaydın. Dün sıkıntı yaşamışsın şimdi okudum. Bu insanlar bazen çok anlayışsız oluyorlar. Sıkma canını. Bende 1999'da bir staja başladım. Hala aralıksız çalışmaya devam ediyorum. Patronlarımla konuştum. Kısmetse mart başı yada en geç mart ortası bırakacağım işi. Kasım ayında bir yer var eğer orası olursa devam edeceğim işe. Ama olmaz ise 3 yıl yani bebişim ana okuluna başlayana kadar kendim bakmak istiyorum bende. Hakkımızda hayırlısı olsun :)

Dırımkızı ve yeni_anne günaydın canlarım...

aa onlara neymişkiklava:klava:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…