2009 Mayıs Anneleri

bebiş iyi heralde valla. ben de yarın yine anneme gideceğim pazartesi hastaneye gidelim diyoruz. hem bebeğe bakalım hem de şu mide bulantısını iyice bi araştıralım. ben özel dr a gidiyorum ama annemin içine sinmedi, üniversite hastanesine gidelim diyo bakalım, gidicez heralde. senin Türkiz'in nasıl annesi...

çok güzel bi gün geçirmişsin, çok sevindim. doğuran kadına da Allah yardım etsin inşallah
Sağol canım ya evden ayda yılda bir çıkınca insan bi tuhaf oluyor az kaldı 2.5 ay koca Taksimde bebek mağazası bulamadım fazlada yürüyemeyeceğim için çokta gezemedim zaten.Hani bi alışveriş yapsam kızıma daha da rahatlıycaktım yine içimde kaldı.

Annen iyi düşünmüş aslında ama benim dr kus bişey olmaz ilaç kullanma diyor bebek beslenir merak etme dedi artık bizde tamam dedik.Sen hangi üniversite hast. düşünüyorsun?
Türkiz imiz iyi teyzesi ellerinden öper büyümüş bu ara çılgınlar gibi depikliyor bide garip hareketlerde bulunup canımı acıtıyor şimdiden azarlarıma alıştı yani.

valla aynen benim de öyle. çocuğuma hiçbi şey alamadım daha. geçen gün rüyama girdi. doğuyomuş çıplak kalıyomuş giydirecek bi şeyi yok diye. gerçi bizim ekonomik durumlar da berbat, yürüyebilecek olsam da para yok öyle bekliyoruz valla:çok üzgünüm:

Benim alttaki resim yine gitti kendi kendine İzmir nasıl burnumda tüttü valla yarın Karşıyaka Alsancak ne güzel olur.Senin oğlanın ismi netleştimi?

aaaa sen izmire yabancı değilsin yaniiiiii.... burda yaşadın mı hiç??
oğlanın ismi konusunda hala kararsızız yaaa.

dokuz eylül ünv ne gidicez heralde. sen iki dr a gidiyodun di mi???
Evet benim tüp olduğu için Alman da yaptırmıştım ordaki dr beni sonuna kadar takip edeceğini söyledi zaten bazı ilaçlarımı da o vermişti dedim deney hastasımıyım acaba ama çok iyi bide evimin orda var orda doğum yapıcam ondan orayı da takip ediyorum.ilaçlarımı yazdırıyorum tahliller falan yoksa Alman çok pahalı altından kalkamayız.
9 Eylül de iyi bir hastane Ege popüler gibi gözüksede canım bu arada maddi olarak şunu söyleyim bebek rızkıyla doğarmış sağlıklı olsunda bi zıbınla büyüsün ne olacak tabi gönül neler almak istiyor sıkma canını

aaaa sen izmire yabancı değilsin yaniiiiii.... burda yaşadın mı hiç??
oğlanın ismi konusunda hala kararsızız yaaa.
Değilim canım ben Aydın Sökeliyim ailem Didim ve Kuşadasında yaşıyor ondan alışverişi hep İzmir den yapardık ben İstanbul da göreve başlayınca ve burda evlenince artık gidemiyorum benim kız biraz ele avuca gelsin oraları çok özledim gelicem.

peki gittiğin her iki dr da da ssk kullanıyo musun yoksa birini cebinden mi ödüyosun.
bebeğin rızkı konusunda doğru söylüyosun ama eşim aylardır işsiz napıcaz bilmiyorum. iş bulmak da her geçen gün zorlaşıyor. allah yardım etsin bana da herkese de valla, nolcak sonumuz belli değil. neyse çok doluyum ben boşver bunları...

gel gel... gelince bize de uğra ama. arkadaş olsun bebişler. hihoyyyt

İkisinde de geçiyor ama fiyatlar komik farklı Alman muayene 110 burdaki 12 farka bak ondan testleri burda yaptırıyorum yoksa evin değil hiçbiyerin yolunu bulamam.Almanda doğum pahalı yoksa dr çok iyi ondan burda yaptırıcam
İşsizlik gerçekten zor Allah yardım etsin canım inşallah kısa zamanda iş sahibi olur eşinde rahatlarsınız..Ama ben eminim bebek size uğur getirecektir.

Son düzenleme:
inşallah valla, adını da uğur mu koysak ne??? yani ssk her iki hastane takibini ödüyo mu? şimdi yeni bi yasa çıkartıyolar ya 10 gün içinde bi daha dr a gidemicekmişsin hani, o yüzden sordum. bu arada ben sana bi şey sormak istiyodum: senin eşin organ nakli bekliyo ya belli bi donörünüz var mı yoksa çıkmasını mı bekliyosunuz?

Uğur uğurlu lur valla neden olmasın.Ödüyor ama ne saçma bir yasa öyle düşünsene ben ödeyebilsem zaten orda yaptırırım tetkiklerimi zaten bu yasalarla ilgilenenlerin tuzu kuru Amerikalarda tedavi oluyorlar bizler sürünüyoruz.
Yok donörümüz canım eşim 7 kardeş hiçbiri vermedi annesi dahil 6 senedir sıra bekliyorduk artık önlere geldik bu sebeple uygun dokulu bir bunu söylerken çok içim acıyor ama kadavra bekliyoruz.Halbuki ailede herkesin kan grubu tutuyor herhangi bir acil durum için tahlil bile yaptırmadılar.

Son düzenleme:
ne insanlar var yaaaa. sen deli dumrulun hikayesini biliyosun di mi? o hesap yani.... Allah size sabır, sabırdan ziyade şifa versin inşallah.

dedi. Deli Dumrul babasından yüz bulamayıp sürdü anasına geldi. Der:

Ana biliyor musun neler oldu
Gök üzerinde al kanatlı Azrail uçup geldi
Benim akça göğsümü bastırıp kondu
Hırıldatıp tatlı canımı alır oldu
Babamdan can diledim ana vermedi
Senden can dilerim ana
Canını bana verir misin
Yoksa oğul Deli Dumrul diye ağlar mısın
Acı tırnak ak yüzüne çalar mısın
Kargı gibi kara saçını yolar mısın ana

dedi. Anası burada söylemiş, görelim hanım ne söylemiş:

Anası der:

Oğul oğul ay oğul
Dokuz ay dar karnımda taşıdığım oğul
On ay diyince dünya yüzüne getirdiğim oğul (aslında bu iki mısranın yeri değişiktir)
Dolma beşiklerle belediğim oğul
Dolu dolu ak sütümü emzirdiğim oğul
Akça burçlu hisarlarda tutulaydın oğul
Pis dinli kâfir elinde esir olaydın oğul
Altın akçe gücüne dayanarak seni kurtaraydım oğul
Yaman yere varmışsın varamam
Dünya tatlı can aziz
Canımı kıyamam belli bil

dedi, anası da canını vermedi.

ne insanlar var yaaaa. sen deli dumrulun hikayesini biliyosun di mi? o hesap yani.... Allah size sabır, sabırdan ziyade şifa versin inşallah.
Doğrusun canım Allah herkese gönlüne göre versin herşeyi.Canım ben sütümü içip yatıcam seni ve bebişi öpüyorum.Tekrar sevgililer gününü kutluyorum ve bu güzel günün size hayırlı ve güzel günler dourmasını temenni ediyorum.

Sürdü helâllisinin yanına geldi, der:

Biliyor musun neler oldu
Gök yüzünden al kanatlı Azrail uçup geldi
Benim beyaz göğsümü bastırıp kondu
Benim tatlı canımı alır oldu
Babama ver dedim can vermedi
Anama vardım can vermedi
Dünya şirin can tatlı dediler
Şimdi
Yüksek yüksek kara dağlarım sana yaylak olsun
Soğuk soğuk sularım sana içme olsun
Tavla tavla koç atlarım sana binek olsun
Penceresi altın otağım sana gölge olsun
Katar katar develerim sana yük taşıyıcı olsun
Ağıllarda beyaz koyunum sana şölen olsun
Gözün kimi tutarsa
Sen ona var
İki oğlancığı öksüz koyma

Der:

Ne diyorsun ne söylüyorsun
Göz açıp da gördüğüm
Gönül verip sevdiğim
Koç yiğidim şah yiğidim
Tatlı damak verip öpüştüğüm
Bir yastıkta baş koyup emiştiğim
Karşı yatan kara dağları
Senden sonra ben neylerim
Yaylar olsam benim mezarım olsun
Soğuk soğuk sularını
İçer olsam benim kanım olsun
Altın akçeni harcar olsam benim kefenim olsun
Tavla tavla koç atını
Biner olsam benim tabutum olsun
Senden sonra bir yiğidi
Sevip varsam beraber yatsam
Alaca yılan olup beni soksun
Senin o nâmert anan baban
Bir canda ne var ki sana kıyamamışlar
Arş şahit olsun sekizinci kat gök şahit olsun
Yer şahit olsun gök şahit olsun
Kadir Tanrı şahit olsun
Benim canım senin canına kurban olsun

dedi.

sağol canım, sana da. bu arada ben gaza gelip deli dumrul'dan alıntı yaptım sana. çok duygulandırır beni bu hikaye...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…