2009 Mayıs Anneleri

Tutkuncum benimde kan uyuşmazlığı testim var bakalım cmt günü gidince yapıcak sanrım iğne kalçadanmı koldanmı yaptırınca bilgi verirsin inş şeker iyi çıkar diyete gerek kalmaz

Canım test normalde 28. haftada oluyor benim erken yapılacak ama iğne koldan oluyor sanırım.Şimdi şeker yasak ya canım böle pastalar şokellalar istiyor sabah bal bile gözüme mis gibi geldi nerden çoktı bu ya.Ben tatlıyı çok severdim.Gerçi şekeri olan arkadaşım cuma doğum yaptı erken aldılar bebeği mecburen korktum yani.

İsim gerçekten güzel ama canım bide narin.Bizim beyde güzelmiş hııı falan dedi büyük ihtimal biz koymuycaz ama güzel isim.İlk duyunca mesela hanım hanımcık geliyor merak etme sen hamile kalınca onlar karışan görüşen çok olur koymazlar.Ben Türkiz ismini 10 senedir istiyorum eşime evlenmeden önce de söylemiştim.Şimdi ülkenin halini görünce yarın öbür gün problem yaşar diye 2. isim istemeye başladı.Bende 2. ismi biz biliriz ama başka kimse bilmez diyorum çünkü biliyorum onun ailesinde birçok kişi bu ismi kullanmaz.

Bengi: Sonsuz, sonsuzluk
Bengisu: İnsana ölümsüzlük verdiğine inanılan su

Beril Arınmış, aklanmış
Berfin: Kar toplayan

Berra: Bereketli olan

Defne: Yaprakları güzel kokulu, yaz-kış yeşil olan bir ağaç türü

NEVRA
Beyaz çiçek

NİGAR
Resim kadar güzel sevgili

arkadaşlar bu isimlerden biri olabilir miş berrayı istiyor berrakı istemiyor anlamadım neden bir anda değiştirdi

arkadaslar ben bu böbrek işiyle ugrşıyodum doktorum gliloz yükleme testi istedi glikoz50 gr. oral 1 saat yazıyor kağıdımda eczanedende glikoz 50 gr. aldım birde yrn 1,5 lt su ve limonla gel dediler sabah 8,5 da bu test nasıl olcak zormu bana bi yazıverin arkadaslar

hadi kızlar bana fikir verin biraz son anda hem doktor hem isim değişiyor anlamadım ben bu işi kızlar arkadaşı ona sanırım berrakmı bulanık mı diye dalga geçerler okulda demiş oda ondan istemiyor dün defne yada berra arasında seçim yap diye konuştu hadi fikirlerinizi bekliyorum bebişlerrrrr

Ama bak sizin Defne Türkiz'de güzel olur heeeee hihoyyyt Bu sitede herkes Defme dese ne olur bacım? Hepimiz Mayıs annesiyiz. Kurban olsun isimler bize. Benim gıcık olduğum daha evli değiller, ortada çocuk yok, bu zamana kadar ağızlarından bir kere Defne ismini duymamışım, kimse Defne koy diye fikir vermemiş. Ben ismi bulunca "aaaaa ben koyacaktım" . Yapsaydın da koysaydın dimi yani klava:

2 isim olunca da o sorun var dimi. Bi taraf birini der diğer taraf ötekini der. Arada kalır çocuk...

canım aç karnına gidip kan veriyorsun sonra bir bardak glikoz içiriyorlar sana sonra tam bir saat sonra gel diyorlar gidip tekrar kan veriyorsun bu kadar:)) umarım iyi çıkar bitanema.s.

canım aç karnına gidip kan veriyorsun sonra bir bardak glikoz içiriyorlar sana sonra tam bir saat sonra gel diyorlar gidip tekrar kan veriyorsun bu kadar:)) umarım iyi çıkar bitanema.s.

aa 1 bardakmı 1,5 lt su neden istediler acaba o kadar suyu 1 saatte aç karna nasıl icem ay mahvoldum birde bu testi kaça yaptırdınız siz?:CüvCüv:

benisec cnm banada aldırdılar ama sadece bir bardak içirdiler gerisi kalıyor zaten canım ben hıffıssızhada yaptırdım ücret ödemedim sadece glikoz olanı eczaneden aldım aynı gün çıktı ben o şişeyi götürürken nasıl içerim dedim ama sadece bir bardak içirdiler gerisi kaldı

Defne ayrıca yunan Mitolojisinde bir Tanrı canım. Dafne olrak geçiyor. Ve yaz kış yeşil kalan bir bitki olduğundan ölümsüzlüğün simgesi yerimseniben

Yuh ya herşeyi sana mı aldırdılar bacım? Valla ben 100 gr'lık yaptırdım. 1 sürahi şekerli, limonlu suyu içtim. 3,5 saate yakın 4 kere kan aldılar. Ama 1 saatlikse senin kolay olur...

Yooo niye dalga geçsinler ya. Berrak güzel bence canım. Berra'dan daha iyi bence...

tüm mayıs anneleri defne mi koyacak ne:))))) berra da güzel demi kızlar pek bir farkı yok ama

Olsun hepimizinki Defne olsun hihoyyyt

aa 1 bardakmı 1,5 lt su neden istediler acaba o kadar suyu 1 saatte aç karna nasıl icem ay mahvoldum birde bu testi kaça yaptırdınız siz?:CüvCüv:

İçersin canım limonata gibi anlamıyorsun. Sonra susatıyor biraz o kadar... Ben 70'e yaptırdım...

Canım 1.5 litre su çok fazla ya.Aç gidiyorsun kan alıyorlar sonra bu limonlu glikozlu suyu(ben 2 bardak içtim)içiyorsun sonra 1 saat sonra kan alıyorlar bu kadar ama fazla hareket etme ben sonra kustum çünkü.

Doğrusun canım bizim arkadaşlardan biri arkadaşa bekalıktan beri gidip geliyordu sonra arkadaşın eşinin ismi Emin Batur du oğlu oldu aynı ismi koydu herkes tepki verdi çok ayıp olmuş dediler beğenirsin ama arkadaşının eşini birebir koymasaydın falan hoş olmuyor böyle şeyler.
İlgincim Defne diyorum ama Berra da Kuran da geçiyor sanırım.Yinede Defne daha güzel

bende korkumdan eşime lafını açamıyorum bir türlü isim konusunun...
Berkeyi çok istiyorum bakalım ne olacak...üfff ya ne zor işmiş...mirza yıda hiç ama hiç sevmiyorum sadece eşim istiyor diye zorla koyacağım.
Hiç içime sinmiyor ağlayasım geliyor mirza dediği zaman..

merhaba kizlar a.s.

epeydir giremedim :) oku oku oku bitmedi geçmiş :) 100sayfa felan okumusumdur herhalde :)

genel itibariyle annelerimizde bebişlerimizde iyimiş cok şukur :) cok sevindim

bende 1.5 ayin üstüne evime geçtim pazar günü..annemde bizle geldi cok sukur :)

dün doktora gittim..geçen haftaki test sonuclarim (lökosit ve crp) cok yüksek cikmişti..neyseki biraz düşmüş antibiotikle..crp kandaki iltihabi ölçüyor biliyorsunuz..dün doktorum beni dişçiye yönlendirdi..bide dişlerini kontrol ettir belki dişinde iltihap vardir ondan yüksek cikiyordur dedi..geçen ayda arka dişlerimden birinden bi parca kopmustu..böyle hafif bi agrisi vardi..neysem işte gittim dişçiye..2 tane dişimde iltihap varmiş..bunlar degerleri yükseltiyor olabilir dedi dişçi..sevindim :))) rahimde iltihap olmasinda :)

velhasil gene antibiotige devam edicem..dolgu yapilmasi için iltihabin geçmesi gerekiyormus..kurtulamadim antibiotikten ama enazindan tamamen rahimden kaynaklanmadigini ögrenmek içimi ferahlatti..

ilkkez dün alttan muayne oldum..cünkü son bikaç gündür bebişim mideme kadar cikip orda toplaniyordu..taş gibi oluyordu..bide bazen böyle pirpirpir yapar gibi göbegim oynuyordu..yattigim halde cok su geliyordu..vs vs..şikayetlerimi doktora söyleyince tekrar yatirdi beni hasta koltuguna rahmin sıkılıgını kontrol etti..cok sukur sıkıymıs..

geçen haftalarda akciger geliştirici igne olmustum..ondan tekrar verdi..bugun oldum onlarida..erken doguma karsi önlemmiş..

en riskli haftalari artik atlattik dedi doktorum..bundan sonra ne kadar tutsak kardir dedi..

suyum pek iyi çikmadi..7-8 civarinda cikti..bilmeyenler için söyliyim..10dan yukariysa su iyidir..5ten asagiysa tehlikelidir..direk hastanede yatmayi gerektiriyor..5-10 arasi ise benim gibi ne kadar tutsan nekadar az su gelse kardir dönemi oluyor :)

yattigimdan dolayi cabuk kilo aliyorum..cips cikolata vs gibi şeylerle kilo alma dedi doktorum..süt,peynir,yumurta gibi cocuga yarayacak şeylerle kilo al dedi..erken dogumlarda cocuk ne kadar toplu olursa okadar cabuk toparliyor dedi..bunlarin hepsi önlem dedi..erken dogurcan illa diye bişey yok dedi..bu hiç belli olmaz dedi..bizimkiler sadece önlem dedi..ay bi yanda yikilip bi yandan moral aldim..Rabbim hayirla saglikla zamaninda normal dogumla bebişlerimizi kucagimiza almayi nasip etsin inşaAllah..bugunlerde boyle dua etmeye basladim artik :)

bu arada magnezyum konusu geçmiş..ihmal etmeyin kizlar..bende üşeniyorum bazen..ama rahmi kuvvetlendiriyor,agrilari geciriyor..

geçtigimiz hafta alişverişe cikicaktim..ben daha hiçbirşey almadim bebişime..aileler bişeyler aldi elbet..ama ben daha bişicik almadim :) ama işte degerlerim yüksek cikinca gene evde kaldim :))) bakalim bu haftada geçsinde iyi olursa inşaAllah haftaya baslarim..zaten enfazla 2-3 kere cikabilirim..herşeyi o arada bitirmem lazim..

Rabbim saglik afiyet huzur afiyet versin cümlemize :) hayatim boyunca ilaçtan nefret ettim..igneden kactim..ama gebelikte hepsini cok kullandim :) buda bi imtihan herhalde :)

buarada iltiahbi olanlara kurudut yemelerini tavsiye ediyorum..dr.adnan saracoglunun sitesinde buldum..crp degerini düşürüyormus..bende hiç sevmem kuru şeyleri..ama işte şifa niyetine hergün bi avuc yiyorum :)

az kaldi kizlar :) sabir :) bugunlere gelmek bile cok uzak geliyordu gözümüze hatirlarsiniz :) ah bi 10 haftalik olsak..ah bi 15 ah bi 20 derken..28.haftalari devirir olduk..derken inşaAllah 30lara baslicaz yakin bi zamanda :)

dün gece hiç uyumadim..şimdi biraz yatip uyuyayim..tekrar gelirim inşaAllah :)

hepinizi kocamannnn öpüyorummm..yegenlerimide ayri öpüyorumm Şeniz Şeniz

saglikli mutlu huzurlu günlerle bebeklerimize kavusmak dilegiyleee a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…