2009 Mayıs Anneleri

valla ben de kaçıyorum yemeğe öldüm cayır cayır yandı midem aç olunca mide yanması başladı ben de bu ara herkese afiyet şeker olsun

ben de kakao yağı almıştım ama 3-4 kez sürdüm
çatlak falan olmadığından bıraktım
bu kremler bebek için zararlı olmaz dimi sonuçta emecek çocuk?

tabi. o zaman bebek icin zararli olmayan kremler var onlar kullaniliyor diye biliyorum. ama su an hangi marka oldugunu hatirlamiyorum. emzirirken kullanilabilen doktorlarin onerdigi bazi kremler oldugunu duymustum.

lansinoh kullanilabiliyor diye yazmis internette. emzirirken silinmesine gerek yokmus, parfum icermiyormus...

Son düzenleyen: Moderatör:
alsucum valla gönül ister ki 4 haftaya kadar diye rapor versinler ama böle bir şey duymadım ben ya işte 17 nisana kadar çalışıcam bakalım son 3 hafta yane benneyaptımki

slm kızlar...
bıraz konuya balıklama dalcam ama,şu rapor işi dogumdan 3 hafta oncesıne kadar mı hak edıoruz mesela 4 hafta oncesı olmuomu kızlar ya?benım mart 20 den sonra normal izin hakkım baslıomus,ben 1 ay uzatmak ıstıorum,bızım personel işlerindekı bayan doguma 3 hafta kalana kadar calıscak ole rapor alcak ozaman demiş eşime.bunun bı yasal sınırlamasımı var yoksa ıstedıın haftaya kadarmı alıosun?:uhm:uff ya gun gectıkce zor oluo ama dogum sonrası bebişimle daha cok vakıt gecırmek ıstıorum hazır işlerde younlasmamısken bırazdaha sıkayım dişimi diorum:bbo:

kızlar ben lansinoh aldım ve kullanmaya başladım
hiç bi şikayetim yok aslında ama doktorum da tecrübeli arkadaşlarım da 8. ayda kullanmaya başla, emzirmeye başlayıp çatlak oluşunca kullansan bi faydası olmaz dedi..
emzirmeden önce de silmek gerekmiyormuş...doktorum da tek önerdiğim bu krem dedi
her sabah ve akşam her bir göğüs ucuna mercimek tanesi kadar alıp, sürüyorum
biraz katı bi krem, vazelinin katı haline benziyor..büyük boyunu 42 ytl ye aldım ben
doğumdan sonra da kullanılacağı için büyük almak daha iyi bence..
ama galiba doğuma kadar bi kutu zaten biticekyerimseniben

sibelcim sağol canım 13 ünde gidicem bakalım sen daha önce gidiyorsun bize yazarsın nasıl olduğunu,

ben de 17 nisan diye hesapladım sonra 3 hafta kalıyor doğuma tabi bakalım minikler ne zaman gelcek bazıları çıkmak istemiyormuş 40 . hafta bitiyor ama gelmiyorlar

alsu bu arada lansinohu sürünce emzirebiliyorsun yıkamana gerek yok araştır netten ama tabi d oktorunada sor için rahat etsin canım

canım son 4 diye olmuyor ya son 3 hafta diye alınabiliyor yasal olarak dayanıcaz artık bebişler iyi olsunlarda bizi üzmesinler inş

biz yemek yedik geldik kuzuyla pilav almadım çorba içmedim sadece ayran ve yemek az ekmekle

afıyet olsun MARYLIN,YARASIN KUZUCUNA...
deme ya dayanmasına dayanırız o sorun deıl canım ya ben izin yanıcak ondan endışelenıorum...yanı bu 3 hafta muhabbetı 40 haftalıga kadar dıye hesaplanıo demi canım ya...en gec 37.haftada dogum olcak ozaman...ben sezeryan olcam zaten bebiş hala ters benım.40 haftamız zor dolar yani..izne cıkar dogum yaparım heralde:))napcaz yakcaz artık yani...

Canım hoşgeldin. Çok geçmiş olsun. Yorma kendini atlatamazsın sonra a.s.

pınarcım günaydın

kendine dikkat et az kaldı sabır bitanem öpüyorum seni ve kuzunu a.s.

pınarrrrrrrrrrrrrrcım hoşgeldin aman dikkat et kendine... defnemiz merak etme acele etmez sen rahat ol canım...

Sağolasınız kızlar. Yatıyorum işte camış gibi a.s.

Ay maşşallah kuzuma. Şovcu bunlar Allah nazardan saklasın Valla evde olmakla ilgili güzel planlarım vardı canım ama planlarda yatmak yoktu. Ne güzel havada iyi. Yürüyüşe falan çıkacaktım. Ama buna da şükür diyelim. Kuzum iyi olacaksa yatacağız artık. Ama sabah kalkmak olmayınca iyi yani. Hele de benim gibi 05:15'de kalkan bi insan için 10'da 11'de kalkmak nimet delikafadulden

arkadaşlar bir arkadaşım tavsiye etti doğumdan önce göğüs uçları için krem kullanmaya başla dedi sonra yara oluyor bebek emdikçe birkaç krem araştırdım bakalım alacağım birini

Mustela'nın göğüs ucu kremini 7.aydan itibaren kullanmaya başlayınca doğum sonrası hiç sorun yaşanmıyormuş canım. Hemde bebeği emzirirken de rahatlıkla kullanılıyormuş... Zararsız yani...

Pınarcım hoş geldin a.s.
kızlar ben de zorlanıyorum artık işe gelmekte
nisanın ortasında çıkacaktım izne
şimdi düşünüyorum acaba martı tamamlayıp tamı gitsem? CADIARZU

Hoşbuldum canım. Aman kızlar fırsatınız varsa kullanın. Yormayın kendinizi...

Canım günaydın iyi olmana çok seviniyorum.Kalkma tabikide sen iyi olda hep yat nolcakki.Bu arad kim bakıyo yanında kim kalıyo? Cumada inşallah herşey iyi çıkarda normale döner.

Sağolasın canım benim. İyiyim çok şükür. Hafta sonu eşim var diye kayınvalidem gelip yemekleri falan yapıp gitti. Eşim sağolsun halletti herşeyi. Bugün annem geldi. Şimdi temizlik falan yapıyor. Yarın kayınvalidem gelir. Annem de işten çıkmıştı. Tesadüf oldu yani. İkisi de gelir giderler yalnız bırakmazlar sağolsunlar canım...

Selamanım hoşgeldin a.s.

Nasılsın bakalım? Sen çalışmıyorsun galiba yanlış mı biliyorum?

canlarım yemek saatimiz geldi, karnımız guruldamaya başladı :)
biz gidiyoruz yemeğe

valla ben de kaçıyorum yemeğe öldüm cayır cayır yandı midem aç olunca mide yanması başladı ben de bu ara herkese afiyet şeker olsun

fıstıklar bizde acıktık yemeğe gidiyoruz herkese afiyet olsun

Afiyet şekerler olsunnnnn a.s.

Mustela'da öyle canım. Silmeye gerek kalmadan kullanılıyor...

canım sağolasın

işte sorun da orda şimdi 37 de ayrıldık hemen doğum yaptık kalan 3 hafta eklenmiyor yanıyor bununla ilgili mecliste çalışma varmış hatta eşlerimizede doğum izni gelicekmiş ne güzel olur ya herşeyi anneye yüklüyor bu sistem bence babalarında bu konuda yasal izin süreleri olmalı benim eşimde memur onun sedece 3 gün izni var ondada hem benle uğraşcak hem kızmın nüfus cüzdanını çıkartacak :bbo:

pınarrrcımmm tatlım hosgeldın ...geçmiş olsun canımcım..iisin demi artık defnemız nasıl?cok opuoruz senı tatlım...

pınarrrcımmm tatlım hosgeldın ...geçmiş olsun canımcım..iisin demi artık defnemız nasıl?cok opuoruz senı tatlım...

Hoşbuldum canım. Tşk ederim bitanem. İyiyim çok şükür. Defne'm de çok iyi teyzesi selamı var sizlere Sen nasılsın canım?

uff ya kafm iice karıstı canım ya...evet işte eklenmıo keske eklense...babaların ıznıde bı okadar az benım eşiminde topu topu 2 gun ...2 gunde nolcaksa...bencede keske bızım dogumlara kadar su meclıstekı calışma bıtsede bızede bı yarayı dokunsa...benım bı cok arkadasın izni yanmış hep ole...offf ya tam sakal bıyık muhabbetı yanikafamçokkarıştı

Hoşbuldum canım. Tşk ederim bitanem. İyiyim çok şükür. Defne'm de çok iyi teyzesi selamı var sizlere Sen nasılsın canım?

iyiyiz bizde teyzesi....yarın kontrolumuz var bakalım yagız oglan ne kadar buyumus 1 ayda...DEFNE kızıma ii bak annesiii oglusum talip yani ona gore,şimdiden kanı ısındı hani bilemicem sonunukaydirigubbakcemile:1rolleyes:

Aman Allah iyilik versin canım. Yormayın sakın kendinizi valla. İhmal etmeye gelmiyor bu bebişler görüyosunuz...

Oooo yarın he. Hadi bakalım güzel haberlerle gelirsin inşallah canım... Oooo gelin veriyoruz kızımızı he :) Hadi hayırlısı bakalım dünür kaydirigubbakcemile3

Nasıl doğum izni alınır?

Çalışan kadınlar hamile kaldıklarında ne tür sosyal haklara sahip olurlar? Yasalarca belirlenen izin süresi ne kadardır, gerekli olan belgeler hangileridir?

Doğum öncesi ve sonrasında annelere verilen birçok yasal hak var. Peki siz bu haklarınızı biliyor musunuz? Yanıtınız "hayır" ise Er Sigorta Mali ve İdari İşler Sorumlusu Hatice Tokgöz'ün söylediklerine kulak vermenizde fayda var.

Bir anne adayının doğum izni ne zaman başlar?
H.Tokgöz: İş kanunun 74. maddesine göre bir anne adayının doğum izni doğumdan sekiz hafta önce başlar. Gebelik normal şartlar altında 40 hafta olduğuna göre başlama zamanı 32. haftaya tekabül eder.

Hamilelik döneminde ve doğum sonrasında izin süresi ne kadardır?
H.Tokgöz: İzin süresi 8 haftası doğumdan önce, 8 haftası doğumdan sonra olmak üzere toplam 16 haftadır. İstendiği takdirde, sağlık durumu iyiyse ve doktor onay veriyorsa doğumdan üç hafta öncesine kadar çalışılabilir. Çalışılan bu süreler doğum sonrası izne eklenir. İstenirse bu süreler sonunda işçi 6 aylık ücretsiz izin kullanabilir ve bu süre yıllık izin sürelerini etkilemez.

Çoğul gebeliklerde süre daha uzun mudur?
H.Tokgöz: Çoğul gebeliklerde ise doğumdan önceki sekiz haftalık süreye iki hafta daha ilave edilir.

Hamileliğini sağlıklı geçiren bir anne adayı tüm iznini doğum sonrası kullanma hakkına sahip midir?
Hatice Tokgöz: Daha önce de belirttiğimiz gibi ancak doğumdan üç hafta öncesine kadar çalışılabilir ve bu süre doğum sonrası süreye eklenerek kullanılabilir.

SSK'lı, Bağ-kur'lu ve Emekli Sandığı mensubu anne adaylarının gerekli izni alması için izlemesi gereken prosedür nedir?
Firmanızın muhasebe bölümünden çalıştığınız firmanın hangi sigorta müdürlüğüne bağlı olduğunu öğrenmelisiniz. Firmanın adresine göre doğru kuruma gidilmesi gerekir. Aksi takdirde size işlem yapmazlar.

Doktorunuzdan beklenen doğum tarihini öğrenin. Bu tarihten en fazla 8 hafta öncesini hesaplayın ve randevu almanız gereken günü hesaplayın. Kadın doğum bölümünden herhangi bir doktordan randevu alın.

İşyerinizden aldığınız vizite kağıdı ve sağlık karnesiyle sigorta hastanesine gidin. Doktor doğum tarihi konusunda sizinle aynı fikirde olursa size doğum izin belgesini verecektir. Doktor raporu almadığınız takdirde doğum öncesi izin hakkınızı hukuki olarak kaybedersiniz.

Bu belgeyi saklamanız gerekir. Doğum ücretinizi almak için bu belgeye ihtiyacınız olacak. Ve doğum izniniz bu belgenin verildiği tarihte başlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…