2009 Mayıs Anneleri

arkadaşlar yukarıda doğum izniyle ilgili önemli konular var paylaşmak istedim a.s.

canım çok sağol
bir sorum olacak: ben 3 hafta öne gideceğim izne
ve doktordan 3 hafataya kadar çalışabilir raporunu ne zaman almam ve iş yerine getirmem lazım?

oh oh allah muhabbetinizi artırsın dünürler

Eeee bi kızı bin kişi ister bi kişi alırmış dimi ama bizde şimdiden dünürlük görüşmelerine girdik bacım kaydirigubbakcemile3 Aman benim kız duymasın yine atağa geçer koca buldum diye çıkmaya falan kalkışır kaydirigubbakcemile3

arkadaşlar yukarıda doğum izniyle ilgili önemli konular var paylaşmak istedim a.s.

Sağolasın canım a.s.

ılgıcnım sağol canım pyalaşım için
alsu 31+6 oluyorsun ya hemen ertesi gün yani tam 32 haftalık olduğun zaman ben 13 mart sa sen bir gün sonra 14 martta alıcaksın

ÖNEMLİ NOT:
Hamile bayanlar hamileliklerinin kaçıncı haftasında olduklarını genelde doğru hesaplayamıyorlar. Bu nedenle doğum öncesi iznine ayrılmaları gereken zamanı da yanlış planlıyorlar. Bu konu ile ilgili bir kullanıcı yukarıda yazılan ifadelerin yeterince açık olmadığını belirtiyor. Oysa kanun bu konuda son derece net ve açık. Doğumdan 8 hafta önce izine ayrılınabilir diyor. Gebelik 40 hafta olduğuna göre 8 hafta öncesi 32. haftaya geliyor. Yani 32. haftanın dolmuş olması gerekli. Son adet tarihine göre 31 hafta 5 günlük gebeliği olan bir kadın 32. haftalık hamile değildir, 31 hafta 5 günlük hamiledir. Tüm yaş hesaplamalarında bitirilen yaş dikkate alınır. 31 hafta 5 günlük hamile bir kadının gününün dolmasına daha 8 hafta 2 gün vardır. Bu nedenle izine ayrılma hakkını elde edeceğiniz günü hesaplarken son derece basit bir yöntem uygulayabilirsiniz. Son adet tarihinize göre beklenilen doğum gününe kaç gün kaldığını sayın. Bunun kaç hafta ve kaç güne denk geldiğini hesaplayın

alıntı

valla otursun oturduğu yerde bunlarda ne meraklı çıkmaya anacığım bende cumartesi realde az daha doğuruyordum bir vurdu aşağıya çıkacak sandım küçük bir çığlık atmışım eşim telaşlandı hemen ne oldu doğuruyormusun diye yandım diyor artık son haftalar ben doğuruyorum deyip hastaneye koşarız:teytey:

afacana bak seni annesiyle babasını kandırmış yerim ben onu ee artık az kaldı bakalım kim önce bebişini kucağına alacak Allahın izniyle tatlım:1hug:

Ay sağol canım kaç aydır yatıyorum tabi çarpıldım.Az kaldı bu arada ha gayret

Valla hiç böyle rüyalar görmezdim nerden oldu bilmiyorum hayır olsun

Amin canım.istemiyorsan gitme kimse bişey demez nasılsa

Aman dikkat et canım

geçmiş olsun canım ya

korse ilk zaman kullanamayız sonra ona göre alınır

canım doğumun sezeryansa ona göre 3 hafta kala çık yoksa 2 haftan yanar

Canım sen bakma onlara al kremini sür

Canım 32. hafta izne ayrılmak istemiyorsan dr sana çalışabilir raporu yazıyor.Sonra 37. haftda izne ayrılabilir yazdırıp ayrılıyorsun yani normal doğumsa 8+5 :13 hafta doğum sonrası kullanıyorsun.Ancak sezeryan 38. haftada olduğu için 37. hafta ayrılırsan kullanmadığın 2 hafta yanar.Yani doğum sonrasına 8+3:11 hafta kullanırsın.Bu sebeple sezeryan olacaklar 35. haftada ayrılıcaklar ki izinleri yanmasın çünkü doğumdan 3 hafta öncesi mecburi izne ayrılmak zorundasınız özel yada devlet farketmez.
sibiko cum Bu arada bebek arabası ile puseti çok beğendim güle güle kullansın.

Son düzenleme:

afacana bak seni annesiyle babasını kandırmış yerim ben onu ee artık az kaldı bakalım kim önce bebişini kucağına alacak Allahın izniyle tatlım:1hug:

valal ılgıncım sanırım önce kesin sezeryan olucak arkadaşlar olur amam belli olmaz ya bakalım kim brinci çıkcak bu yarıştan delikafadulden

tutkun o zaman serzeryan olucaktır diye belge mi gerekiyor ben bunu böyle duymadım hiç ya bir sorayım bakayım

kızlaaaaar alsu, civciv1981+, dırımkızı, incihan, mimaresra, pnrhlt, SEHERMIRAYMURAT, sibiko+, _Melin_ nabersiniz keyifler yerine gelmiş sanırım.Ben sabah kahvaltıdan sonra yine uyudum bugün birazda çok hafif leke geldi arada oluyor zaten yine korktum yarın dr gidicem bide habire uyuyorum 2 gündür hiç uyumazdım onada tedirgin oldum şu 30 haftayı bi geçsem rahatlıycam biraz

Günaydın arkadaşlarımmmm,

Umarım herkes iyidir bizde boramla eksik listesi yapıyoruz ama hiç bitmiyor eksikler kociş beni boşamazsa doğurana kadar iyidir.:1shok:Bu hafta herkes dikkat etsin kendne bakayım problem istemiyoruz artık fazla yorulmak yok bacılarrrrr klava:

canım sen bu ara çok çıktın dolaştın falan ondan olmuştur dikkat et iyice dinlen uzan az kaldı zaten ha gayret annen gittimi canım

incihan günaydın canım evet o liste hiç bitmeyecek sanırım doğumdan sonrada bir sürü eksik çıkıyormuş tecrübeli anneler hep öle söylüyor

haayır canım dr sana 32. hafta ile 37. hafta arasında izne ayrılabilir raporu verecek zaten.Sen kesin sezeryan olacaksan 35. haftada normal doğum iznine ayrılacaksın.Zaten 32. haftada da çalışabilir raporu almıştın.Doğum yaptığın an 8 haftan başlıyor zaten + 3 haftan ekleniyor otomatik olarak iznin prosedüre uygun devam ediyor.Arkadaşım anlatmıştım size 37i haftada izne ayrıldı fakat o haftada doğum yaptı bu sebeple önce kullanması gereken 3 haftası yandı doğum sonrasına 8+2 gün eklendi normalde doğum mecburi izni doğuma 3 hafta kala başlar ve kurum izni onaylamak zorundadır.bu sebeple ne olursa olsun erken doğum olursa bu kullanamadığın kısım izin yanar sadece kaç gün kullandıysan o eklenir.Yani şöyle söyleyim 32. haftada devam edebilir raporu yazdırıyosun dr.a sonra sezeryan olacağın tarihi dr söyler sende 3 hafta öncesi izne ayrılabilir raporu dr yazar.Doğumdan sonrada 8+ 3 haftayı yada günü yazdırırsın izninde yanmaz.Yani sezeryan olacaktır diye bi belge olmaz sen bunu dr la anlaşarak düzenlersin.Normal doğumsa problem olmaz zaten.

o zaman süper olur valla ama benim daha belli değil bakalım normal istiyorum inş öle olur ama hayırlısı tabi dokrorum ne derse onu yapıcam

[/URL][/IMG]

[/URL][/IMG]

Kızlar oğluşuma fuardan aldığım araba ve puseti.Arabayı 300'e puseti 75'e aldık nasıl beğendiniz mi?

cnm sanırım araban pierecardin bizimkiyle aynı ,tabiki çok beğendim delikafadulden
güle güle kullanın hayırlı olsun...

doğrusun valla hiç istediğimiz gibi olmuyor herşey.

evet bu ara gezdim annem 2 gün kaldı evimi temizledi gitti şimdi yarın gelecek biraz toparlarım kendimi işte annem gelincede böyle gezmek istiyorum ama yatıcam eşimede bişey demedim çok kızar yarın dr gideyim dedim tamam dedi.o daha tedirgin beni devamlı kontrol ediyor söylesem kafaya takar valla 37. haftaya kadar çalışçam diyorsunuz ya özeniyorum herşey keşke normal gitseydi ama kısmetimiz buymuş.Gerçi ben önceki tüm izinlerimi kullanmayı planlıyordum ama yatmak kısmetmiş

olsun tutkuncum özel bir durum seninki sağ salim alda bebişi kucağına herşeyi unutursun canım sen sadece dinlen ve olumlu düşün rahatlatıcı müzik dinle bebişinde keyif alır bundan annen yakınmı sana canım

bu arada kızlar müzik dinleten varmı ben silk road ın bir parçasını düzenli dinletmesemde aklım a geldikçe açıyorum akşamları vede masal okuyorum eşim gülüyor bana ya dalga geçiyor benle

tabi canım ilk ben alıcam raporu heralde kaydirigubbakcemile3 tüm detaylar çarşamba bu sayfalarda kaydirigubbakcemile3

Canım nasıl olsun dünkü fuar gezisinden sonra çok fenayım her yerim ağrıyo,bacaklarımın ağrısından dün gece uyuyamadım.Ama olsun oğluşun tüm eksikliklerini aldıkya :asigim:

cnm sanırım araban pierecardin bizimkiyle aynı ,tabiki çok beğendim delikafadulden
güle güle kullanın hayırlı olsun...

Esracım pierre cardin fiyatı çok uygun piyasada fiyatı 400 lira civarı biz 300'e bitirdik işi.:sm_cool:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…