arkadaşlar yukarıda doğum izniyle ilgili önemli konular var paylaşmak istedim a.s.
oh ohallah muhabbetinizi artırsın dünürler
arkadaşlar yukarıda doğum izniyle ilgili önemli konular var paylaşmak istedim a.s.
canım çok sağol
bir sorum olacak: ben 3 hafta öne gideceğim izne
ve doktordan 3 hafataya kadar çalışabilir raporunu ne zaman almam ve iş yerine getirmem lazım?
ılgıcnım sağol canım pyalaşım için
alsu 31+6 oluyorsun ya hemen ertesi gün yani tam 32 haftalık olduğun zaman ben 13 mart sa sen bir gün sonra 14 martta alıcaksın
Eeee bi kızı bin kişi ister bi kişi alırmış dimi ama bizde şimdiden dünürlük görüşmelerine girdik bacım kaydirigubbakcemile3 Aman benim kız duymasın yine atağa geçer koca buldum diye çıkmaya falan kalkışır kaydirigubbakcemile3
Sağolasın canım a.s.
valla otursun oturduğu yerde bunlarda ne meraklı çıkmaya anacığım bende cumartesi realde az daha doğuruyordum bir vurdu aşağıya çıkacak sandım küçük bir çığlık atmışım eşim telaşlandı hemen ne oldu doğuruyormusun diye yandım diyor artık son haftalar ben doğuruyorum deyip hastaneye koşarız:teytey:
Ay sağol canım kaç aydır yatıyorum tabi çarpıldım.Az kaldı bu arada ha gayretgünaydın tutkun nasılsın canım geçmiş olsun çok gezdin tabi alışkın olmayınca tutuldu her yanın
ama bendede pazartesi mahmurluğu var
ahh geçse şu günler saydım 29 gün iş günüm kaldı ha gayret valla kızımın doğumunada 67 gün kaldı ayyyyyyy az kaldı yawww valla heyecan bastı bugün 60 lara indik ya
Valla hiç böyle rüyalar görmezdim nerden oldu bilmiyorum hayır olsun
hayır diyelim hayır olsun canım bu emzirme süt olayı baya giriyor rüyama benimde dün bardak bardak süt sağdım kıytırık bide pompam varmış sabah kadar süt sağdım sakladım dolapta sonra ayyy ne acayip rüyalar ya
Amin canım.istemiyorsan gitme kimse bişey demez nasılsahayır olsun canım bende her akam rüyamda başka başka bebekleri emzirip duruyorumkaydirigubbakcemile3 ay hayırlısıyla vaktinde doğsunlar inşallah ama bu sabah çok zorlandım kalçam ağrıyor topallıyorum,üzerime olan bir tane montum kaldı onunda bu sabah fermuarı patladıkafamçokkarıştı bütün ayakkabılarım ayağımı sıkıyor sadece bir tanesi oluyor,sabah aynaya bakıyorum iyice çirkinleştim çenemde sivilceler çıktı buayın sonunda yakın bir arkadşımın nişanı var ,nisan dada eşimin akrabasının düğünü var off ne giycem,giysemde bişey yakışmıyor ikisinede hastayım diyip gitmiycem senağlama ayy zaman çabuk geçsin walla anne olmak çok zormuş yasenağlama hayırlısıyla sağsalim kucaklarımıza alalım
Aman dikkat et canımkızlar günYDIN EHRKES İYİDİR UMARIM.BEN H.SONU HEP HASTAYDIM.FELAKET KUSMALARIM VARDI SANIRIM GEÇENLERDE ISLANMIŞTIM ONDAN OLDU.AMA ŞİMDİ AZ DAHA İYİYİM.bu arada bebeişlerinize aldıklarınızı güle güle kullannın.
geçmiş olsun canım yamerhaba kızlar..
ben uzun süredir aranızda yoktum..çünkü çok fena gribimyasakkelime
hala kötüyüm ama bugün işe gelmek zorunda kaldım..
geçen hafta raporluydum ve evde bilgisayar yok..çok özledim sizleri..
geçmişi nası okuyup bitiricem bilmşyorum valla
korse ilk zaman kullanamayız sonra ona göre alınırkızlar bide merak ettiğim bir şey varya sezeryan olursak çok göbek kalıyor ya acaba korse kullanabiliyomuyuz ben geçen gecelik alırken alıcaktım vazgeçtim hamileler için yapılmış bir şeydi alan varmı içinizde
canım doğumun sezeryansa ona göre 3 hafta kala çık yoksa 2 haftan yanarcanım ben hiç kullanmadım ilk sezeryanımda göbek kalmadı bünyeyle alakalı sanırım ama doktorum beş altı ay sonra kullanabilirsin demişti dikiş yerinin iyileşmesi gerek diye
kızlar benimde 8 nisanda 32 haftam doluyor çalışabilir raporu alıp 37 haftaya kadar çalışırım diyorum ama 38 haftamdada sezeryanım var yani bir hafta önce ayrılmış olacağım kalan 5 haftamıda doğum sonrasına aktaracağım sizce zor olur mu bana bir fikir verina.s.
Canım sen bakma onlara al kremini sürben de dün lansinohu gördüm dastinide 44 tl idi
ama şimdilik almadım bakalım
dün eltim ben tere yağ sürdüm diyor
öbür eltim de 7. ay sonra kına yak gögüs ucuna dedi
ay hangisi doğru acaba
en iyisi kremmi? :uhm:
Canım 32. hafta izne ayrılmak istemiyorsan dr sana çalışabilir raporu yazıyor.Sonra 37. haftda izne ayrılabilir yazdırıp ayrılıyorsun yani normal doğumsa 8+5 :13 hafta doğum sonrası kullanıyorsun.Ancak sezeryan 38. haftada olduğu için 37. hafta ayrılırsan kullanmadığın 2 hafta yanar.Yani doğum sonrasına 8+3:11 hafta kullanırsın.Bu sebeple sezeryan olacaklar 35. haftada ayrılıcaklar ki izinleri yanmasın çünkü doğumdan 3 hafta öncesi mecburi izne ayrılmak zorundasınız özel yada devlet farketmez.slm kızlar...
bıraz konuya balıklama dalcam ama,şu rapor işi dogumdan 3 hafta oncesıne kadar mı hak edıoruz mesela 4 hafta oncesı olmuomu kızlar ya?benım mart 20 den sonra normal izin hakkım baslıomus,ben 1 ay uzatmak ıstıorum,bızım personel işlerindekı bayan doguma 3 hafta kalana kadar calıscak ole rapor alcak ozaman demiş eşime.bunun bı yasal sınırlamasımı var yoksa ıstedıın haftaya kadarmı alıosun?:uhm:uff ya gun gectıkce zor oluo ama dogum sonrası bebişimle daha cok vakıt gecırmek ıstıorum hazır işlerde younlasmamısken bırazdaha sıkayım dişimi diorum:bbo:
afacana bak seni annesiyle babasını kandırmışyerim ben onu ee artık az kaldı bakalım kim önce bebişini kucağına alacak Allahın izniyle tatlım:1hug:
Ay sağol canım kaç aydır yatıyorum tabi çarpıldım.Az kaldı bu arada ha gayret
Valla hiç böyle rüyalar görmezdim nerden oldu bilmiyorum hayır olsun
Amin canım.istemiyorsan gitme kimse bişey demez nasılsa
Aman dikkat et canım
geçmiş olsun canım ya
korse ilk zaman kullanamayız sonra ona göre alınır
canım doğumun sezeryansa ona göre 3 hafta kala çık yoksa 2 haftan yanar
Canım sen bakma onlara al kremini sür
Canım 32. hafta izne ayrılmak istemiyorsan dr sana çalışabilir raporu yazıyor.Sonra 37. haftda izne ayrılabilir yazdırıp ayrılıyorsun yani normal doğumsa 8+5 :13 hafta doğum sonrası kullanıyorsun.Ancak sezeryan 38. haftada olduğu için 37. hafta ayrılırsan kullanmadığın 2 hafta yanar.Yani doğum sonrasına 8+3:11 hafta kullanırsın.Bu sebeple sezeryan olacaklar 35. haftada ayrılıcaklar ki izinleri yanmasın çünkü doğumdan 3 hafta öncesi mecburi izne ayrılmak zorundasınız özel yada devlet farketmez.
sibiko cum Bu arada bebek arabası ile puseti çok beğendim güle güle kullansın.
kızlaaaaar alsu, civciv1981+, dırımkızı, incihan, mimaresra, pnrhlt, SEHERMIRAYMURAT, sibiko+, _Melin_ nabersiniz keyifler yerine gelmiş sanırım.Ben sabah kahvaltıdan sonra yine uyudum bugün birazda çok hafif leke geldi arada oluyor zaten yine korktum yarın dr gidicem bide habire uyuyorum 2 gündür hiç uyumazdım onada tedirgin oldum şu 30 haftayı bi geçsem rahatlıycam biraz
haayır canım dr sana 32. hafta ile 37. hafta arasında izne ayrılabilir raporu verecek zaten.Sen kesin sezeryan olacaksan 35. haftada normal doğum iznine ayrılacaksın.Zaten 32. haftada da çalışabilir raporu almıştın.Doğum yaptığın an 8 haftan başlıyor zaten + 3 haftan ekleniyor otomatik olarak iznin prosedüre uygun devam ediyor.Arkadaşım anlatmıştım size 37i haftada izne ayrıldı fakat o haftada doğum yaptı bu sebeple önce kullanması gereken 3 haftası yandı doğum sonrasına 8+2 gün eklendi normalde doğum mecburi izni doğuma 3 hafta kala başlar ve kurum izni onaylamak zorundadır.bu sebeple ne olursa olsun erken doğum olursa bu kullanamadığın kısım izin yanar sadece kaç gün kullandıysan o eklenir.Yani şöyle söyleyim 32. haftada devam edebilir raporu yazdırıyosun dr.a sonra sezeryan olacağın tarihi dr söyler sende 3 hafta öncesi izne ayrılabilir raporu dr yazar.Doğumdan sonrada 8+ 3 haftayı yada günü yazdırırsın izninde yanmaz.Yani sezeryan olacaktır diye bi belge olmaz sen bunu dr la anlaşarak düzenlersin.Normal doğumsa problem olmaz zaten.valal ılgıncım sanırım önce kesin sezeryan olucak arkadaşlar olur amam belli olmaz ya bakalım kim brinci çıkcak bu yarıştan delikafadulden
tutkun o zaman serzeryan olucaktır diye belge mi gerekiyor ben bunu böyle duymadım hiç ya bir sorayım bakayım
haayır canım dr sana 32. hafta ile 37. hafta arasında izne ayrılabilir raporu verecek zaten.Sen kesin sezeryan olacaksan 35. haftada normal doğum iznine ayrılacaksın.Zaten 32. haftada da çalışabilir raporu almıştın.Doğum yaptığın an 8 haftan başlıyor zaten + 3 haftan ekleniyor otomatik olarak iznin prosedüre uygun devam ediyor.Arkadaşım anlatmıştım size 37i haftada izne ayrıldı fakat o haftada doğum yaptı bu sebeple önce kullanması gereken 3 haftası yandı doğum sonrasına 8+2 gün eklendi normalde doğum mecburi izni doğuma 3 hafta kala başlar ve kurum izni onaylamak zorundadır.bu sebeple ne olursa olsun erken doğum olursa bu kullanamadığın kısım izin yanar sadece kaç gün kullandıysan o eklenir.Yani şöyle söyleyim 32. haftada devam edebilir raporu yazdırıyosun dr.a sonra sezeryan olacağın tarihi dr söyler sende 3 hafta öncesi izne ayrılabilir raporu dr yazar.Doğumdan sonrada 8+ 3 haftayı yada günü yazdırırsın izninde yanmaz.Yani sezeryan olacaktır diye bi belge olmaz sen bunu dr la anlaşarak düzenlersin.Normal doğumsa problem olmaz zaten.
[/URL][/IMG]
[/URL][/IMG]
Kızlar oğluşuma fuardan aldığım araba ve puseti.Arabayı 300'e puseti 75'e aldık nasıl beğendiniz mi?
doğrusun valla hiç istediğimiz gibi olmuyor herşey.Günaydın arkadaşlarımmmm,
Umarım herkes iyidir bizde boramla eksik listesi yapıyoruz ama hiç bitmiyor eksikler kociş beni boşamazsa doğurana kadar iyidir.:1shok:Bu hafta herkes dikkat etsin kendne bakayım problem istemiyoruz artık fazla yorulmak yok bacılarrrrrklava:
evet bu ara gezdim annem 2 gün kaldı evimi temizledi gitti şimdi yarın gelecek biraz toparlarım kendimi işte annem gelincede böyle gezmek istiyorum ama yatıcam eşimede bişey demedim çok kızar yarın dr gideyim dedim tamam dedi.o daha tedirgin beni devamlı kontrol ediyor söylesem kafaya takar valla 37. haftaya kadar çalışçam diyorsunuz ya özeniyorum herşey keşke normal gitseydi ama kısmetimiz buymuş.Gerçi ben önceki tüm izinlerimi kullanmayı planlıyordum ama yatmak kısmetmişcanım sen bu ara çok çıktın dolaştın falan ondan olmuştur dikkat et iyice dinlen uzan az kaldı zaten ha gayret annen gittimi canım
incihan günaydın canım evet o liste hiç bitmeyecek sanırım doğumdan sonrada bir sürü eksik çıkıyormuş tecrübeli anneler hep öle söylüyor
sibelcim sağol canım 13 ünde gidicem bakalım sen daha önce gidiyorsun bize yazarsın nasıl olduğunu,
ben de 17 nisan diye hesapladım sonra 3 hafta kalıyor doğuma tabi bakalım minikler ne zaman gelcek bazıları çıkmak istemiyormuş 40 . hafta bitiyor ama gelmiyorlar
alsu bu arada lansinohu sürünce emzirebiliyorsun yıkamana gerek yok araştır netten ama tabi d oktorunada sor için rahat etsin canım
kızlaaaaar alsu, civciv1981+, dırımkızı, incihan, mimaresra, pnrhlt, SEHERMIRAYMURAT, sibiko+, _Melin_ nabersiniz keyifler yerine gelmiş sanırım.Ben sabah kahvaltıdan sonra yine uyudum bugün birazda çok hafif leke geldi arada oluyor zaten yine korktum yarın dr gidicem bide habire uyuyorum 2 gündür hiç uyumazdım onada tedirgin oldum şu 30 haftayı bi geçsem rahatlıycam biraz
cnm sanırım araban pierecardin bizimkiyle aynı ,tabiki çok beğendim delikafadulden
güle güle kullanın hayırlı olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?