birsencim olsunya zamanla olur adamlar haklı valla:):) benide eşim yakında alışveriş yasağı getircek:):))
ya aslında oda yapılıpta eve gelene kadar inanmayacam galiba. hiç ümidim yoktu çünkü ama sanırım eşimde benim çok istediğimi farketti. bide karyolanın parasını annem verecek dedim eşime. (aramızda kalsın,annemden istemeyecem. kendi gizli paramdan verecemzaten kadın dünyanın masrafını yaptı torunu için) işte bugünlerde araştırıyorum. bi mobilyacıyla gidip konuşmak kaldı. çok uçuk bir fiyat olmazsa yaptıracaz gibi görünüyor.:sm_cool:
semracım marylincım cok teşekkür ederim erkek odası yapıyoruz mavi beyaz teyzeleri fırsatını bulsam orada yatıcam vallakaydirigubbakcemile3
ayy ne heyecanlı yaa! hayırlı olsun şimdiden. bende her gece rüyamda görüyorum oğlumun odasını,beşiğini!
duvar kağıdı ne kadara mal oluyor canım? biz mavi boya ve bordür düşünüyorduk ama duvar kağıtları daha şık bence de. biz kiracı olduğumuz için eve çok masraf yapmak istemiyoruz.
kızlar şansımıza yeni taşındığımız evin çocuk odası duvar kağıdı ile kaplı ev sahibi biz girmeden yaptırmış :))))))))
selam millet nasılsınız balemmmm
selammm kızlarrr geçmişi bugun çabukk okudumm fazla çene yapmamışsınız hayırdırr :))))
ya kızlar ben siizn şu izin işinizi anlamadım gitti hee ben çalışmıyorum ama ssk dışardan ödeniyor doğum parası alabilmek içinde 8 hafta önce 8 hafta sonra yasal izniniz varmış zaten siz neden 37.haftaya kadar çalışıyorsunuz onu anlamadım kendi isteğiniz ile mi? birde doğrum parasını almak için acaba ssk dr dan çalışamaz raporu istiyormu onu bilmiyorum
Analık halinde çalışma yasağı
Esasen kadın işçinin doğumdan önce 8 hafta ve doğumdan sonra da 8 hafta olmak üzere çalıştırılması yasaktır. Dahası çoğul gebelik halinde doğumdan önceki 8 haftalık süreye 2 hafta daha ilave edilmektedir. Öte yandan, kadın işçi/sigortalı hekim raporu ile belgelendirmesi kaydı ile doğumuna 3 hafta kalıncaya kadar işyerinde çalışabilir. Böyle olunca doğumdan önce, çalışmadan geçirmesi gereken 5 haftalık süre, doğumdan sonraki 8 haftalık süresine ilave edilir.
Belirtelim ki; kamuda sözleşmeli olarak istihdam edilen kadın personel için de aynı hükümler geçerlidir.
Analık Parası
á Doğum yapan kadın işçiye yada kamuda sözleşmeli kadın personele analık parası verilebilmesi için aranan en temel şart; doğumdan önceki bir yıl içinde en az 120 sigorta günün bulunmasıdır. Bu şart yerine getirenlerin doğumdan sonra, vizite kağıdı ve doğum raporu ile SSK'ya başvurmaları halinde doğum parası ödenmektedir. Doğum parasının günlük tutarı ise günlük kazancının 2/3'sidir. Diyelim, günlük 30 YTL kazancı olan sigortalıya SSK günlük 20 YTL analık parası ödeyecektir.
offf kızlaryaaaaaaaa ben oda yapamıyorummmmmmmmeşim bebişin odasına el koydu ya 1 sene bebişimin artık odanın bir köşesinde yatacak:):))
hirkesler burada maşşallahh bende kustum geldimmm belim felaket ağrıyo hava çok güsel annemle kuaföre gidelim dedik ama ben dışarı çıkacak vaziyette değilim ....
annemde gitti bana gecelik alacak .....taksit verecek bide kapı süsü için bebek bakacak ip alacak gelecek..........ananemle başbaşyız ................
kusunca sersem oluyorum ne yedim ne içitim gitti kendime gelmem hayatta yaaaaaaaa..........
inci ohhh odanı yaptırdın hee ne güselll bende istedim kağıt ama çıkarması zor olur dediler badanmı yeni yaptırmıştım babamız istemedi şimdi odamız portakal sarısı olunca gerek kalmadı çünki duvarlar açık bej rengi ........benimde sadece tülü ve halısı kaldı ama malesef tülde halıda alacak gücümüz kalmadı
odamız bizim oturma odamızdı lila rengi tül var ve rustik o yüzden çok uyumsuz olacak ama babamıza dediğimde allah aşkına doğumdan sonra alalım dedi adamda haklı halımızda öle artık eve gelince olur ne yapalım.....
birsencim olsunya zamanla olur adamlar haklı valla:):) benide eşim yakında alışveriş yasağı getircek:):))
maşallah canım afiyet olsungünaydın bitanem nasılsın bebiş nasıl bizde şimdi kahvaltımızı yapacağız defnemle canım bizim cimcimede aynı ne tarafa dönsem oraya vuruyor maşallah bebişlerea.s.
valla uyumuyorum doğru dürüst bu sabah 7 de kalktım 1 saat fazla uyumuşumTutkuncum sen hiç uyumazmısın canım ne bu enerji böyle formülünü söylede bizde yapalım,valla bugün gözümü açamıyorum akşamda geç yatmadımmirmirmirmir
doğrusun canım bende tedirgin oluyorum ama ne çare sağlıklı olsunlardaBenimki de oyle. Ne tarafa yatsam o tarafta vuruyo. Ben de acaba eziyor muyum cocugu, sıkıstırıyor muyum diyorum kendi kendime. fisfisfis Ama o kadar suyun icinde bisey olmaz diye de kendimi teselli etmeye calisiyorum. Eeee... Baska yolu da yok ki. Sirt ustu yatamiyoruz, yuz ustu de malum. Ya sola, ya sağa... Tepiklerse tepiklesin, iyi beslensin de bebisim... Napalim?
ben 3 haftayı geçsin öyle yapıcam canım arkadaşlar bebeğinizi siz bile öpmeyin önce koklayarak seversiniz bağışıklık sistemi kuvvetlensin o sizi öper zatenkızlar bu mevlüt olayını ne zaman yapmayı düşünüyosunuz... genelde 1 haftalıkken yapılıyomuş ama ben okadar küçükken millet ellesin öpsün istemiyorum... geçen gün bi haber okudum kadın doğum yapmış bebeğini öpmüş hemen dudağında uçuk varmış bebek virüs kapmış uçuktan ve ölmüş... çok korktum... şimdi ben herkesin dudağını kontrol ederim yaa uçuk var mı yok mu diye...offf öpmesinler yaaa....
Aman canım dikkat et geçmedi mi hala ya sen üşütmüşsün bence sıkı giyin gir battaniyenin altına sıcak limon oda iç dinlen başağrı geçer[k] {n} [k];5564454 .!.:OOoooOOOHHhhhh herkesk-ler burdaymış...
GÜNAYDIN CİCİ ANNELER KEYİFLER İİ MAŞ
BİZ YİNE BAŞ AGRISIYLA KALKTIK AMA TUTUKUN TEYZEMİZİN DEDİGİ GİBİ BAŞIMI SIKICA BAGLADIM DOLANIYORUM..
BABAMIZ KALKSIN KAHVALTI EDİCEZ..
BİGUDİ BENDE HAMİLELİGİN İLK BAŞ. BURUN TIKAMASI FALAN YAŞADIM COK GRİP OLDUM TABİ BOGAZLARIMDA FENAYDI BEN OTACININ PASTİLİNDEN EMDİM VALLA DR VERMEDİ AMA DAYANAMIYODUM ÖKSÜRÜKTE YAPINCA ZOR OLUR ILIK ŞEYLER TÜKETMEYE BAK GEÇMİŞ OLSUN SENİ ANLIYORUM CNM BNM:1hug:
maşallah oğluşuna canım annen de iyiymiş bugün senin güzel günün hadiMerhaba Kızlar sonunda geldim....
Dün felaket birgündü ya yoğunluktan bi ara fenalaşıyodum inanın ne kadar stresliydi.Geçmişide okuyamadım fazla.. Neyse geçti çok şükür bu sabah doktora gittik benim oğluş 2 kilo 100 gr olmuş 44 cm.
1,5 hafta önden gidiyomuş raporumuzuda aldık. 8 nisandan itibaren evdeyiz oleyyyyyy
Doktoruma şu eleviti sordum sizlerden çok kişi kullanıyorum demişti.Bana gerek olmadığını söyledi.Sadece demir hapı yeter dedi 18'inde tekrar gidicez bakalım yaklaşık kaç kilo doğacağı ozaman belli olur ona göre doğumu konuşuruz dedi ayyy bide oğluş 4 kilo falan olursa sezeryan olucaz
Hayırlısı olsun bakalım annemlere geldim bende göreyim dedim.İyi olmuş parmağı çok şükür hepinizi öpüyorum kendiniz çok dikkat edin kızlar.
oy ne güzel nefes almışsındır odada olur kısa zamanda merak etme.kızlar kızlar ben geldim! bu saat dersime müdür bey giriyor. bende onun odasında size bi bakem dedim. oğluşum 29 hafta oldu, vakit daralıyor! her gece rüyamda oğlumun odasını görüyorum bu gidişle kafayı yiycemdelikafadulden
sizde ne var ne yok?
biliyorum canım ama şimdiye kadar önden gidiyordu bugün kontrolde tam 29 haftalık bebek dedi yani az beslenmiş kızım sinir oldum tatlıyı nerdeyse kesmiştim şimdi biraz biraz yicem ve yemeğide çoğaltıcam haftaya bakalım dr ne diycek ona göre devam edicem bakalım zaten erken doğum riskim var bide kızım düşük kilolu olursa zorlanırız.tutkuncum yede abartma ama nolur nolmaz ya..hem sen çok yesende yemsende bebiş alcanı zaten alıyor..
iyiyiz canım sen nasılsınmerhabalarrr
nasılsınız bakalım?bugün evdeyim çok şükür
biraz foruma bakayım dedim
herkesin keyfi yerinde sanırım.
Allah bozmasın
valla ben dedim dikkat edeyim hani şeker riski olmasın ama kontrollü değilde birazda her canının istedği gibi yemek aldırıyor sanırım zaten bende sonra şeker çıkmamıştı ama dikkat et demişti fazla dikkat etmişim çok hırslıyım şu anda şimdi koca tabak ..........yedim ........tatlısı yedim akşama anneme ne yaptırsam diyede düşünüyorumcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookben şimdi yemek yiyeceğim tutkucuğum benim doktor bana eğer kilo verirsen bebekler almazsa dedi diyetini yükseltecem sen de öle dene
hee bende bire bir uymuyorum valla şimdi yiyecem herşeyi kustum yaa
Ya canım eşimin tarafında çok şeker hastası var bu gelecekte çocuğun şeker hastası olma riski oluyormuş ondan dikkat etmek istedim geleceği açısından sende tahlile kadar dikkat et sonra salıverirsin zaten bu arada yeni bir konu sizeaman tutkucuğum yoksa bişey neden diyet yaptın
yemekten önce şekerim ölçtüm 68 düşmüş kusarsam o kadar olacağı buydu
şimdi karnıyarık yedim 1,5 tane 4 bardakda su ekmeğide ne ise onu yedim
1 saatr sonra şekerimi ölçecem sonra tatlı yiyecemmmm
Ya canım eşimin tarafında çok şeker hastası var bu gelecekte çocuğun şeker hastası olma riski oluyormuş ondan dikkat etmek istedim geleceği açısından sende tahlile kadar dikkat et sonra salıverirsin zaten bu arada yeni bir konu size
Bebeğinizin kordon kanını dondurmayı düşünen varmı biliyosunuz gelecekte bu kordon kanı bazı hastalıkların tedavisinde kullanılıyor.Mesela Allah korusun kendisi yada kardeşleri lösemi oldu diyelim bu hücre yenilenmesinde en önemli can suyu.Siz kordon kanı bankasına başvuruyorsunuz olası doğum tarihini bildiriyosunuz burdan bazı görevliler geliyor doğum sırasında bebeğin kordonunu alıp özel muhafaza kaplarında bankaya götürüyorlar ve siz ödeme yaptığınız sürece saklanıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?