2009 Mayıs Anneleri

selammm kızlarrr geçmişi bugun çabukk okudumm fazla çene yapmamışsınız hayırdırr :))))

ya kızlar ben siizn şu izin işinizi anlamadım gitti hee ben çalışmıyorum ama ssk dışardan ödeniyor doğum parası alabilmek içinde 8 hafta önce 8 hafta sonra yasal izniniz varmış zaten siz neden 37.haftaya kadar çalışıyorsunuz onu anlamadım kendi isteğiniz ile mi? birde doğrum parasını almak için acaba ssk dr dan çalışamaz raporu istiyormu onu bilmiyorum

Analık halinde çalışma yasağı

Esasen kadın işçinin doğumdan önce 8 hafta ve doğumdan sonra da 8 hafta olmak üzere çalıştırılması yasaktır. Dahası çoğul gebelik halinde doğumdan önceki 8 haftalık süreye 2 hafta daha ilave edilmektedir. Öte yandan, kadın işçi/sigortalı hekim raporu ile belgelendirmesi kaydı ile doğumuna 3 hafta kalıncaya kadar işyerinde çalışabilir. Böyle olunca doğumdan önce, çalışmadan geçirmesi gereken 5 haftalık süre, doğumdan sonraki 8 haftalık süresine ilave edilir.

Belirtelim ki; kamuda sözleşmeli olarak istihdam edilen kadın personel için de aynı hükümler geçerlidir.

Analık Parası

á Doğum yapan kadın işçiye yada kamuda sözleşmeli kadın personele analık parası verilebilmesi için aranan en temel şart; doğumdan önceki bir yıl içinde en az 120 sigorta günün bulunmasıdır. Bu şart yerine getirenlerin doğumdan sonra, vizite kağıdı ve doğum raporu ile SSK'ya başvurmaları halinde doğum parası ödenmektedir. Doğum parasının günlük tutarı ise günlük kazancının 2/3'sidir. Diyelim, günlük 30 YTL kazancı olan sigortalıya SSK günlük 20 YTL analık parası ödeyecektir.

offf kızlaryaaaaaaaa ben oda yapamıyorummmmmmmm eşim bebişin odasına el koydu ya 1 sene bebişimin artık odanın bir köşesinde yatacak:):))

hirkesler burada maşşallahh bende kustum geldimmm belim felaket ağrıyo hava çok güsel annemle kuaföre gidelim dedik ama ben dışarı çıkacak vaziyette değilim ....
annemde gitti bana gecelik alacak .....taksit verecek bide kapı süsü için bebek bakacak ip alacak gelecek..........ananemle başbaşyız ................
kusunca sersem oluyorum ne yedim ne içitim gitti kendime gelmem hayatta yaaaaaaaa..........

inci ohhh odanı yaptırdın hee ne güselll bende istedim kağıt ama çıkarması zor olur dediler badanmı yeni yaptırmıştım babamız istemedi şimdi odamız portakal sarısı olunca gerek kalmadı çünki duvarlar açık bej rengi ........benimde sadece tülü ve halısı kaldı ama malesef tülde halıda alacak gücümüz kalmadı
odamız bizim oturma odamızdı lila rengi tül var ve rustik o yüzden çok uyumsuz olacak ama babamıza dediğimde allah aşkına doğumdan sonra alalım dedi adamda haklı halımızda öle artık eve gelince olur ne yapalım.....

birsencim olsunya zamanla olur adamlar haklı valla:):) benide eşim yakında alışveriş yasağı getircek:):))

birsencim olsunya zamanla olur adamlar haklı valla:):) benide eşim yakında alışveriş yasağı getircek:):))

evet tülaycığım haklılar valla dün kardeşim gelmiş abla sana harçlığımdan 10 ytl vereyim diyor.......bende ver bebeklere ip alırım dedim ....eşim yuhhhhhhhhh diyo çocuk sana harçlığından para verecek sen hemen bebelere bişey alacan diyor kızdııııııııı tabiiiiii
ne yapam kafam oğluşlara yönelik çalışıyorr
1 ytl olsa hemen bebeklere diyorumdelikafadulden

ay canım ya annelere kıyılmıyor değilmi iyi yapmışsın boşver inş en kısa zmanada odası halolur oğluşunun

semracım marylincım cok teşekkür ederim erkek odası yapıyoruz mavi beyaz teyzeleri fırsatını bulsam orada yatıcam vallakaydirigubbakcemile3

çok güzle olmuştur canım ya mavi beyaz uyumlu olmuştur

duvar kağıtları biraz pahalı canım ama hakikaten çok şık duruyor bende daha karar veremedim duvar kağıdımı yoksa boyamı bizde lojmandayız

kızlar şansımıza yeni taşındığımız evin çocuk odası duvar kağıdı ile kaplı ev sahibi biz girmeden yaptırmış :))))))))

ne şanslısnız ılgıncım ne güzel kız bebeğe uygunmu

selam millet nasılsınız balemmmm

hoşgeldin canım nasıl oldun sen bir gelişme varmı ??

canım biz 3 haftaya kadar çalışırsak o kalan 5 haftayı doğum sonrasına ekliyoruz böylece bebekle daha çok vakit geçrimiş olucaz kanunen böyle bir hakkımız var 32. haftada gidip rapor alıcaz çalışabilir raporu

offf kızlaryaaaaaaaa ben oda yapamıyorummmmmmmm eşim bebişin odasına el koydu ya 1 sene bebişimin artık odanın bir köşesinde yatacak:):))

olsun canım ben de öle 1 sene bekliycez araba taksitimiz bitiyor o zamana ne yapalım biraz da büyümüş olurlar daha iyi olur yavaş yavaş yaparız takma kafana a.s.

olsun kızlar sıkmayın kocişleride yazık onlarada ya adamlar bunaldı iyice olur herşey zamanla bu kadarınada binlerce şükür a.s.

haklısın marylin canım.önce sağlık olsunda herşey yavaş yavaş olur ama kadın milleti herşey hemen olsun istiyoruz:))

günaydın bitanem nasılsın bebiş nasıl bizde şimdi kahvaltımızı yapacağız defnemle canım bizim cimcimede aynı ne tarafa dönsem oraya vuruyor maşallah bebişlerea.s.
maşallah canım afiyet olsun

Tutkuncum sen hiç uyumazmısın canım ne bu enerji böyle formülünü söylede bizde yapalım,valla bugün gözümü açamıyorum akşamda geç yatmadımmirmirmirmir
valla uyumuyorum doğru dürüst bu sabah 7 de kalktım 1 saat fazla uyumuşum

doğrusun canım bende tedirgin oluyorum ama ne çare sağlıklı olsunlarda

ben 3 haftayı geçsin öyle yapıcam canım arkadaşlar bebeğinizi siz bile öpmeyin önce koklayarak seversiniz bağışıklık sistemi kuvvetlensin o sizi öper zaten
Aman canım dikkat et geçmedi mi hala ya sen üşütmüşsün bence sıkı giyin gir battaniyenin altına sıcak limon oda iç dinlen başağrı geçer

maşallah oğluşuna canım annen de iyiymiş bugün senin güzel günün hadi
oy ne güzel nefes almışsındır odada olur kısa zamanda merak etme.
İNCİHANCIM anlattığına göre güzel olmuş senin içinede sinmiş tamamdır yani artık bebiş eksik
Evet sıra bana geldi her dr gittiğimde moralim bozuluyor diyettende vazgeçtim bırakıyorum diyetten beri kızımda kilo almıyor bende ne bu böyle hadi benim için tamamda kızımda alamıyor dr normal diyor ama ben tatmin olmadım.
kızım 29 haftada tam bugün 1300 gr olmuş boyuda uzamamış 38 cm ve bende aynıyım 67 kiloyum bu hafta yicem yicem bakalım haftaya kadar kaç kilo almış 10 günde 150 gr çok az almış dr dikkat et dedi sadece ama olmazki artık yemek yicem çılgınlar gibi hamile kaldığımdan beri 4 kilo almışım daha zten şurda 9 haftam kalmış 10 kilo alsam ne yazar

tutkuncum yede abartma ama nolur nolmaz ya..hem sen çok yesende yemsende bebiş alcanı zaten alıyor..

merhabalarrr
nasılsınız bakalım?bugün evdeyim çok şükür
biraz foruma bakayım dedim
herkesin keyfi yerinde sanırım.
Allah bozmasın

ben şimdi yemek yiyeceğim tutkucuğum benim doktor bana eğer kilo verirsen bebekler almazsa dedi diyetini yükseltecem sen de öle dene

hee bende bire bir uymuyorum valla şimdi yiyecem herşeyi kustum yaa

tutkuncum yede abartma ama nolur nolmaz ya..hem sen çok yesende yemsende bebiş alcanı zaten alıyor..
biliyorum canım ama şimdiye kadar önden gidiyordu bugün kontrolde tam 29 haftalık bebek dedi yani az beslenmiş kızım sinir oldum tatlıyı nerdeyse kesmiştim şimdi biraz biraz yicem ve yemeğide çoğaltıcam haftaya bakalım dr ne diycek ona göre devam edicem bakalım zaten erken doğum riskim var bide kızım düşük kilolu olursa zorlanırız.
Bu arada dr magnezyum verdi içeyim diye yarın iççem bakalım.
Bu arada kan uyuşmazlığı olanlar iğnenizi alabilmeniz için mor reçeteye yazdırıyosunuz dr genelde bilmiyor sonra o hastaneden ilaç raporu alıyorsunuz tahlili ekleyip eşinizi ve sizin kan grup kartlarınızın fotokopileri isteniyor sonra eczaneye verip ilacı alıyorsunuz.Artık kurumunuz 140 liranın ne kadarını ödemek isterse öder.çoğu kurum bunlara bile problem çıkarıyormuş zaten neyi ödüyolarkiyi boşuna demiyorum

merhabalarrr
nasılsınız bakalım?bugün evdeyim çok şükür
biraz foruma bakayım dedim
herkesin keyfi yerinde sanırım.
Allah bozmasın
iyiyiz canım sen nasılsın

ben şimdi yemek yiyeceğim tutkucuğum benim doktor bana eğer kilo verirsen bebekler almazsa dedi diyetini yükseltecem sen de öle dene

hee bende bire bir uymuyorum valla şimdi yiyecem herşeyi kustum yaa
valla ben dedim dikkat edeyim hani şeker riski olmasın ama kontrollü değilde birazda her canının istedği gibi yemek aldırıyor sanırım zaten bende sonra şeker çıkmamıştı ama dikkat et demişti fazla dikkat etmişim çok hırslıyım şu anda şimdi koca tabak ..........yedim ........tatlısı yedim akşama anneme ne yaptırsam diyede düşünüyorumcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoook

aman tutkucuğum yoksa bişey neden diyet yaptın

yemekten önce şekerim ölçtüm 68 düşmüş kusarsam o kadar olacağı buydu
şimdi karnıyarık yedim 1,5 tane 4 bardakda su ekmeğide ne ise onu yedim
1 saatr sonra şekerimi ölçecem sonra tatlı yiyecemmmm

Ya canım eşimin tarafında çok şeker hastası var bu gelecekte çocuğun şeker hastası olma riski oluyormuş ondan dikkat etmek istedim geleceği açısından sende tahlile kadar dikkat et sonra salıverirsin zaten bu arada yeni bir konu size
Bebeğinizin kordon kanını dondurmayı düşünen varmı biliyosunuz gelecekte bu kordon kanı bazı hastalıkların tedavisinde kullanılıyor.Mesela Allah korusun kendisi yada kardeşleri lösemi oldu diyelim bu hücre yenilenmesinde en önemli can suyu.Siz kordon kanı bankasına başvuruyorsunuz olası doğum tarihini bildiriyosunuz burdan bazı görevliler geliyor doğum sırasında bebeğin kordonunu alıp özel muhafaza kaplarında bankaya götürüyorlar ve siz ödeme yaptığınız sürece saklanıyor

cnm benim bütün ailem şeker hastası babamda buna dahil ve bende pko olduğu için
insülin direncimde sorun var....yani bebişlerimde potansiyel şeker hastası adayıı
ama şimdiye kadar şeker çıkmadı bende daha öncede şeker şüklemesi yapıldı
hamiş değilken yani hiç sorun yoktu..................gebelikte çıktı iştee
şekerim çok düştüğü için tatlı yiyecem cnm ancak dengelerim

kordon işide düşündüm ama maliyeti nedir bilmiyoruz çoksa imkansız bizim için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…