cnm benim bütün ailem şeker hastası babamda buna dahil ve bende pko olduğu için
insülin direncimde sorun var....yani bebişlerimde potansiyel şeker hastası adayıı
ama şimdiye kadar şeker çıkmadı bende daha öncede şeker şüklemesi yapıldı
hamiş değilken yani hiç sorun yoktu..................gebelikte çıktı iştee
şekerim çok düştüğü için tatlı yiyecem cnm ancak dengelerim
kordon işide düşündüm ama maliyeti nedir bilmiyoruz çoksa imkansız bizim için
Merhaba Kızlar sonunda geldim....
Dün felaket birgündü ya yoğunluktan bi ara fenalaşıyodum inanın ne kadar stresliydi.Geçmişide okuyamadım fazla.. Neyse geçti çok şükür bu sabah doktora gittik benim oğluş 2 kilo 100 gr olmuş 44 cm.
1,5 hafta önden gidiyomuş raporumuzuda aldık. 8 nisandan itibaren evdeyiz oleyyyyyy
Doktoruma şu eleviti sordum sizlerden çok kişi kullanıyorum demişti.Bana gerek olmadığını söyledi.Sadece demir hapı yeter dedi 18'inde tekrar gidicez bakalım yaklaşık kaç kilo doğacağı ozaman belli olur ona göre doğumu konuşuruz dedi ayyy bide oğluş 4 kilo falan olursa sezeryan olucaz
Hayırlısı olsun bakalım annemlere geldim bende göreyim dedim.İyi olmuş parmağı çok şükür hepinizi öpüyorum kendiniz çok dikkat edin kızlar.
kızlar oğlumun odası kağıt kaplandı cok güzel oldu çizgili çizgili.Hafta sonuda inşallah mobilyamız gelicek bitince gösteririm sizede
ayy ne heyecanlı yaa! hayırlı olsun şimdiden. bende her gece rüyamda görüyorum oğlumun odasını,beşiğini!
duvar kağıdı ne kadara mal oluyor canım? biz mavi boya ve bordür düşünüyorduk ama duvar kağıtları daha şık bence de. biz kiracı olduğumuz için eve çok masraf yapmak istemiyoruz.
kızlar şansımıza yeni taşındığımız evin çocuk odası duvar kağıdı ile kaplı ev sahibi biz girmeden yaptırmış :))))))))
selammm kızlarrr geçmişi bugun çabukk okudumm fazla çene yapmamışsınız hayırdırr :))))
ya kızlar ben siizn şu izin işinizi anlamadım gitti hee ben çalışmıyorum ama ssk dışardan ödeniyor doğum parası alabilmek içinde 8 hafta önce 8 hafta sonra yasal izniniz varmış zaten siz neden 37.haftaya kadar çalışıyorsunuz onu anlamadım kendi isteğiniz ile mi? birde doğrum parasını almak için acaba ssk dr dan çalışamaz raporu istiyormu onu bilmiyorum
Analık halinde çalışma yasağı
Esasen kadın işçinin doğumdan önce 8 hafta ve doğumdan sonra da 8 hafta olmak üzere çalıştırılması yasaktır. Dahası çoğul gebelik halinde doğumdan önceki 8 haftalık süreye 2 hafta daha ilave edilmektedir. Öte yandan, kadın işçi/sigortalı hekim raporu ile belgelendirmesi kaydı ile doğumuna 3 hafta kalıncaya kadar işyerinde çalışabilir. Böyle olunca doğumdan önce, çalışmadan geçirmesi gereken 5 haftalık süre, doğumdan sonraki 8 haftalık süresine ilave edilir.
Belirtelim ki; kamuda sözleşmeli olarak istihdam edilen kadın personel için de aynı hükümler geçerlidir.
Analık Parası
á Doğum yapan kadın işçiye yada kamuda sözleşmeli kadın personele analık parası verilebilmesi için aranan en temel şart; doğumdan önceki bir yıl içinde en az 120 sigorta günün bulunmasıdır. Bu şart yerine getirenlerin doğumdan sonra, vizite kağıdı ve doğum raporu ile SSK'ya başvurmaları halinde doğum parası ödenmektedir. Doğum parasının günlük tutarı ise günlük kazancının 2/3'sidir. Diyelim, günlük 30 YTL kazancı olan sigortalıya SSK günlük 20 YTL analık parası ödeyecektir.
selam millet nasılsınız balemmmm
hirkesler burada maşşallahh bende kustum geldimmm belim felaket ağrıyo hava çok güsel annemle kuaföre gidelim dedik ama ben dışarı çıkacak vaziyette değilim ....
annemde gitti bana gecelik alacak .....taksit verecek bide kapı süsü için bebek bakacak ip alacak gelecek..........ananemle başbaşyız ................
kusunca sersem oluyorum ne yedim ne içitim gitti kendime gelmem hayatta yaaaaaaaa..........
inci ohhh odanı yaptırdın hee ne güselll bende istedim kağıt ama çıkarması zor olur dediler badanmı yeni yaptırmıştım babamız istemedi şimdi odamız portakal sarısı olunca gerek kalmadı çünki duvarlar açık bej rengi ........benimde sadece tülü ve halısı kaldı ama malesef tülde halıda alacak gücümüz kalmadı
odamız bizim oturma odamızdı lila rengi tül var ve rustik o yüzden çok uyumsuz olacak ama babamıza dediğimde allah aşkına doğumdan sonra alalım dedi adamda haklı halımızda öle artık eve gelince olur ne yapalım.....
kızlar kasıklarımda belimde inceden bi ağrı var normalmidir bu dönemde yawwww
maşallah canım afiyet olsun
valla uyumuyorum doğru dürüst bu sabah 7 de kalktım 1 saat fazla uyumuşum
doğrusun canım bende tedirgin oluyorum ama ne çare sağlıklı olsunlarda
ben 3 haftayı geçsin öyle yapıcam canım arkadaşlar bebeğinizi siz bile öpmeyin önce koklayarak seversiniz bağışıklık sistemi kuvvetlensin o sizi öper zaten
Aman canım dikkat et geçmedi mi hala ya sen üşütmüşsün bence sıkı giyin gir battaniyenin altına sıcak limon oda iç dinlen başağrı geçer
maşallah oğluşuna canım annen de iyiymiş bugün senin güzel günün hadi
oy ne güzel nefes almışsındır odada olur kısa zamanda merak etme.
İNCİHANCIM anlattığına göre güzel olmuş senin içinede sinmiş tamamdır yani artık bebiş eksik
Evet sıra bana geldi her dr gittiğimde moralim bozuluyor diyettende vazgeçtim bırakıyorum diyetten beri kızımda kilo almıyor bende ne bu böyle hadi benim için tamamda kızımda alamıyor dr normal diyor ama ben tatmin olmadım.
kızım 29 haftada tam bugün 1300 gr olmuş boyuda uzamamış 38 cm ve bende aynıyım 67 kiloyum bu hafta yicem yicem bakalım haftaya kadar kaç kilo almış 10 günde 150 gr çok az almış dr dikkat et dedi sadece ama olmazki artık yemek yicem çılgınlar gibi hamile kaldığımdan beri 4 kilo almışım daha zten şurda 9 haftam kalmış 10 kilo alsam ne yazar
merhabalarrr
nasılsınız bakalım?bugün evdeyim çok şükür
biraz foruma bakayım dedim
herkesin keyfi yerinde sanırım.
Allah bozmasın
Ya canım eşimin tarafında çok şeker hastası var bu gelecekte çocuğun şeker hastası olma riski oluyormuş ondan dikkat etmek istedim geleceği açısından sende tahlile kadar dikkat et sonra salıverirsin zaten bu arada yeni bir konu size
Bebeğinizin kordon kanını dondurmayı düşünen varmı biliyosunuz gelecekte bu kordon kanı bazı hastalıkların tedavisinde kullanılıyor.Mesela Allah korusun kendisi yada kardeşleri lösemi oldu diyelim bu hücre yenilenmesinde en önemli can suyu.Siz kordon kanı bankasına başvuruyorsunuz olası doğum tarihini bildiriyosunuz burdan bazı görevliler geliyor doğum sırasında bebeğin kordonunu alıp özel muhafaza kaplarında bankaya götürüyorlar ve siz ödeme yaptığınız sürece saklanıyor
SEMRACIM valla bende doktoa her gitiğimde doktor eşim ve ben gülmekten kırılıyoruz.adam uğraşıyor ama benimkinde tık yok..benim bugün 1 ay oldu
kızlar şansımıza yeni taşındığımız evin çocuk odası duvar kağıdı ile kaplı ev sahibi biz girmeden yaptırmış :))))))))
offf kızlaryaaaaaaaa ben oda yapamıyorummmmmmmmeşim bebişin odasına el koydu ya 1 sene bebişimin artık odanın bir köşesinde yatacak:):))
Ya canım eşimin tarafında çok şeker hastası var bu gelecekte çocuğun şeker hastası olma riski oluyormuş ondan dikkat etmek istedim geleceği açısından sende tahlile kadar dikkat et sonra salıverirsin zaten bu arada yeni bir konu size
Bebeğinizin kordon kanını dondurmayı düşünen varmı biliyosunuz gelecekte bu kordon kanı bazı hastalıkların tedavisinde kullanılıyor.Mesela Allah korusun kendisi yada kardeşleri lösemi oldu diyelim bu hücre yenilenmesinde en önemli can suyu.Siz kordon kanı bankasına başvuruyorsunuz olası doğum tarihini bildiriyosunuz burdan bazı görevliler geliyor doğum sırasında bebeğin kordonunu alıp özel muhafaza kaplarında bankaya götürüyorlar ve siz ödeme yaptığınız sürece saklanıyor
ayy ne heyecanlı yaa! hayırlı olsun şimdiden. bende her gece rüyamda görüyorum oğlumun odasını,beşiğini!
duvar kağıdı ne kadara mal oluyor canım? biz mavi boya ve bordür düşünüyorduk ama duvar kağıtları daha şık bence de. biz kiracı olduğumuz için eve çok masraf yapmak istemiyoruz.
canım hayırlıs olsun odası bitince prensin bizede gösterirsinkaydirigubbakcemile5
offf kızlaryaaaaaaaa ben oda yapamıyorummmmmmmmeşim bebişin odasına el koydu ya 1 sene bebişimin artık odanın bir köşesinde yatacak:):))
merhabalarrr
nasılsınız bakalım?bugün evdeyim çok şükür
biraz foruma bakayım dedim
herkesin keyfi yerinde sanırım.
Allah bozmasın
kızlar benim dışarıda işlerim var görüşürüz kendinize iyi bakın birsencim bak fazla oturma pc başında:)))
öptüm hepinizi ve bebişlerinizi..
Yaşam Bankası olarak Kordon Kanı saklama işlemini 4 senedir Ankarada gereklestirmekteyiz.Faliyet alanımız tüm Türkyedir ve İstabul,İzmir olmak üzere 2 bölge temsilciliğimiz bulunmaktadır.
Doğum hangi ilde olursa olsu sezaryen doğumlarda eğitimli ekibimiz gelip kanınızı teslim alıp merkezimize ulaştıracaktır.Normal doğumlarda yer ve zaman belli olmadığı için bu işlemi doktorunuz gercekleştiricektir.Kan alım işlemi cok basit 2 dakikadan fazla sürmeyen ve asla anne ve bebeğe zarar vermeğen bir işlemdir.Merkeze ulaşan kan burada miktarına göre parçalara ayrılıp saklanmaktadır.Anne ve bebeğin yapısına göre kordon kanı miktarı değişmektedir.Bu miktara göre parça sayısıda değişir.Ortalama 70cc gelen bır kan 5 parça +3 yedek parça saklanmaktadır.Kanın parçalar halinde saklanmasının amacı ilerde birkaç kere kullanılmasını sağlamaktır. 3 yedek parça ise ilerde yapabileceğiniz herhangi bir test sırasında ana parçalarınıza dokunulmamak için saklanmaktadır.(doku uyum testi ,kök hücre sayılması ).Sizinle aramızda biri sizde biri bizde kalıcak şekilde sözleşme imzalanmaktadır.Ayrıca kanınız merkezimizde tüm testlere tabi tutulmaktadır hücreleri sayılmaktadır.Bunlar size doğumunuzdan yaklaşık bir ay sonra sertifikayla bildirilecektir.Bu sertifika kanınızın tapusu olarak kabul edilmektedir.
Kanlar merkez sınırları içerisine girdikten sonra finans sigorta tarafından sigortalanmaktadır.Ayrıca 2005 temmuz ayında cıkan yönetmelikle birlilkte artık kanlarınız sağlık bakanlığı guvencesindedir.İlerde herhangi bir şekilde bankanın kapanması durumunda kanınız sağlık bakanlığı tarafından saklanmaya devam edılecektir.İstediğiniz herzaman kanınızı başka bi kordon kanı bankasına devredebilirsiniz sadece yıllık kira bedelini karsı tarafa ödemek kosuluyla .
Bu işlemlerin tümünün ücreti 1000 eurodur.Bunun 300 eurosu siz karar verdiğinizde size ulaştırılan kitle alınmaktadır.Bu kit doğumdan önce size ulaştırılmalıdırki çok acil bi durum olduğunda doktorunuz kanı alabilsin .Geri kalan 700 eurluk kısım ise doğumunuzdan bir ay sonra sertifikayla birlikte alınmaktadır. 700 euro ıstege bağlı 100 x7 taksıtle ödenebilmektedir.Peşin ödemelerde ücret 800 euroya düşmektedir. Bunun 300 eurosu yıne doğumdan önce 500 euro doğumdan sonra sertifikayla alınmaktadır.Bu ücretlerın hepsi kayıt ücreti,kit ücreti,kan alımı, laboratuvar teknikleri,kan dondurulması işlemi ve ilk yıl kirasını içermektedir.Bundan sonraki her yıl ise doğumunuzun olduğu ay içerisinde yılda bir defa 100 euroluk bir kira bedeliniz bulunmaktadır.Buda yıl içerisinde kanınızın başına düşen azotun ücretidir.
Kanlarınız sıvı azot içerisinde -196 derecede saklanmaktadır. Bu sıcaklıkta herhangi bir canlının yaşama şansı bulunmadığı için kanınızın bozulma şansıda yoktur.Kordon kanının ilk saklanmış örneği bundan 16 yıl önceye dayanır ve bırkac ay önce acılıp bakıldığında kanda herhengi bir bozulma olmadığı görülmüştür buda bu saklma işleminin cok uzun yıllar daha devam edebileçeğini göstermektedir.Zaten cok benzer kan hücreleri ve kemik iliği hücrleri aynı yöntemle cok uzun yıllar saklanmıştırki buda bize kordon kanınında cok uzun süre saklanabileceğini göstermektedir.
Kan doku uyumu olan herkese kullanılmaktadır.Doku uyum yüzdesi en yüksek kardeşlerde ve akrabalık derecesı azaldıkca doku uyum yuzdesı azalmaktadır.
İşlemlerinizin eksiksiz yürümesi için doğumunuzdan bir ay önce bizimle irtibata gecerseniz seviniriz
Teşekkürler
YAŞAM BANKASI
KORDON KANI BANKASI
ANKARA
AHU AYGÖREN
pınarcım o dediğin malzemeden benim annemin evinde var cok şık duruyorgerçekten
kızlar oğlumun odası kağıt kaplandı cok güzel oldu çizgili çizgili.Hafta sonuda inşallah mobilyamız gelicek bitince gösteririm sizede
ya aslında oda yapılıpta eve gelene kadar inanmayacam galiba. hiç ümidim yoktu çünkü ama sanırım eşimde benim çok istediğimi farketti. bide karyolanın parasını annem verecek dedim eşime. (aramızda kalsın,annemden istemeyecem. kendi gizli paramdan verecemzaten kadın dünyanın masrafını yaptı torunu için) işte bugünlerde araştırıyorum. bi mobilyacıyla gidip konuşmak kaldı. çok uçuk bir fiyat olmazsa yaptıracaz gibi görünüyor.:sm_cool:
selam millet nasılsınız balemmmm
evet tülaycığım haklılar valla dün kardeşim gelmiş abla sana harçlığımdan 10 ytl vereyim diyor.......bende ver bebeklere ip alırım dedim ....eşim yuhhhhhhhhh diyo çocuk sana harçlığından para verecek sen hemen bebelere bişey alacan diyor kızdııııııııı tabiiiiii
ne yapam kafam oğluşlara yönelik çalışıyorr
1 ytl olsa hemen bebeklere diyorumdelikafadulden
Yaşam Bankası olarak Kordon Kanı saklama işlemini 4 senedir Ankarada gereklestirmekteyiz.Faliyet alanımız tüm Türkyedir ve İstabul,İzmir olmak üzere 2 bölge temsilciliğimiz bulunmaktadır.
Doğum hangi ilde olursa olsu sezaryen doğumlarda eğitimli ekibimiz gelip kanınızı teslim alıp merkezimize ulaştıracaktır.Normal doğumlarda yer ve zaman belli olmadığı için bu işlemi doktorunuz gercekleştiricektir.Kan alım işlemi cok basit 2 dakikadan fazla sürmeyen ve asla anne ve bebeğe zarar vermeğen bir işlemdir.Merkeze ulaşan kan burada miktarına göre parçalara ayrılıp saklanmaktadır.Anne ve bebeğin yapısına göre kordon kanı miktarı değişmektedir.Bu miktara göre parça sayısıda değişir.Ortalama 70cc gelen bır kan 5 parça +3 yedek parça saklanmaktadır.Kanın parçalar halinde saklanmasının amacı ilerde birkaç kere kullanılmasını sağlamaktır. 3 yedek parça ise ilerde yapabileceğiniz herhangi bir test sırasında ana parçalarınıza dokunulmamak için saklanmaktadır.(doku uyum testi ,kök hücre sayılması ).Sizinle aramızda biri sizde biri bizde kalıcak şekilde sözleşme imzalanmaktadır.Ayrıca kanınız merkezimizde tüm testlere tabi tutulmaktadır hücreleri sayılmaktadır.Bunlar size doğumunuzdan yaklaşık bir ay sonra sertifikayla bildirilecektir.Bu sertifika kanınızın tapusu olarak kabul edilmektedir.
Kanlar merkez sınırları içerisine girdikten sonra finans sigorta tarafından sigortalanmaktadır.Ayrıca 2005 temmuz ayında cıkan yönetmelikle birlilkte artık kanlarınız sağlık bakanlığı guvencesindedir.İlerde herhangi bir şekilde bankanın kapanması durumunda kanınız sağlık bakanlığı tarafından saklanmaya devam edılecektir.İstediğiniz herzaman kanınızı başka bi kordon kanı bankasına devredebilirsiniz sadece yıllık kira bedelini karsı tarafa ödemek kosuluyla .
Bu işlemlerin tümünün ücreti 1000 eurodur.Bunun 300 eurosu siz karar verdiğinizde size ulaştırılan kitle alınmaktadır.Bu kit doğumdan önce size ulaştırılmalıdırki çok acil bi durum olduğunda doktorunuz kanı alabilsin .Geri kalan 700 eurluk kısım ise doğumunuzdan bir ay sonra sertifikayla birlikte alınmaktadır. 700 euro ıstege bağlı 100 x7 taksıtle ödenebilmektedir.Peşin ödemelerde ücret 800 euroya düşmektedir. Bunun 300 eurosu yıne doğumdan önce 500 euro doğumdan sonra sertifikayla alınmaktadır.Bu ücretlerın hepsi kayıt ücreti,kit ücreti,kan alımı, laboratuvar teknikleri,kan dondurulması işlemi ve ilk yıl kirasını içermektedir.Bundan sonraki her yıl ise doğumunuzun olduğu ay içerisinde yılda bir defa 100 euroluk bir kira bedeliniz bulunmaktadır.Buda yıl içerisinde kanınızın başına düşen azotun ücretidir.
Kanlarınız sıvı azot içerisinde -196 derecede saklanmaktadır. Bu sıcaklıkta herhangi bir canlının yaşama şansı bulunmadığı için kanınızın bozulma şansıda yoktur.Kordon kanının ilk saklanmış örneği bundan 16 yıl önceye dayanır ve bırkac ay önce acılıp bakıldığında kanda herhengi bir bozulma olmadığı görülmüştür buda bu saklma işleminin cok uzun yıllar daha devam edebileçeğini göstermektedir.Zaten cok benzer kan hücreleri ve kemik iliği hücrleri aynı yöntemle cok uzun yıllar saklanmıştırki buda bize kordon kanınında cok uzun süre saklanabileceğini göstermektedir.
Kan doku uyumu olan herkese kullanılmaktadır.Doku uyum yüzdesi en yüksek kardeşlerde ve akrabalık derecesı azaldıkca doku uyum yuzdesı azalmaktadır.
İşlemlerinizin eksiksiz yürümesi için doğumunuzdan bir ay önce bizimle irtibata gecerseniz seviniriz
Teşekkürler
YAŞAM BANKASI
KORDON KANI BANKASI
ANKARA
AHU AYGÖREN
kızlar şekerime bi haller oldu tokluk 87 çıktıııı
iyi akşamlar hanımlar
kızlar eşim gelmiş bana süpriz yapmış birlikte eve gideceğiz çok mtlu oldum:))))))))) kocaman öptüm sizleriŞeniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?