2009 Mayıs Anneleri

bizde geçen Alman hastanesinde okuduk aylık 100 dolarmı neymiş ama ilk ne alıyorlar yazmıyordu bu gittiğimde dr sorcam ve broşürünü alıp konuşucam çok önemli aslında amerikada falan direk alıyorlarmış hastaneler insan hayatı ne kadar değerli orda biz pisi pisine yaşıyoruz 3. dünya ülkesiyiz valla

Hoşgeldin canım. Aman dikkat et. Yorma kendini o kadar ya. Ohhh maşallah paşama kocaman olmuş hihoyyyt Hadi raporunu da almışsın gözün aydın canım a.s.

kızlar oğlumun odası kağıt kaplandı cok güzel oldu çizgili çizgili.Hafta sonuda inşallah mobilyamız gelicek bitince gösteririm sizede

Hadi gözün aydın canım. Ne güzel olmuştur. Mutlaka resim bekliyoruz yerimseniben

Canım bende duvar kağıdı kaplatacaktım. Ama duvarlarımız saten ve yeni bin aolduğu için yazık olur dediler. Sökülürken sorun oluyor ya. Bizde Alligator magic layer duvar kaplaması diye bişey bulduk. Duvar kağıdı gibi. Kendinden desenli. Onu kaplıyosun duvara. Sonra üzerini istediğin renkte boyuyosun. Hem sonra sökülünce duvara hiç zarar vermiyor, hemde hava alan bi sisteme sahip. Benim seçtiğim böyle daireler var içinde çok güzel. Odamız 11 m2. Tüm odayı kaplamak için bir top yetiyor. 35.-EUR. Tek duvarı pembe diğerlerini beyaz boyayacağım için iki tane boya. Yapıştırıcısı , ustası falan 300.-TL tutacak. Bu cuma kısmetse gelip kaplayacaklar. Hafta sonu da mobilyamız gelicek. Çeker resim koyarım. Fikir edinmiş olursunuz...

kızlar şansımıza yeni taşındığımız evin çocuk odası duvar kağıdı ile kaplı ev sahibi biz girmeden yaptırmış :))))))))

Ohhh mis valla hihoyyyt

Hoşgeldin canım. Valla ben tamamen ayrıldığım için hiç ilgilenmedim şu izin konusuyla. Ama kızlardan okuduğum kadarıyla karışık biraz :uhm:

selam millet nasılsınız balemmmm

Selam canım hoşgeldin. İyiyiz sen nasılsın?

Kız yeter gitme adamın üstüne kaydirigubbakcemile3

kızlar kasıklarımda belimde inceden bi ağrı var normalmidir bu dönemde yawwww

Hepimizde oluyo canım. Fazla oturma ama yat dinlen...

Bak sana kızacağım heeee klava: Bacım çıkma doktorun sözünden. Kilosu az da olsa sağlıklı olsun yeter. Hem nesi az ki kız? Obez mi doğurucan?

merhabalarrr
nasılsınız bakalım?bugün evdeyim çok şükür
biraz foruma bakayım dedim
herkesin keyfi yerinde sanırım.
Allah bozmasın

Selam canım. Ohh evde keyif yap bakalım a.s.

Valla bacım bende düşündüm ama ilk saklama biraz pahalı sanırım. Sonraki yıllar için kira iyi ama ilki bildiğim 1.500-2.000.-USD civarı?

kızlar benim dışarıda işlerim var görüşürüz kendinize iyi bakın birsencim bak fazla oturma pc başında:)))

öptüm hepinizi ve bebişlerinizi..

SEMRACIM valla bende doktoa her gitiğimde doktor eşim ve ben gülmekten kırılıyoruz.adam uğraşıyor ama benimkinde tık yok..benim bugün 1 ay oldu

Canım inşallah bu sefer görürsünüz yaramazıhihoyyyt

kızlar şansımıza yeni taşındığımız evin çocuk odası duvar kağıdı ile kaplı ev sahibi biz girmeden yaptırmış :))))))))

ohh canım çok güzel kızın şansıyla geliyorhihoyyyt

offf kızlaryaaaaaaaa ben oda yapamıyorummmmmmmm eşim bebişin odasına el koydu ya 1 sene bebişimin artık odanın bir köşesinde yatacak:):))

olsun canım bir sene sonra yaparsın boşver bebişler sağlıklı olsunda odasıda olmayı versin

canım ben araştırdım hatta ankarada bir yerle yazıştım dur maili bulup atıcam buraya canım

Yaşam Bankası olarak Kordon Kanı saklama işlemini 4 senedir Ankarada gereklestirmekteyiz.Faliyet alanımız tüm Türkyedir ve İstabul,İzmir olmak üzere 2 bölge temsilciliğimiz bulunmaktadır.
Doğum hangi ilde olursa olsu sezaryen doğumlarda eğitimli ekibimiz gelip kanınızı teslim alıp merkezimize ulaştıracaktır.Normal doğumlarda yer ve zaman belli olmadığı için bu işlemi doktorunuz gercekleştiricektir.Kan alım işlemi cok basit 2 dakikadan fazla sürmeyen ve asla anne ve bebeğe zarar vermeğen bir işlemdir.Merkeze ulaşan kan burada miktarına göre parçalara ayrılıp saklanmaktadır.Anne ve bebeğin yapısına göre kordon kanı miktarı değişmektedir.Bu miktara göre parça sayısıda değişir.Ortalama 70cc gelen bır kan 5 parça +3 yedek parça saklanmaktadır.Kanın parçalar halinde saklanmasının amacı ilerde birkaç kere kullanılmasını sağlamaktır. 3 yedek parça ise ilerde yapabileceğiniz herhangi bir test sırasında ana parçalarınıza dokunulmamak için saklanmaktadır.(doku uyum testi ,kök hücre sayılması ).Sizinle aramızda biri sizde biri bizde kalıcak şekilde sözleşme imzalanmaktadır.Ayrıca kanınız merkezimizde tüm testlere tabi tutulmaktadır hücreleri sayılmaktadır.Bunlar size doğumunuzdan yaklaşık bir ay sonra sertifikayla bildirilecektir.Bu sertifika kanınızın tapusu olarak kabul edilmektedir.
Kanlar merkez sınırları içerisine girdikten sonra finans sigorta tarafından sigortalanmaktadır.Ayrıca 2005 temmuz ayında cıkan yönetmelikle birlilkte artık kanlarınız sağlık bakanlığı guvencesindedir.İlerde herhangi bir şekilde bankanın kapanması durumunda kanınız sağlık bakanlığı tarafından saklanmaya devam edılecektir.İstediğiniz herzaman kanınızı başka bi kordon kanı bankasına devredebilirsiniz sadece yıllık kira bedelini karsı tarafa ödemek kosuluyla .
Bu işlemlerin tümünün ücreti 1000 eurodur.Bunun 300 eurosu siz karar verdiğinizde size ulaştırılan kitle alınmaktadır.Bu kit doğumdan önce size ulaştırılmalıdırki çok acil bi durum olduğunda doktorunuz kanı alabilsin .Geri kalan 700 eurluk kısım ise doğumunuzdan bir ay sonra sertifikayla birlikte alınmaktadır. 700 euro ıstege bağlı 100 x7 taksıtle ödenebilmektedir.Peşin ödemelerde ücret 800 euroya düşmektedir. Bunun 300 eurosu yıne doğumdan önce 500 euro doğumdan sonra sertifikayla alınmaktadır.Bu ücretlerın hepsi kayıt ücreti,kit ücreti,kan alımı, laboratuvar teknikleri,kan dondurulması işlemi ve ilk yıl kirasını içermektedir.Bundan sonraki her yıl ise doğumunuzun olduğu ay içerisinde yılda bir defa 100 euroluk bir kira bedeliniz bulunmaktadır.Buda yıl içerisinde kanınızın başına düşen azotun ücretidir.
Kanlarınız sıvı azot içerisinde -196 derecede saklanmaktadır. Bu sıcaklıkta herhangi bir canlının yaşama şansı bulunmadığı için kanınızın bozulma şansıda yoktur.Kordon kanının ilk saklanmış örneği bundan 16 yıl önceye dayanır ve bırkac ay önce acılıp bakıldığında kanda herhengi bir bozulma olmadığı görülmüştür buda bu saklma işleminin cok uzun yıllar daha devam edebileçeğini göstermektedir.Zaten cok benzer kan hücreleri ve kemik iliği hücrleri aynı yöntemle cok uzun yıllar saklanmıştırki buda bize kordon kanınında cok uzun süre saklanabileceğini göstermektedir.
Kan doku uyumu olan herkese kullanılmaktadır.Doku uyum yüzdesi en yüksek kardeşlerde ve akrabalık derecesı azaldıkca doku uyum yuzdesı azalmaktadır.
İşlemlerinizin eksiksiz yürümesi için doğumunuzdan bir ay önce bizimle irtibata gecerseniz seviniriz
Teşekkürler
YAŞAM BANKASI
KORDON KANI BANKASI
ANKARA
AHU AYGÖREN

cerencim valla benim yaptırdığım ithal değil yerli işçilik malzame herşeyiyle 170 tyl tuttu bende cok araştırdım ama bu fiyat iyi geldi.kaydirigubbakcemile5

canım hayırlıs olsun odası bitince prensin bizede gösterirsinkaydirigubbakcemile5

cokkkkk teşekkür ederiz teyzesi

offf kızlaryaaaaaaaa ben oda yapamıyorummmmmmmm eşim bebişin odasına el koydu ya 1 sene bebişimin artık odanın bir köşesinde yatacak:):))

olsun canım ya bizimkiler eskiycek sen mis gibi yeni yaparsın zaten bizde ozaman anca yatırıcaz odadagamyoncuiremsu

inci ohhh odanı yaptırdın hee ne güselll bende istedim kağıt ama çıkarması zor olur dediler badanmı yeni yaptırmıştım babamız istemedi şimdi odamız portakal sarısı olunca gerek kalmadı çünki duvarlar açık bej rengi ........benimde sadece tülü ve halısı kaldı ama malesef tülde halıda alacak gücümüz kalmadı
odamız bizim oturma odamızdı lila rengi tül var ve rustik o yüzden çok uyumsuz olacak ama babamıza dediğimde allah aşkına doğumdan sonra alalım dedi adamda haklı halımızda öle artık eve gelince olur ne yapalım.....[/QUOTE]

sağol canım benimde yer halı kaplıydı öyle kalıcak artık yoksa benimki beni 5.kattan atıcak valladelikafadulden

maşallah oğluşuna canım annen de iyiymiş bugün senin güzel günün hadi
oy ne güzel nefes almışsındır odada olur kısa zamanda merak etme.
İNCİHANCIM anlattığına göre güzel olmuş senin içinede sinmiş tamamdır yani artık bebiş eksik

güzel oldu canım ya hem kesemede uydu bir dertden kurtuldum

Evet sıra bana geldi her dr gittiğimde moralim bozuluyor diyettende vazgeçtim bırakıyorum diyetten beri kızımda kilo almıyor bende ne bu böyle hadi benim için tamamda kızımda alamıyor dr normal diyor ama ben tatmin olmadım.
kızım 29 haftada tam bugün 1300 gr olmuş boyuda uzamamış 38 cm ve bende aynıyım 67 kiloyum bu hafta yicem yicem bakalım haftaya kadar kaç kilo almış 10 günde 150 gr çok az almış dr dikkat et dedi sadece ama olmazki artık yemek yicem çılgınlar gibi hamile kaldığımdan beri 4 kilo almışım daha zten şurda 9 haftam kalmış 10 kilo alsam ne yazar
[/QUOTE]

canım ya cok küçük değil ki kızımız üzme kendini cokta dr sözünden cıkmaÇok üzgünüm çoook

merhabalarrr
nasılsınız bakalım?bugün evdeyim çok şükür
biraz foruma bakayım dedim
herkesin keyfi yerinde sanırım.
Allah bozmasın

merhaba canım biz iyiyiz siz nasılsınız bakalım

Hadi gözün aydın canım. Ne güzel olmuştur. Mutlaka resim bekliyoruz yerimseniben

pınarcım o dediğin malzemeden benim annemin evinde var cok şık duruyor gerçekten

kızlar benim dışarıda işlerim var görüşürüz kendinize iyi bakın birsencim bak fazla oturma pc başında:)))

öptüm hepinizi ve bebişlerinizi..

Güle güle canım a.s.

Sağolasın canım bilgi için. Gerçekten çok gerekli ve güzel bir uygulama ama ilk işlem ücreti çok pahalı ya :çok üzgünüm:

pınarcım o dediğin malzemeden benim annemin evinde var cok şık duruyor gerçekten

Evet canım hem sağlıklı hemde istediğin kadar boyayabiliyorsun üzerini...

merhaba kizlar a.s.

sibikocum maşaAllah tosununaaa :) yerim onu ben :)

tutkuncum sende diyeti birakman iyi olmuş..ben şekerin yüksek ciktigi için diyet yapiyorsun saniyordum..halbuki önlem yapiyormussun cadi yaaa klava: yemene bak..cocugun kilosunuda takma kafana..1300gr 29.haftada cok normal..gebelik.org.a bakarsan normal oldugunu görürsün ama sen genede diyeti birak tabi buarada "...... yemegi,...... tatlisi yedim" demen cok dikkatimi cekti..hassasiyetin için tebrik ederim seni a.s.

Pınarcım doğrusun işte kafaya takıyor güzel bir duvar kağıdı sanırım fotosunu görelim.
Dırımcım yorulduysan yat kız.
civciv geldinmi kız
İncihan fotosunu çek görelim güzel yaptın sen odayı ay ne heyecanlı
Semracım bilgi için teşekkürler
Eşim geliyormuş öpüyorum sizi akşam yine gelirim heran çıkabilirem
Ay size bi site vericem çok tatlı bebek mevlüt takımları var

..::IDILBABY::..

kızlar birazdan çıkıcam akaşam girmeye çalışırım hepinizi öptüm iyi akşamlarhihoyyyt

kızlar oğlumun odası kağıt kaplandı cok güzel oldu çizgili çizgili.Hafta sonuda inşallah mobilyamız gelicek bitince gösteririm sizede

güle güle kullanin canim

ay cok sevindim senin adina :) cok istiyordun cünkü :) inşaAllah hem kafana hem kesene uygun bişeyler bulursun canim

oh maşaAllah :))))

selam millet nasılsınız balemmmm

iyiyiz canim..sen nasil oldun?

aman boşver be canim..saglik olsun..zaten 6-7 ay odasinda yatamayacak..sende rahat rahat oda yaparsin sonradan

:)))) hakketen kiz abartmişsin artik :)

güzel bilgiler için saol canimcim

kızlar eşim gelmiş bana süpriz yapmış birlikte eve gideceğiz çok mtlu oldum:))))))))) kocaman öptüm sizleriŞeniz

kızlar şekerime bi haller oldu tokluk 87 çıktıııı

kizim sende günde kac kere ölçüm yapiyorsun yahu :)) 4 kere ölçülmüyormu sadece? buarada birak düşük ciksin ne güzel hep böyle düşük gider inşaAllah..

iyi akşamlar hanımlar

iyi aksamlar canim a.s.

kızlar eşim gelmiş bana süpriz yapmış birlikte eve gideceğiz çok mtlu oldum:))))))))) kocaman öptüm sizleriŞeniz

ohhh ne güzel..Rabbim muhabbetinizi arttirsin canim Şeniz

tubişciğim sabah aç ölçüyorum yedikten sonra birdaha ölçüyorum günde 6 kere ölçüyorm parmaklarım delik deşik oldu cnm çok düşmüş o kadarda düşük olmasın açlık yapıyor

pınarcım odanı merakla bekliyorum. dediğin şeyi bende biliyorum ama dediğim gibi kiracıyız biz, adam seneye çıkın evden derse 300 lira boşa gidecek yani,bana daha uygun bişeyler lazım.fisfisfis

incihan canım 170 lira iyi gibi aslında. boyayıp bordür kullansam yine ayı paraya gelecek aşağı yukarı. ama birde odanın büyüklüğü önemli. bizim oda 8,5 metre kare.:sm_confused:

tutkun kız beni kızdırma!! 1300 gr iyi işte. doktor vermediyse ne diyeti hem bu?? aaa bak geliyor oklava!klava:

mutahhara canım çok sağol. evet çok istiyordum. kocişe söylemeye cesaret edemiyordum. aslında odanın maliyetini karşılayacak durumumuz var ama belki daha acil bişiler çıkar diye düşünüyordu galiba eşim. ama çok istediğimi anladı galiba. sesini çıkarmadı. bide beşiğin parasını annem verecek deyince, biraz daha hesaplı olacak ona göre:icecream:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…